buda kekimin ucundan yeyip sonra foto çekmek aklıma geldi:):) içi böle kayısı ve incirler karemel gibi oluyor :):)
sultan lokumuna bayıldımmm elossa daha kahvaltı yapmadık kızımla bakakaldık ekrana ak çokcanımız istedi hemmen bizede getir bir tabak
ben buna benzer rulo şeklind eyapıyorum konusu geçmiş resmid evar eklyeyim tarifimi benm tarifimde ceviz var içinde ben prenses tatlısı nıda çok severim oda irmikli ütlü olur copyledim canım irmik alır almaz yapacam sütlü tatlılara bayılırız biz:))[h=3]paşa lokumu[/h]malzemeler
1 kilo süt
1 bardak şeker
1 bardak un
Yumurta sarısı
Vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 paket sade krem şanti
Ceviz içi
Hindistan cevizi
Bu tatlıyı hep merak ederdim ama yapmaya cesaret edemezdim nedense rulo olmaz diye korkardım gecenlerde bir arkadaşım ikram edince hemen ayrıntılarını öğrendim ve denedim sonuç harikaydı sütlü tatlıları eşim de bende ve kızımda çok seviyoruz dolapda durduğu içinde yaz günleri için serin bir tatlı ilerleyen günlerde kakaolusunuda deneyeceğim
Hazırlanışı
1 kilo süt (yaklaşık olarak 5 bardak) 1 bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın tereyağı ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz iri kırılm ış ceviz içini kenara koyarak rulo yapın afiyet olsun…
bezelya konusuda geçmiş bnde konserve olanları sevmiyorum tadı değişiyor marketten alacağım zama n dondurulkmuş olanları tercih ediyorum tavuk kıymalı yemeklerini çok severim en çokta garnitürlü makarnayı çok severimacıktım :26:
ben bu tatlıya bayılıyorum bi kezde denedim ancak böyle rula olmuyo canım yaa benim ki..
böyle puding gibi oluyo acaba neden..
bunu yapmayı çok istiyorum..
varmı bir püf noktas..
un ölçüsü de bu kadardı hemen hemen ama cıvık oluyo nedense..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
Çok güzel bir rüyaymış.elossa yaa, rüyamda hep burayla uğraştım
güya sen burda yaptıklarını satıyormuşsun, dilim usülü mesela, bizler de alıyoruz, nasıl alıyorsakeşime de diyorum ki yarın da sultan lokumu var, bir seviniyoruz ki sorma Allahım yaa, ne rüyaydı dün kermesten bahsedince bilinçaltıma yerleşti galiba
bu arada benim dediğim lokum böyle değildi, ama bu da harika, denemeyi düşünüyorum mutlaka. benim dediğim, incecik keki oluyor, arasına krema sürüp ruloluyorsun, azıcık süte batırıp hindistan cevizine buluyorsun.
