Yeni dıkkat ettm avatarda değişmişş güzeeeeeel :))))
sağol hayatım:)
atarım tabisii sonuna kadar hakediyorum! :))
ukala ve bencilim ama seviyorum Elossa'yı
elossa yeni evliyim. yaptığım şeyler beğeniliyor ama repertuarım pek geniş değil:) takipçinim artık ben de
Canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
Tam yerindesin emin ol:)
ilk sayfada tüm listeyi görebilirsin,öğrenmek sormak istediğin bişiler olursa her zaman yaz,ben buralardayım
GeldiiiimGerçekten muhteşem.tebrik ediyorum canım,ellerine sağlık hem sağlıklı,doğal bayıldım ve pembesini deneyeceğim.
sağol canım baştan başladım bile bakmayakocişim bayılacak bu işe
hoşgeldin bebeğimm:))
Evet sağlıklı,doğal ve çok şekerr...normal dondurmaların tadında değil ama çok hoş bi lezzeti var canımcım..
Bi de denersen ve benle paylaşmazsan küserim onuda biliyorsun di miiii
Hoşbulduk janııııııııımayyy tahmin edebiliyorum tadını yemiş kadar oldum yaparımda paylaşmammı ayıpsın
ama amaama böyle olmadı kii buuuu:))))
ellerine sağlık canım benimm,pekte severim bana yaptın di mii? :)))
patateslimi,zeytinlimi,peynirlimi
Sana yaptım tabii başka kime yapacam hayatım :)
Peynirli şekerim sever misin?
ahh sevmemmi canım yaa,çaylarda benden olsa 2-3 tanesini aşırsamm
Arkadaşlar merhabaa
Bu sıcak havada dondurma harika gider di miii? :)
Evde yapabileceğiniz,HARİKA! bir tarifle geldim koşa koşaaaaa,eşimde arkadaşlarımızda B A Y I L D I L A R !
Kesinlikle öneririm,hem sağlıklı,hem kolay,hemde içinde ne olduğunu bile bile gönül rahatlığıyla yiyebilir,ikram edebilir,çocuklarınıza yedirebilirsiniz
Ben yine aşk kadını olarak kalpten vazgeçmeyip,kalp silikon kalıplarımı tercih ettim
Sizler evinizdeki herhangi bir silikon kalıbınızla da yapabilirsiniz
Hemen tarife geçiyorum;
Bu arada ben bu ölçüleri X2 olarak arttırdım,çünkü dondurmamı hazırlarken,akşam bikaç arkadaşımızın bize çaya geleceğini öğrendim ve hemen malzemeleri 2 katına çıkarttım
ben sizlere normam malzemeyi vereyim,çünkü X2 hali epey oluyor
EV YAPIMI DONDURMA
MALZEMELER;
1,5 BARDAK SÜZME YOĞURT
2 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KREMA
100 GR BİTTER ÇİKOLATA
3-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ÇİKOLATA SOSU
YAPILIŞI;
Kremayı ve süzme yoğurdumuzu ayrı kaplarda mikserle iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ikisini aynı kapta buluşturup bikaç dakika daha çırpıyoruz.
Çikolata hariç diğer tüm malzemeleride ekliyor yine homojen kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Bitter çikolatalarımızı benmari usulü eritip silikon kalıplarımıza 1 yemek kaşığı koyuyor daha sonra silikon fırçamızla kalıpların etrafını iyice çikolata sürüyoruz.
Daha sonra dipfrizde 10 dk bekletip çikolatalarımızın donmasını bekliyoruz ve çıkartıyoruz.
Her bi çukura hazırlamış olduğumuz dondurmamızdan dolduruyoruz ve en son olarak her kalıba çikolata sosumuzdan bolca sıkıyoruz(nefiss oluyor)
Sonraaaa afiyetle yemek için dipfrizimizde donmalarını bekliyoruzz(bu kısımda ççookk sabırsızlanabilirsiniz dikkattt)
Veeeeee...
En son an harika arkadaşlarr,o çikolata sosu dondurmanın içinden akarkennn,mest olmak ne demek bi daha yaşıyorsunuz
Afiyet olsunnn
Eki Görüntüle 768604 Eki Görüntüle 768605 Eki Görüntüle 768606 Eki Görüntüle 768607 Eki Görüntüle 768608 Eki Görüntüle 768610 Eki Görüntüle 768609 Eki Görüntüle 768611 Eki Görüntüle 768612 Eki Görüntüle 768613 Eki Görüntüle 768614 Eki Görüntüle 768615 Eki Görüntüle 768619 Eki Görüntüle 768616 Eki Görüntüle 768617 Eki Görüntüle 768618 Eki Görüntüle 768620 Eki Görüntüle 768621 Eki Görüntüle 768636 Eki Görüntüle 768635 Eki Görüntüle 768637 Eki Görüntüle 768638 Eki Görüntüle 768639 Eki Görüntüle 768640 Eki Görüntüle 768641 Eki Görüntüle 768642 Eki Görüntüle 768643 Eki Görüntüle 768644
Bunlar ise tamamen doğaçlama yaptığım bi sunum:)
Evde frambuazım vardı biraz,damla çikolatalar ile birlikte artan dondurmalarımı boş bir kapaklı kaba aktardım...Benmari usulü erittiğim bitter çikolatalardanda 3 yemek kaşığı kadar kalmıştı onları ekledim...Bi miktar çikolata sosu sıktım frambuazlarımı ve damla çikolatalarımıda içine boca ettim bikaç kez karıştırıp doğru dipfrize...:)
Nefistii nefisss,şiddetle öneririm! :)
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 768622 Eki Görüntüle 768630 Eki Görüntüle 768623 Eki Görüntüle 768624 Eki Görüntüle 768625 Eki Görüntüle 768626 Eki Görüntüle 768627 Eki Görüntüle 768628 Eki Görüntüle 768629 Eki Görüntüle 768631
offffff çoook severim hayatımm ellerine sağlık,bi dilim alsam olmazmııı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?