Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

ayy canımm severmisin sendeeee
bizde çok severiz ve dediğin gibi yazın yerken karpuz kavun peynir oy oy oy ne güzel gider dızlamayla
yaz gelsin çok sıkıldım kıştaannn

ayy canımm severmisin sendeeee
bizde çok severiz ve dediğin gibi yazın yerken karpuz kavun peynir oy oy oy ne güzel gider dızlamayla
yaz gelsin çok sıkıldım kıştaannn

sevmez miyimmmmmmmmmmmmmmm hiç
keçi ya da koyun peyniri olacak şöyle halis muhlissssssssss

benim kaynanamlarda adanalı senin gibi ,gerçi aslen göçmenler onlarda bunu sık yaparlar ama adı dızmana 1harfi farklıymış

Elossa naptın sen yaa.. Dızlamaya bayılırım ama hiç beceremem.
Annem de güzel yapar bunu.
Off dağıldım uzun zamandan beri yemiyorum....

Neyse ben hemen fotomu ekleyip çıkayım bari.
Yarın misafirim gelecek işim çok
Elossa senin sultan lokumundan yaptım.
Bu sefer yarım ölçülerle çikolatalı ve çilekli yaptım.
Birer tane tattık. Ben geçen sefer yaptığım muzluyu daha çok beğenmiştim.
Eşim de çikolatalıyı daha çok beğendi.

Elossaaaa offfffffffffffff bu saatte bu tarif eklenir mi
Ellerine sağlık bacım
Bunlara bir de reçel sürüp yiyeceksin ımmmmm

SÜTLÜ NURİYE...:))

MALZEMELER;

1 paket 800 gr baklavalık yufka (içinde 50 ye yakın yaprak var)
300 gr tereyağ
350 gr fındık içi

ŞERBETİ İÇİN;

2 su bardağı su
1 litre süt
5 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI;

Arkadaşlar ilk önce tereyağımızı eritiyoruz.ardından kullanacağımız tepsimizi tereyağ ile yağlıyoruz.baklavalık yufkamızın 1 yaprağını zemine seriyoruz ve üzerine fırça yardımıyla erittiğimiz tereyağdan serpiyoruz (dikkat edin fırçayla sürmüyoruz sadece serpme yapıyoruz)
bu işlemi baklavalık yufkalarımızın yarısına gelinceye kadar yapıyoruz..yarısını bu şekilde tepsimize yerleştirdikten sonra fındık içimizi rondodan geçirip yufkaların heryerine hepsini dağıtıyoruz.
sonra yine bi önceki yaptığımız işlemi yani yufka tereyağ sıralamasını yapraklar bitene kadar sürdürüyoruz.
en son olarak kalan tüm tereyağımızı en üstteki yufkamızın üzerine sürüp baklavamızı istediğimiz şekilde kesiyoruz..önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
şerbetimizi ise hazırlarken tenceremize 2 su bardağı su ekliyor ve 5 su bardağı şekerle birlikte karıştırarak 1-2 taşım kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
hemen 1 litre sütümüzü şerbetimize ekleyip karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.
baklavamız piştikten sonra sıcak haldeyken,soğuğa yakın ılık şerbetimizi heryerine döküp şerbetini çekmesini bekliyor afiyetle yiyoruz:)

BU ARADA TEREYAĞ ERİDİĞİNDE ÜZERİNDE OLUŞAN BEYAZ KÖPÜĞÜ MUTLAKA ALMALIYIZ HANIMLAR,ÇÜNKÜ FIRINDA PİŞERKEN SİMSİYAH KÖMÜR GİBİ YANARLAR...
VE BEN YİNE BÜYÜK DEVASA TEPSİMDE YAPTIM YUFKALAR TAM GELDİ.İSTEYEN ARKADAŞLAR PAKETİN YARISINI KULLANARAK DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YAPABİLİRLER...

Son düzenleme:
paylaşırım tabi deneyecağim inş yakın zamanda

merakla beklicem hayatımm:)

sevmez miyimmmmmmmmmmmmmmm hiç
keçi ya da koyun peyniri olacak şöyle halis muhlissssssssss

üff üfff çok fena özendirdin benii:))

benim kaynanamlarda adanalı senin gibi ,gerçi aslen göçmenler onlarda bunu sık yaparlar ama adı dızmana 1harfi farklıymış

hayatım çok pardon yanlış yazmışım bi yandan eşimle sohbet ediyoruz kafamı karıştırdı:))))

canım buyur gel hala yarısı duyuyorr:)))
bu arada süper olmuşlar ya bende özledim sütlü nuriyem bitsin yapim bari:))
ellerine sağlık canım paylaştığın içinde çok teşekkür ederiimm

Elossaaaa offfffffffffffff bu saatte bu tarif eklenir mi
Ellerine sağlık bacım
Bunlara bir de reçel sürüp yiyeceksin ımmmmm

canım benim buyur gel beraber yiyelim,evet reçele batırrakta harika oluyor yumuş yumuşşşş:)))

Evet bizde de genelde dızmana derler.
cızmana diyeni de biliyorum

çok güldüm kendime :)))))
yanlış yazmışım canım harf hatası:))

buyur hayatım:)))
çatal bıçaklar hazırlanmış ben sana sütlü nuriyemden verimmiii:)))

Az once gordum nurisiii
Kiz dolapta baklavalik yufka vardi napsam diye dusunuyodum taki nuriye hayatima girene kadar
onu yapiyim bari tadi guzelmi goruntusu gibi

Az once gordum nurisiii
Kiz dolapta baklavalik yufka vardi napsam diye dusunuyodum taki nuriye hayatima girene kadar
onu yapiyim bari tadi guzelmi goruntusu gibi

eheheh:)))
canım çok lezzetli biz çok seviyoruz,aslında baklava yapıcaktım ama eşim sütlü nuriye isteyince kıramadım:)
bu tarifle hangi arkadaşım yaptıysa vazgeçemediler,yaparsan paylaş emi çatlarım ben meraktan:)

Tamam paylasirim tabi,ben bi keresinde baklava denedim cok guzel oldu ama serbetini koyu yapmadigim icin suyla islatmis gibi oldu vede yumusacik oldu islak islak
Islak kek varda islak baklava neden olmasin demii
Tarifler cok guzel ellerine saglik canim..
kiz yaglamayi unutma bak :)))

ehehehe olur tabi hayatım:)))
çok sağol canım benim
ay yağlama yapıcaktım dimi,yarın yapim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…