şimdi püf noktası şu canım fırın tepsiis yada büyük bir borcama yap özellikle ince olsun bu resimdeki bile kalın oldu mesela benim daha icesi daha lezzetli oluyor
en altına hindistan cevizi serpiyosun kreman pişince mutlaka margarin ekle 1 yemek kaşığı yada 1,5 mikserle çırparak yada el çırpıcıyla sürekli karışıtırarak soğut sıcak sıcak dökersen eğer hindistan cevizleri eriyor sonra dök tepsine yay dolaba koy dolapta çok beklet 4 saat en az sonra çıkınca dikdörtgen dilimle spatula ile yavaşça alttan üste attırarak rulo yap çabuk şekillenecektir donmasını sağlayan margarin canım unutma margarin koymazsan puding gibi yumuşak olur bnde çok seviyorum bunu içindede ceviz hmmm :)
şimdi püf noktası şu canım fırın tepsiis yada büyük bir borcama yap özellikle ince olsun bu resimdeki bile kalın oldu mesela benim daha icesi daha lezzetli oluyor
en altına hindistan cevizi serpiyosun kreman pişince mutlaka margarin ekle 1 yemek kaşığı yada 1,5 mikserle çırparak yada el çırpıcıyla sürekli karışıtırarak soğut sıcak sıcak dökersen eğer hindistan cevizleri eriyor sonra dök tepsine yay dolaba koy dolapta çok beklet 4 saat en az sonra çıkınca dikdörtgen dilimle spatula ile yavaşça alttan üste attırarak rulo yap çabuk şekillenecektir donmasını sağlayan margarin canım unutma margarin koymazsan puding gibi yumuşak olur bnde çok seviyorum bunu içindede ceviz hmmm :)
hımm elmaları değerlendirreyim ozaman
malzemelere bakayım yapınca yazarım çok sağol canım
immortalwoman canım yaptım elmalı kurabiyeyi bakalım akşama lezzet testinden geçecekmi
elossa yaa, rüyamda hep burayla uğraştım
güya sen burda yaptıklarını satıyormuşsun, dilim usülü mesela, bizler de alıyoruz, nasıl alıyorsakeşime de diyorum ki yarın da sultan lokumu var, bir seviniyoruz ki sorma Allahım yaa, ne rüyaydı dün kermesten bahsedince bilinçaltıma yerleşti galiba
bu arada benim dediğim lokum böyle değildi, ama bu da harika, denemeyi düşünüyorum mutlaka. benim dediğim, incecik keki oluyor, arasına krema sürüp ruloluyorsun, azıcık süte batırıp hindistan cevizine buluyorsun.
pekmez birşeyin içinde ısıyla piştiğinde kanserojen oluyormuş..çocuk filan varsa dikkat edin derim...
Gene muhteşem tarifler yaa ama ne yazık ki bunları birkaç gün deneyemeyeceğim çünkü evde kızlarım ve ben hastayız hepimiz grip olduk yemek bile yapamıyorum şuan.
Elossa lokum şekil alacak hale dolapta durduğu için mi geliyor?
nerdesin geliyorum hemen tatlım
immortalwoman canım yaptım elmalı kurabiyeyi bakalım akşama lezzet testinden geçecekmi
kızlarr paşa lokumu da sultan lokumuda bi harikaa muhteşem görünüyorlar .. ben de şekersiz diyet kek yaptım , kereviz , şehriye çorbası akşamada başka bişeyler düşünücem :):)
ya yemekleri yaparkene unutuveriyorum fotoğraf çekmeyi :)
kekin fotosunu çektim ama arada onları eklicem
dünde 2 tane karışık turşu 1 tane sade salatalık turşu 2 tanede domates turşu 10 tane kadarda domates menemenlik yaptım :):)
öncesinden menemenlik yapmıştım ek olarak yaptım bunlarıda kışın yaz domatesi ekşili ekşili mis gibi oluyo çorbalarada yemeklerede katabiliyorum :):)
elossa yaa, rüyamda hep burayla uğraştım
buda benim diyet kek tarifim :):)ölçüsü küçük oluyor isteyen 2 ölçü yapabilir:):)
2 tane yumurta
yarım çay bardağı yağ
yarım çay bardağı süt
1 küçük türk kahvesi fincanı pekmez
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 tane sarı elma rendesi
yarım çay bardağı kadar yeşil fıstık(tuzsuz)
yarım çay bardagı fındık
5-6 tane kuru incir
1 kabarma tozu
4 tane kuru kayısı (koyu renkli olanlardan)
kepek unu veya tam buğday unu ( ikisinide karıştırabilirsiniz yarı yarıya)
YAPILIŞI: yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz , üstüne yağ , süt ve pekmezi tarçinı elmayı ekliyoruz.
biraz karıştırdıktan sora kepekli unumuzu kabartma tozunu döküp karıştırmedan unun üstüne kuru meyveleri fındık ve fıstıkları ekliyoruz.
hafif kıvamlı akışkan bi hamur elde ediyoruz ..
kalıbımızı sıvı yağımızla yağlayıp üstüne biraz un serpiyoruz ki yapışmasın.
