Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Allahım bu güzellige ne denir ne denir bilemedim tam tatlı krizine girmişken ben akşama kadar nasıl sabrederim şimdiEllerine emegine sağlık nefis nefis görünüyor alabilirmiyim birtanecik

Elossa,

Birşey soracağım. Hani lokantalarda yapılan Ezogelin varya. Öyle yapmayı biliyor musun? Yapıyorum yapıyorum bir türlü lokantalarda tat ve görüntü olmuyor.

Eşim de çok seviyor ama beceremedim bir türlü.

bütün yemekler mükemmel yaa elossa ablam buralarda yeniyim

Canım hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederim beğenmene sevindim
senden de paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)

Ev yapımı dondurma uf çok güzel olmuş ellerin dert görmesin

sağol canımm,evet harika oluyor tavsiye ederim şiddetle

olmazmı canım bir değil iki dilim gönderiyorum sana
oyyyy bitanesin biliyormusunnn

Allahım bu güzellige ne denir ne denir bilemedim tam tatlı krizine girmişken ben akşama kadar nasıl sabrederim şimdiEllerine emegine sağlık nefis nefis görünüyor alabilirmiyim birtanecik

canım benim hemen ikram edeyim sana buyur hepsi feda olsun

canım merhaba sana hemen bende kayıtlı tarifimi kopyalıorum,aynını yapıyorum ve çok beğeniyor herkes.

MALZEMELER

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (arzuya göre)
  • 1,5 lt. kadar tavuk suyu yoksa su ve bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber , nane istenilen miktarlarda...
TARİF

1. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alın ve eritin. Rendelenmiş soğanları ve salçaları da ilave ederek kavurun.
  2. Daha sonra yıkanmış olan mercimek, pirinç ve bulguru ilave edip 3-4 dakika bu şekilde kavurun.
  3. Sıcak tavuk suyunu yoksa sıcak suyu ilave edin. Tüm baharatları, sarımsak ve tuzunu ilave edip mercimekler pirinçler iyice dağılana kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Çok katı olmuşsa üzerine sıcak su ilave edin.
  4. Dilerseniz pürüzsüz olması için blendırdan geçirin ya da benim gibi öylece servis edin.

Kızlar tarifler muhteşem ötesi ellerinize emeğinize sağlık yalnız bir ricam olacak tariflerin sayfalarını konunun ilk mesajına tariflerin simlerinin yazdığı yerin yanlarına yazabilirmisiniz tariflerin sayfalarını bulmak için sayfalarca okumak tarif var mı diye geçmek gerekiyor olurda vaktiniz olursa böyle bir düzenleme yaparsanız çoook mutlu olurum :) Elossa çikilopundanda yapıcam bu akşam kısmetse çok merak ettim birde patates mantından yapıcam bu akşam :) Süpersiniz :)

Canım merhaba günayddıınn
Mutfağıma hoşgeldin
İlk sayfadaki numaralandırmalar sayfa sayıları canım.
Yani hangi sayı varsa karşısındaki o sayfaya ait bir tariftir.
Bu arada çikilop ve patates mantımdan yapınca paylaşırsan ççokk sevinirim

Hoşbulduk :)
Canım cidden sayfa sayılarımı onlar :) Vallahi süpersin cidden :) Tabi ki yaptığımda resimlerini çeker öutlaka eklerim buraya çok marifetli becerikli değilim ama tarifler o kadar güzel anlatılmış ki birebir yaparsam olur gibi geliyor bana sizlerin marifetlerinden kopya çekmek gibi :)

Teşekkür ederim haftasonu deneyeceğim.

Canim topigin hayirli olsun, hersey cok lezzetli görünüyor, bende deneyecegim insallah
Bizimle paylastigin icin cok sagol, süper oldu

sağol canım:))
O zaman sabırsızlıkla bekliyorum tariflerini sunumlarını

offfff ne ettin kuzucummm,ellerine sağlıkk senin süsünü püsünü yerim

Teşekkür ederim haftasonu deneyeceğim.
Rica ederim canım,deneyince paylaşırsan mutlu olurum

bi süre önce paylaşmıştım bu mesajı bir arkadaşa yazmıştım ama,özel istek üzerine buldum(epey uğraştım hee)
neyse kopyalıyorum

