Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
resim ekle canım bende merak ettim.
eşim peynire bayılır.

yapar yapmaz paylaşacağım tatlım resmini.

olsun canım seve sevee:))

waayyy süpersin nefiss bişeye benziyor canımm

teşekkürler hayatımm biden ayrılmaaaa:)

canım ben bunu yapıcamm özendimmmm:))

mutlaka dene kuzum süper birşey.

harika görünüyor canımm çok isterdim yapmayı misafrim gelince kahvaltıya yaparımö artık.eşim menemeni sade ve yumurtası yer yumurta ile arası yok sucuğu da sade yer bunu yaparsam tek basıma yemek zorundayım ama hususi kendime yapacağım mtlaka :))

denicem kısmetse hayatımm:))
canım evet çookk lezzetlii boşver kocişin yemezse kendin yersinn

Kızlar face de bi sayfa paylaşmış.Aynı bu tarifden ekstradan o tarifde muzlu puding tozu vardı içinde.Geçenlerde de birisinden daha duymuştum o da vanilyalı puding tozu koyuyormuş denediniz mi hiç böyle???

oncelikle merhaba :) gizli takipcilerden biride benim :) muzlu pudingli keki gecen hafta denedim yiyen herkes kokusuna ozellikle bayildi icinde ne var ne var diye sorup durdular sadece seker miktarini biraz daha az koyun cunku pudingin kendi sekeride var :))))

canım hoşgeldinn,gizli dolaşmaaa arada göster kendini katıl bizee:))
o keki bende ilk fırsatta deneyeceğim merak ettimm hhhmmmmm

kızlar bugün kocişle evimizdeyizz güzel bir cumartesi kahvaltısının ardından Türk kahvelerimizide içtikk,şimdi benim koca bebeğim salona yayıldı pc de oyununu oynuyor,bense yemek işimi bugünden halledip yarın deli gibi gezmek istiyorum en azındna yarın yemek derdim olmasınn
planımda ise bugün bikaç günlük yemeğimi yapıp dolaba koyucam,bugün yarın yeriz artık pazartesiye kadar bişi yapmam(inşallah) :)
şimdiii bu hatun açar (2012) Orhan Gencebay İle Bir Ömür albümünü pc de veeee doğru mutfağına giderrrrr

dün bir arkadaşımız sebzede yapalımmı demişti onu kırmak istemiyorum söz verdim veeee bugün sebze yemeği pişiricem
(ama eşimin tek sevmediği ve asla yemediği Pırasa,napiim ben çok seviyorum şöyylee limonu sıkıp afiyetle yemeyi)

kafamdaki liste şu;
tavuklu yarma çorbası(aşurelik buğday ile oluyor)
kıymalı zeytinyağlı pırasa yemeği
patatesli kıymalı börek

arkadaşlar zaman zaman bakıcam topiğime,ama aynı zamanda da resimleyeceğim için baya uğraşıcam sanırım:)
şimdiden bana kolay gelsin size iyi sohbetlerr
en kısa zamanda resimlerle dönüyorummm beni bekleyin anaccıımmmm

Son düzenleme:

Elmalı Kurabiye
malzemeler:
Hamuru için:
250 gr.margarin (ben teremyağ kullanıyorum oda sıcaklığında olacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı tepeleme un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu

iç harcı için:
3 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı:Elmaları soyup rendeliyoruz.Toz şekeri ve tarçını üzerine döküp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.10 dakika bekletiyoruz.ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.elinize yapışıyorsa tutam tutam un koyarak fazla koymamak şartı ile kıvamı tutturabilirsiniz.daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.tek bir bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz çok ince değil çokta kalın değil.8 eşit parçaya bölüyoruz ve iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz tek fark kenarlarını kıvırmıyoruz sararken.180 derecede kızarana dek pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuyunca da üzerilerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.

Son düzenleme:

eşim de ben de bayılıyoruz elmalı kurabiyeye

Bu tarif ile yaptım gerçekten çok güzel bir kek oldu.Tadı sade ama güzel.Bu arada hem karbonat hem kabartma tozu koydum çok güzel kabardı.Size kekim fırında kabarıyor çıkınca sönüyor demiştim ya bu keki gördükten sonra karar değiştirdim önceki yaptığım kekler fırında hiç kabarmıyormuş meğerse.Ohh mis gibi puf puf kek yedim bugün

kızlarr döktürmüşsünüz yinee :):) bayılırım bende elmalı kurabiyeye miss gibi kokmuştur oohh afiyet olsun :)

elossacımm bende bu gün tesadüfen menemen yaptım ama ben kıymalı yaptım sucuklusuda süper görünüyor ellerinize sağlık cnm

hosbuldum :) usenmedigim ilk firsatta bende resimlerle katilirim araniza sana simdiden kolay gelsin

merakla bekliyorummmm:))

canımm ellerine sağlık bayıldımmm!!! biz ççookk severiz elmalı kurabiyeyi hele eşim baılırr,ben içine ceviz yada fındık koyuyorum rondodan geçirip..ya aklıma düşürdün yapmak istiyorummmm

canım çok sevindim valla afiyet bal şeker olsunn resimde istiyorumm:))

canım teşekkür ederimm evet biz çok severizz,kıymalıda severiz et olsun içinde yeter:)))

kızlar henüz vakit bulabildim eklemeye,yemek yedik v.s...şimdi Lale Devri başlayana kadar sizinimm:)))

