Afiyet bal şeker olsun hayatım
Kocişler seviyorsa mesele yok valla,o zaman tam gaz devam pastalara:)
Aynen CNm sayende değişik şeyler öğreniyoruz walla o kadar emek veriyorsun Rabbim muradını verir inşallah
canım hani tereyağı katmıssın ya bide ocaKTAn alınca katmıssın bi değişik olmuyor mu yani hani yağ kokusu fazlaca cıkmıyor mu bide benim tereyagıyla aram pek iyi değildir katmasak yada daha az katsak nasıl olur sence ????
iştee buda benim fındık mantolu kurabiyemEki Görüntüle 607247
elosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben gedlimmmm yine acimmmmsu kivili pastanin tarifi nerede yaaa demiden beri ariyorum bulamiyorummm yaaaaa...
oy oy oyyy nefislerrr:)
ellerine sağlık canım,şu anda karşımda Hürroşum kocişimin ellerinden çayımı yudumluyorum,yani şimdi şu kurabiyelerden bikaç tane olsaydı ne iyi olurduuu
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım bide tarif alsak:)
başta ev sahibi olmak üzere topikteki tüm bayanlara merhaba. yeni keşfettim burayı. ve ne kadar geç kalmışım sizi bulmakta
ama artık aboneyim abone durumları yani
şimdiden tarifler için teşekkürler elossa
tabiki canım heyecanlı heyecanlı resmi paylaştım. tarifte birazdan geliyor
resmin yanına ekledim canım tarifi
ohh şimdi oldu işte,çok sağol canım benim:)iştee buda benim fındık mantolu kurabiyem
Eki Görüntüle 607247
netten buldum bu tarifi. ama gerçekten bayıldımmm tadınaa
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (1 yumurta akı üste kullanılacak)
3 çorba kaşığı süt
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 portakal veya limon kabuğu rendesi(ben portakal kullandım)
ÜZERi İÇİN:
Yumurta akı( Ayırdığımız)
1,5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki yağımızı,şekeri ve yumurtaları alalım ve krema hali alana değin karıştıralım.Kabartma tozunu,portakal kabuğu rendesini veya limon kabuğu rendesini sütü ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım.Her yanını önce yumurta akına ,daha sonra iri çekilmiş fındığa bulayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya margarinle yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim. Isınmış 190 derecelik fırında üzeri hafifi kızarıncaya kadar pişirelim.
Eki Görüntüle 607254 süzme mercimek çorbasi
peynirli pirasali börek
Eki Görüntüle 607255 Eki Görüntüle 607256 Eki Görüntüle 607258
Patlican Kebabi
Eki Görüntüle 607259 Eki Görüntüle 607260
Eki Görüntüle 607261 salata
iştee buda benim fındık mantolu kurabiyem
Eki Görüntüle 607247
netten buldum bu tarifi. ama gerçekten bayıldımmm tadınaa
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (1 yumurta akı üste kullanılacak)
3 çorba kaşığı süt
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 portakal veya limon kabuğu rendesi(ben portakal kullandım)
ÜZERi İÇİN:
Yumurta akı( Ayırdığımız)
1,5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki yağımızı,şekeri ve yumurtaları alalım ve krema hali alana değin karıştıralım.Kabartma tozunu,portakal kabuğu rendesini veya limon kabuğu rendesini sütü ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım.Her yanını önce yumurta akına ,daha sonra iri çekilmiş fındığa bulayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya margarinle yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim. Isınmış 190 derecelik fırında üzeri hafifi kızarıncaya kadar pişirelim.
canım sen neler yapmışsın öyle yaa,ben çok fena oldum burda ayyyyyy nasıl canım çekti anlatamam.
hele kaç gündür pırasa böreği yapayım diyorum ama kurstan eve zor atıyorum kendimi hep başka bişi yapıyorum pırasa böreği yine kalıyor
kebapta harika,salatada harika,börek zaten harika,çorbanda harika...
ellerine kollarına sağlık paylaştığın içinde ayrıca teşekkür derim canım
offfff fena oldum ben:))
ohh şimdi oldu işte,çok sağol canım benim:)
kurabiyeler kekler mantolarını giyiyor son zamanlarda,malum kış:))))
bu patlıcan kebabında hep merak etmişimdir...patlıcanlar ot gibi olmuyor mu ya...sonucta direk çiğ patlıcan fırında pişiyor...
250 gr margarin 2 paket olmuyo mu?çok deil mi?
bu patlıcan kebabında hep merak etmişimdir...patlıcanlar ot gibi olmuyor mu ya...sonucta direk çiğ patlıcan fırında pişiyor...
canımsın çok sağoll,valla çok özendim :)tatlim yakin olsak bi ko$u gelip verirdim :26: taa buradan türkiye'ye az mesafe varyakin zamanda yaparsan paylas bizimle canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?