bende mutfakla küçüklüğümden beri haşır neşirim...
biz küçükken müstakil bahçeli evimiz vardı annemin tavukları,hindileri bir sürüydü..babama bahçemizin bir bölümüne kocaman kocaman oda gibi kümesler yaptırıp orada bakardı onlara zevk alırdı bu işten annecim.
bende o zamanlar ortaokula yeni başlamıştım,liseyi kız meslek lisesinde okuduğumdan liseli ablalarıma özenirdim:)
ben çocuk gelişiminde okudum ama gözüm hep onların üstündeydi,ev idaresi diye bir bölüm vardı o ablaların peşine takılırdım tenefüslerde:)
o bölümde sürekli mutfak işleri oluyordu,çeşit çeşit yemekler,pastalar,börekler aman Allahımm...:)
atölyeleri bizim sınıfla aynı kattaydı,hergün mis gibi kokular birbirine karışırdı mest olurdum delirirdim gidipte göreyim acaba bugün ne yaptılar diye:)
sonra anneme babama söylemeye başladım bende öğrenicem banada öğret diye:)
sonra babam bana bir yemek kitabı aldı,o kitabı resmen bikaç günde hatmettim
sonra gaza bi geldim kii aman Allahımmmm:) Annemin dibinden hiç ayrılmadım yemek yaparken.tuzu bile bana attırırdı alıştırma yapıyorduk:)
artık babamla annemle anlaşmıştık her haftasonu 2 gün boyunca ben yapacaktım yemekleri(tabi babam bu arada tembihliyor gülerek,kızım yakmamaya çalış başında bekle emi diye)
(şimdi tavuklara hindilere geliyor konu)
o tavuklarımız,hindilerimiz bikaç haftada bomba gibi olmuşlardı
zaten tavuklar cins olarak et piliçlerindendi,daha bi şişti hayvancağızlar hindileri hiç anlatmıyım az daha zorlasak koyun kadar olucaklardı
diyceğim o ki,öyle öyle yakarak,bozarak,tuzsuzda oldu tuzluda,çok şekerlide oldu sıfır şekerde,yağda yüzen yemeklerim oldu,bazen yağ koymadığım....ama mutfakla acaip haşır neşir oldum.kümestekilerde ihya:)))
artık güzel güzel şeyler yapmaya başlayınca neredeyse haftalarca,belki (abartmıyorum) aylarca tüm mahalle pastaya,böreğe,tatlıya doydu
her yaptığımdan tabaklara doldurur kapı kapı dağıtırdım:)
biz evimize un,şeker,yağ v.s. yi kg ile hiç almayız çuvallarla tenekelerle alınırdı,halada öyledir annemler.
yani kadına 1 çuval şeker 1 yıla yakın gidiyorsa benim sayemde 4-5 ayda tükeniyordu,18 kg lık büyük yağ tenekelerini bilirsiniz,onu resmen yemeklere içiriyordum tutturana kadar:)
ama sağolsunlar hiç bir zaman hevesimi kırmadı annemde babamda.hep desteklediler,hep izlediler,hep yanımda oldular,kötüyse bile çok lezzetli olmuş kızımın ellerinden diye diye ballandırarak yediler her yaptığımı.
belkide bu yüzden mutfağa acaip ilgiliyim,günlerce çıkmasam yeri var:)
şimdide sefasını sürüyorlar annecimle babacım ve beraberinde eşimde:)

biraz geç kalmışım sizinle tanışmak için, ama iş başa düşünce giriliyor mutfağa.. :) 3 aylık evliyim henüz.. kocama değişik yemekler, tatlılar, salatalar yapmaya bayılıyorum. beğenince öyle gurur duyuyorum ki kendimle:) burası çok işime yarayacak.. teşekkürler her şey için..

canım Ramazan Ramazan konuyla belki hiç alakası yok ama takip ettiğim birkaç mutfak sahibesine sormak istedim..
eşim çok büyük uğraşlar sonucu mezun oldu da evde kepe benzer bi pasta yapmak istiyorum.. al kısmını yuvarlak kalıpta, üzerine de kare borcama incecik döktüğüm keki koysam.. üzerini de bitter çikolatalı pudingle kaplasam ? şeker hamurunu sevmiyorum da.. üzerine de krem şantiden bi yuvarlak ve şöyle püskül gibi şeritler yapsam..
benzer mi sence bişeye??

Soslu mercimek çorbası

Kahramanmaraş'ın yöresel yemeği eşkili aya sulusu ve tereyağlı pirinç pilavı

Sigara böreği

Sütlü irmik tatlısı

Kayseri'den çok lezzetli bir tatlı NEVZİNE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…