dolmalara bayildim.yarin yapmak istiyorum kismetse.canim sadece ben tam anlayamadim.dolmanin icin pisiriyormuyuz yagda?bide pirinc ve bulgur nasil pisiyor icinde?en sonda icine harcini koydukdan sonra firinami veriyoruz,ocakdami pisiriyoruz?simdiden cok sagol canim.
canım poşette balık nasıl oluyor? haşlanmış gibi olmas mı ki?
içerisine neler koyuyorsun?
Iyi aksamlar hanimlar
Bu corbayi bende merak ettim.sevdigim adanali.
Soracagim hemen. Ama sizden de bekliyorumm.
tahinli kurabiyelerim
Eki Görüntüle 622758 Eki Görüntüle 622759 Eki Görüntüle 622760 Eki Görüntüle 622761 Eki Görüntüle 622762 Eki Görüntüle 622763
tarifi
1 yumurta (akı dışına)
1 pk margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1-2 damla limon suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un
iç malzemesi 1 bardak şeker
1 bardak tahin
ben ilk defa yapacağım için yarı malzeme kullanarak yaptım kurabiyeleri
bütün malzemeler yoğrulup , elma büyüklüğünde parçalara ayrılacak ve her parça lavaş inceliğinde açılıp arasına şekerli tahin karışımı
sürülüp rulo yapılıp istenilen büyüklükte kesilip yumurta akına batırılıp tepsiye dizilecek ...
180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun
ben içerisine ceviz ve de kuru üzüm koydum
arzuya göre fındık vs konur.
İyi akşamlar kızlar yeni tarifler eklenmiş hepsi birbirinden enfes ellerinize sağlık bende elim boş gelmeyim dedim 2 gündür ekmek yapma askına tutulduk eşimleilk deneme hüsran iyi pişmemiş di eklemiyorum onu ikinci denememiz beyaz unla
hepsini sabah kahvaltısında taze taze yedik
üçünçü denememiz aksam için (tam buğday unu)
buara favorim ekmeği kendim yapmak sıkılmassam yapcam.Tadı güzel gayet güzelde pişti kabarması normaldi cok kuçuk değildi, daha iyide kabartım büyük yaparsam tam olcak aranızda evınde yapan varsa ekmeği farklı tarif alabilirim.
teşekkür ederim canım mutfak işlerine bayılırım ama topik açmak apayrı birşey ona baya zaman ayırmak gerekli
ben yaptıklarımı zaman buldukça elossanın topiğinde paylaşayım yeter
buradan da faydam olursa sevinirim
birikim topiğim var 1 seneden fazla oldu oraya zaman ayırmaya çalışıyorum
elossacım tarıflerın cok guzel gozukuyor ellerıne saglık
bende ogluma senın tarıfınden kahvaltılık sosıslerden yaptım oglumun cooook hosuna gıttı
paylasımlarının devamını beklıyoruz hayatım....
bunun tarifini detaylı yazabilirsen çok sevinirim..
önce lahanaları haşlıyorsun sanırım dimi? içini pişirip haşlanmış lahanalara sarıp fırında mı pişiriyorsun?
çok güzel görünüyor..
Elossa canım bugün kara kazandaTIRŞIK ÇORBAMIZI yaptık annemle resimledim senin içinde evime geçince hemen paylaşacağım canım
canim sagol yazdigin icin.et lahana filan beni bekliyor.hemen yapiyim.bide bulgur ve pirinci hasliyorum dimi.200 derece firin yeterlimi:44::44:
bu kadar basarili yemekler yapan,becerikli,zevk sahibi sevgili Elossa siz neden yarismada yer almadiniz?son ana kadar listede adinizi gormeyi umit etmistim ama yoksunuz..:26:
Eki Görüntüle 623945 Eki Görüntüle 623946 Eki Görüntüle 623947 Eki Görüntüle 623948 Eki Görüntüle 623949
söz verdiğim gibi nihayet kakaolu şekerparelerinden yaptım dün itibariyle elossacığım
oradan nasıl görünüyor bilmiyorum ama tarif süper, tat süper..sabah sabah yememek için kendimi zor tuttumm..
ben çeşit olması açısından verdiğin ölçülerle( hamuru ikiye ayırıp ) hem kakaolu hem sade yaptım.fındık koymayı unuttum.:26:
ellerine sağlık bir kere daha
bu arada seni yeni kategoride göremedik.:26:
bu sondur umarım, yeni yeni lezzetlerle seni bekliyoruz..
teşekkürler elossacığımm
şerbet ile ilgili bir şey soracağım..şerbetlerde limon koymadan olur mu? ben hoş yaptığım tüm şerbetlere limon koyarın, hatta bu sefer kabuğunu da attım.
kendine has kokusu ve tadı var diye düşünüyorum..bir de tatlıdan tatlıya şerbetin yoğunluğu değişiyor sanırım..yaparken biraz gelişigüzel gibi oluyor sanki ama( kendi adıma ).
nasıl olsa pek çok kategori olacakk.bekliyoruz meraklaa
Elossaa ama olmuyor boyle bakiyom tarif varmi diye ama yine yok gadasini aldigim yaa :))
Bizi aldatiyormusun yoksa baska topiklerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?