- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Arkadaşlar merhabaa
Bu sıcak havada dondurma harika gider di miii? :)
Evde yapabileceğiniz,HARİKA! bir tarifle geldim koşa koşaaaaa,eşimde arkadaşlarımızda B A Y I L D I L A R !
Kesinlikle öneririm,hem sağlıklı,hem kolay,hemde içinde ne olduğunu bile bile gönül rahatlığıyla yiyebilir,ikram edebilir,çocuklarınıza yedirebilirsiniz
Ben yine aşk kadını olarak kalpten vazgeçmeyip,kalp silikon kalıplarımı tercih ettim
Sizler evinizdeki herhangi bir silikon kalıbınızla da yapabilirsiniz
Hemen tarife geçiyorum;
Bu arada ben bu ölçüleri X2 olarak arttırdım,çünkü dondurmamı hazırlarken,akşam bikaç arkadaşımızın bize çaya geleceğini öğrendim ve hemen malzemeleri 2 katına çıkarttım
ben sizlere normam malzemeyi vereyim,çünkü X2 hali epey oluyor
EV YAPIMI DONDURMA
MALZEMELER;
1,5 BARDAK SÜZME YOĞURT
2 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KREMA
100 GR BİTTER ÇİKOLATA
3-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ÇİKOLATA SOSU
YAPILIŞI;
Kremayı ve süzme yoğurdumuzu ayrı kaplarda mikserle iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ikisini aynı kapta buluşturup bikaç dakika daha çırpıyoruz.
Çikolata hariç diğer tüm malzemeleride ekliyor yine homojen kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Bitter çikolatalarımızı benmari usulü eritip silikon kalıplarımıza 1 yemek kaşığı koyuyor daha sonra silikon fırçamızla kalıpların etrafını iyice çikolata sürüyoruz.
Daha sonra dipfrizde 10 dk bekletip çikolatalarımızın donmasını bekliyoruz ve çıkartıyoruz.
Her bi çukura hazırlamış olduğumuz dondurmamızdan dolduruyoruz ve en son olarak her kalıba çikolata sosumuzdan bolca sıkıyoruz(nefiss oluyor)
Sonraaaa afiyetle yemek için dipfrizimizde donmalarını bekliyoruzz(bu kısımda ççookk sabırsızlanabilirsiniz dikkattt)
Veeeeee...
En son an harika arkadaşlarr,o çikolata sosu dondurmanın içinden akarkennn,mest olmak ne demek bi daha yaşıyorsunuz
Afiyet olsunnn
Eki Görüntüle 768604 Eki Görüntüle 768605 Eki Görüntüle 768606 Eki Görüntüle 768607 Eki Görüntüle 768608 Eki Görüntüle 768610 Eki Görüntüle 768609 Eki Görüntüle 768611 Eki Görüntüle 768612 Eki Görüntüle 768613 Eki Görüntüle 768614 Eki Görüntüle 768615 Eki Görüntüle 768619 Eki Görüntüle 768616 Eki Görüntüle 768617 Eki Görüntüle 768618 Eki Görüntüle 768620 Eki Görüntüle 768621 Eki Görüntüle 768636 Eki Görüntüle 768635 Eki Görüntüle 768637 Eki Görüntüle 768638 Eki Görüntüle 768639 Eki Görüntüle 768640 Eki Görüntüle 768641 Eki Görüntüle 768642 Eki Görüntüle 768643 Eki Görüntüle 768644
Bunlar ise tamamen doğaçlama yaptığım bi sunum:)
Evde frambuazım vardı biraz,damla çikolatalar ile birlikte artan dondurmalarımı boş bir kapaklı kaba aktardım...Benmari usulü erittiğim bitter çikolatalardanda 3 yemek kaşığı kadar kalmıştı onları ekledim...Bi miktar çikolata sosu sıktım frambuazlarımı ve damla çikolatalarımıda içine boca ettim bikaç kez karıştırıp doğru dipfrize...:)
Nefistii nefisss,şiddetle öneririm! :)
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 768622 Eki Görüntüle 768630 Eki Görüntüle 768623 Eki Görüntüle 768624 Eki Görüntüle 768625 Eki Görüntüle 768626 Eki Görüntüle 768627 Eki Görüntüle 768628 Eki Görüntüle 768629 Eki Görüntüle 768631
bütün yemekler mükemmel yaa elossa ablam buralarda yeniyim
Ev yapımı dondurma uf çok güzel olmuş ellerin dert görmesin
oyyyy bitanesin biliyormusunnnolmazmı canım bir değil iki dilim gönderiyorum sana
Allahım bu güzellige ne denir ne denir bilemedim tam tatlı krizine girmişken ben akşama kadar nasıl sabrederim şimdiEllerine emegine sağlık nefis nefis görünüyor alabilirmiyim birtanecik
Elossa,
Birşey soracağım. Hani lokantalarda yapılan Ezogelin varya. Öyle yapmayı biliyor musun? Yapıyorum yapıyorum bir türlü lokantalarda tat ve görüntü olmuyor.
