Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

evet baktım sımdı kremalı patates tarıfıne bırebır ama karnıbaharla uygulayacagım ıyıkı dedın hasla dıye haslamadan yapardım ben ıyıkı varsın elosaa

aaaaaaaaaaaaa burda bir yıldan fazladır neler dönüyormuş böyle...

benim gibi bir beceriksizler kulübü üyesi için harika bir yer,

ellerine sağlık arkadaşım..

Takipteyim..

evet baktım sımdı kremalı patates tarıfıne bırebır ama karnıbaharla uygulayacagım ıyıkı dedın hasla dıye haslamadan yapardım ben ıyıkı varsın elosaa

sende iyi ki varsın hayatım,yapta şööyylee gözümüz gönlümüz açılsın:)

aaaaaaaaaaaaa burda bir yıldan fazladır neler dönüyormuş böyle...

benim gibi bir beceriksizler kulübü üyesi için harika bir yer,

ellerine sağlık arkadaşım..

Takipteyim..

merhabaa hoşgeldin mutfağıma canım:)
beceriksiz değilsindir eminim,yoksa ne işin var mutfak topiğinde di mi? :)
senden de paylaşımlar beklerim ona göre,öyle cee diyip kaçmak yok

Malzemeler: 2 yumurta, 1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış), 1.5 paket kabartma tozu, 4.5 su bardağı un, 1/2 kase irmik, 1/2 çay bardağı şeker
Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su, 1/2 limon suyu

Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım. Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım.
Afiyet olsun.

sizinle bildiğim bir tarifi paylaşmak istedim belki bilen vardır ben severim yapılışı kolay tarif

Eklentiler

• $IMG_2071.webp
    14 KB · Görüntüleme: 47
merhabaa hoşgeldin mutfağıma canım:)
beceriksiz değilsindir eminim,yoksa ne işin var mutfak topiğinde di mi? :)
senden de paylaşımlar beklerim ona göre,öyle cee diyip kaçmak yok

heee inşallahh,
becerim olsa sana rakip bir topik açardım,
senin yorumun,senin inceliğin..
ama ben de ezik karnıbaharlar,tuzsuz köfteler,yanmış çorbalar var
ama kim bilir bigün belki...

Son düzenleme:
Elossa çok beğendim mutfağını yaptıklarını beğenerek takip ediyorum seni. bişey sorucam benim c.tesi gecesi toplantım var bayaa kalabalık cuma akşamıda misafirim gelecek acaba diyorum perşembe akşamından kurabiye yapıp buzluğa atsam c.tesi akşamı çıkarsam nasıl olur bana olur gibi geliyor ama fikir alayım dedim

Hamurunu buzluğa atıp Cuma akşamından fırına versenn :18:

bende arada buzluga atıp istediğim gün çıkarıyorum bişey olmuyo sadece çıkartınca 75 c de ısıt biraz içindeki nemi gitsin

bu arada bayatlamayan bi kurabiş tarifim var istersen verebilirim saklama kabında 1 haftadan fazla dayanıyo buzluga atmanada gerek kalmıyo

güzel görünüyo eline saglık da tarifin adı ne

canımm tarif süper ellerine sağlıkk benim annem harika yapıyor bunu,çok teşekkürler paylaşımın için

heee inşallahh,
becerim olsa sana rakip bir topik açardım,
senin yorumun,senin inceliğin..
ama ben de ezik karnıbaharlar,tuzsuz köfteler,yanmış çorbalar var
ama kim bilir bigün belki...

ehehehe bence süper şeylerle geliceksin hala inanıyorum:))

canım hoşgeldin mutfağıma çok teşekkür ederim
yerinde olsam dipfrize atmazdım çünkü kurabiyeler 1-2 günde hiç bişey olmaz,aksine lezzeti oturur..benimde kurabiye tarifim var o epey dayanıklı ve lezzetlidir bi bak istersen canım.

rica ederim sizin elinize su dokemem sizin kadar olamam tabi

Son düzenleme:

çoookkk hoş görünüyor deniyeceğim

şu tarifi bir deneyemedim ya en kısa sürede deniyeceğim ellerine sağlık fıstık

Elossacım mrb tariflerini denemeye çalışıyorum hepsi birbirinden güzel bugün senin kivili pastanı ben muzlu versiyonunu yaptım umarım begenirsin

rica ederim sizin elinize su dokemem sizin kadar olamam tabi

Estağfrullah canım benim

çoookkk hoş görünüyor deniyeceğim

tavsiye ederim kesinlikle:)

evett denemelisin hayatımm,çok sağol:)

Elossacım mrb tariflerini denemeye çalışıyorum hepsi birbirinden güzel bugün senin kivili pastanı ben muzlu versiyonunu yaptım umarım begenirsinEki Görüntüle 607186

canım merhaba,çok teşekkür ederim.
bu arada muzlu versiyonunu bende yapıyorum:))
seninkide harika görünüyor canım ellerine kollarına sağlık,paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim

Teşekkür ederm CNm benim saol seninde ellerine saglık tarif için tekrar teşekkürler kocişle bayılarak yedik

Teşekkür ederm CNm benim saol seninde ellerine saglık tarif için tekrar teşekkürler kocişle bayılarak yedik

Afiyet bal şeker olsun hayatım
Kocişler seviyorsa mesele yok valla,o zaman tam gaz devam pastalara:)

canım hani tereyağı katmıssın ya bide ocaKTAn alınca katmıssın bi değişik olmuyor mu yani hani yağ kokusu fazlaca cıkmıyor mu bide benim tereyagıyla aram pek iyi değildir katmasak yada daha az katsak nasıl olur sence ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…