Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossacım topiğin hayırlı olsun,biraz geç kaldım ama

Ara ara bakıyodum canım,hepsini inceleyemedim gördüğüm kadarıya hepsi de çok güzeller,ellerine sağlık

Geç geldim ama elim boş gelmedim Sini köftem,soslu spagetti eşliğinde

merhaba elossacım bugün sabah kahvaltısı için yaptığım kolay börekler

Eki Görüntüle 617468 Eki Görüntüle 617469

tarifi :

2 yumurta
1 tk tuz
1 çay kaşığı karbonat
1.5 sb yoğurt
100-150 gr peynir
aldığı kadar un ( çok yumuşak kıvamda bir hamur olacak)

bütün malzemeler yoğrulur ,hamur düz bir zeminde açılır kare kare ruletle kesilip
bol kızgın sıvıyağda kızartılır.

12 taşım kaynatmak ne demek :) bilmiyorumda canım

Son düzenleyen: Moderatör:

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
ne güzeller onlar öylee ellerine sağlık canım paylaştığın içinde çok teşekkür ederim...
canım sini köftenin tarifini alsak sana zahmet olamzsa eğer,çok sevinirim:)
birde paylaşımlarının devamını bekliyorum ona göre:)

merhaba canımmm günaydınn:)
çok severim ben bunu biliyormusun,lokma kıvamında oluroyor dimi,arasına peynir sıkıştırıp yemek acaip bi duygu.
kıskandım bende yapcam:)))
tarif içinde paylaşımın içinde çok teşekkür ederim canım devamını bekliyorum

12 taşım kaynatmak ne demek :) bilmiyorumda canım

canım o 1-2 taşım olacak:))))

Eki Görüntüle 617542 Eki Görüntüle 617543 Eki Görüntüle 617544 Eki Görüntüle 617545 Eki Görüntüle 617546

hazır kakaolu pudingi pişirdim 2.5 bardak sütle sonra boza kıvamında olacak şekilde soğuk süt ilave ettim yaklaşık 1 bardak daha hem pudingi de soğutmuş oldum ....
kırık bisküvilere ceviz de ekledim 2-3 yk diyelim onu da
hepsini karıştırdım hepsi bu
1 bardak kakaolu pudingi ayırdım
dolaptan çıkarınca sunum yaparken çikolata sosu olarak kullanmak için
puding katılaşırsa sütle seyreltirim
üzerine de hindistan cevizi
afiyet olsun

elossa birsey soracaktm tarifi görünce;

serbeti kapatip sütü ekliyoruz galiba, sicak serbete soguk süt mü yanlis anlamadiysam yada neden sütle birlikte kaynatmiyoruz?

Elossacim pizza hamurunu kullanarak uzerine kiymali harc yapmayi dusjnuyorum. Onerin varmi canim nasi olur sence
Yapinca eklerim o ayri da birde sana sorayim dedim :)))

sütlü nuriyeee elosa sen ne yaptın ya aksam aksamm cokkk severimm ben bayılırım sutlu nurıyeye ellerıne kollarına saglık en kısa suredee deneyecegımmm

elossacım editörlüğün hayırlı olsun
sizin sayenizde kekler,börekler,çeşit çeşit yemekler yapıyorum artık

elossaa hani yaglama yaaaa

Sen o yaglamayi yapana kadar birakmiycam pesini

Elossa merhaba
sayfanintakipcilerindenimhersey cok gusel.bugun sultan lokununu denedim.cok begendik.gun menumde olacak kesinlikle.ama ben sekeri daha az kullanicam bi dahaki sefere

Hoşbuldum canım

Ne demek canım,rica ederim

Canım hiç ölçü kullanmadım,tamamen kafadan yaptığım bir tarif Benim kendime özgün tariflerim çoktur

Yeniden yapınca dikkat edicem ama canım,yazarım senin için

İnşaallah canım daha sık takipte olucam topiğini

biri dizmana mı dedi
bana dizmana diyene ben soğanlı ekmek ile koşarım
onu biliyor musunuz siz elossa ?

