Eki Görüntüle 618111 Eki Görüntüle 618112
HAFTA SONUNDAN tek cekebıldıgım ıkramım bu
muzlu rulo pastaa
tarıfı burada pastalar bolumunden almıstım daha once 2 kere daha yapmıstım ancak yaglı kagıttan ayıramıyordumbu sefer yumurta tarıf olculerı bı corba kasıgı artırdım ve sorunsuz ayırdım kagıttan
ustunde krem santı
ıcınde pasta kreması var hazır paket ):
ama evde kendım yapmak ıstıyorum pasta kremasını guzel tarıfı olan varsa sıvık olmayacak ama alablırım
canım ellerine sağlıkk nefis nefiss,paylaştığın için çok teşekkür ederimbuarada bu pastaların ustu neyle duzlenıyor onu bılmıyorum
ve nasıl bı seyle dolapta saklanır ben gorundugu uzere tepsı ıle uzerını strec yapıyorumama genede ustu bıraz yapısıyor
Kızlar günaydınnn:)
bu sabah cumartesi kahvaltımıza eşiminde benimde çok sevdiğimiz basit ama bi o kadar da lezzetli sucuklu kaşarlı menemen yaptım hemen paylaşıyorum..
4-5 kabukları soyulmuş domates
8-10 sivri biber
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
sucuk dilimleri
bikaç tutam rendelenmiş kaşar
Eki Görüntüle 532195 Eki Görüntüle 532196 Eki Görüntüle 532197 Eki Görüntüle 532198 Eki Görüntüle 532199 Eki Görüntüle 532201 Eki Görüntüle 532200 Eki Görüntüle 532202 Eki Görüntüle 532204 Eki Görüntüle 532203 Eki Görüntüle 532205 Eki Görüntüle 532208 Eki Görüntüle 532206 Eki Görüntüle 532210 Eki Görüntüle 532209
canım ellerine sağlıkk nefis nefiss,paylaştığın için çok teşekkür ederim
rahat çıkarabilmek için dipfrizde bekletip öyle çıkarmalısın canım o zaman kesinlikle yapışmaz.
krema için ise evde yapım istiyorsan 3 su bardağı süt,2 çay bardağı toz şeker,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ kullanılıyor.
yağ haricindeki tüm malzemeyi yavaş yavaş pişiriyorsun ve göbek göbek olunca altını kapatıp yağı ekliyorsun ve pürüzsüz olması içinde blendırdan geçiriyorsun canım.
vanilya seviyorsan eğer 1 pakette vanilyayı pişirirken ekleyebilirsin
bunu mutlaka deneyeceğim bu hafta
bunu ınt almıstım ama guvenemedıgımden yapmadım demekkı sende dıyorsan dogrudur kendım yapmak ısterıms onucta her malz oluyor anı hesaba cıkıyor
tesekkur ederım canım
Eki Görüntüle 618111 Eki Görüntüle 618112
HAFTA SONUNDAN tek cekebıldıgım ıkramım bu
muzlu rulo pastaa
tarıfı burada pastalar bolumunden almıstım daha once 2 kere daha yapmıstım ancak yaglı kagıttan ayıramıyordumbu sefer yumurta tarıf olculerı bı corba kasıgı artırdım ve sorunsuz ayırdım kagıttan
ustunde krem santı
ıcınde pasta kreması var hazır paket ):
ama evde kendım yapmak ıstıyorum pasta kremasını guzel tarıfı olan varsa sıvık olmayacak ama alablırım
ay ay ay maşallah ne güzel kabarmış hayatım ellerine sağlıkk
vallahi nefis görünüyor bayıldıımm,ben sana sütlü nuriyelerimden ve dızmanadan veriim takasa girelim o 3 dilim kek için olmamı:)))
ay ay ay ne güzel görünüyor canım ya ellerine sağlıkk,benim annemde çok güzel yapar bunu,bende zaman zaman yaparım sıcakken çok lezzetli oluyor.elossacım bugün yaptığım patatesli kekim
Eki Görüntüle 618471 Eki Görüntüle 618473
tarifi
3 yumurta
1 sb yoğurt
1 sb sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tk tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı dereotu
1 tutam maydanoz
1.5- 2 sb un
2 ortaboy rendelenmiş patates ( patatesler çiğ)
bütü malzemeler kek hamuru kıvamına getirilir
yağlanmış tepsiye dökülür üzerine susam serpip fırında pişirilir
önce 5-10 dk 220 derecede sonrasında 160- 170 derecede en son 5 dk daha200 derecede pişirilir
afiyet olsun
ben de birazdan ıspanak çorbası yapacağım havuçlu pirinçli üstüne de bol limon içimi ısınsın hava buz gibi dışarıda kocacımın kemikleri ısınsınyalnız markette ıspanakları görünce hemen atladım ama bunun yanına ne yapsam ne gider ki ? canım çoban pilavı istiyor ama çorbada pirinç pikavda bulgur biraz fazla mı bakliyat kullanmış olurum acaba ? ne diyon Elossa napim yanına ?
Ben buraya çok yazmıyorum ama sürekli bakıyorum :) gebeliğimin ilerleyen safhalarında sanırım yapabilirim tariflerden şimdilik yapamıyorum bulantılardan dolayı
yenidendogdum pastana bayıldımçok güzel görünüyo tarifde verirsen çok daha mutlu olurum :) Birde evde kendin krema yapmayı istiyormuşsun güzel krema tarifi istedin hemen cavap vereyim dedim belkide biliyosundur ama yinede vereyim tarifi belki bilmeyenler vardır ölçüm tam yoktur işin açığı pastanın büyüklüğüne göre ölçülerimi değiştiriyorum ama ben bir ölçü vereyim ona göre sen artırır yada azaltırsın
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
birazcıkda sana yağ onu bir yemek kaşığı olarak koyabilirsin ocağın altını yakmadan malzemeleri karıştır ki un topaklanmasın daha sonra ocağı yak ve pişir krema koyu kıvam aldıktan sonra altını kapatabilirsin. Kreman 15 dakika kadar bekledikten sonra içine istersen sıvı krema istersen de kremşanti hangisini istersen kat ve mikserle iyice çırp kreman hazır çok lezzetli ve güzel bir krema oluyo afiyetle yiyebilirisin
aaa nedemek afiet olsunnn canımm ben de bayıldım bu nuriye yee:125::125::125::125::125:
Elossa hazir baklavalik yufkadan baklava güzel olurmu sence?
Hic denedinmi veya yakin zamanda yapacakmisin?
canım sütlü nuriye yaptım bikaç gün önce ve paylaştım.
tadı inanılmaz güzel oldu,misafirlerimde gelmişti haftasonu onlarada ikram ettim ve hangi pastaneden aldığımızı sordular:))
kesinlikle öneririm,baklava yapacaksanda aynı tarifin sütsüzünü uygulaman yeterli.
sadece 2 su bardağı su yerine 5 su bardağı şekere 4-5 su bardağı su ekleyeceksin cnm
ozaman mutlaka denemeliyim cnm cok tesekkür ederim
yeni tariflerini bekliyorum
bunu ınt almıstım ama guvenemedıgımden yapmadım demekkı sende dıyorsan dogrudur kendım yapmak ısterıms onucta her malz oluyor anı hesaba cıkıyor
tesekkur ederım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?