sanırım içli köfte kaynatılarak yapılıyor muş.
arkadaşımın annesi içli köfte yapmış, arkadaşımda bana getirdi al bunu yapar yeriz dedi ve markete gitti....
ben de sadece kızartılıyor sanıp, kızartmaya başladım.
sonra arkadaşım geldı ve bır baktıkızım sen naptın yaaa
kızartmadan önce haşlancaktı dedı.
ne bıleyım ben bunu kızartılıyor sandım dedım
yemek konusundaki tek hayal kırıklığım o olmuştu
buraya gmek istemiyorum istemiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hepiniz harikasınız hatunlar
Bu gün ilk defa su böreği yaptımama fırında pişirdim
Malzemeler
Hamur İçin
- 5 yumurta
- 2 küçük fincan ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 bardak kadar un
İç malzeme
- 200 gr lor peynir
- 200 gr beyaz peynir
- yarım demet maydonoz
Arasına sürmek için
Eki Görüntüle 761549
- 100 gr tereyağ
- 1 çb. sıvıyağ
canım hoşgeldinnn,umarım sınavların harika geçmiştirr..elosacım sınavım bitti bi dönüş yapayım sana dedim yiğenlerime yaptığım pastanın fotosunu ekliyorum süsleme açısından fikir olur arkadaşlara Eki Görüntüle 763574 Eki Görüntüle 763575
bu yorumuma açıklama getirmek istiyorumo içli köfteler buzluktan çıkmıştı ve o yüzden kızartılamazdı
bu yorumu yaptığımda içli köfteyi bir tek o gün denemiştim.
şuan bildiğimden söyluyorum, buzluktan çıkar çıkmaz kızartmaya çalışmışım ben :)
o yüzden çiğ olmuşlar.
arkadaşımın annesi haşlıyormuş ve arkadaşımda haşlama biliyormuş
NEDEN YENİ TARIFLER EKLENMIYOR ? Bİ ARA YETISEMIYORDUM SAYFALARA ŞIMDI HIC BISEY YOK.
RAMAZANDA GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ AÇILSAYDI İYİDİ
canım hoşgeldinnn,umarım sınavların harika geçmiştirr..
pastan ne kadar şeker görünüyor öyleeee ellerine sağlık cnm bayıldımm:)
canım ramazanda kimse özenmesin diye coşmuyorum:)
ama biriktiriyorum bi ara patlama yapıcam:)
Eki Görüntüle 766100 Eki Görüntüle 766101
Elossa bende dun kabak salatasini yaptim, yapilisi cok kolay ve tadi cok guzel oldu.. tesekkur ederim
Bide hayatimda ilk kez zeytinyagli yaprak sarmasi yaptimama onlari da begendi misafirciklerim. Sarmalari sarmaya kocis yardim etti, yoksa bidaha aklima gelmezdi yapiim.. sar sar bitmiyo
Ana yemekleri cekemedim malesef, iftar vakti oldu... herkez saldirdi yemege
Ellerine sağlık canımmm mutfak aşkın artıyo anlaşılan :)
Çok güzel görünüyorlar.
Eki Görüntüle 767441 Eki Görüntüle 767443 Eki Görüntüle 767444
Yayla çorbası güveç tava ve cevizli şekerpare :)
Tesekkur ederim cnm. Her gun yemek tariflerine baktigima gore oyle oluyor galiba
Hem yemekler hem dekor harika gorunuyor, afyet olsunnn
elosacım sınavım çok iyide değildi çok kötüde değildi sonucu şeker gibi gelir umarım
pastam bonibonlardan oluşuyo haliylede şeker gibi
bu arada ramazanda çoşman lazımdıarada bakıyorum ama hiçbir ekşın yok :44:
Eki Görüntüle 766100 Eki Görüntüle 766101
Elossa bende dun kabak salatasini yaptim, yapilisi cok kolay ve tadi cok guzel oldu.. tesekkur ederim
Bide hayatimda ilk kez zeytinyagli yaprak sarmasi yaptimama onlari da begendi misafirciklerim. Sarmalari sarmaya kocis yardim etti, yoksa bidaha aklima gelmezdi yapiim.. sar sar bitmiyo
Ana yemekleri cekemedim malesef, iftar vakti oldu... herkez saldirdi yemege
Eki Görüntüle 767441 Eki Görüntüle 767443 Eki Görüntüle 767444
Yayla çorbası güveç tava ve cevizli şekerpare :)
Harikasın :) Tam gaz devam o zaman kimbilir neler paylaşacaksın daha
Teşşekkür ederim canımmm
hayatım inşallahh,şeker bayramı sana şeker gibi sonuçlarıda beraberinde getirsin inşlhh
canım ufaktan hareketlenirim inşlh,üstümdeki kasfet giderse:)
ooyyyyy çokk severim canımm,ellerine sağlık nefi görünüyorr,benim tarifimmi yoksa kendine ait bir tarifmi.
