var hayatım,tüm tariflerim ilk sayfada sayfa numaralarıyla bi bak bakimm
SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK...:)
MALZEMELER;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı tahin
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
bir yemek kaşığı kadar margarin (ben tereyağ kullandım)
1 çay bardağı susam
YAPILIŞI;
yumurtalar ve şekeri derin bir kapda iyice çırpıyoruz.ardından sıvı yağ,süt,tahin ilave edilip un ve kabartma tozunuda ekliyoruz ve düşük derecede mikserimizle çırpıyoruz..
karışım boza kıvamını alınca kek kalıbımızın içini bir parça margarin veya tereyağ ile iyice yağlayıp ardından susamlarımızı kalıbımıza iyice serpiyoruz..kek karışımımızı kalıba döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz:)
Eki Görüntüle 596271 Eki Görüntüle 596272 Eki Görüntüle 596273 Eki Görüntüle 596274 Eki Görüntüle 596275 Eki Görüntüle 596276 Eki Görüntüle 596277 Eki Görüntüle 596278 Eki Görüntüle 596279 Eki Görüntüle 596280 Eki Görüntüle 596281 Eki Görüntüle 596282 Eki Görüntüle 596283 Eki Görüntüle 596284 Eki Görüntüle 596285 Eki Görüntüle 596291 Eki Görüntüle 596292 Eki Görüntüle 596289 Eki Görüntüle 596290 Eki Görüntüle 596288 Eki Görüntüle 596286 Eki Görüntüle 596287 Eki Görüntüle 596293 Eki Görüntüle 596294 Eki Görüntüle 596295 Eki Görüntüle 596296 Eki Görüntüle 596297 Eki Görüntüle 596298
bu enfes bişi yaaaaaaaaaaama ben rejimdeim
canım sağoll,gerçekten tadı harika denemelisin,olsun rejimde de gider:))
denicem ama misafirlerimeeeee
erkek arkadasımlaaaa rejime başldık sen kg veremezsin dedi banaona inat vermem gerek
SLM elossa hergün senin topiğine bakmadan duramıyorum takipçin oldum.yeni şeyler öğrenmek denemek çok hoşuma gidiyor. yeni tariflerini bekliyooruuzzz
ehehehe:))
buyur ben sana yaparım hayatım:)
bu arada ben 2 yılda el sanatları okudum ve ebru çalışmalarım çok olmuştu o dönemde:)
ehehehe:))
buyur ben sana yaparım hayatım:)
bu arada ben 2 yılda el sanatları okudum ve ebru çalışmalarım çok olmuştu o dönemde:)
Elossa dün dolapta bekleyen iki kabağımla önceki gün yaptığım börekten artan iki yufkamla sabah kahvaltısından kalan 3-4 dilim beyaz peynirimi katıp karıştırıp yumurta ve sütü ekleyerek fırınladım oldu kabak sufle valla güzel oldu hem evdeki az kalan tek başına işe yaramayacak malzemeleri kullanmış oldum yanına da kremalı domates çorbası yaptım yerlerinde yeller esiyor yaramaz bebişlerimden fırsat olsa çekip eklşcektim fotolarını ama olmadı
peki ben bunları niye yazdım beni takdir et istiyomdiğer arkadaşlar da çekinmeden takdir edebilir aferin sana diyebilirler tabii
günaydın kızlar herkesin mevlid kandili mübarek olsun
Rabbim gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı kılarak nasip etsin inşallah
On parmaginda on marifet cnm masallah
merhaba,oncelikle tebrik ediyorum bu birbirinden harika guzel tarifler vede sunumlar icin..cook basarilisiniz gercekten.ben severim boyle kaliteli yemek tarifleri ile ilgili siteleri..surekli takip ettiklerim vardi simdi sizde bunlar arasindasiniz..ayrica herkese cevap verme nezaketinizede ayrica hayran kaldim..ben iyi yemek yapamiyorum ama denemedende edemiyorum.pariste yasiyorum esim fransiz bu yuzden iki mutfak arasina SIKISIP kaldim malesef..tariflerinizden denediklerim olur ve sizin kadar olmasada basarili olursam paylasirim mutlaka..sevgiler..
Elossa :) sizden bir tarif isteyeceğim krema :)
çok lazım oluyor bana yemeklerde cok kullanırım ben çok severim fakat hazırlardan midem bulanıyor..
geçen köri soslu tavuk yapıyordum e hadi bu sefer kremayı kendim yapayım dedim rezalet oldu netten aldıgım bi tarifti ..
kıvamı acayip katı oldumecbur hazır kullandım..
krema tarifine ihtiyacım var yapılmış onaylanmış nette her tarife güven olmuyor .. hatta bazısı yapıyor dolaba koyuyor lazım oldugunda alıp kullanıyormus..
umarım biliyorsunuzdur :) ya da bilen birisi varsa bana söyleyebilir mi ?
çok makbule geçer .. sevgiler ..
ayrıca takipteyim
günaydın kızlar herkesin mevlid kandili mübarek olsun
Rabbim gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı kılarak nasip etsin inşallah
kızlar takıp eden bırı olarak konu actım ama burayada koyuyorum pogcalarımı
ınsallah begenırsınız
Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne
yapılısı :
DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)
derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..
hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..
hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın
yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı
ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım
Eki Görüntüle 614075 Eki Görüntüle 614076 Eki Görüntüle 614077 Eki Görüntüle 614078
buaarda bunlarda benden
köftemın ıcınde
kıyma
ekmek ıcı
baharatlar
az sırke
sıfır salca
tuz
karbonat
kofte harcı bı cay kasıgı
sıvıyag
yumurta
rendelenmıs sogan
var cok guzel oluyor koftelerım
boregım ıse kalmıs bayatlamıs yufkalardan yaptım
2 kat bos koydum ıclerıne
sut yogurt soda kabartma tozu ve yag lı karısımdan surdum
peynırlı maydonozlu yaptım
ıkı katada bunları koydum son kat ılede kapattım
mısafırlık olmaz ama kendımız yıyecegız :)
Senin yapamadığın birşey var mı maşallah sana
Aferin sana :) eline sağlık canım
Amin canım seninde kandilin mübarek olsun
Neler neler yapmissiniz oyle herkesin ellerine kollarinaa vee gözlerine saglik :)
Bende takip ediyorum da yazamiyorum pek...
Herkesin mevlit kandili mubarek olsun.. Allah dualarinizi kabul eylesin insAllah.. Amin
Elossacim kandilin mübarek olsun cnmm
merhaba ellossa seni bir suredir takip ediyorum ve verdigin tarifler gercekten cokk guzeller canim ama sana bir sorum olacak senin usul kiymali lahana dolmasini firinda mi pisiyoruz yoksa ocakta mi orasini anlayamadim lutfen kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?