Kaç gündür bu sayfa aklımdan çıkmıyor her çtığım bilgisayarı kendimii burda buluyorum,çok güzel olmuş ilk sayfadan okumaya başladım hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan okuyorum bilmediğim neler var neler öğreneilirim diye
birileri dızmanımı dedi bende çok severim ama evlenince öğrendim kaynanamdan ama bir kere yapmıştım seneler önce
kaç gündür dızmana öğenip yapsam diyordum aklıma getirtiğiniz iyi oldu

Buda benim nuriyem
Elossaa tarif icin tskler tatlimm
haa bu arada yaglamayi unutmadim

ama çok güzel olmuşş,bende çok severim hele eşim bayılırrr
ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor canım çekti:)
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim ve bu güzel marifetlerinin devamını bekliyorum ona göre

elossa birsey soracaktm tarifi görünce;

serbeti kapatip sütü ekliyoruz galiba, sicak serbete soguk süt mü yanlis anlamadiysam yada neden sütle birlikte kaynatmiyoruz?

canım evet,ilk baş bende senin gibi düşünmüştüm ama anneme sordum olmazmı öyle hepsini bir kaynatsam diye olmaz kızım süt kaynayınca kaymak tutar ve tatlının üstüne yoğurt dökmüşün gibi bi görünüm olur şerbetleyince dedi,bana da mantıklı geldi:)

Elossacim pizza hamurunu kullanarak uzerine kiymali harc yapmayi dusjnuyorum. Onerin varmi canim nasi olur sence
Yapinca eklerim o ayri da birde sana sorayim dedim :)))

canım harika olurr,ben öylede yapıyorum nefis nefiss

elossacım akşama yaptığım fırında köfte patates

Eki Görüntüle 617701

oyyyy dün yaptım bende canım,misafirim vardı çok güzel görünüyor seninkide,ellerine kollarına sağlık canım paylaştığın içinde çok teşekkür ederim

sütlü nuriyeee elosa sen ne yaptın ya aksam aksamm cokkk severimm ben bayılırım sutlu nurıyeye ellerıne kollarına saglık en kısa suredee deneyecegımmm

sağol canımm,denediğinde paylaş emi merak ederim benn:)

elossacım editörlüğün hayırlı olsun
sizin sayenizde kekler,börekler,çeşit çeşit yemekler yapıyorum artık

çok teşekkür ederim canım,çok sevindim azıcıkta olsa desteğim oluyorsa ne mutlu bana

elossaa hani yaglama yaaaa

Sen o yaglamayi yapana kadar birakmiycam pesini

hayatım dün yapıcaktım biliyorsun ama 2 kez misafir ağırladım gündüz ve gece olmak üzere.
o yüzden kaldı,artık önümüzdeki haftasonu cumartesi kısmetse ilk işim yağlama yapmak:)
eşimede dün söylemiştim artık kaçarım yok:))))

Sutlu nuriyeyi yapicam simdi bende 2 dk da yaparim

2 dk mı şakacıı:))))

Elossa merhaba
sayfanintakipcilerindenimhersey cok gusel.bugun sultan lokununu denedim.cok begendik.gun menumde olacak kesinlikle.ama ben sekeri daha az kullanicam bi dahaki sefere

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma,deneyip beğenmene çok sevindim canım
yine yaparsan paylaşmanı çok isterim

çok teşekkür ederim canım bende merakla beklicem:)

biri dizmana mı dedi
bana dizmana diyene ben soğanlı ekmek ile koşarım
onu biliyor musunuz siz elossa ?

canım soğanlı ekmeği bilirim ama dızmana ile arasındaki olayı bilmiyorum ,bahsedermisin öğrenelim sayende

canım ya çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma:)
dızmana çok severiz biz yumuşacık bişi sınırsız yiyebilirim:)
yaptığında paylaşırsan çok mutlu olurum canım

Eki Görüntüle 617996

Buda benim nuriyem
Elossaa tarif icin tskler tatlimm
haa bu arada yaglamayi unutmadim

woww ellerine sağlık hayatım süperrr,2 dk da yapmadın ama dimi:)))
gerçekten harika görünüyor nefis nefisss,paylaştığın içinde çok teşekkür ederim canım
yağlamayı unutmak mümkünm,sayende eşimde öğrendi yapmadan kurtulamıcam:))))

HAFTA SONUNDAN tek cekebıldıgım ıkramım bu
muzlu rulo pastaa
tarıfı burada pastalar bolumunden almıstım daha once 2 kere daha yapmıstım ancak yaglı kagıttan ayıramıyordumbu sefer yumurta tarıf olculerı bı corba kasıgı artırdım ve sorunsuz ayırdım kagıttan

ustunde krem santı
ıcınde pasta kreması var hazır paket ):
ama evde kendım yapmak ıstıyorum pasta kremasını guzel tarıfı olan varsa sıvık olmayacak ama alablırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…