resim ekle canım bende merak ettim.
eşim peynire bayılır.
netten baktımda şimdi ne güzel görünüyor peynir köftesi sıcak sıcak peynir akacak içinden offf yaa canım çekti vallahi
evet tadıda müthiş oluyor 6 kişilk tarif ama :)))
olmuyo böyle yaa kek sonra peynir köftesi ayıp yaa gece gece
:))) sende bendensin cnmmm bende gece kaç olursa olsun canım isterse yaparım.amaben genelde kendime yaparım eşimin yemekle arası pek yok.
kekim pişti birazdan foto eklerim
ama peynir köftesi de istiyorum
kızlar kekimin fotosunu paylaşıyorum.
kalıptan çıkartırken fazla beklemedim tam çıkmayan yerleri vardı.
güzel bir sunum yapmak isterdim ama gece gece fazla zamanım yok idare edin artık.
eşim beğendi
elossa 1 dilim kekde senin için tarif için teşekkürler
harika görünüyor tatlım ellerine sağlık.
Eki Görüntüle 532120 Eki Görüntüle 532117
olsun canım seve sevee:))
waayyy süpersin nefiss bişeye benziyor canımm
teşekkürler hayatımm biden ayrılmaaaa:)
canım ben bunu yapıcamm özendimmmm:))
Kızlar günaydınnn:)
bu sabah cumartesi kahvaltımıza eşiminde benimde çok sevdiğimiz basit ama bi o kadar da lezzetli sucuklu kaşarlı menemen yaptım hemen paylaşıyorum..
4-5 kabukları soyulmuş domates
8-10 sivri biber
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
sucuk dilimleri
bikaç tutam rendelenmiş kaşar
Eki Görüntüle 532195 Eki Görüntüle 532196 Eki Görüntüle 532197 Eki Görüntüle 532198 Eki Görüntüle 532199 Eki Görüntüle 532201 Eki Görüntüle 532200 Eki Görüntüle 532202 Eki Görüntüle 532204 Eki Görüntüle 532203 Eki Görüntüle 532205 Eki Görüntüle 532208 Eki Görüntüle 532206 Eki Görüntüle 532210 Eki Görüntüle 532209
mutlaka dene kuzum süper birşey.
harika görünüyor canımm çok isterdim yapmayı misafrim gelince kahvaltıya yaparımö artık.eşim menemeni sade ve yumurtası yer yumurta ile arası yok sucuğu da sade yer bunu yaparsam tek basıma yemek zorundayım ama hususi kendime yapacağım mtlaka :))
Kızlar face de bi sayfa paylaşmış.Aynı bu tarifden ekstradan o tarifde muzlu puding tozu vardı içinde.Geçenlerde de birisinden daha duymuştum o da vanilyalı puding tozu koyuyormuş denediniz mi hiç böyle???
canım hoşgeldinn,gizli dolaşmaaa arada göster kendini katıl bizee:))oncelikle merhaba :) gizli takipcilerden biride benim :) muzlu pudingli keki gecen hafta denedim yiyen herkes kokusuna ozellikle bayildi icinde ne var ne var diye sorup durdularsadece seker miktarini biraz daha az koyun cunku pudingin kendi sekeride var :))))
canım hoşgeldinn,gizli dolaşmaaa arada göster kendini katıl bizee:))
o keki bende ilk fırsatta deneyeceğim merak ettimm hhhmmmmm
Eki Görüntüle 532345 Eki Görüntüle 532346 Eki Görüntüle 532347 Eki Görüntüle 532348 Eki Görüntüle 532349 Eki Görüntüle 532350 Eki Görüntüle 532351 Eki Görüntüle 532352 Eki Görüntüle 532353 Eki Görüntüle 532354
Elmalı Kurabiyemalzemeler:
Hamuru için:250 gr.margarin (ben teremyağ kullanıyorum oda sıcaklığında olacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı tepeleme un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
iç harcı için:
3 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı:Elmaları soyup rendeliyoruz.Toz şekeri ve tarçını üzerine döküp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.10 dakika bekletiyoruz.ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.elinize yapışıyorsa tutam tutam un koyarak fazla koymamak şartı ile kıvamı tutturabilirsiniz.daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.tek bir bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz çok ince değil çokta kalın değil.8 eşit parçaya bölüyoruz ve iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz tek fark kenarlarını kıvırmıyoruz sararken.180 derecede kızarana dek pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuyunca da üzerilerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.
