Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossacım tarıflerın cok guzel gozukuyor ellerıne saglık
bende ogluma senın tarıfınden kahvaltılık sosıslerden yaptım oglumun cooook hosuna gıttı
paylasımlarının devamını beklıyoruz hayatım....

bunun tarifini detaylı yazabilirsen çok sevinirim..
önce lahanaları haşlıyorsun sanırım dimi? içini pişirip haşlanmış lahanalara sarıp fırında mı pişiriyorsun?
çok güzel görünüyor..

Bu da benden gelsin.... Blog benim bu arada yanlış anlaşılma olmasın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Elossa canım bugün kara kazanda TIRŞIK ÇORBAMIZI yaptık annemle resimledim senin içinde evime geçince hemen paylaşacağım canım

canım poşette balık nasıl oluyor? haşlanmış gibi olmas mı ki?
içerisine neler koyuyorsun?

canım balıklar buharda pişmiş gibi yumuşak oluyor
içerisine patates soğan kekik tuz çoz az sıvıyağ 1 yemek kaşığı kadar birkaç yerine de 2 küp şeker büyüklüğündeki tereyağını 3 e bölüp koydum

Iyi aksamlar hanimlar
Bu corbayi bende merak ettim.sevdigim adanali.
Soracagim hemen. Ama sizden de bekliyorumm.

selam canım harika bi çorba bu ama elimde kalmadığı için şu anda yapıp paylaşamıyorum

oy oyy ellerine sağlık canım nefis görünüyor,içinde tahin olan herşeye bayılırım ben çok teşekkür ederim bittim bittimmm

canımm ellerine sağlık canım nefis görünüyor,bende annemle kayınvalideme almıştım ekmek yapma makinesi,çeşit çeşit yapıp beni kıskandırıyorsunuz bak ona göreee:))
şaka bi yana canım paylaşımın için çok teşekkür ederim

farmasi hayatım ben size geliyorumm:)
ellerine sağlık tekrar tekrarrr

canım benim çok sağol,bayılıyorum sizler bişiler paylaştığınız zaman

canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma
beğenmenize çok sevindim oğluşunu öp benim için olurmuu

bunun tarifini detaylı yazabilirsen çok sevinirim..
önce lahanaları haşlıyorsun sanırım dimi? içini pişirip haşlanmış lahanalara sarıp fırında mı pişiriyorsun?
çok güzel görünüyor..

canım iç harcı hafif pişiriyoruz ama iyice değil,ve direk fırına sürüyoruz..
lahanalar haşlanmış olacak ama iyice eritmeden haşlayacağız

Elossa canım bugün kara kazanda TIRŞIK ÇORBAMIZI yaptık annemle resimledim senin içinde evime geçince hemen paylaşacağım canım

merakla bekliyorum hayatımm

canim sagol yazdigin icin.et lahana filan beni bekliyor.hemen yapiyim.bide bulgur ve pirinci hasliyorum dimi.200 derece firin yeterlimi:44::44:

bu kadar basarili yemekler yapan,becerikli,zevk sahibi sevgili Elossa siz neden yarismada yer almadiniz?son ana kadar listede adinizi gormeyi umit etmistim ama yoksunuz..:26:

söz verdiğim gibi nihayet kakaolu şekerparelerinden yaptım dün itibariyle elossacığım
oradan nasıl görünüyor bilmiyorum ama tarif süper, tat süper.. sabah sabah yememek için kendimi zor tuttumm..
ben çeşit olması açısından verdiğin ölçülerle( hamuru ikiye ayırıp ) hem kakaolu hem sade yaptım.fındık koymayı unuttum.:26:
ellerine sağlık bir kere daha

bu arada seni yeni kategoride göremedik.:26:
bu sondur umarım, yeni yeni lezzetlerle seni bekliyoruz..

