Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
bana acil sutlac tarifi lazim arkadaslar ben yapiyorum ya cok kati oluyor yada civok tuturamiyorum

canım güvendiğim bir tarifimi sana hemen kopyalıyorum,emin ol tam kıvamında olacak...
Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Tencerenin içine pirinç ve 1 su bardağı kadar su koyun. Tencereyi ocağa koyun, kaynadıktan sonra altını kısarak kaynatmaya devam edin. Pirinçler yumuşayınca içine sütü ekleyin ve 15 dakika (köpük köpük olana kadar) kaynatın. Daha sonra sütlacın şekerini ekleyin. Sütlacı şekerli sevenler için 1 çay bardağı şeker az gelebilir, tadına bakarak daha fazla koyabilirsiniz.
Diğer yanda un, pirinç unu ve vanilyayı 2 kaşık suda eritin ve yavaş yavaş sütlacın içine ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan aldığınız sütlacı kaselere koyun. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
canim ben yaptim bile ama yine sulu oldu sonra tekrar pirinc ekleyip pisirdim simdi nasil bilmiyorum bu tarifi yaziyim bidahakine boyle yapiyim tesekkurlersen bitanesin

canim ben yaptim bile ama yine sulu oldu sonra tekrar pirinc ekleyip pisirdim simdi nasil bilmiyorum bu tarifi yaziyim bidahakine boyle yapiyim tesekkurlersen bitanesin

canım benim,pirinç yerine keşke pirinç unu ekleseydin,o kıvamlaştırıyor.

elosa bak pastırmalı tuzlu kek yaptım.malzemelrinide yazıyorum isteyen olursa 1 sb yogurt 1 sb zeytinyagı 2 yumurta az tuz 1 pk kab tozu un kaşar pastırma çekirdeksiz yeşil zeytin kırmızı közlenmiş biber ve maydonoz tadı aynı pizzaydı üzerinide susam ve çörekotu ile süsledim grs.

Bende pudingli kek yapıcaktım vazgeçtiimmm
Şuan profiterol yapıyorumm ilk defa
Hamurunu yaptım soğumayı bekliyor şimdi içini yapacağımm
Çikolata sosumda var

wayy ellerine sağlık canımm nefis görünüyor
tarif içinde çok teşekkür ederim

Bende pudingli kek yapıcaktım vazgeçtiimmm
Şuan profiterol yapıyorumm ilk defa
Hamurunu yaptım soğumayı bekliyor şimdi içini yapacağımm
Çikolata sosumda var

yani zorla kendimi davet ettiriceksin sanaaaa

Gel cnm buyur beklerimmm
Etli lahana sarmamla biber dolmamda var yanına da yoğurrtt

yaaaa yemin ederim ağlıcamm,sarmaya dolmaya hiiçç dayanamam sınırsız yiyebilirimmm:)
çokk teşekkür ederim canım benim,çok incesin
bugün gidicektik ama uymadı eşimin işi çıktı,sabah erkenden annemlere gidiyoruz Edirneye kısmetse..sarma dolma siparişlerimizi dün verdik anneciğime,neler döktürüyordur şimdi Allahhhhh:)

yaaa usb aygıtı okumadı diyorrr((
eşim biçimlendireyim dedi inşlh düzelir yaa,o kadar resim çektim sinir oldum haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…