Eşim de çok seviyor ama beceremedim bir türlü.
Kızlar tarifler muhteşem ötesi ellerinize emeğinize sağlık yalnız bir ricam olacak tariflerin sayfalarını konunun ilk mesajına tariflerin simlerinin yazdığı yerin yanlarına yazabilirmisiniz tariflerin sayfalarını bulmak için sayfalarca okumak tarif var mı diye geçmek gerekiyor olurda vaktiniz olursa böyle bir düzenleme yaparsanız çoook mutlu olurum :) Elossa çikilopundanda yapıcam bu akşam kısmetse çok merak ettim birde patates mantından yapıcam bu akşam :) Süpersiniz :)
Canım hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederim beğenmene sevindim
senden de paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)
sağol canımm,evet harika oluyor tavsiye ederim şiddetle
oyyyy bitanesin biliyormusunnn
canım benim hemen ikram edeyim sana buyur hepsi feda olsun
canım merhaba sana hemen bende kayıtlı tarifimi kopyalıorum,aynını yapıyorum ve çok beğeniyor herkes.
MALZEMELER
TARİF
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (arzuya göre)
- 1,5 lt. kadar tavuk suyu yoksa su ve bulyon
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber , nane istenilen miktarlarda...
- Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alın ve eritin. Rendelenmiş soğanları ve salçaları da ilave ederek kavurun.
- Daha sonra yıkanmış olan mercimek, pirinç ve bulguru ilave edip 3-4 dakika bu şekilde kavurun.
- Sıcak tavuk suyunu yoksa sıcak suyu ilave edin. Tüm baharatları, sarımsak ve tuzunu ilave edip mercimekler pirinçler iyice dağılana kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Çok katı olmuşsa üzerine sıcak su ilave edin.
- Dilerseniz pürüzsüz olması için blendırdan geçirin ya da benim gibi öylece servis edin.
Hoşbulduk :)
Canım cidden sayfa sayılarımı onlar :) Vallahi süpersin cidden :) Tabi ki yaptığımda resimlerini çeker öutlaka eklerim buraya çok marifetli becerikli değilim ama tarifler o kadar güzel anlatılmış ki birebir yaparsam olur gibi geliyor bana sizlerin marifetlerinden kopya çekmek gibi :)
Rica ederim canım,deneyince paylaşırsan mutlu olurumTeşekkür ederim haftasonu deneyeceğim.
Canim topigin hayirli olsun, hersey cok lezzetli görünüyor, bende deneyecegim insallah
Bizimle paylastigin icin cok sagol, süper oldu
Teşekkür ederiimmHosbulduk Canim, yapinca hemen paylasicam insallah
sağol canım:))
O zaman sabırsızlıkla bekliyorum tariflerini sunumlarını
offfff ne ettin kuzucummm,ellerine sağlıkk senin süsünü püsünü yerim
Rica ederim canım,deneyince paylaşırsan mutlu olurum
Canım hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederim beğenmene sevindim
senden de paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)
inş ablacmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?