kızlar henüz vakit bulabildim eklemeye,yemek yedik v.s...şimdi Lale Devri başlayana kadar sizinimm:)))
Tavuklu Yarma Çorbası (aşurelik buğday yani)
MALZEMELER;
2 parça tavuk göğüs
1 orta boy kase Aşurelik buğday
tereyağ
kırmızı toz biber
kuru nane
YAPILIŞI;
1 orta boy kase aşurelik buğday iyice yıkanır tencereye alınır.üzerine tavuk göğsü eklenir ve 5 su bardağı su eklenerek buğdaylar pişinceye kadar kaynatılır..sonra içinden pişen tavuklar çıkartılıp minik minik doğranır ve tekrar tencereye buğdayların içine eklenir..1-2 taşım daha kaynatılıp sos tenceremizde tereyağ eritilir ve yağın içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,2 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bikaç kez karıştırılıp tavuklu buğdayın olduğu tenceremize dökülür..1 kez dha hepbirlikte kaynatılır ve servise hazır..
Afiyet olsunn:)
Eki Görüntüle 532412 Eki Görüntüle 532413 Eki Görüntüle 532415 Eki Görüntüle 532414 Eki Görüntüle 532418 Eki Görüntüle 532416 Eki Görüntüle 532417 Eki Görüntüle 532419 Eki Görüntüle 532420 Eki Görüntüle 532421 Eki Görüntüle 532422 Eki Görüntüle 532423 Eki Görüntüle 532424 Eki Görüntüle 532425 Eki Görüntüle 532426 Eki Görüntüle 532429 Eki Görüntüle 532428 Eki Görüntüle 532427
Canım buğday öyle kolay pişen birşey mi??Ben aşure yaparken düdüklüde pişirirdim.Normal tencerede de hemen pişer mi ki?
hehhe o kıpır kıpırlık beni mahvediyo işte:)ben çok severim kıpır kıpır görüntüsüne bayılıyorum nedense:26:
uzun zamandır almıyordum bugün markette görünce aldım ama beceremedim ya
her ne kadar yorum yapsam da yapmasam da takip ediyorum Elossa mutfağını fotolarıyla sürdürmeli :)
canımm azmin sonu işteeeeee:))
valla süper görünüyor ellerine sağlık,benim payım içinde teşekkür ederiimm hhmmm
yapar yapmaz paylaşacağım tatlım resmini.
mutlaka dene kuzum süper birşey.
harika görünüyor canımm çok isterdim yapmayı misafrim gelince kahvaltıya yaparımö artık.eşim menemeni sade ve yumurtası yer yumurta ile arası yok sucuğu da sade yer bunu yaparsam tek basıma yemek zorundayım ama hususi kendime yapacağım mtlaka :))
Eki Görüntüle 532345 Eki Görüntüle 532346 Eki Görüntüle 532347 Eki Görüntüle 532348 Eki Görüntüle 532349 Eki Görüntüle 532350 Eki Görüntüle 532351 Eki Görüntüle 532352 Eki Görüntüle 532353 Eki Görüntüle 532354
Elmalı Kurabiyemalzemeler:
Hamuru için:250 gr.margarin (ben teremyağ kullanıyorum oda sıcaklığında olacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı tepeleme un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
iç harcı için:
3 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı:Elmaları soyup rendeliyoruz.Toz şekeri ve tarçını üzerine döküp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.10 dakika bekletiyoruz.ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.elinize yapışıyorsa tutam tutam un koyarak fazla koymamak şartı ile kıvamı tutturabilirsiniz.daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.tek bir bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz çok ince değil çokta kalın değil.8 eşit parçaya bölüyoruz ve iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz tek fark kenarlarını kıvırmıyoruz sararken.180 derecede kızarana dek pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuyunca da üzerilerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.
canım teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma,yorumlarını bekliyorum eleştiriyede açığım:)
topiğimin resimli olması sanırım cezbediyor,insanlar görmek istiyor ve bende nette tarif ararken resim yoksa es geçiyorum o tarifi...
durmak yok yola devam:)))
dün sabahda birkaç dilim yemiştik sonra eşimle dışarı çıktık abim biz gelene kadar dilimlenmişlerin hepsini yemiş sabahta baktım 2 dilimcik kalmış çok beğenmiş
Hoşbuldum :) evet kesinlikle fotoğraflıyor olman benim için çok önemli. aynı senin gibi tariflere bakarken foto var mı ve o foto gerçekten o tarifi veren kişinin yaptığı mı yoksa alıntı mı diye çok dikkat ediyorum. eleştiri değil de nacizane fikirlerimi söyleyebilirim yeri gelirse ki çok başarılısın :) ellerin dert görmesin :)
Tarfilerin çok güzel eline sağlık şuan iştahım sıfır ama bulantılarım geçince denemek istediğim tariflerin var.