canim sagol yazdigin icin.et lahana filan beni bekliyor.hemen yapiyim.bide bulgur ve pirinci hasliyorum dimi.200 derece firin yeterlimi:44::44:

canım ne yaptın oldumu dolmaa,hani paylaşmamışsıınn merak etmiştimmm:)

bu kadar basarili yemekler yapan,becerikli,zevk sahibi sevgili Elossa siz neden yarismada yer almadiniz?son ana kadar listede adinizi gormeyi umit etmistim ama yoksunuz..:26:

canım merhaba
çok teşekkür ederim güzel sözlerine çok mutlu oldum
özelden de soruyorlar neden katılmadın diye ama buradan yazimm senin vasıtanla o zaman:)
bu kategori için aklımda bikaç şey vardı ama ankette katılacak akadaşları ikilemde bırakabilirdim o açıdan geri çekilip sadece oy vermek istedim bu defa:)
inşallah bundan sonrakilere katılırım kısmetse

woww harika olmuşlar hayatım bayıldım bayıldımm
ellerine kollarına sağlık canım paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim,gerçekten de çok lezzetli bir tatlı,sende iyi etmişsin aynı hamurdan 2 çeşit yaparak
canım yeni kategoriye katılmadım,kısmet diyelim:)

teşekkürler elossacığımm

şerbet ile ilgili bir şey soracağım..şerbetlerde limon koymadan olur mu? ben hoş yaptığım tüm şerbetlere limon koyarın, hatta bu sefer kabuğunu da attım.
kendine has kokusu ve tadı var diye düşünüyorum..bir de tatlıdan tatlıya şerbetin yoğunluğu değişiyor sanırım..yaparken biraz gelişigüzel gibi oluyor sanki ama( kendi adıma ).

nasıl olsa pek çok kategori olacakk. bekliyoruz meraklaa

rica ederim hayatım
evet çok haklısın tatlıdan tatlıya değişiyor geçekten de,limon kabuğuda atabilirsin karanfilde atabilirsin şerbetin içine bikaç tane..ayrı hoş bir esansı oluyor:)
evet diğer kategorilere inşallah kısmetse

Elossaa ama olmuyor boyle bakiyom tarif varmi diye ama yine yok gadasini aldigim yaa :))
Bizi aldatiyormusun yoksa baska topiklerde

Elossaa ama olmuyor boyle bakiyom tarif varmi diye ama yine yok gadasini aldigim yaa :))
Bizi aldatiyormusun yoksa baska topiklerde

:)
yok kuzum burdan başka topikte paylaşırmıyım gadasını aldığım:)
cumartesi annecimle babacım geldiler,dolmalar,sarmalar,işkembe çorbaları,ciğerler v.s annem ashanadan çıkamadı kaç gündür:)....
onlarla haşır neşirken yağlama aklıma bile gelmedi vallahi,dur onlar gitmeden yapalım annemle birlikte,sana da çok selamı var,bahsettim az önce senin mesajını okuduğumda,dedim hemşehrim var arkadaşım yağlama istiyor,aaa yapayım götür canı çekmiştir yavrumm diyorr

slm KKnin marifetli hanimlarii :))

ben iyi bir turta keki terifi ariyorum.
biliyosunuz ki nette ki her tarife de güven olmuyor.
bana bu konuda yardimci olabilecek olan var mi ??

gunaydinlar kizlar.ELOSSA yaptim yedik bilegercekten cok nefis tadi vardi.ama ben seni saramadim yamuk yumuk oldu.ama yinede cok guzeldi.tarif icin sagol.

Merhaba Elossa,
Senin içli köftenin tarfini biraz değiştirerek,
Eşimin deyimiyle vejeteryan içli köfte yaptım
Canım ıspanaklı börek istiyordu, baktım unum az,
Markete gitmeye de üşendim, ben de böyle yapayım dedim.
Tadı güzel, ben nasıl olacağını bilemediğim için ıspanağı doğradıktan sonra yağsız bir şekilde tavada biraz pişirdim,
Soğuduktan sonra da içine lor ekledim.
Bir daha ki sefere soğanla birlikte ıspanağı kavurmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…