Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
buda kekimin ucundan yeyip sonra foto çekmek aklıma geldi:):) içi böle kayısı ve incirler karemel gibi oluyor :):)

pekmez birşeyin içinde ısıyla piştiğinde kanserojen oluyormuş..çocuk filan varsa dikkat edin derim...

ben bu tatlıya bayılıyorum bi kezde denedim ancak böyle rula olmuyo canım yaa benim ki..

böyle puding gibi oluyo acaba neden..
bunu yapmayı çok istiyorum..
varmı bir püf noktas..
un ölçüsü de bu kadardı hemen hemen ama cıvık oluyo nedense..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

Son düzenleme:

şimdi püf noktası şu canım fırın tepsiis yada büyük bir borcama yap özellikle ince olsun bu resimdeki bile kalın oldu mesela benim daha icesi daha lezzetli oluyor
en altına hindistan cevizi serpiyosun kreman pişince mutlaka margarin ekle 1 yemek kaşığı yada 1,5 mikserle çırparak yada el çırpıcıyla sürekli karışıtırarak soğut sıcak sıcak dökersen eğer hindistan cevizleri eriyor sonra dök tepsine yay dolaba koy dolapta çok beklet 4 saat en az sonra çıkınca dikdörtgen dilimle spatula ile yavaşça alttan üste attırarak rulo yap çabuk şekillenecektir donmasını sağlayan margarin canım unutma margarin koymazsan puding gibi yumuşak olur bnde çok seviyorum bunu içindede ceviz hmmm :)

Çok güzel bir rüyaymış.

Bence de elossa online mağaza açsın. Biz sipariş verelim, akşama sofrada olsun

Şu içli köfte ve fellah köftesi mesela. Ben bunları becerebileceğimi sanmıyorum

tamam canımm çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatımın için..sanırım benim bulduğum tarifte yağ yoktu birde dediğin gibi kalın olmuştu
tarifini deneyeceğim nefissss

meğer hikmet margarindeymişbende rulo yapamıyordum bir türlü yayılıp kalıodu

Son düzenleme:
evet margarin eklemeyince yumuşacık olup dağılıyor tavuk göğsüde öyle margarin eklersen dilimlerken kalıp gibi çıkar tepsiden

immortalwoman canım yaptım elmalı kurabiyeyi bakalım akşama lezzet testinden geçecekmi

mükemmel olmuştur şimdi o canımm geçmez mi hiç ellerine sağlık :) valla ben doya doya yiyemedim kalmadı çünkü ertesi güne 5 tane kalmıştı onuda eşim seviyor diye ona ayırdm.içimde kaldı ama :)) tekrar yapacağım bu hafta :)))

Rüyan pek bi güzelmiş valla birer dilim sipariş versek fenada olmaz hani
sultan lokumunu ben de senin dediğin gibi biliyorum hatta öyle yapıyorum incecik bir pandispanyayla yapıyorum birgün bekledikten sonra gerçektende lokum gibi oluyo

Kızlar yoğurt tatlısı ya da revani gibi bir tarifiniz var mı?? Tam ölçüleriyle ama içinde irmik tercihim değil çok sert yapıyor tatlıyı.Varsa paylaşır mısın elossa.Hastalıktan kurtulur kurtulmaz kendimi mutfağa atcam.

bu güzel konuda benimde tarifim bulunsun istedim

tadına doyulmaz şekerparelerim

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Fındık

Şerbet:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı:
tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz yalnız un birden değil az az eklenerek yapılmalıdır.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp toplar yapıoruz tepsimize yerleştiriyoruz daha sonra üzerlerine fındıkları tek tek koyuyoruz iyice içine gömüyoruz piştikten sonra çıkmamaları için(hamurlarımızı içine fındık koymak için top top yapmıştık fındıklar içine gömülünce yassılaşacaklar) son olarak önceden ısıttığımız fırında 25dk kadar pişiriyoruz ben 180derecede pişiriyorum