fırınımızı 170 derece ayarlıyoruz .. 20 dakikada falan oluyo sanırım :):)
küçük bi kek oluyo isteyen 2 ölçü yapsın . eşim çok beğendi . biz ailecek tatlı yemediğimiz için afiyetle hem sağlıklı hafif hemde tatlı ihtiyacımızı gideren bi kek oldu :):) inşallah beğenirsiniz
kekin devamı fotolar beceremiyorum da :):)
buda kekimin ucundan yeyip sonra foto çekmek aklıma geldi:):) içi böle kayısı ve incirler karemel gibi oluyor :):)
arkadaşlar hepsi birbirinden güzel gözüküooo.. hepsine bayıldım. herkesin ellerine sağlık :)
Çok güzel bir rüyaymış.
Bence de elossa online mağaza açsın. Biz sipariş verelim, akşama sofrada olsun
Şu içli köfte ve fellah köftesi mesela. Ben bunları becerebileceğimi sanmıyorum
canım geçenler senin şu bisküvili elmalı tarifini yaptım nasıll
Eki Görüntüle 534075
mükemmel olmuştur şimdi o canımm geçmez mi hiç ellerine sağlık :) valla ben doya doya yiyemedim kalmadı çünkü ertesi güne 5 tane kalmıştı onuda eşim seviyor diye ona ayırdm.içimde kaldı ama :)) tekrar yapacağım bu hafta :)))
Rüyan pek bi güzelmiş valla birer dilim sipariş versek fenada olmaz hani
sultan lokumunu ben de senin dediğin gibi biliyorum hatta öyle yapıyorum incecik bir pandispanyayla yapıyorum birgün bekledikten sonra gerçektende lokum gibi oluyo
Kızlar yoğurt tatlısı ya da revani gibi bir tarifiniz var mı?? Tam ölçüleriyle ama içinde irmik tercihim değil çok sert yapıyor tatlıyı.Varsa paylaşır mısın elossa.Hastalıktan kurtulur kurtulmaz kendimi mutfağa atcam.
bu güzel konuda benimde tarifim bulunsun istedim
tadına doyulmaz şekerparelerim
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Fındık
Şerbet:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:
tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz yalnız un birden değil az az eklenerek yapılmalıdır.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp toplar yapıoruz tepsimize yerleştiriyoruz daha sonra üzerlerine fındıkları tek tek koyuyoruz iyice içine gömüyoruz piştikten sonra çıkmamaları için(hamurlarımızı içine fındık koymak için top top yapmıştık fındıklar içine gömülünce yassılaşacaklar) son olarak önceden ısıttığımız fırında 25dk kadar pişiriyoruz ben 180derecede pişiriyorum
kurabiyelerimizin fırından çıkmasına yakın şerbetimi hazırlıyorum su ve şekeri şekerler eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyorum kaynamaya başladıktan sonra yarım limon sıkıyorum ve altını kapatıyorum şerbet kaynayana kadar kurabiyeler pişmiş fırından çıkmış oluyor kurabiyelerimizi derin bir kaba alıyoruz şerbet kaynayana kadar kurabiyeler soğumuş oluyor sıcak şerbeti üzerlerine gezdirerek döküyoruz üstlerini bir tepsiyle kapatıyoruz servis yapacağımız zamana kadar orda bekliyorlar ben çok fazla yumuşayıp dağılmamaları için birkaç saat bekletip şerbetlerini sızdırarak servis tabağıma alıyorum afiyet bal şeker olsunnnn:81:
yeni evlendim ve bu topiğe rastlamam çok iyi oldu ilk sayfadan itibaren bakıcam ve not alıcam. favorilerime ekledim
Canım hoşgeldin mutfağıma
Evliliğin hayırlı olsun,Rabbim utandırmasın huzurunuz eksik olmasın yuvanızdan e mii...
inşallah tariflerimle yardımcı olurum sana da
canım hoşgeldinnn,ne güzel giriş yapmışsın öylee tarifin pek hoşş,ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyorlar onlar öylee
1 tanecik alabilirmiyyyiimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?