Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
buarada bu pastaların ustu neyle duzlenıyor onu bılmıyorum
ve nasıl bı seyle dolapta saklanır ben gorundugu uzere tepsı ıle uzerını strec yapıyorumama genede ustu bıraz yapısıyor

buarada bu pastaların ustu neyle duzlenıyor onu bılmıyorum
ve nasıl bı seyle dolapta saklanır ben gorundugu uzere tepsı ıle uzerını strec yapıyorumama genede ustu bıraz yapısıyor
canım ellerine sağlıkk nefis nefiss,paylaştığın için çok teşekkür ederim
rahat çıkarabilmek için dipfrizde bekletip öyle çıkarmalısın canım o zaman kesinlikle yapışmaz.
krema için ise evde yapım istiyorsan 3 su bardağı süt,2 çay bardağı toz şeker,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ kullanılıyor.
yağ haricindeki tüm malzemeyi yavaş yavaş pişiriyorsun ve göbek göbek olunca altını kapatıp yağı ekliyorsun ve pürüzsüz olması içinde blendırdan geçiriyorsun canım.
vanilya seviyorsan eğer 1 pakette vanilyayı pişirirken ekleyebilirsin

bunu mutlaka deneyeceğim bu hafta

bunu ınt almıstım ama guvenemedıgımden yapmadım demekkı sende dıyorsan dogrudur kendım yapmak ısterıms onucta her malz oluyor anı hesaba cıkıyor
tesekkur ederım canım

bunu ınt almıstım ama guvenemedıgımden yapmadım demekkı sende dıyorsan dogrudur kendım yapmak ısterıms onucta her malz oluyor anı hesaba cıkıyor
tesekkur ederım canım

canım sade bir krema oluyor bu tarif,kakao istersen kakaoda ekleyebilirsin tamamen damak tadına bağlı,ama bende birden fazla krema tarifi var
mesela,4 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta,5 yemek kaşığı şeker,1 paket vanilyayı aynı anda pişiriyoruz ve ocağın altını kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ ekleyip yine blendırdan geçiriyoruz..pürüzsüz bir hal aldığında kremamız hazır:)

elossacım bugün yaptığım patatesli kekim

tarifi

3 yumurta
1 sb yoğurt
1 sb sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tk tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı dereotu
1 tutam maydanoz
1.5- 2 sb un
2 ortaboy rendelenmiş patates ( patatesler çiğ)

bütü malzemeler kek hamuru kıvamına getirilir
yağlanmış tepsiye dökülür üzerine susam serpip fırında pişirilir

önce 5-10 dk 220 derecede sonrasında 160- 170 derecede en son 5 dk daha200 derecede pişirilir
afiyet olsun

ben de birazdan ıspanak çorbası yapacağım havuçlu pirinçli üstüne de bol limon içimi ısınsın hava buz gibi dışarıda kocacımın kemikleri ısınsın yalnız markette ıspanakları görünce hemen atladım ama bunun yanına ne yapsam ne gider ki ? canım çoban pilavı istiyor ama çorbada pirinç pikavda bulgur biraz fazla mı bakliyat kullanmış olurum acaba ? ne diyon Elossa napim yanına ?

Ben buraya çok yazmıyorum ama sürekli bakıyorum :) gebeliğimin ilerleyen safhalarında sanırım yapabilirim tariflerden şimdilik yapamıyorum bulantılardan dolayı
yenidendogdum pastana bayıldım çok güzel görünüyo tarifde verirsen çok daha mutlu olurum :) Birde evde kendin krema yapmayı istiyormuşsun güzel krema tarifi istedin hemen cavap vereyim dedim belkide biliyosundur ama yinede vereyim tarifi belki bilmeyenler vardır ölçüm tam yoktur işin açığı pastanın büyüklüğüne göre ölçülerimi değiştiriyorum ama ben bir ölçü vereyim ona göre sen artırır yada azaltırsın
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
birazcıkda sana yağ onu bir yemek kaşığı olarak koyabilirsin ocağın altını yakmadan malzemeleri karıştır ki un topaklanmasın daha sonra ocağı yak ve pişir krema koyu kıvam aldıktan sonra altını kapatabilirsin. Kreman 15 dakika kadar bekledikten sonra içine istersen sıvı krema istersen de kremşanti hangisini istersen kat ve mikserle iyice çırp kreman hazır çok lezzetli ve güzel bir krema oluyo afiyetle yiyebilirisin

ay ay ay maşallah ne güzel kabarmış hayatım ellerine sağlıkk
vallahi nefis görünüyor bayıldıımm,ben sana sütlü nuriyelerimden ve dızmanadan veriim takasa girelim o 3 dilim kek için olmamı:)))

aaa nedemek afiet olsunnn canımm ben de bayıldım bu nuriye yee:125::125::125::125::125:

ay ay ay ne güzel görünüyor canım ya ellerine sağlıkk,benim annemde çok güzel yapar bunu,bende zaman zaman yaparım sıcakken çok lezzetli oluyor.
paylaştığın için çok teşekkür ederim canımm

sanıyorum cvp vermeye geciktim ben(
Elossacım bu da benden katmerli poğaçalarım umarım beğenirsin
Eki Görüntüle 618663

oy oyyy ellerine sağlık canım benimm,süper süper...
ben çok severim ya paylaştığın için çok teşekkür ederim canımm

akşam için yaptığım pudingli kedidili servis yaparken ceviz serpilecek üzerine

Eki Görüntüle 618689

yoookk hatun sen kendini aşmışsın bu ne marifet maşallah sanaa
ellerine kollarına sağlık canım,paylaştığın için teşekkür ederim devamını beklerimm

canım bebişini Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah...
çok teşekkürler paylaşımın için

aaa nedemek afiet olsunnn canımm ben de bayıldım bu nuriye yee:125::125::125::125::125:

sağol canım benimm,

Elossa hazir baklavalik yufkadan baklava güzel olurmu sence?
Hic denedinmi veya yakin zamanda yapacakmisin?

Elossa hazir baklavalik yufkadan baklava güzel olurmu sence?
Hic denedinmi veya yakin zamanda yapacakmisin?

canım sütlü nuriye yaptım bikaç gün önce ve paylaştım.
tadı inanılmaz güzel oldu,misafirlerimde gelmişti haftasonu onlarada ikram ettim ve hangi pastaneden aldığımızı sordular:))
kesinlikle öneririm,baklava yapacaksanda aynı tarifin sütsüzünü uygulaman yeterli.
sadece 2 su bardağı su yerine 5 su bardağı şekere 4-5 su bardağı su ekleyeceksin cnm

ozaman mutlaka denemeliyim cnm cok tesekkür ederim
yeni tariflerini bekliyorum

tesekkur ederım canım

Canım bende krema tarıfı vereyım denenmıs rulo pasta ıcın kullanıyorum
1 adet yumurta
1 cay bardagı toz şeker
1 cay bardagı un
Yarım kilo süt
1 tane vanilya
Hepsını karıstırıp pişir guzel oluyor

evelsi gece esimle kv lerden geldik yemegi onlarda erken yediğimizden ikimizde acıkmıstık daha önce burda biri havuclu yumurta yapmıtı ben ona ıspanakta kattım.. havuc rendesiyle ıspanagı kavurup üzerine yumurta kırdım üzerinede sarımsaklı yogurt döküp yedik harika bi lezzet kesinlikle tavsiye ederim böyle bi tarif varmı bilmiyorum ama gecenin bi vakti uydurdugum bu tarifin lezzeti müthiş olmustu denemenizi öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…