Resimlerle aşamalarıyla paylaşman yemek yapmayı bilmeyenler için iyi olmuş senin sayende birçok kişi değişik yemekler yapabilir.
Ben dereotlu makarna salatanın bir değişiğini yapıyorum mutlaka denemeni tavsiye ederim.
Makarna , dereotu yoğurt ve mayonezi bende kullanıyorum.Tek fark garnitür yerine küçük küp doğranmış salatalık ve domatesler kullanıyorum dereotuyla süper yakışıyor tavsiye derim.
elossa mutfağına bayıldım.maşallah ne güzel.ben de mutfağımı çok seviyorum değişik tarifler,şık sunumlar yapmayı çok seviyorum.ayrıca samimi içten muhabbetini de çok sevdim.
prfiterolünü en yakın zamanda deneyecem.ben de yaptığım yemekleri fırsat buldukça eklemeye çalışacağımmm
canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağımaa
evet bilerek aşamalı çekmeye çalışıyorum ki anlaşılsın nasıl sonuca vardığım diye,bu arada senden de bekliyorum resimli tarifler haberin olsunnn,bahsettiğin makarna salatan müthiş bişeye benziyor ilk fırsatta deneyeceğim kısmetse
Bende yemek yapmayı çok severim ve eşimle kendimede yapsam sunuma çok önem veririm.
Ama şuan değil yemek pişirmek mutfağın önünden geçemiyorum.
Hamileyim ve bulantılarım oluyor iştahım sıfır sırf yemek pişiremediğim için annemde kalıyoruz.
Ama bulantılarım geçip evime geçtiğimde paylaşımlarda bulunurum yemek yapmayıda çok özledim.
Hoşgeldin canımm teşekkür ederim ne güzel şeyler söylemişsin onure oldum
mutfağı sevdiğine göre tam yerindesinnnn:)))
senden de resimli tariflerini bekliyorum meraklaaaa
canım Allah analı babalı kucağını doldursun ne güzel ne mutlu sana
bizde bebek çok istiyoruz ve şu anda o aşamalar üzerinde yol katediyoruz,hayırlısı ile inşallah bende müjdeli haberler alırım
seni onure etmişsem ne mutlu bana
elimde bir kaç resim var hemen eklim
şeker hamurlu yaş pastam
1 adet hazır pandispanya
1 adet dr otker çikolatalı sos
damla çikolata
2 adet muz
hazırlanışı,
önce pandispanyamızı ikiye ayırıyoruz
ilk katını sütle ıslatıp çikolata sosu sürüyoruz,muzları ince ince kesip sırayla üstüne diziyoruz sonra damla çikolataları serpiştiriyoruz.Diğer pandispanya katını ekleyip kalan çikolata sosunu ekliyoruz.soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplayıp süslüyoruz.şeker hamuru hazır alınabilir.ben kendim yaptım bunu çok zahmetli oldu
Eki Görüntüle 532966
Aminn iyi dileklerin için teşekkürler Allah sanada en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin.
bu da kızımın 2.yaş gününden
canım harikaaa!! ellerine sağlıkk bi dilim isterim:))
Woww hepsi süper görünüyor amaa,bi ben eksiğim ordaaa
sana da vereyyim bir dilim canım.evet sen eksiksin gel de beraber yiyelim
koşa koşa canımm :))
kızlar ben şimdi mutfağa gidiyorum kocişime söz verdim sultan lokumu yapıcam o ççokk severde,tabisi bendeee:))
bi yandan da yarın için yemeğimi yapmıştım onu kontrol edeyim gelicem işlerimi bitirip,yeni resimlerleee
ama beğenilmicek gibi değildi kiii:))
Abini döverim hepsini neden yemiş biz o keki kabartana kadar neler çektik dimi ama:)
canım sofra çok güzel ellerine sağlık .bu da kızımın 2.yaş gününden
kızlar ben şimdi mutfağa gidiyorum kocişime söz verdim sultan lokumu yapıcam o ççokk severde,tabisi bendeee:))
bi yandan da yarın için yemeğimi yapmıştım onu kontrol edeyim gelicem işlerimi bitirip,yeni resimlerleee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?