ayy nasıl canım çektiii:)
canımm harika görünüyorlar yaa vallahi bayıldımm,üstelik ilk kez yapmana rağmen gayet muntazam görünüyorlar maşallah sanaa
kabak salatam bizim favorimiz,çok lezzetli bir tariftir kendileri,beğenmenize ayrıca mutlu oldum canım
ahh beim fıstığımm canım dostumm o nasıl güzel bir görsel şölenn,ellerine sağlık canımm bi gün yicem o yemeklerinden bak görrrrr:)
kızlar paylaşımlarınızın devamını beklerim ona göreee
Kapım her zaman açık sana güzellik :)
Resimde koyarmış.Enişte çok kıskanacak haberin olsun.
Çok güzelsin maşallah benim dostuma
Hem becerikli hem güzel hem kocasına deliler gibi aşık bir kadın
Enişte çok şanslı maşallah :) Seni seviyorum bitanem
canımsın benim biliyorsunnn
koysamda kıskanç koymasamda,bende koyiim dedim bi resim:))))
Türkan Şorayın resmi vardı uzun zamandır,aaamaann dedimm ben daha güzelimm o benim resmimi kullansın ben onunkini kullanacağımaa
canımın içi övgü dolu sözlerin beni benden aldı,ahhh sana bi geliimm boy boy resimler çekip eklicemm topiğe yemeklerinle:))
Kırmızı yazıya koptum
Haksız da sayılmazsın o da kimmiş :)
Ama o resmi görünce enişte çıldıracak ve sen kaldıracaksın eminim.Ben olsam bende kıskanırdım valla enişte haklı canım kusura bakma.
Bebişlerinle beraber bekliyorum canımcım
ehehehe,aman kadını hiç etmiyimmde sonra topa tutmasınlar beni hayatımm
benimki latifee
valla azıcık çıldırır,sonra ben ona çikolata alırım kandırırım
ahh inşlh canımm,göbiş gezdirmeye gelicem teyzesii,vallahi sözz hamiş kalırsam ilk yapacağım işlerden biri sana gelmek olucak
Kışa girmeden bir topikte paylaşmıştım buraya alıntılamak istedim,hem fikir olur kış hazırlıklarınıza diye..
bu listeme bir sürü daha şey sonradan eklendi,hepsini bu seneki kış hazırlıklarında ekleyeceğim arkadaşlar.
bereketli olsun kış hazırlıklarımız inşallah
YEMEKLİKLER:
10 poşet bezelye(annecim hazırladı)
8 poşet taze fasulye,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
6 poşet bamya,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
5 poşet barbunya(annecim hazırladı)
5 poşet karnıyarıklık kızartılmış içerisinde 5 er tane patlıcan bulunan karnıyarıklığım(annecim hazırladı)
5 poşet küp küp kızartılmış domatesle sotelenmiş kabak kızatmam(annecim hazırladı)
2 kg kadar kendi hazırladığım pişirilmeye hazır kasap köftelerim var,yine ekliyeceğim benim kurtarıcılarımdır kendileri(kendim hazırladım)
2.kg kadar kuşbaşı etim var onuda yemeklik böldüm ama sürekli kullandığımdan üzerine hep ekliyorum kullandıkça(kendim hazırladım)
2 kg tavuk göğsü alıp haşladım ve didikleyip poşetlere böldüm çorbalıklarım onlar,yaz kış demeden hazırlarım(kendim hazırladım)
3 poşet tombul bostan patlıcanlarım var kalın halde yuvarlak kesip kızarttıp o şekilde poşetlere koydu annecim,oturtma yapıyorum onlardan(annecim hazırladı)
1 kg kuru fasulye haşladım düdüklüde,5-6 poşete böldüm,ezme yapıyorum onlardan,mangalın yanında harika oluyor(kendim hazırladım)
1 kg nohut haşladım onuda böldüm 5-6 poşete..sulu köfte yaptığımda içerisine ekliyorum çok severiz biz(kendim hazırladım)
2 kg börülce domatesle sotelenip 5 poşete böldük(annecim hazırladı)
4 poşet etli kırmızı biber közleyip kabuklarını soyup hazırladı anacım(annem hazırladı)
4 poşet yaklaşık 3.kg patlıcanı közleyip poşetledi yine anacım(annem hazırladı)
