Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Peksimetler çok güzel görünüyor en kısa zamanda yapacağım canım.
Elossa tatlm tırşık çorbam pişti ve senin için paylaştım canım

kremşanti kullanılmayan bir yaş pasta tarifi arıyorum arkadaşlar. önerebileceğiniz bir tarifiniz var mı

Limonlu çikolata soslu kekim

oy oyy ellerine sağlık canım yaaa bayıldımm hemen tarif istiyorummm:))))

çook tesekkür ederim canimm
yarin yapicam normalde insallah becerebilirim

kesinlikle yaparsın canım,paylaşmayı unutmaaa:)

ooyy süperlerr ellerine sağlık canımm

her biri harika canım ellerine sağlık,peksimetlere bayıldımmm benim dızmanaya benziyorlar sanki,kalburabastıyı annecimde ne güzel yaparr gitmeden yaptırmalıyım,aklıma düşürdün çok sağol:)

Eki Görüntüle 626985

Bu da benim en sevdiğim salatam :)

wowww süper bir salata,brokolide varr bayılırımm:))

Peksimetler çok güzel görünüyor en kısa zamanda yapacağım canım.
Elossa tatlm tırşık çorbam pişti ve senin için paylaştım canım

hayatım hemen geliyorum yanına:)))

kremşanti kullanılmayan bir yaş pasta tarifi arıyorum arkadaşlar. önerebileceğiniz bir tarifiniz var mı

canım aklıma gelmedi birden hemen tarif dosyama bakıcam

Limonlu Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardagi un
1 adet limon

Yapilisi
Sekerle yumurtayi cirpiyoruz once.. Sonra rendeledigmiz limon kabuklarini,limon suyunu,vanilyayi ekleyip cirpiyoruz.. sonra sutunu ve yagini ekliyoruz..
en son un ve kabartma tozunu da ekleyip karistiriyoruz...
180 °C de pisiriyoruz 45 dk.. Ustune isterseniz sos dokebilirsiniz....

Çok teşekkürler

farmasi beni bitirdin tarif istiyorum

canım temel malzemeler

2 sb aşurelik buğday
1 sb nohut
1sb kuru fasulye
4-5 sb şeker ( ben tatlı severim şeker oranı arzuya göre ayarlanabilir )

diğer zevke göre değişecek malzemeler

kuş üzümü (3-4 yk )
karanfil (10-15 adet)
kuru üzüm (5-6yk)
ceviz (arzuya göre )
kuru kayısı ( benim yazdan derin dondurucuma koyduğum 8-10 kayısıyı minik doğradım )
portakal ( 1 adet)
fındık(arzuya göre)

nohut fasulye buğday ıslatılır ( ben geceden ıslatmadım sabah erken kaltığım için 3 saat suda beklettim yeterli oldu )
ayrı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar pişirilir ve büyük bir tencere hepsi biraraya alınır
sonrasında diğer malzemeler konur
şeker en son ayarlanır yoksa buğday tam pişmez diri kalır

teşekkürler... susam yakışır mi ki aşureye:26:koysam mı bilemedim

Ben de bir tarif vereyim diyorum.
Dilerim beğenirsiniz.
Bu tarifi ben genelde yoğun olduğumda yada son dakika haber veren misafirler için yapıyorum. Mesela bugün
Telefon çaldı akşama sizdeyiz, saat akşam 7 civarı neyseki dolabımda malzemelerim vardı.
Ben genelde dondurucuda yufka, lor, doğranmış maydanoz bulundururum.
Derin bir kabta yaklaşık yarım su bardağı zeytin yağı, yaklaşık 250 gr lor yada peynir, dolu dolu 5 kaşık yoğurt, bir su bardağı kadar süt ve maydanoz, 500 gr lık yufka
tuz, karabiber. Tüm malzemeleri karıştırıyorum, Bu arada yufkayı küçük parçalar şeklinde parçalıyorum.
Yağlanmış tepsiye harcı döküyorum, üzerine çörek otu serpiyorum. 150 derece fırında 40 dk da üstü ve altı kızarıncaya kadar pişiriyorum.
Belki tarifi biliyorsunuz ama yine de paylaşmak istedim.
Fotoğrafını çektiklerim son dilimler. Gizlice çektim hatta :) Hepsi bitti.. Baya beğeniyor yiyenler.
Dediğim gibi son dakika haber verenler için fazla uğraştırmayan, hatta dondurucu da benim gibi malzemeleri saklıyorsanız kolay bir lezzetli börek..

