Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
sultan lokumuna bayıldımmm elossa daha kahvaltı yapmadık kızımla bakakaldık ekrana ak çokcanımız istedi hemmen bizede getir bir tabak
ben buna benzer rulo şeklind eyapıyorum konusu geçmiş resmid evar eklyeyim tarifimi benm tarifimde ceviz var içinde ben prenses tatlısı nıda çok severim oda irmikli ütlü olur copyledim canım irmik alır almaz yapacam sütlü tatlılara bayılırız biz:))[h=3]paşa lokumu[/h]malzemeler

1 kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak un
Yumurta sarısı
Vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 paket sade krem şanti
Ceviz içi
Hindistan cevizi

Bu tatlıyı hep merak ederdim ama yapmaya cesaret edemezdim nedense rulo olmaz diye korkardım gecenlerde bir arkadaşım ikram edince hemen ayrıntılarını öğrendim ve denedim sonuç harikaydı sütlü tatlıları eşim de bende ve kızımda çok seviyoruz dolapda durduğu içinde yaz günleri için serin bir tatlı ilerleyen günlerde kakaolusunuda deneyeceğim

Hazırlanışı
1 kilo süt (yaklaşık olarak 5 bardak) 1 bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın tereyağı ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz iri kırılm ış ceviz içini kenara koyarak rulo yapın afiyet olsun…

bezelya konusuda geçmiş bnde konserve olanları sevmiyorum tadı değişiyor marketten alacağım zama n dondurulkmuş olanları tercih ediyorum tavuk kıymalı yemeklerini çok severim en çokta garnitürlü makarnayı çok severim acıktım :26:

hemen merakını gidereyim canım.ben bunu geçen sene yapmıştım ilk şeker hamuru denemem bimden marshmallow iki paket benmari usulu erttiim.sonra biraz soğuyunca yani eli yakmayacak şekilde bir paket pudra şekeri ile yoğurdum ama yine yapış yapış oldu o zaman elime bir parça margarin aldım onunla şekillendirdim.
bir de canım ben lokum ile denedim şeker hamurunu o daha kolay eritme gibi bir dert yok.mesela 5 lokuma yarım bardak pudra şekeri ile yoğuruyorsun pratik bir şekilde hazır oluyor.bi de canım nişasta ile yoğurunca da daha az şekerli oluyor o zaman daha rahat yeniyor.

bende ekşi elmadan yaptım hemde bayağı ekşiydi o kadar değişik birtat vermiş ki bizim kurabiyeler o akşam bitti eltimler gelmişti hepsi bi yumuldular kalmadı :))

Merhaba becerikli hanımlar

Tarifler süper görünüyor. Hepsinde gözüm kaldı

Elossa aşama aşama resim çekmen o kadar iyi oluyor ki anlatamam. Çok sağol tatlım. Devamını bekliyoruz

ayy hepinize maşallah kızlar ne becerikli hatunlarsınız öyle vala hepsinden canım çekti aşerdim ( biri banada yapsa bunlardanda yesem

bende ekşi elmadan yaptım hemde bayağı ekşiydi o kadar değişik birtat vermiş ki bizim kurabiyeler o akşam bitti eltimler gelmişti hepsi bi yumuldular kalmadı :))

hımm elmaları değerlendirreyim ozaman
malzemelere bakayım yapınca yazarım çok sağol canım

sultan lokumu tarifine resmen bayıldım ilk fırsatta denicem ellerine saglık çokta pratik eminim tadıda süper olacak...

canım evet pratik ve ççookk lezzetli:)

canım buyrun gelin her zaman başım üstünee,hemen 1 tabak postalıyım:))
senin tarifi bende yapıyorum üzerine çikolata sosu gezdiriyorum o ruloların hmmmmm

Merhaba becerikli hanımlar

Tarifler süper görünüyor. Hepsinde gözüm kaldı

Elossa aşama aşama resim çekmen o kadar iyi oluyor ki anlatamam. Çok sağol tatlım. Devamını bekliyoruz

merhaba canım hoşgeldin mutfağımaa:)
teşekkür ederim canım evet böylesi daha anlaşılır oluyor memnun olmanızda beni mutlu ediyorr

ayy hepinize maşallah kızlar ne becerikli hatunlarsınız öyle vala hepsinden canım çekti aşerdim ( biri banada yapsa bunlardanda yesem

canım koş gel hemennn:))

