Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
sağol canım benim,belki çok kolay basit bişey yapıp ters köşe yapabilirim.
bakalım hayırlısı:))

Basitlik zorluktan ziyade çorbadaki sevgi dermişim Offf sıcak sıcak hepsini içebilsek.
Senin içli köftelerde niyetim var ya dur bakalım ilk deneme olacak yaparsam, sence olur mu becerir miyim dersin

Basitlik zorluktan ziyade çorbadaki sevgi dermişim Offf sıcak sıcak hepsini içebilsek.
Senin içli köftelerde niyetim var ya dur bakalım ilk deneme olacak yaparsam, sence olur mu becerir miyim dersin

canım kesinlikle yapacağına eminim ben,yaparsan paylaşmayı sakın unutmaaaa:)

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE
İç Harcı İçin

1. 1 kg Ispanak
  2. 250 gr Yağsız Kıyma
  3. 4 Baş Soğan
  4. 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  5. 1Tatlı kaşığı pul biber(İSTEĞE BAĞLI)
  6. 1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Köfte Harcı İçin :
  1. 4 Su Bardağı İnce Yarma
  2. 1.5su bardağı ince bulgur
  3. 3 Su Bardağı Ilık Su
  4. Yarım Çay Kaşığı Tuz

YAPILIŞI :

Öncelikle köftelerin iç harcını hazırlamak için ıspanaklar ince ince doğranır, yıkanır ve süzülüp, çok az su ilavesiyle yaklaşık 7 dk. haşlanır. Haşlanan ıspanak süzüldükten sonra soğumaya bırakılır.
Bir tavada eritilen tereyağına ilave edilen çok ince kıyılmış soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Hemen kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu verip tekrar çekmeye başlarken haşlanmış ıspanaklar da ilave edilir ve sonra 2-3 dk daha kavrulup ateşten indirilir.Tuz ve karabiber atılarak lezzetlendirilir ve bir kenara bırakılır.

Köfte harcını hazırlamak için, ince bulgur ve yarma derin bir karıştırma kabının içine konulur, suyu ve tuzu eklenir. En az 10 dk. iyice yoğrulan ince yarmalı köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak, iki elin arasında yuvarlak köfteler hazırlanır.

Bu arada yarmalı köfte harcının ele yapışmaması için bir tasa koyulan suyla eller ıslatılır. Her bir köfte topunun tepesinden işaret parmağıyla bastırıp oyuklar yapılır. Bu çukur kısımlara ıspanaklı kıymalı harç doldurularak, oyuk kısım bastırılarak kapatılır. Tekrar eski top köfteler şekline getirilir ve bir tepsiye dizilir.
Sonra tencerede su kaynatılır.Kaynayınca su ilave edilir.ve köfteler içine atılır.Suyun üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve birkevgir yardımıyla alınır..Üzerine tereyağı eritilip dökülür afiyet olsun:)))

Piştikten sonra ki resmi ne yazık ki yok nedenini söylemeyeyim herkes bilir

canım kesinlikle yapacağına eminim ben,yaparsan paylaşmayı sakın unutmaaaa:)

Yaparsam mutlaka eklerim cnm çokk sağoll

Aha içli köfteyi andım nevreste yapmış yollamış
ıspanaklı mı vav ilginç tadı nasıl oluyor acaba ?

elosaaa sultan lokumunu yaptımmm olcuyu aynen yaptım cok fazla oldu bende biraz yorum kattım yarısını sultan lokumu yarısını da pasta yaptımmmm

woww ellerine sağlık canım ne güzel yapmışsın,ıspanaklıda güzel oluyormu ben hiç denemedim ama şimdi aklıma taktırdın:)))
ellerine kollarına sağlık canım paylaştığın için çok teşekkür ederim
servis kısmını eklememişsin,hepsini yediniz bize bırakmadınız dimi

Yaparsam mutlaka eklerim cnm çokk sağoll

Aha içli köfteyi andım nevreste yapmış yollamış
ıspanaklı mı vav ilginç tadı nasıl oluyor acaba ?

bak kalbin temizmiş,geldi içli köfteler canım:)))

ailecek en çokta eşim :99:
seni pür dikkat izlemedeyiz
bak sıkıştırıyor adam
göster bişeylerde yapalım
elossaaaa

canımcım buradayım,eşine sevgile saygılar:)))
haftasonunu beklemesi lazım yarışmaya katılıcam ya:))))

elosaaa sultan lokumunu yaptımmm olcuyu aynen yaptım cok fazla oldu bende biraz yorum kattım yarısını sultan lokumu yarısını da pasta yaptımmmm

canım ellerine sağlık beğenmene çok sevindim ama paylaşmayı unuttun dimii:))))

Ben de tam yakın zamanda içli köfte yapsam diyordum yarısını normal yarısını ıspanaklı yapayım bakalım severim ben ıspanak falan eminim güzel oluyordur.

olur valla ben severim:)

Ben de tam yakın zamanda içli köfte yapsam diyordum yarısını normal yarısını ıspanaklı yapayım bakalım severim ben ıspanak falan eminim güzel oluyordur.

Canım öyle yapabilirsin kıymalı harcın içine ıspanakları koyuyoruz zaten..Ama ıspanakları kaynar suya atacaksın biraz sönükleşecek ve çıkartıp suyunu sıkacaksın sulu kalırsa köfteler yırtılabilirBen o sıktığım suyu köfteleri pişirdiğim suya koyuyorum vitaminler boşa gitmesin

Sağol canım şiddetli bir şekilde tavsiye ederimTabi ki ıspanak seviyorsanızEvet Ama bir daha yaptığımda servis kısmınıda eklerim

akıllı seniiii:))))

Cidden pek temizmiş içli... dedim köftesi geldi resmen

Beraber yasak da yesek tadı bambaşka olurdu

valla haklısın:))))

Sağol canım şiddetli bir şekilde tavsiye ederimTabi ki ıspanak seviyorsanızEvet Ama bir daha yaptığımda servis kısmınıda eklerim

çok severiz canım,bekliyorum merakla..oyyy süperler valla tekrar ellerine sağık canım

püf noktası var hımmm. insalla ilk kez yapacağım dışını becerirsem vitamin gitmesin tabi oh şifadır ben ıspanağı yağsız susuz bir ceviririm hemen ölür öyle yapsam nasıl olur ?:26:

Son düzenleme:

birisi senin sultan lokumunn
diğeri ise altta sultan lokumu hamuru arada ceviz ve hindistan cevizi üstte krem santı ve damla çikolataa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…