Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Afiyet bal şeker olsun hayatım
Kocişler seviyorsa mesele yok valla,o zaman tam gaz devam pastalara:)

Aynen CNm sayende değişik şeyler öğreniyoruz walla o kadar emek veriyorsun Rabbim muradını verir inşallah

Aynen CNm sayende değişik şeyler öğreniyoruz walla o kadar emek veriyorsun Rabbim muradını verir inşallah

aminn canım inşallah,beni de evlat nimetiyle rızıklandırsın inşallah

canım sultan lokumundan bahsediyorsun sanırım,biz tereyağını çok kullandığımızdan ben öyle ekledim ama sen sevmiyorsan eğer margarin ekleyebilirsin canım.bu arada yağ kokusu asla olmuyor çünkü sıcakken ekliyorsun yağı ve hızlıca eritiyorsun karıştırarak canım

iştee buda benim fındık mantolu kurabiyem

netten buldum bu tarifi. ama gerçekten bayıldımmm tadınaa

MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (1 yumurta akı üste kullanılacak)
3 çorba kaşığı süt
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 portakal veya limon kabuğu rendesi(ben portakal kullandım)
ÜZERi İÇİN:
Yumurta akı( Ayırdığımız)
1,5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık

YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki yağımızı,şekeri ve yumurtaları alalım ve krema hali alana değin karıştıralım.Kabartma tozunu,portakal kabuğu rendesini veya limon kabuğu rendesini sütü ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım.Her yanını önce yumurta akına ,daha sonra iri çekilmiş fındığa bulayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya margarinle yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim. Isınmış 190 derecelik fırında üzeri hafifi kızarıncaya kadar pişirelim.

Son düzenleme:
elosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben gedlimmmm yine acimmmmsu kivili pastanin tarifi nerede yaaa demiden beri ariyorum bulamiyorummm yaaaaa...

başta ev sahibi olmak üzere topikteki tüm bayanlara merhaba. yeni keşfettim burayı. ve ne kadar geç kalmışım sizi bulmakta
ama artık aboneyim abone durumları yani
şimdiden tarifler için teşekkürler elossa

tabiki canım heyecanlı heyecanlı resmi paylaştım. tarifte birazdan geliyor

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
olsun geç kalmış sayılmazsın canım,ilk sayfada tüm tarifler mevcut,boş bir zamanımda arkadaşlarımında paylaşımlarını listeleyeceğim ilk sayfaya böylelikle herşey elimizin altında olacak yemek kitabı gibi:)
asıl ben teşekkür ederim abonem olduğun için ve senden de paylaşımlar bekliyorum canım

tabiki canım heyecanlı heyecanlı resmi paylaştım. tarifte birazdan geliyor

ehehehe:))
bekliyorruuzzz

resmin yanına ekledim canım tarifi

ohh şimdi oldu işte,çok sağol canım benim:)
kurabiyeler kekler mantolarını giyiyor son zamanlarda,malum kış:))))

canım sen neler yapmışsın öyle yaa,ben çok fena oldum burda ayyyyyy nasıl canım çekti anlatamam.
hele kaç gündür pırasa böreği yapayım diyorum ama kurstan eve zor atıyorum kendimi hep başka bişi yapıyorum pırasa böreği yine kalıyor
kebapta harika,salatada harika,börek zaten harika,çorbanda harika...
ellerine kollarına sağlık paylaştığın içinde ayrıca teşekkür derim canım
offfff fena oldum ben:))

250 gr margarin 2 paket olmuyo mu?çok deil mi?

bu patlıcan kebabında hep merak etmişimdir...patlıcanlar ot gibi olmuyor mu ya...sonucta direk çiğ patlıcan fırında pişiyor...

tatlim yakin olsak bi ko$u gelip verirdim :26: taa buradan türkiye'ye az mesafe var yakin zamanda yaparsan paylas bizimle canim

ohh şimdi oldu işte,çok sağol canım benim:)
kurabiyeler kekler mantolarını giyiyor son zamanlarda,malum kış:))))

evet canım sen susam mantolu kek tarifi verdin ya. fındık mantolu olurmu diye düşündüm onun için tarif ararken buldum bu tarifi. :)

bu patlıcan kebabında hep merak etmişimdir...patlıcanlar ot gibi olmuyor mu ya...sonucta direk çiğ patlıcan fırında pişiyor...

canım olmuyor,en azından biz çok seviyoruz.
hatta ben karnıyarığı bile bazen çiğden yapıyorum ama genelde yazın yapıyorum çiğ haldeyken..
taze patlıcanla nefis oluyor

tatlim yakin olsak bi ko$u gelip verirdim :26: taa buradan türkiye'ye az mesafe var yakin zamanda yaparsan paylas bizimle canim
canımsın çok sağoll,valla çok özendim :)
yaptığımda paylaşıcam inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…