Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

buneeeeeeeeeeeee
bir daha da davosa gelmeyeceğim ama haa süper görünüyor ellerine sağlık kaşar giren herşey güzeldir zaten benim gözümde

hayatım kişiye özel sayfa olduğundan başka yemeklere ait link blok paylaşımı olmuyor,ama istediğiniz kadar resim ve tarif ekleyebilirsiniz serbest:)

sağol canımm,şişmesin ayol buyrun gelin başım üstüne:)
anneciğimin elleri lezzeti tadı apayrıdır...keşke imkan olsada yedirebilsem yaptıklarından

buneeeeeeeeeeeee
bir daha da davosa gelmeyeceğim ama haa süper görünüyor ellerine sağlık kaşar giren herşey güzeldir zaten benim gözümde

ehehehe:)))
sağol canımm,evet kaşarın ve kremanın girdiği herşeye bende bayılıyorum

Bende seni seviyorum elossammmmm

muahhh bitanemmm

sağol canım söyelmen yeterli tatmış gibi oldum
bütün annelerin yemekleri çok güzel zaten anne tadı

eloossaa merhaba sana bişey sormak istiyorum. ben şimid turşu yapmak istiyruum fakat suyu nasıl ayarlanır bilmiyorum. bu konuda bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim

sağol canım söyelmen yeterli tatmış gibi oldum
bütün annelerin yemekleri çok güzel zaten anne tadı

sağol canımm,evet valla anneler bitane bii...hiç bişey yapmasa yumurta kırsa bal gelir bana

eloossaa merhaba sana bişey sormak istiyorum. ben şimid turşu yapmak istiyruum fakat suyu nasıl ayarlanır bilmiyorum. bu konuda bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim

canım merhaba,ne turşusu yapmak istiyorsun hayatım,birde şu an turşu mevsimi değil ki...yani hemen olan turşu tarifimi istiyorsun canım

canım merhaba,ne turşusu yapmak istiyorsun hayatım,birde şu an turşu mevsimi değil ki...yani hemen olan turşu tarifimi istiyorsun canım

hemen olması önemli değil mesela lahana var şu anda lahana turşusu yapabilirim yada faasulye

canım merhaba nasılsın? ya sana kek hakkında sorucaktım. ben bi türlü güzel bir kek yapamıyorum malzemeleri ölçüsüne göre ayarlıyorum ama ya kek kalıba yapışıyor yada içi çığ kalıyor fırınınmdan mı kaynaklanıyor dedim derecesini falan ayarladım fırının başında durdum okadar yani ama yine olmadı fırındanmı mı kaynaklanıyor yoksa ben mi yapamıyorum deli olcuma yaaaaa. fırın ayarı nasıl olmalı?

cnm elosaya sormussun ama ben hemen atladım affet beni elosa:)))cnm ben kek konusunda biraz iyiyimdir ayıptır sölemesi:)))))
şimdi cnm kekin kalıbını öncelikle yağla sonra da üstüne un serpele asla yapışmaz(ben unlamıyorum hatta yapışmıyo iyicne katı yağ ile yağlıyorum)
sonrar tatlım kekini şu şekil pişir
önceden ısıtılmış fırına sür 180 dereceye getir cnm..
ve en önemlisi keki fırınının tek alt pişirme özelliğini ayarla
eğer alt üst pişirirsen tatlım üstü hemen kızarır ve içi çiğ kalabilir
sen tek alt yap iyicene kabarsın üstü çatlasın son 5 -8 dakika filan ya da üstü kızarana kadar alt üst fan yap.

canım çok tşk ederimm:)) inan deli olucam ya anlatamam okadar yani her türlü yaptım yeni kek kalıbı aldım en iyisinden ama olmadı olmadı,
şimid canım yani tek taraflı pişiricem sadece alt tarafı ayarlıyım sonra üstü çatladığında alt tarafı kapatıp üst kısmını mı ayarlıycam canım, ve dediğin gibi ben hep alt üst pişiriyodum, üstü hemen kızarıyodu yanma derecesine geliyo ama içi çiğ
çok sordum k.bakma :))

Son düzenleme:
cnm şu anam babam usulu ortası delik kek kalıpları varya onla yap
ilk önce fırının TEK ALT bölümünde pişir ...o kabarır sonra çatlamaya başlarrr çatlaklar böle büyür açılır içi fıkır fıkırdır nefes alır verir gibidir cıvıktır daha devam et tek alta sonra o fıkırdama durur o zaman
ALT ÜST FAN yap..ya da fanın yoksa fansız yap işte.önemli olan önce alt sonra alt üst
sor cnm önemli değil ne demek sanki ben seni tüpçü kızlardan hatırlıyor gibiyim:)
messela poğada filan da ben önce alt yapıorum börekte vs. çünkü benim fırınım hemen yüzünü kızartıyo galiba seninki de öle..

canım çok tşkler, evet aynen dediğin kek kalıbından, tamam söylediğin şekilde yapıcam, fırının fanı var canım,
evet tatlım doğru hatırlıyosun tüpçülerdenim

canım çok tşkler, evet aynen dediğin kek kalıbından, tamam söylediğin şekilde yapıcam, fırının fanı var canım,
önemli değil cnm umarım güzel bi kekin olur güzel olursa bize de haber ver tamam mı kader arkadaşım:)hıh tamam o zaman fanlı yap cnm fan içinin pişmesini sağlar..

mutlu yıllar sana pastan da çok hoş:)))

Teşekkür ederim .

Nice güzel yaşlara,mutluluk her daim senle olsun.

Sen mi yaptın ,
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor pastan .

Evet ben yaptım canım.
Canım vişneli pasta istiyordu son zamanlarda.
Dogum günümü bahane edip yaptım .
Çok teşekkür ederim .

hemen olması önemli değil mesela lahana var şu anda lahana turşusu yapabilirim yada faasulye

canım mor lahanamı beyaz lahanamı,birde bana ne kadar malzemen olduğunu söyleyebilirmisin.
ona göre sirke tuz oranını belirteyim sana

canım merhaba,süperim hayatım çok şükürr
canım kek konusu fena bi konu gerçekten de,ben çok güzel yaparım ve yapmadan önceki tek dikkat ettiğim şey yumurtaları dolaptan çıkarır çıkarmaz hazırlamaya başlamam.
yani oda sıcaklığında 1 saat bekletirim.
kabartma tozunu ise direk malzemelere değilde,un ile karıştırarak eklerim.
birde turquoisse arkadaşımın önerileride harika,kesinlikle katılıyorum.
istersen birde o şekilde dene bakalım sonuç ne olacak canım,bizleride bilgilendirirsen çok sevinirim
Vişneli Psta'm :)
Mutlu yıllar bana ihih :)

Eki Görüntüle 660779

wowww harikasın kuzumm,ellerine sağlık çok beğendim ve çok canım cektiii.:))))
bu arada yeni yaşın kutlu olsun hayatım,huzur dolu bir ömür diliyorum sana

hayatım aşkolsun tabiki cevap verebilirsin,bu mutfak bunun için var,ve ayrıca çok teşekkür ederim ilgine çok incesin

hayatım sen deneyince paylaş bide olurmu,çatlarım meraktan:)))

önemli değil cnm umarım güzel bi kekin olur güzel olursa bize de haber ver tamam mı kader arkadaşım:)hıh tamam o zaman fanlı yap cnm fan içinin pişmesini sağlar..

Teşekkür ederim .

Evet ben yaptım canım.
Canım vişneli pasta istiyordu son zamanlarda.
Dogum günümü bahane edip yaptım .
Çok teşekkür ederim .

banada 1 dilim bana daaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…