Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa teyzemin elleri dert görmesin
ellerine sağlık Allah hayırlı uzun ömürler versin

canımm ellerinize saglık ne kadar güsel bunlarrr
kazandibini yakamıyorum ben bi türlüüü hazır muhallebesi lezzetlimiydi
yakmanın püf nıktasıı var mıı

elosaa anneciginin ellerine saglikkkk

sağol canımmm teşekkür ederim

canımm ellerinize saglık ne kadar güsel bunlarrr
kazandibini yakamıyorum ben bi türlüüü hazır muhallebesi lezzetlimiydi
yakmanın püf nıktasıı var mıı

çok teşekkürler canım sağolasın,çok lezzetli evet ama şimdi reklamlarda da çıkıyor kutuda olanı var yine toz halinde ama fırında kazandibi..
ondan daalıcam denicem kısmetse,annem bana onu bul diyor:)))
yakma işine gelince tepsinin heryanını margarin veya tereyağ ile yağlıyoruz sonra pişirdiğimiz kazandibini döküyoruz ve yüksek ateşte sürekli çevire çevire yakıyoruz

ben seni almadan uyarıyım o zaman ben yaptım gecen haftaa hiç lezletli diil dii muallesini begenmedim
ne tat var ne lezzett üzerin dökülen toz da pek lezzet verio diyemm canımm
ben pirinç unu ile muhabbeli yapmıstım yag sürmüştüm dibinede ama
yakamamıstımm bi daha deneyim o zaman tesekkürler canımm

aa öylemi canım,çok sağol verdiğin bilgiye..
sen benim yaptığım gibi dene bak bayılacaksın canım

süper olmuş hepsi canım ellerine sağlık

çok teşekkür ederim canım

A selammm sende ona cok selam soyleee..
ellerine saglik yaa hepside superr olmuss kayserili olurda marifetli olmaz mi hiccccc

elossa anaciginin ellerine saglik agzimin sulari akti yaf anasina bak kizini al diye bosuna dememisler

ciğer ve işkembe çorbası hariç diger hepsinden bende istiyorum elossacım bayıldım ellerine saglık hepsi
birbirinden harika olmuş dogumdan sonra kilolar almış başını gidiyor bu güzel yemekleri gördükten sonra nasıl yapmadan durucam bilmiyorum

kızlar, ben kremayla çikolatalı sos yapmak istiyorum. krema şu markette satılan kremalardan olacak dimi, ilk kez yapıcam da cahilliğimi mazur görün:26:

Farması paça çorban mükemmel görünüyor.Eline sağlık.İçerken bol limon sıkıyorsunuz dimi.Limon yazmamışsın da limonsuz düşünemedim çorbayı.

Farması paça çorban mükemmel görünüyor.Eline sağlık.İçerken bol limon sıkıyorsunuz dimi.Limon yazmamışsın da limonsuz düşünemedim çorbayı.

canım ben elma sirkesiyle içmeye bayılıyorum
isteyene sirke isteyene limon

katmer poğaca tarifi

Malzemeleri,

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

1 pk instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un( 2 -3 bardak)

Arasına,

75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

100 gr beyaz peynir

maydanoz da ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı,

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

not :ben hamurları 3 erli ya da4 erli şekilde aralarına tereyağ sürüp üst üste koyup koyup açıyorum ve de 4 parçaya bölüyorum her bir parçaya iç malzeme koyup elmalı kurabiye gibi sarıyorum

kek tarifi

2 ya da 3 yumurta
1.5 sb şeker
1 sb süt
1sb sıvıyağ
1 adet rendelenmiş havuç
2- 2.5 sb un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
içerisine arzuya göre ceviz fındık üzüm vs konulabilir

hamurdan 1 kasenin içerisine alıp içerisine 2 yk kaşığı kakao koyup karıştırıp sade hamurum tamamını yağlanmış tepsiye ya da kalıba döktükten sonra kakaolu karışımı üzerine gezdirip farklı bir görümde elde edilebilir.

180 derece fırında pişirilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…