2.kg. lık 2 adet kavanozda domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu var,ben kahvaltıya bile çıkartırım o kadar lezzetlidir..(annem hazırladı)
REÇELLER:
5 kg.lık kavanozda çilek reçellerim(annecim hazırladı çilekler bahçemizden)
5 kg.lık kavanozda incir reçellerim(annecim hazırladı incirler ağaçlarımızdan)
3.kg.lık kavanozda şeftali reçellerim(annecim hazırladı şeftaliler bizim ağaçlarımızdan)
2 kg.lık kavanozda minik süs patlıcanlarından patlıcan reçellerim(ben kendim yaptım,patlıcanlar pazardan: )
3 kg.lık kavanozda vişne reçellerim(anneciğim hazırladı,vişnelerde bizim ağaçlarımızdan)
TURŞULAR:
daha yeni yağlı turşu yaptı anneciğim ama kışlık değil,yemelik..3k.g. lık 2 adet kavanozda bana da hazırlamış..kış için ayrı yapacak eylül ayında..tarifiburada var merak edenlere...Yağlı Turşu
1.kg lık kavanozlarda 3 kg. minik turşu biberlerinden hazırlamış anacım,acı biber çok sever damadı diye:) biberlerde bizim bahçemizden yine...
kornişon salatalık turşularım var 3.kg.lık kavanozda 2 adet...o da anneciğimden
KURUTMALAR:
domates halka halka doğrayıp güneşte tuzlayıp kurutur annecim,dolmalık biber ve dolmalık patlıcanlarıda içini temizleyip kurutur..hepsi hazırda her birinden 3 er ip dizi halinde var(annem hazırladı yine)
HAMUR İŞİ:
ev makarnası yani biz kesme diyoruz,onuda anneciğim yapar hep bana,4 kg lık 2 adet kavanozda verir ve bize tam yeter,henüz yapmadı eylülde yapacak
gözleme hazırlıyor komşularla toplanıp her gün birine yapıyorlar,1 günde benim için toplanıyorlar evlendiğimden beri:)
yufkaları açıp gözleme şeklinde katlayıp sac da pişiriyorlar,bana senede 100-150 adet yapıyor anacığım
kuskus hazırlıyor kışlık,ondandan 4-5 kg kadar benim hakkımı getiriyor:))
Tarhanamı hazırlıyor mislerr gibi,o da 4 kg lık yağ bidonlarında sıkıca saklayıp kışın kullanıyorum...
birde kışlık turşu henüz yapmadı annecim,onuda poşetlere kurup bidonlarda saklıyor..bana da epey gönderiyor yada getiriyor..o da eylülde olacakmış öyle dedi:)
kızlar şimdilik bu kadar yazdım,Allah razı olsun anacığımdan,herşeyimi yapıyor 1 tanecik kızıyım ne de olsa,hiç kıyamazlar babacımda annecimde sağolsunlar..
Rabbim başımdan eksik etmesin...
Unuttuklarım olabilir onlarıda aklıma gelirse eklerim...bu yazdıklarımın % 60 ını Ramazan bayramına gittiğimizde yanımızda gönderdi,arabanın hiç bi yerinde yer kalmadı düşünün artık:)
Allah razı olsun kat kat fazlasını versin,anacığımın yaptıklarından 1 yemek kaşığı bile ziyan etmem asla,onun pamuk elleri değdi her birine,hiç kıyamam bağladığı poşetlerin iplerini bile saklıyorum o kadar aşığım anama ben...
Çok seviyosun türkanı canım belli :)
Sen hayırlısıyla sağlıkla hamiş kalda inşallah tüm türkiyeyi gezdir fanların çok benden sonra hangisine gidersin bilemem :)
Oooooooooooooooo maşallah
Anacığının ellerine sağlık Allah yokluğunu göstermesin anne babacığının.
Seninde kime çektiğin belli.
Hayırlı sağlıklı uzunnnn ömürler versin Rabbim sevdiklerine canımıniçi
kuzucumm fanlar çok gerçektende,bekleyen bekleyene ama ben ilk sana gidicem kısmetse:))
seni zaten beklediğimi söylememe hiç gerek yok dimi:)
sağolasın canım benim Rabbim hepimizin annesine babasına sağlıklı uzun hayırlı ömürler versin,başımızdan eksik etmesin inşallah
ben kaçayım bitanem o söylediğim şeyi yapiicciiimmm,ancak yetişir muahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?