Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

bu enfes bişi yaaaaaaaaaa ama ben rejimdeim

canım sağoll,gerçekten tadı harika denemelisin,olsun rejimde de gider:))

denicem ama misafirlerimeeeee

erkek arkadasımlaaaa rejime başldık sen kg veremezsin dedi bana ona inat vermem gerek

SLM elossa hergün senin topiğine bakmadan duramıyorum takipçin oldum.yeni şeyler öğrenmek denemek çok hoşuma gidiyor. yeni tariflerini bekliyooruuzzz

SLM elossa hergün senin topiğine bakmadan duramıyorum takipçin oldum.yeni şeyler öğrenmek denemek çok hoşuma gidiyor. yeni tariflerini bekliyooruuzzz

Canımm çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma
senden de paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)

merhaba,oncelikle tebrik ediyorum bu birbirinden harika guzel tarifler vede sunumlar icin..cook basarilisiniz gercekten.ben severim boyle kaliteli yemek tarifleri ile ilgili siteleri..surekli takip ettiklerim vardi simdi sizde bunlar arasindasiniz..ayrica herkese cevap verme nezaketinizede ayrica hayran kaldim..ben iyi yemek yapamiyorum ama denemedende edemiyorum.pariste yasiyorum esim fransiz bu yuzden iki mutfak arasina SIKISIP kaldim malesef..tariflerinizden denediklerim olur ve sizin kadar olmasada basarili olursam paylasirim mutlaka..sevgiler..

Elossa :) sizden bir tarif isteyeceğim krema :)
çok lazım oluyor bana yemeklerde cok kullanırım ben çok severim fakat hazırlardan midem bulanıyor..
geçen köri soslu tavuk yapıyordum e hadi bu sefer kremayı kendim yapayım dedim rezalet oldu netten aldıgım bi tarifti ..
kıvamı acayip katı oldu mecbur hazır kullandım..

krema tarifine ihtiyacım var yapılmış onaylanmış nette her tarife güven olmuyor .. hatta bazısı yapıyor dolaba koyuyor lazım oldugunda alıp kullanıyormus..

umarım biliyorsunuzdur :) ya da bilen birisi varsa bana söyleyebilir mi ?

çok makbule geçer .. sevgiler ..

ayrıca takipteyim

günaydın kızlar herkesin mevlid kandili mübarek olsun

Rabbim gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı kılarak nasip etsin inşallah

kızlar takıp eden bırı olarak konu actım ama burayada koyuyorum pogcalarımı
ınsallah begenırsınız

Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne

yapılısı :

DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)

derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..

hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..

hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın

yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı

ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım

Eki Görüntüle 614075 Eki Görüntüle 614076

buaarda bunlarda benden

köftemın ıcınde

kıyma
ekmek ıcı
baharatlar
az sırke
sıfır salca
tuz
karbonat
kofte harcı bı cay kasıgı
sıvıyag
yumurta
rendelenmıs sogan
var cok guzel oluyor koftelerım

boregım ıse kalmıs bayatlamıs yufkalardan yaptım
2 kat bos koydum ıclerıne
sut yogurt soda kabartma tozu ve yag lı karısımdan surdum
peynırlı maydonozlu yaptım
ıkı katada bunları koydum son kat ılede kapattım
mısafırlık olmaz ama kendımız yıyecegız :)

ehehehe:))
buyur ben sana yaparım hayatım:)
bu arada ben 2 yılda el sanatları okudum ve ebru çalışmalarım çok olmuştu o dönemde:)

Senin yapamadığın birşey var mı maşallah sana

Aferin sana :) eline sağlık canım

Amin canım seninde kandilin mübarek olsun

Neler neler yapmissiniz oyle herkesin ellerine kollarinaa vee gözlerine saglik :)
Bende takip ediyorum da yazamiyorum pek...
Herkesin mevlit kandili mubarek olsun.. Allah dualarinizi kabul eylesin insAllah.. Amin

Elossacim kandilin mübarek olsun cnmm

merhaba ellossa seni bir suredir takip ediyorum ve verdigin tarifler gercekten cokk guzeller canim ama sana bir sorum olacak senin usul kiymali lahana dolmasini firinda mi pisiyoruz yoksa ocakta mi orasini anlayamadim lutfen kusura bakma

On parmaginda on marifet cnm masallah

teşekkürler canım

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
ve çok teşekkür ederim övgü dolu sözlerine,çok mutlu oldum...
o zaman snden Fransız mutfağı esintileri istiyoruzzz:))

merhaba canım hoşgeldin:)
ben evde krema yapmıyorum canım ama güvendiğim bir arkadaşımdan rica ettim ve tarif aldım,çokta basit bi tarif hemen yazıyorum umarım istediğin gibi sonuç alırsın
1 yemek kaşığı un,bir su bardağı süt,3 yemek kaşığı şeker veya 1 tatlı kaşığı tuz
tüm bunları aynı anda yüksek devirde çırpıyoruz canım,fakat tatlı krema istiyorsak şeker ilave edilecek,tuzlu bir krema istenirse(makarna,çorba v.s. için) o zamanda sadece tuz ilave edilecek.
iyice çırptıktan sonra mikrodalgada 3-4 dk ısıtıyoruz hepsi bu:)

merhaba canım,çok sağol Allah razı olsun...
Aminn güzel dualarına

oy oyyy ellerine kollarına sağlık canım nefis görünüyorlar.
kesinlikle yapıcam ben bu poğaçadan bayıldım,maşallah ne güzel kabarmışlar öyle...
ellerin kolların dert görmesin paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım,devamını bekliyorum ona göre

Senin yapamadığın birşey var mı maşallah sana

Aferin sana :) eline sağlık canım

Amin canım seninde kandilin mübarek olsun

sağol canım,ehh işte tutuyorum ucundan köşesinden:)

Neler neler yapmissiniz oyle herkesin ellerine kollarinaa vee gözlerine saglik :)
Bende takip ediyorum da yazamiyorum pek...
Herkesin mevlit kandili mubarek olsun.. Allah dualarinizi kabul eylesin insAllah.. Amin

Sağol canım,sayfamdaki tüm herkes öyle hamarat ki maşallah her birine,nazarlar değmesin
seninde kandilin mübarek olsun inşallah canım,aminn inşallah

Elossacim kandilin mübarek olsun cnmm

canım Allah razı olsun çok teşekkür ederim,seninde kandilin mübarek olsun inşallah

merhaba ellossa seni bir suredir takip ediyorum ve verdigin tarifler gercekten cokk guzeller canim ama sana bir sorum olacak senin usul kiymali lahana dolmasini firinda mi pisiyoruz yoksa ocakta mi orasini anlayamadim lutfen kusura bakma

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
direk fırınlıyoruz canım,ama fırında istemezsen aynı şekilde tencereye yerleştirip çok kısık ateşte pişirebilirsin.
paylaşımlarını bekliyorum

Eki Görüntüle 614225 Eki Görüntüle 614226

nevrestenin mutfağınada eklediğim pişi ve irmik helvam

ay çok severim benn,kandillerde anneciğim yapar konu komşu herkeslere dağıtır kapı kapı Allah kabul etsin.
ben pişi ile pekmez çok severim bana bana yerim bayılırımm:))
birde arasına peynir sıkıştırıp yemeyi çok seviyorum:)
ellerine kollarına sağlık canım paylaştığın için çok teşekkür ederim ve devamını beklerim emi

Hepinize Hayırlı Kandiller Arkadaşlar,Dualarınızda Beni Unutmayın Rabbim Kabul Etsin İnşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…