Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
tarifffffffff istiyoruzzzzz

hemenn :))

MALZEMELER;
2 kg çekirdeksiz bebek patlıcan
2 kg şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI;

Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulur.
Tencereye konur. Bol su ilave edildikten sonra 20 dakika kay***natılır.
Suyu süzülür. Sonra üstüne soğuk su doldurulur. 20 dakika bekle***tilir bu işlem 2 kez tekrarlanır..
Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Sonra patlıcanların suyunu sıkarak konur. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır,
Ateşten alınmadan önce limon suyu konur.
Ateşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılır.
Soğuduktan sonra kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır.(alıntıdır birebir yaptığım tariftir)

kızlar sizlere doyum olmuyor ben müsade istiyorum yatma vaktii
herkese hayırlı geceler tatlı rüyalar,yarın görüşmek üzere öpüyorum

Şu Anda Erik Hoşafı Yapıyorum..

Malzemeler;

Yarım Kilo Erik
1 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su

Yapılışı;

Suyu ve Şekeri Tencereye Koyunuz
Su Kaynamaya Yakın Erikleri İçine Atınız
20 Dk. Kaynatıp Soğumaya Bırakınız

Afiyet Olsun..

Erikleri Difrizden Çıkardığım İlk An..

Bu da Hoşaf Hali..
Görüntü Kötü Olabilir Ama Tadı Güzel..

Son düzenleme:
Elossa Bekle Hoşafımı İç Öyle Git..
Pişmiş Halini Eklemeye Çalışıyorum ..

Canım afiyet olsun

elossaaa daha önceden verdinmi bilemiyorum ama.eğer denediysen bu hazır baklavaık yufkadan baklava tarifini yazabilir miisn?hamurunu nereden aldığınıda.bimin yufkası iyi diye duydum ama :44:

Yine çok güzel tarifler gelmiş. Ben bu patlıcan sarmayı; iki şerit patlıcanın ortasına köfte koyup üzerine bir domates, bir biber kürdanlıyıp pişiriyorum, islim köfte oluyor. Akşam yine 2 patlıcanımla yapacağım bu yemeği.

Palamut tarifi aklımı başımdan aldı

elossaaa daha önceden verdinmi bilemiyorum ama.eğer denediysen bu hazır baklavaık yufkadan baklava tarifini yazabilir miisn?hamurunu nereden aldığınıda.bimin yufkası iyi diye duydum ama :44:

ben onlardan sarma baklava yapıyorum istersen tarifini verebilirim canım

elossaa şu tafilerin sayfa sayılarını yazabileceğin bir liste istiyorum lütfeynnnnnnnn

canım ellerine sağlık,çok severim ben hoşafı çokta faydalı biliyormusunnnn

Elossa Bekle Hoşafımı İç Öyle Git..
Pişmiş Halini Eklemeye Çalışıyorum ..

eehehehe çıkmışım bile ben hayatım,ama geldim bak:)

Teşekkürler İkiz'im..
Bak Pişmiş Halini de Ekledim..
Ama Elossa'yı Kaçırdım..

ivit tüü bana kaçmışımm,ama geldim hoşafı duyunca valla,ellerine sağlıkk 1 kase isterim:)

canım biminkide güzel,onun sarması güzel oluyor..çıtır çıtır...düz baklavada çok aşırı güzel sonuç alamayabilirsin..ama istersen tarif yazabilirim ekleyebilirim ama kendi yaptığım resim yok şu anda,yaparsam alıntı yapabilirim istermisin peki...

canım çok teşekkür ederim..:) islim bende yapıyorum ama bu sanki daha bi nazik oluyor serviste:) sonuç olarak aynı malzeme kullanıyorum sadece şekil değişik:)patlıcan sarmamı yaparsan eklermisin çok mutlu olurumdaaaa:)

elossaa şu tafilerin sayfa sayılarını yazabileceğin bir liste istiyorum lütfeynnnnnnnn

evet canım onu birazdan ayarlayıp düzenliyorum şart oldu:)

sarmayı şimdi anladım.sarma yapıcam bnde.çokk isterimmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…