kurabiyelerimizin fırından çıkmasına yakın şerbetimi hazırlıyorum su ve şekeri şekerler eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyorum kaynamaya başladıktan sonra yarım limon sıkıyorum ve altını kapatıyorum şerbet kaynayana kadar kurabiyeler pişmiş fırından çıkmış oluyor kurabiyelerimizi derin bir kaba alıyoruz şerbet kaynayana kadar kurabiyeler soğumuş oluyor sıcak şerbeti üzerlerine gezdirerek döküyoruz üstlerini bir tepsiyle kapatıyoruz servis yapacağımız zamana kadar orda bekliyorlar ben çok fazla yumuşayıp dağılmamaları için birkaç saat bekletip şerbetlerini sızdırarak servis tabağıma alıyorum afiyet bal şeker olsunnnn:81:

Eklentiler

• $2012-10-16 16.10.37.webp
    49 KB · Görüntüleme: 52
  • $2012-10-16 16.19.57.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun acil şifalar inşallah
canım dolapta hızlı soğusun diye beklettim ben,ama dışarıdada bekletebilirsin amaç sadece soğuması hayatım

nerdesin geliyorum hemen tatlım

hemen hemen geeelll evdeyim canımm:))

immortalwoman canım yaptım elmalı kurabiyeyi bakalım akşama lezzet testinden geçecekmi

kesinlikle muhteşem olmuştur canımmmm

canımm en kısa sürede resim istiyorummmm,ellerine sağlık kışlıklarınızı afiyetle yiyin inşallah

ahh canım benim yaa,hayır olsunn...))
benim eşim diyor bana sürekli bi yer açalım ufak ama şirin istersen ev yemekleri üzerine ya da sadece hamur işi tatlı börek çörek diye,ama ben öyle bir yer açıp başına geçersen obez olurum:)))

kekin devamı fotolar beceremiyorum da :):)

buda kekimin ucundan yeyip sonra foto çekmek aklıma geldi:):) içi böle kayısı ve incirler karemel gibi oluyor :):)

canım ya ne üzel görünüyor ellerine sağlıkk bana da 1 dilim bende istereemm:)))

arkadaşlar hepsi birbirinden güzel gözüküooo.. hepsine bayıldım. herkesin ellerine sağlık :)

canım hoşgeldin mutfağımaa,senden de istiyoruz tarif resimm tamammıı

Çok güzel bir rüyaymış.

Bence de elossa online mağaza açsın. Biz sipariş verelim, akşama sofrada olsun

Şu içli köfte ve fellah köftesi mesela. Ben bunları becerebileceğimi sanmıyorum

canım olur neden olmasın:)) ama beceremem diye düşünme kesinlikle yapacağına inanıyorum canımm

canım geçenler senin şu bisküvili elmalı tarifini yaptım nasıll
Eki Görüntüle 534075

wowwww harikaa,anında tükenmiştir eminimm,kendimizden biliyorumm:))
ellerine sağlık canımm benimmm

yap tabisiiiii:))

:))
canım öylede güzel oluyor bende yapmıştım annemledee:)

canım benim tarifim var,hatta aslında üşenmesem yapsammı diye düşünüyorum şu anda:)))

canım hoşgeldinnn,ne güzel giriş yapmışsın öylee tarifin pek hoşş,ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyorlar onlar öylee
1 tanecik alabilirmiyyyiimmmm

yeni evlendim ve bu topiğe rastlamam çok iyi oldu ilk sayfadan itibaren bakıcam ve not alıcam. favorilerime ekledim

yeni evlendim ve bu topiğe rastlamam çok iyi oldu ilk sayfadan itibaren bakıcam ve not alıcam. favorilerime ekledim

Canım hoşgeldin mutfağıma
Evliliğin hayırlı olsun,Rabbim utandırmasın huzurunuz eksik olmasın yuvanızdan e mii...
inşallah tariflerimle yardımcı olurum sana da

Canım hoşgeldin mutfağıma
Evliliğin hayırlı olsun,Rabbim utandırmasın huzurunuz eksik olmasın yuvanızdan e mii...
inşallah tariflerimle yardımcı olurum sana da

amin canım. valla çok acemiyim ben pratiklik sıfır hemen menü çıkaramıyorum. bugün netten bisürü çorba tarifi aldım artık sizin sayfadan alıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…