Mercimek köftemi de çekmişim onu da ekliyeyim dedim.
Elossanın tarifiyle..
Bayadır yapmadığm birşey ben de hemen bu topiği açtım. Sonuçta misafirlerim 1 saat sonra bendeydi haber verdikten sonra..
O nedenle maydanozu çok ince dorayamadım, bir de sadece kuru soğan kullandım
Tatlı da yaptım ama o aceleye geldi, tamam beğendiler ama ben pek memnun kalmadım zaten fotoğrafını da çekemedim.
Bu arada bu da hastalık oldu bende :)
sizinle paylaşayım diye mutfakta şekilden şekle giriyorum yaptıklarımın fotoğrafını çekmek için

Fotoğraf sıralamasında hata olmuş kusura bakmayın
Bu arada eşim bu böreğe tembel börek diyor

canım ellerine sağlık her biri süper görünüyor..
paylaştığın içinde çok teşekkür ederimmm
tembel börek harikaymış bende denicem mutlaka:))

Arkadaşlar 1 haftadır annecim ve babacım bendeler ve inanılmaz mutlu huzurlu geçiyor günlerim.:)
tabii annem varken bana pek bi iş kalmıyor mutfakta,yakalayabildiklerimi çekmeye çalıştım ve eklemek istiyorum anamın bizim için yaptığı yemekleri.
mutfağa ben pek giremeyince haliyle topiğime de bişiler ekleyemiyorum..bende düşündüm böyle bişey yapmaya karar verdim iyide oldu:)
bazılarını kaçırdım yaparken ama artık idare ediverin:)
sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplayabilirim:)

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ SALATASI

brokolileri çiçek çiçek ayırıp üstünü geçinceye kadar su ekleyip haşlıyoruz.servis tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurt ilave ediyor üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
arzuya göre pul biberde eklenebilir.

HAMSİ (MISIR UNLU)

2 kg hamsiyi kılçıklarından temizleyip yıkayıp süzdük.ardından 2 şerli olarak birbirine yapıştırıp mısır ununa buladık ve bol sıvı yağda kızarttık.
servis aşamasını çekmeyi unuttum:)

CİĞER SOTE

1 kg ciğeri soğuk su ile iyice yıkayıp soğan ve yeşil biber ile soteledik ama ben son anlarını çekmeyi unutmuşum o an pilav cacık hazırlıyorduk:))

İŞKEMBE ÇORBASI

dipfrizimde yıkayıp bulundurduğum 1 kg işkembem vardı.onu düdüklü tencereye koyduk 2 litfe su ekleyip pişene kadar kaynattık.
sonra çıkartıp küp küp doğradık tekrar kaynadığı suya ekledik..1 baş sarımsağı soyup dövdük.bikaç kaşık un ile suyundan çırpıp sarımsaklarla birlikte kaynamakta olan işkembeye ekledik.1 taşım kaynadıktan sonra bir kase yoğurtla yarım çay bardağı sirkeyi çırparak işkembemize ekledik ocağın altını kapattık.
en son 2-3 yemek kaşığı tereyağını eritip çorbamıza ilave ettik..bu kadar:)

ISPANAKLI BÖREK

bununda başını kaçırdım,son anda yakaladım ama resimlerden belli oluyordur:)
davul fırınımda pişirmişti ve harikaydı:)

İRMİK HELVASI

1 paket teremyağ eritilip 1 paket irmik eklenir ve irmiğin rengi dönene kadar kavrulur..ardından yarım kg toz şeker eklenir ve 2 dk daha kavrulup sıcak su ilave edilir ve demlenmeye bırakılır..servis sırasında badem ile süsledi hatunum:)

ETLİ ZEYTİNYAĞLI PIRASA

hazırlanırken göremedim evde yoktum ama inanılmaz lezzetliydi....)

ZEYİNYAĞLI BİBER DOLMA & ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

iç harcında tüm baharatlar,maydanoz dereotu,pirinç ve birazda bulgur var.zeytinyağı ile pişirildi.
resimlerde açık zaten:)

KAYSERİ MANTISI

mantıları açıp sıkarken ben yine yoktum,benim canım anacığım kendi başına yapmış..kıymalı sıktığından aslında ekstra sos olmuyor sadece sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırılıyor üzerine,fakat benim et obur kocişim diğer sıkma mantıya yaptığımız etli patatesli harc dan isteyince yaptık::)
resimde gördüğünüz tepsiden 2 tepsi çıktı ve süperdi süperrrr:)

KAYSERİ YAĞLAMASI

bazlamalarımızı hazırlıyor teflon tavada yağsız halde pişiriyoruz ve kurumaması için sofra bezinin içinde sarıyoruz.
bolca tereyağ ile 1.kg kıyma,1 kuru soğan,domates,biber ve domares salçası,biber ve pulbiberden hafif sulu harc yapıyoruz..bir bazlama üstüne harc ekleyip bazlamalar bitene kadar bu şekilde devam ediyor afiyetle yiyoruz:)

KAZANDİBİ

2 paket hazır kazandibi ile 7 su bardağı sütü pişirdik.ardından bi tepsimizin heryerini tereyağ ile yağladık ve pişirdiğimiz kazandibini döktük.yüksek ateşte altı yanları kızarana kadar çevire çevire 15 dk pişirdik.sonra soğumaya bıraktık ve spatula yardımıyla rulo yapa yapa servis ettik..

KIYMALI KARNIBAHAR YEMEĞİ

yarım kg kıyma ile 1 kuru soğan sotelenir..biraz biber ve domates salçası ve annemin kendi yaptığı doğranmış domateslerden bolca eklenir..çiçeklere ayırıp yıkadığımız karnıbaharlar düzgünce harcın üzerine yerleştirilir..üzerini geçicek kadar su eklenip çok kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun:)

Son düzenleme:
Yiter ya yiterrrrr kendine gel Elossa :95::95::95:
İsterim onlardannnnnn hıhhhhhhhhhhh

Bende hazır lazanya hamırından lazanya fotosu ekleyeyim demiştimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…