merak ettim sormadan edemicem benim gibi merak edenlerde öğrenmiş olurlar hem :)) şeker hamurunu marshmallow şekeri eriterek mi yaptınız öyleyse ölçülerinizi öğrenebilirmiyim kaç paket şeker ne kadar pudra şekeri :))
dün sabahda birkaç dilim yemiştik sonra eşimle dışarı çıktık abim biz gelene kadar dilimlenmişlerin hepsini yemiş sabahta baktım 2 dilimcik kalmış çok beğenmiş
hafta sonuna kaldı artık peynirr köftesi
canımmm eşim krep istedi bu pazar onu yaptım peynir köftesi bu hafta sonu yapamadım ama yapar yapmaz hemen paylaşacağım resimleri:)
offf yaa tombili olucaz sonunda
ekşi elma var evde ondan olurmu :44:
Ben de biri yapsa da yesem modundayımayy hepinize maşallah kızlar ne becerikli hatunlarsınız öyle vala hepsinden canım çekti aşerdim( biri banada yapsa bunlardanda yesem
bende ekşi elmadan yaptım hemde bayağı ekşiydi o kadar değişik birtat vermiş ki bizim kurabiyeler o akşam bitti eltimler gelmişti hepsi bi yumuldular kalmadı :))
sultan lokumu tarifine resmen bayıldım ilk fırsatta denicem ellerine saglık çokta pratik eminim tadıda süper olacak...
sultan lokumuna bayıldımmm elossa daha kahvaltı yapmadık kızımla bakakaldık ekrana ak çokcanımız istedi hemmen bizede getir bir tabak
ben buna benzer rulo şeklind eyapıyorum konusu geçmiş resmid evar eklyeyim tarifimi benm tarifimde ceviz var içinde ben prenses tatlısı nıda çok severim oda irmikli ütlü olur copyledim canım irmik alır almaz yapacam sütlü tatlılara bayılırız biz:))paşa lokumu
malzemeler
1 kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak un
Yumurta sarısı
Vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 paket sade krem şanti
Ceviz içi
Hindistan cevizi
Bu tatlıyı hep merak ederdim ama yapmaya cesaret edemezdim nedense rulo olmaz diye korkardım gecenlerde bir arkadaşım ikram edince hemen ayrıntılarını öğrendim ve denedim sonuç harikaydı sütlü tatlıları eşim de bende ve kızımda çok seviyoruz dolapda durduğu içinde yaz günleri için serin bir tatlı ilerleyen günlerde kakaolusunuda deneyeceğim
Hazırlanışı
1 kilo süt (yaklaşık olarak 5 bardak) 1 bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın tereyağı ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz iri kırılm ış ceviz içini kenara koyarak rulo yapın afiyet olsun
bezelya konusuda geçmiş bnde konserve olanları sevmiyorum tadı değişiyor marketten alacağım zama n dondurulkmuş olanları tercih ediyorum tavuk kıymalı yemeklerini çok severim en çokta garnitürlü makarnayı çok severimacıktım :26:
Merhaba becerikli hanımlar
Tarifler süper görünüyor. Hepsinde gözüm kaldı
Elossa aşama aşama resim çekmen o kadar iyi oluyor ki anlatamam. Çok sağol tatlım. Devamını bekliyoruz
ayy hepinize maşallah kızlar ne becerikli hatunlarsınız öyle vala hepsinden canım çekti aşerdim( biri banada yapsa bunlardanda yesem
Ben de biri yapsa da yesem modundayım
Maşallah döktürmüşsün hepsi süper....
hemen merakını gidereyim canım.ben bunu geçen sene yapmıştım ilk şeker hamuru denemem bimden marshmallow iki paket benmari usulu erttiim.sonra biraz soğuyunca yani eli yakmayacak şekilde bir paket pudra şekeri ile yoğurdum ama yine yapış yapış oldu o zaman elime bir parça margarin aldım onunla şekillendirdim.
bir de canım ben lokum ile denedim şeker hamurunu o daha kolay eritme gibi bir dert yok.mesela 5 lokuma yarım bardak pudra şekeri ile yoğuruyorsun pratik bir şekilde hazır oluyor.bi de canım nişasta ile yoğurunca da daha az şekerli oluyor o zaman daha rahat yeniyor.
sultan lokumuna bayıldımmm elossa daha kahvaltı yapmadık kızımla bakakaldık ekrana ak çokcanımız istedi hemmen bizede getir bir tabak
ben buna benzer rulo şeklind eyapıyorum konusu geçmiş resmid evar eklyeyim tarifimi benm tarifimde ceviz var içinde ben prenses tatlısı nıda çok severim oda irmikli ütlü olur copyledim canım irmik alır almaz yapacam sütlü tatlılara bayılırız biz:))[h=3]paşa lokumu[/h]malzemeler
1 kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak un
Yumurta sarısı
Vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 paket sade krem şanti
Ceviz içi
Hindistan cevizi
Bu tatlıyı hep merak ederdim ama yapmaya cesaret edemezdim nedense rulo olmaz diye korkardım gecenlerde bir arkadaşım ikram edince hemen ayrıntılarını öğrendim ve denedim sonuç harikaydı sütlü tatlıları eşim de bende ve kızımda çok seviyoruz dolapda durduğu içinde yaz günleri için serin bir tatlı ilerleyen günlerde kakaolusunuda deneyeceğim
Hazırlanışı
1 kilo süt (yaklaşık olarak 5 bardak) 1 bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın tereyağı ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz iri kırılm ış ceviz içini kenara koyarak rulo yapın afiyet olsun…
bezelya konusuda geçmiş bnde konserve olanları sevmiyorum tadı değişiyor marketten alacağım zama n dondurulkmuş olanları tercih ediyorum tavuk kıymalı yemeklerini çok severim en çokta garnitürlü makarnayı çok severimacıktım :26:
canım evet pratik ve ççookk lezzetli:)
canım buyrun gelin her zaman başım üstünee,hemen 1 tabak postalıyım:))
senin tarifi bende yapıyorum üzerine çikolata sosu gezdiriyorum o ruloların hmmmmm
merhaba canım hoşgeldin mutfağımaa:)
teşekkür ederim canım evet böylesi daha anlaşılır oluyor memnun olmanızda beni mutlu ediyorr
canım koş gel hemennn:))
ehehehe hazırcı seniii:)))
sağol canımm eehh yapıyoruz bişilerr işte:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?