Ben de biri yapsa da yesem modundayım

ehehehe hazırcı seniii:)))

Maşallah döktürmüşsün hepsi süper....

sağol canımm eehh yapıyoruz bişilerr işte:))

Gene muhteşem tarifler yaa ama ne yazık ki bunları birkaç gün deneyemeyeceğim çünkü evde kızlarım ve ben hastayız hepimiz grip olduk yemek bile yapamıyorum şuan.
Elossa lokum şekil alacak hale dolapta durduğu için mi geliyor?

merak saldım şu şeker hamuruna bende bimden baktım ama artık gelmiyormuş kaldırılmış diye duydum aramaya devam çok teşekkür ederim cevapladığın için

benim beceremediğim tatlılarda gelmişşş bunuda denencekler listesine ekledim

nerdesin geliyorum hemen tatlım

immortalwoman canım yaptım elmalı kurabiyeyi bakalım akşama lezzet testinden geçecekmi

kızlarr paşa lokumu da sultan lokumuda bi harikaa muhteşem görünüyorlar .. ben de şekersiz diyet kek yaptım , kereviz , şehriye çorbası akşamada başka bişeyler düşünücem :):)

ya yemekleri yaparkene unutuveriyorum fotoğraf çekmeyi :)
kekin fotosunu çektim ama arada onları eklicem
dünde 2 tane karışık turşu 1 tane sade salatalık turşu 2 tanede domates turşu 10 tane kadarda domates menemenlik yaptım :):)
öncesinden menemenlik yapmıştım ek olarak yaptım bunlarıda kışın yaz domatesi ekşili ekşili mis gibi oluyo çorbalarada yemeklerede katabiliyorum :):)

elossa yaa, rüyamda hep burayla uğraştım
güya sen burda yaptıklarını satıyormuşsun, dilim usülü mesela, bizler de alıyoruz, nasıl alıyorsak eşime de diyorum ki yarın da sultan lokumu var, bir seviniyoruz ki sorma Allahım yaa, ne rüyaydı dün kermesten bahsedince bilinçaltıma yerleşti galiba
bu arada benim dediğim lokum böyle değildi, ama bu da harika, denemeyi düşünüyorum mutlaka. benim dediğim, incecik keki oluyor, arasına krema sürüp ruloluyorsun, azıcık süte batırıp hindistan cevizine buluyorsun.

buda benim diyet kek tarifim :):)ölçüsü küçük oluyor isteyen 2 ölçü yapabilir:):)

2 tane yumurta
yarım çay bardağı yağ
yarım çay bardağı süt
1 küçük türk kahvesi fincanı pekmez
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 tane sarı elma rendesi
yarım çay bardağı kadar yeşil fıstık(tuzsuz)
yarım çay bardagı fındık
5-6 tane kuru incir
1 kabarma tozu
4 tane kuru kayısı (koyu renkli olanlardan)
kepek unu veya tam buğday unu ( ikisinide karıştırabilirsiniz yarı yarıya)

YAPILIŞI: yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz , üstüne yağ , süt ve pekmezi tarçinı elmayı ekliyoruz.
biraz karıştırdıktan sora kepekli unumuzu kabartma tozunu döküp karıştırmedan unun üstüne kuru meyveleri fındık ve fıstıkları ekliyoruz.
hafif kıvamlı akışkan bi hamur elde ediyoruz ..
kalıbımızı sıvı yağımızla yağlayıp üstüne biraz un serpiyoruz ki yapışmasın.
fırınımızı 170 derece ayarlıyoruz .. 20 dakikada falan oluyo sanırım :):)
küçük bi kek oluyo isteyen 2 ölçü yapsın . eşim çok beğendi . biz ailecek tatlı yemediğimiz için afiyetle hem sağlıklı hafif hemde tatlı ihtiyacımızı gideren bi kek oldu :):) inşallah beğenirsiniz

Eklentiler

• $15102012028.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 51
  • $15102012026.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 69
kekin devamı fotolar beceremiyorum da :):)

Eklentiler

• $15102012027.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 91
  • $15102012029.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 80
buda kekimin ucundan yeyip sonra foto çekmek aklıma geldi:):) içi böle kayısı ve incirler karemel gibi oluyor :):)

Eklentiler

• $15102012036.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…