Sultan lokumunu yaptık,çikolatalı.Müthiş oldu Elossam Allah razı olsun.
evelsi gece esimle kv lerden geldik yemegi onlarda erken yediğimizden ikimizde acıkmıstık daha önce burda biri havuclu yumurta yapmıtı ben ona ıspanakta kattım.. havuc rendesiyle ıspanagı kavurup üzerine yumurta kırdım üzerinede sarımsaklı yogurt döküp yedik harika bi lezzet kesinlikle tavsiye ederim böyle bi tarif varmı bilmiyorum ama gecenin bi vakti uydurdugum bu tarifin lezzeti müthiş olmustu denemenizi öneririm
Dün yaptığımız patlıcan ve biber dolmamız.Elossa'nın tarifiyle.Ama ocakta pişirdik.Çok güzel oldu.Teşekkürler Elossa.:119:
sultan lokumu hangı sayfada ıdı
36. sayfada
elossacım bunlar da 61 yaşındaki annemin bugünkü gün menüsünden bana verdikleri
Eki Görüntüle 621480 Eki Görüntüle 621481 Eki Görüntüle 621482 Eki Görüntüle 621483
elossacım bunlar da 61 yaşındaki annemin bugünkü gün menüsünden bana verdikleri
Eki Görüntüle 621480 Eki Görüntüle 621481 Eki Görüntüle 621482 Eki Görüntüle 621483
ayyyyyy olsada yesek ya.....nasıl canım istedi......
başta ki börek mi nasıl öle puf puf olmuş tarif isteriz isterizzzzz
canım baştaki afyon yöresine ait mercimekli çörek
tarifi bende yok ama en iyisi anneme sorup yazayım
Yeşil Mercimekli Afyon Böreği | Yemek Tarifi, Yemek Tarifleri, Resimli Yemek Tarifleri
şuradan da buldum belki fikir verir
Eki Görüntüle 622168 Eki Görüntüle 622169 Eki Görüntüle 622170 Eki Görüntüle 622171 Eki Görüntüle 622172 Eki Görüntüle 622173 Eki Görüntüle 622175 Eki Görüntüle 622176
tatlı canavarı geldiii
uzun zaman önce yapıp buraya yüklemek için fotoğrafladığım etimek tatlım
Malzemeler:
20 adet etimek
Muhallebi için:
1 kutu süt
1 su bardağı un
yarım çay bardağı tozşeker
1 paket toz kremşanti
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
üzeri için:
1 paket çikolata sosu yada kakaolu kremşanti
önce şerbetimizi hazırlıyoruz
küçük bir tencereye toz şekerimizi ve suyumuzu koyuyoruz şekerler eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz
şerbetimiz kaynamaya başladığında altını kısıp biraz koyulaşmasını bekliyoruz
daha sonra ocağı kapatıp şerbetin hafif ılınmasını bekliyoruz
ılınan şerbetleri dizdiğimiz etimeklerin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz
etimekleri soğumaya bırakıyoruz
ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz
tencereye 1 su bardağı dolusu un, minik çay bardağıyla yarım toz şeker,(şerbet şekerli olduğundan çok az şeker koyuyoruz hafif tat versin ama çok şekerli olmasın diye)
koyup biraz sütle ocağa koymadan iyice kaşıkla eziyoruz ki topaklanma olmasın
ardından bütün sütü koyup ocağa alıyoruz
ocağın altını baya açarak sürekli muhallebimizi karıştırıyoruz muhallebi koyulaşmaya başlayınca altını kısıyoruz biraz daha kıvamı gelince ocağı kapatıp muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
hafif soğuyan muhallebiye 1 paket toz kremşanti döküp tel çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz ardından muhallebimizi etimeklerin üzerine yayıyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz.
soğuyan tatlımızın üzerine servise yakın 1 paket çikolata sosunu tarifteki gibi hazırlayıp döküyoruz
isteyen kakaolu kremşanti hazrlayıp bıçaklada sürebilir çok güzel oluyor
Aman Allahım ne yaptın kuzum senn:))
Ellerine kollarına sağlık harika bişi bu bende yapıyorum ve tarifimiz birebir aynı
ayy nasıl canım çekti görünce,hem kolay hem lezzetli hemde çok ağır olmayan bir tatlı bu,hala duruyorsa ben size geliyorumm
Canımsın çok teşekkür ederim,onuda paylaş emi gözümüz gönlümüz şenlensin:))
5 dakikada hazırlanabilen dondurmalı pastam
Malzemeler:
3 paket toz kremşanti
3-4 su bardağı süt
1 paket halley bisküvi
yarım paket petibör bisküvi
isteğe bağlı damla çikolata,fındık,fıstık
yada muz,çilek gibi meyveler
üzeri için çikolata sosu
3 paket kremşanti 3-4 su bardağı sütle hazırlanır
tam ölçüyü bilmiyorum göz kararı yaptığım için yalnız çok koyu yada çok cıvık olmayacak şekilde ayarlarsınız sütünü
daha sonra hazırlanan kremşantinin içine 1 paket 10lu halley bisküviler parçalanarak koyulup iyice karıştırılır
ardından yarım paket petibör bisküvide aynı şekilde parçalanıp koyulur
damla çikolatalar eklenir
büyük boy bir cam kase şeffaf streçlerle tamamen kaplanır
streç yoksa buzdolabı poşeti yada normal poşetlerde olabilir kesip yerleştirebilirsiniz
hazırlanan karışım kaseye doldurulur ve donduruca dondurulur
donan pasta servise 1-2 saat kala hafif erimesi için çıkarılır
donuk haldeyken kase servis tabağına ters çevrilir kenarlarından streçler çekilince pasta servis tabağına kolayca düşer
üzerine dökmek için 1 paket çikolata sosu hazırlanır ve pasta sosla kaplanır buzdolabına kaldırılır
paylaştım bilee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?