Tavuklu Yarma Çorbası (aşurelik buğday yani)

MALZEMELER;
2 parça tavuk göğüs
1 orta boy kase Aşurelik buğday
tereyağ
kırmızı toz biber
kuru nane

YAPILIŞI;
1 orta boy kase aşurelik buğday iyice yıkanır tencereye alınır.üzerine tavuk göğsü eklenir ve 5 su bardağı su eklenerek buğdaylar pişinceye kadar kaynatılır..sonra içinden pişen tavuklar çıkartılıp minik minik doğranır ve tekrar tencereye buğdayların içine eklenir..1-2 taşım daha kaynatılıp sos tenceremizde tereyağ eritilir ve yağın içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,2 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bikaç kez karıştırılıp tavuklu buğdayın olduğu tenceremize dökülür..1 kez dha hepbirlikte kaynatılır ve servise hazır..
Afiyet olsunn:)

KIYMALI ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER;
1 kg pırasa
200 gr kıyma
1 limon suyu
3 küçük kuru soğan
5 küçük havuç
1 büyük domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
1 fincan pirinç

YAPILIŞI;

soğanlar yemeklik doğranır,havuçlar soyulup istenilen büyüklükte kesilir ve zeytinyağı ile biraz kavrulur..sonra kıyma eklenir ve kıyma suyunu bırakana kadar pişirilir..domatesin kabuğu soyulur ve küp küp doğranıp kıymalı harca eklenir.kullanmak istediğiniz miktarda tuzda eklenip sirkeli su ile yıkadığınız pırasalar ilave edilir ve 1 limonun suyu eklenir.ardından pirinçte ilave edilir ve kısık ateşte pırasalar yumuşayıp pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsunnn

eline sağlık pırasaya bayılırım bnde çorbanınd atadını merak ettim doğrusu afiyet olsun

PATATESLİ KIYMALI BÖREK

MALEMELER;
yarım kg kıyma
10 orta boy patates
1 kase yoğurt
2 yumurta
5 yufka

YAPILIŞI;

20 adet börek oluyor arkadaşlar...yarım kg kıymayı çok az yağ ile tencereye koyuyoruz,adından soyup rendelemiş olduğumuz patatesleri kıymamıza ekliyoruz..biraz karabiber ve tuz ile iyice karıştırıp yarı pişmiş halde iken ocaktan alıyoruz ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz..
diğer taraftan 1 kase yoğurdun içerisine 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz ekliyor çırpıyoruz...ve 5 adet yufkamızı üst üste koyup 4e bölüyoruz..her bir üçgen parçanın geniş kısmına kıymalı patatesli harcımızdan koyup yoğurtlu yumurtalı sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar harcın üzerinde gezdiriyoruz..sonra böreklerimizi resimlemiş olduğum gibi sarıp yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz,yoğurtlu sosumuzdan 1 kaşık bırakıp içerisine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz ve böreklerimizin üzerlerine sürüyoruz..ben üzerlerine susamda serptim bu arada....
önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz..
afiyet olsun

eline sağlık pırasaya bayılırım bnde çorbanınd atadını merak ettim doğrusu afiyet olsun

canım teşekkür ederiimm,bende bayılırım pırasaya,böreğinide yaparım çok güzel olurama böreğine ben soğanda ekliyorum eşim pırasa olduğunu anlamasın diye:)))
çorba harikaaa!
inanılmaz doyurucu besleyici bir çorba..denemeni tavsiye ederim canım...
ben bu çorbayı başka bir yöntemlede yaparım yazın sık sık,çünkü yazın bizim evde çok nadir çorba yapılır içmeyiz eşimde bende..ama soğukçorba yaparım aşurelik buğdaydan..
1 kase buğdayı iyice haşlayıp soğuturum,üyükçe bir kasede yoğurt ve kullanacağım kadar tuzu iyice su ekleyerek çırpıp boza kıvamına getiririm..
sonra pişirip soğuttuğum aşurelik buğdayları ekleyip iyice karıştırıp üzerine çok az zeytinyağ ve bol kuru nane ile çorbayı tamamlarım..
yazın harika oluyor:)

ben yayla çorbası yaparım sadece buğdayla ama bu tavuklu çorbayı deneicem kızım doğudğundan beri hergün çorba pişer bizim evde önceleri süt olsun die sonları kızım yesin diye diye çorbacı olduk :)))

ehehehe:)) kışın bende sürekli yaparım hergün üşenmeden değişik değişik çorbalar...
benim bebişim yok ama bi tane koca bebeğim var:))
yaptığında paylaşırmısın merak ederim ben şimdiii:))

Son düzenleme:
tabi paylaşırım ama önce buğday almam lazım haftaya alabilirimancak çünkü bugün yaptık alışver,işimizi artık haftaya çıkarız bidaha :)
resim çekerim bu akşamda olay yaptım jöleli tavuk göğsü yapacaktım güya kalıba yapıştı çıkmadı ya şansıma bnde kaselere doldurdum ama tadı harikaydıı :))

tamam canım aldığında denersin bakalım nasıl olucak
ben jöle sevmiyorum nedense,hiç kanım ısınamıyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…