sultan lokumları neredeeebekliyorum tarifinizi ben bir kez yapmaya çalıştım toparlayamamıştım çok üzülmüştüm sizin tarifinizle bir daha denicem
ekledim şu anda canımm:))
benim tarifle birebir yaparsan asla kötü olmayacaktır hangi arkadaşım yaptıysa çok memnun kaldılar..
denersen paylaşmanı isterim canım
kar topu gibilerelinize sağlık aldım tarifi denicem
ayy çok harika görünüyorlar hamarat hatun çoştun gene elcağızlarına sağlık şekerim
kız pudingde mi vardı bu tarifte?
irmik ve puding harici un ve nişasta ile muhallebi yapıp denemiştim ama ben aralarına muz koyup sarmak istedim toplanmamıştı bu daha basit
evet çok şekerler canım sağol,tadı zaten inanılmaz biz çok severek yeriz,misafirlerimede yaparım ben zaman zaman...denediğinde haber bekliyorum emi,resimde olursa tadından yenmezzz
teşekkür ederim canımm
evet muzlu puding var 2 paket hayatım
canım benim senin dediğin tarifi ben yapıyorum,kazandibi gibi rulo haline getiriyorum ve çok güzel oluyor..bir gün onuda yaparım inşallah...aslında toplanır ama belkide ölçülerindemi bi belirsizlik vardı,güvendiğin kaynaktanmı almıştın tarifi ve malzemeyi canım
ayy çok başarılısın gerçekten gelebilir miyim size bunlardan yemeğe canımı çekdirdin yaa zaten adet mi olcam ne canım tatlı çekiyor
ölçülerimden olabilir her zaman yaptığım muhallebi ölçümle yapmıştım daha koyu olması lazımdı galiba
şımarıyorum baaaakkkkk:)))
canım çok kolay inan yapabilirsin,ama gelmek istersende beklerim her zamannnn
canım sen o tarifi boşver,bide bunu dene bak inan çok mutlu edicek seni hem basit,hem lezzetli
pikiii sn öyle diyosan öyledir canımmşımarmaya hakkın varsa şımarırsın tabi ki de becerikli hatun
tamam canım dene bakiimm nasıl olucak merak ettim,tatlı tarifleride olur canım yaptığım her an ekliyorum topiğedenicem mutlaka değişik tatlı tarifleri istiyorum bol bol lüüüütfeen
süpere bir topic olmuşş canım.fotograf tarifler hepsi ayrı güzel ellerine saglıkk :) ya denemek istiorum ama calışıorum ide taikorkuorum ya mutfak geçmişim pek yok ya benim evlenince napcam artık bilmiorumm :/
ama pratik olanları deeneyecegimm inşallahh...takipteyimm :)
canımsın çok teşekkür ederim evet basit ve lezzetli bişi besbelliii,bende yapcam banane:)))
ellerine sağlık resimlide istiyorum unutmaaaaa
evet kızlarrr gelelim Sultan Lokumumaaa:)
bu saat oldu az önce bitti son işlemleri ama bittim bittiimmmm
hemen malzemelere geçeyim ardından resimlerrrrr
SULTAN LOKUMU
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
Afiyet olsun kızlarr,şu anda eşim yarısını götürdü bile
Eki Görüntüle 533249 Eki Görüntüle 533250 Eki Görüntüle 533251 Eki Görüntüle 533252 Eki Görüntüle 533253 Eki Görüntüle 533254 Eki Görüntüle 533255 Eki Görüntüle 533256 Eki Görüntüle 533257 Eki Görüntüle 533261 Eki Görüntüle 533258 Eki Görüntüle 533262 Eki Görüntüle 533260 Eki Görüntüle 533263 Eki Görüntüle 533264 Eki Görüntüle 533265 Eki Görüntüle 533266 Eki Görüntüle 533267 Eki Görüntüle 533268 Eki Görüntüle 533269 Eki Görüntüle 533270 Eki Görüntüle 533259 Eki Görüntüle 533271
ayy çok başarılısın gerçekten gelebilir miyim size bunlardan yemeğe canımı çekdirdin yaa zaten adet mi olcam ne canım tatlı çekiyor
Canım hoşgeldin mutfağımaa
teşekkür ederimm takip etmene sevindim,aslında yapabilirsin hepsini,çünkü ayrıntılı halde yapım aşamalarınıda çekiyorum ki daha kolay anlaşılsın diye..
yaparsssııınn,yapmalıısssıınn:)))
buzlukta böreğim var bitsin yenisini yapınca eklerim.
hımmmm süper görünüyor eline sağlık.
süt evde kalmadı yoğurt yaptım.
yarın eşim işten gelirken isteyeyimde yapayım
ellerine saglık cidden fotolar süper olmuşşş ..evet tarifler anlaşılır cok güzell...denersem ve takılırsam muhakkakk sorarım sanaa :)
bence dee yapmalıyımmm :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?