Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Allah Allahh 59.sayfadayım ben şu anda 60 oluyor bu mesajımla sanırım

ne saçma bende hala 30.sen 60 geçiyorsun yazışmalar bnde hala 30 ben girip çıkayım bi ,olmazsa yönetime mesajj atarım.bu lezzetleri kaçırayımmı yani dimi ama

ne saçma bende hala 30.sen 60 geçiyorsun yazışmalar bnde hala 30 ben girip çıkayım bi ,olmazsa yönetime mesajj atarım.bu lezzetleri kaçırayımmı yani dimi ama

kullanıcı profilini tıkla solda seçenekleri düzenle var, bir sayfada görünecek mesaj sayısı kısmında, standart olanı seç bakalım olacak mı canım...

evet canım haklısınn kaçırmaman gerek,bugün yenilerinide ekliciimm pişerlerse inşallah:))
sen bi çıkış giriş yap bakalım siteye inşlh düzelir

Evet kızlarr şimdide yeni bir lezzetle sizlerleyimm:)
hemen tarifime ve resimlerime geçiyorum bugün haftasonu olduğundan yine mutfakta geçiyor zamanım ve bu beni inanılmaz keyiflendiriyorr (beraberimde kocişimide)

PATLICAN SARMA (KÖFTELİ)

MALZEMELER (köftesi için)

yarım kg kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 sap maydanoz
7-8 sap dereotu
1 yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber

3-4 adet uzunca ve tombik patlıcan:)
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

arkadaşlar ilk önce patlıcanlarımızı resimlediğim gibi uzunca kesip tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz..sonra sudan çıkartıp temiz bir bez ile fazla suyundan arındırıyoruz..derin bir tavada patlıcanlarımızı hafif kızarana kadar arkalı önlü kızartıyoruz ve soğumaları için beklemeye alıyoruz..
diğer yandan içinde kullanacağımız tüm köftelik malzemeleri minik minik doğruyor yoğuruyor ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
kızartmış olduğumuz patlıcanları tek tek masaya koyup hazırladığımız köfteyi rulo haline getirip parmak kalınlığında kesip,her bir patlıcanın ucuna köftemizden koyup rulo halinde sonuna kadar sarıyoruz..
bitiş kısımları alta gelecek şekilde devam edip fırın kabımıza diziyoruz..
üzerine 3-4 domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp 4-5 diş sarmısakta ekleyerek patlıcan sarmalarının üzerine döküyoruz ve eşit şekilde dağıtıyoruz.
200 derece fırında 35-40 dk pişiriyor ve afiyetle yiyoruz:)

Not: bu arada ben kıymayı fazla kullandım yani 700 gr kadar,aklımda patates köfte kızartması vardı çünkü..ve fırın tpsimde 3 köftelik yer kaldığı içinboş kalmasın diye orayada 3 köfte iliştirdim:)

Son düzenleme:
PATATES & KÖFTE İKİLİSİ:)

arkadaşlar az önceki patlıcan sarmadaki köftelik malzemem fazlaydı ve öğlen için bunları yapmak istedim tarif malzeme yazmama sanıyorum gerek yok patates kızartmayı bilmeyen yoktur bence:)
patatesleri soyup yıkayıp iyice kuruluyoruz ardından kızartacağımız büyüklükte doğruyoruz,kızgın yağda iyice kızarmalarını sağlıyoruz...
köftenin tarifi ise yukarıdaki patlıcan sarma bölümünde...

Afiyet olsunnn:))

Son düzenleme:
Canım siz 2 kişi değil misiniz nasıl bitiriyorsunuz o kadar yemeği
Bu arada acıktım sayende Ellerine sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…