Bu tarif ile yaptım gerçekten çok güzel bir kek oldu.Tadı sade ama güzel.Bu arada hem karbonat hem kabartma tozu koydum çok güzel kabardı.Size kekim fırında kabarıyor çıkınca sönüyor demiştim ya bu keki gördükten sonra karar değiştirdim önceki yaptığım kekler fırında hiç kabarmıyormuş meğerse.Ohh mis gibi puf puf kek yedim bugünMALZEMELER:
YAPILIŞI:
- 3 Yumurta
- 2 Su bardağı şeker
- 1Su bardağı süt
- 1Su bardağı sıvıyağ
- 1Paket vanilya
- 1 Paket kabartma tozu
- 11 Yemek kaşığı un
Yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Sıvı yağ ile sütü ekliyoruz.Diğer tarafta un ,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ,sıvı karışıma ilave ediyoruz.Kek kalıbına döküp ,180 derece de 30 dkika pişiriyoruz.
Çokkk Kolay Ve Lezzetli Bir Kek Hanımlar
AFİYET OLSUN..(alıntıdır)
hosbuldum :) usenmedigim ilk firsatta bende resimlerle katilirim aranizasana simdiden kolay gelsin
Eki Görüntüle 532345 Eki Görüntüle 532346 Eki Görüntüle 532347 Eki Görüntüle 532348 Eki Görüntüle 532349 Eki Görüntüle 532350 Eki Görüntüle 532351 Eki Görüntüle 532352 Eki Görüntüle 532353 Eki Görüntüle 532354
Elmalı Kurabiyemalzemeler:
Hamuru için:250 gr.margarin (ben teremyağ kullanıyorum oda sıcaklığında olacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı tepeleme un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
iç harcı için:
3 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı:Elmaları soyup rendeliyoruz.Toz şekeri ve tarçını üzerine döküp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.10 dakika bekletiyoruz.ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.elinize yapışıyorsa tutam tutam un koyarak fazla koymamak şartı ile kıvamı tutturabilirsiniz.daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.tek bir bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz çok ince değil çokta kalın değil.8 eşit parçaya bölüyoruz ve iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz tek fark kenarlarını kıvırmıyoruz sararken.180 derecede kızarana dek pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuyunca da üzerilerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.
canım çok sevindim valla afiyet bal şeker olsunn resimde istiyorumm:))Bu tarif ile yaptım gerçekten çok güzel bir kek oldu.Tadı sade ama güzel.Bu arada hem karbonat hem kabartma tozu koydum çok güzel kabardı.Size kekim fırında kabarıyor çıkınca sönüyor demiştim ya bu keki gördükten sonra karar değiştirdim önceki yaptığım kekler fırında hiç kabarmıyormuş meğerse.Ohh mis gibi puf puf kek yedim bugün
kızlarr döktürmüşsünüz yinee :):) bayılırım bende elmalı kurabiyeye miss gibi kokmuştur oohh afiyet olsun :)
elossacımm bende bu gün tesadüfen menemen yaptım ama ben kıymalı yaptım sucuklusuda süper görünüyor ellerinize sağlık cnm
eline sağlık pırasaya bayılırım bnde çorbanınd atadını merak ettim doğrusu afiyet olsun
ben yayla çorbası yaparım sadece buğdayla ama bu tavuklu çorbayı deneicem kızım doğudğundan beri hergün çorba pişer bizim evde önceleri süt olsun die sonları kızım yesin diye diye çorbacı olduk :)))
tabi paylaşırım ama önce buğday almam lazım haftaya alabilirimancak çünkü bugün yaptık alışver,işimizi artık haftaya çıkarız bidaha :)
resim çekerim bu akşamda olay yaptım jöleli tavuk göğsü yapacaktım güya kalıba yapıştı çıkmadı ya şansıma bnde kaselere doldurdum ama tadı harikaydıı :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?