sağol canım benim,belki çok kolay basit bişey yapıp ters köşe yapabilirim.
bakalım hayırlısı:))
Basitlik zorluktan ziyade çorbadaki sevgi dermişimOfff sıcak sıcak hepsini içebilsek.
Senin içli köftelerde niyetim var ya dur bakalım ilk deneme olacak yaparsam, sence olur mu becerir miyim dersin
bu süper olmuş hem muzlu olnca servisi ve kesimi daha kolay olur :)Elossacım mrb tariflerini denemeye çalışıyorum hepsi birbirinden güzel bugün senin kivili pastanı ben muzlu versiyonunu yaptım umarım begenirsinEki Görüntüle 607186
canım kesinlikle yapacağına eminim ben,yaparsan paylaşmayı sakın unutmaaaa:)
Yaparsam mutlaka eklerim cnm çokk sağoll
Aha içli köfteyi andım nevreste yapmış yollamış
ıspanaklı mı vav ilginç tadı nasıl oluyor acaba ?
Canım yapıp denemek lazımAma ben çok severim
ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE
İç Harcı İçin
- 1 kg Ispanak
- 250 gr Yağsız Kıyma
- 4 Baş Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1Tatlı kaşığı pul biber(İSTEĞE BAĞLI)
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Köfte Harcı İçin :
- 4 Su Bardağı İnce Yarma
- 1.5su bardağı ince bulgur
- 3 Su Bardağı Ilık Su
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
YAPILIŞI :
Öncelikle köftelerin iç harcını hazırlamak için ıspanaklar ince ince doğranır, yıkanır ve süzülüp, çok az su ilavesiyle yaklaşık 7 dk. haşlanır. Haşlanan ıspanak süzüldükten sonra soğumaya bırakılır.
Bir tavada eritilen tereyağına ilave edilen çok ince kıyılmış soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Hemen kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu verip tekrar çekmeye başlarken haşlanmış ıspanaklar da ilave edilir ve sonra 2-3 dk daha kavrulup ateşten indirilir.Tuz ve karabiber atılarak lezzetlendirilir ve bir kenara bırakılır.
Köfte harcını hazırlamak için, ince bulgur ve yarma derin bir karıştırma kabının içine konulur, suyu ve tuzu eklenir. En az 10 dk. iyice yoğrulan ince yarmalı köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak, iki elin arasında yuvarlak köfteler hazırlanır.
Bu arada yarmalı köfte harcının ele yapışmaması için bir tasa koyulan suyla eller ıslatılır. Her bir köfte topunun tepesinden işaret parmağıyla bastırıp oyuklar yapılır. Bu çukur kısımlara ıspanaklı kıymalı harç doldurularak, oyuk kısım bastırılarak kapatılır. Tekrar eski top köfteler şekline getirilir ve bir tepsiye dizilir.
Sonra tencerede su kaynatılır.Kaynayınca su ilave edilir.ve köfteler içine atılır.Suyun üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve birkevgir yardımıyla alınır..Üzerine tereyağı eritilip dökülür afiyet olsun:)))
Eki Görüntüle 608295 Eki Görüntüle 608298 Eki Görüntüle 608296 Eki Görüntüle 608297
Piştikten sonra ki resmi ne yazık ki yok nedenini söylemeyeyim herkes bilir
Yaparsam mutlaka eklerim cnm çokk sağoll
Aha içli köfteyi andım nevreste yapmış yollamış
ıspanaklı mı vav ilginç tadı nasıl oluyor acaba ?
ailecek en çokta eşim :99:
seni pür dikkat izlemedeyiz
bak sıkıştırıyor adam
göster bişeylerde yapalım
elossaaaa
elosaaa sultan lokumunu yaptımmmolcuyu aynen yaptım cok fazla oldu bende biraz yorum kattım yarısını sultan lokumu yarısını da pasta yaptımmmm
Ben de tam yakın zamanda içli köfte yapsam diyordum yarısını normal yarısını ıspanaklı yapayım bakalım severim ben ıspanak falan eminim güzel oluyordur.
Ben de tam yakın zamanda içli köfte yapsam diyordum yarısını normal yarısını ıspanaklı yapayım bakalım severim ben ıspanak falan eminim güzel oluyordur.
bak kalbin temizmiş,geldi içli köfteler canım:)))
olur valla ben severim:)
woww ellerine sağlık canım ne güzel yapmışsın,ıspanaklıda güzel oluyormu ben hiç denemedim ama şimdi aklıma taktırdın:)))
ellerine kollarına sağlık canım paylaştığın için çok teşekkür ederim
servis kısmını eklememişsin,hepsini yediniz bize bırakmadınız dimi
Canım öyle yapabilirsin kıymalı harcın içine ıspanakları koyuyoruz zaten..Ama ıspanakları kaynar suya atacaksın biraz sönükleşecek ve çıkartıp suyunu sıkacaksın sulu kalırsa köfteler yırtılabilirBen o sıktığım suyu köfteleri pişirdiğim suya koyuyorum vitaminler boşa gitmesin
Cidden pek temizmişiçli... dedim köftesi geldi resmen
Beraber yasak da yesek tadı bambaşka olurdu
Sağol canım şiddetli bir şekilde tavsiye ederimTabi ki ıspanak seviyorsanız Evet Ama bir daha yaptığımda servis kısmınıda eklerim
akıllı seniiii:))))
Canım öyle yapabilirsin kıymalı harcın içine ıspanakları koyuyoruz zaten..Ama ıspanakları kaynar suya atacaksın biraz sönükleşecek ve çıkartıp suyunu sıkacaksın sulu kalırsa köfteler yırtılabilirBen o sıktığım suyu köfteleri pişirdiğim suya koyuyorum vitaminler boşa gitmesin
valla haklısın:))))
çok severiz canım,bekliyorum merakla..oyyy süperler valla tekrar ellerine sağık canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?