Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Afiyet olsunBize yok mu

tamam anlastık.. hele bır kollarımı sıvayımda gerisi gelir ınsallah

tamam cnm öyle ise merakla bekliyorumm:))

ehehehhee:))) biz eşimle dolu dolu seviyoruz herşeyi...bişey yiyorsak malzemeden çalınmamalı,hakkı verilmeli..işte o zaman emeğe saygı gösteriyoruz:)
bende zeytinli poğaça yaparım çok severiz çünkü,ben zeytin ezmeside kullanıyorum normal zeytinin kendisinide:)
ama benim zeytinle yaptıklarım poçağalı zeytin oluyor harika yaneee:))

ÇOK TEşekkür ederim ,arkasındaki tarife göre beceremedim pek şerbetini.

ÇOK TEşekkür ederim ,arkasındaki tarife göre beceremedim pek şerbetini.

bide kaç yaprak varsa bi tepsi için yarısını kullanacğm değil mi ? 2 tepside ölçüyü 2 kat ypsam genelde tutmuyor .hım demek yufkanın içine değil üstüne yağ dökülüyor

canım rica ederim umarım kolayca yaparsın gerçekten çoookk basit...
resim çekmeyi paylaşmayı unutma küserim bak:)

aa tamam inşallah canım ,hadi yapayım derkan unutmam inşallah.birde güzel olmazsa paylaşmam

bide kaç yaprak varsa bi tepsi için yarısını kullanacğm değil mi ? 2 tepside ölçüyü 2 kat ypsam genelde tutmuyor .hım demek yufkanın içine değil üstüne yağ dökülüyor

evet canım aynen o şekilde...içinede sakın yağ koyma sadece üzerine emi..

elosa merhaba bende yavaş yavaş yemek yapmayı öğrenmeye çalışıyorum topiğini sessizce takip ediyorum
Geçen gün kasap köfteni yaptım tek kelimeyle müthiş oldu
Senden kuru fasulye tarifi rica edicem bende Çok sevdiğim bi yemek ve herkesin yaptığını beğenmyrm Eminim senin güzel bi tarifin vardır
Buarada fasulyenin cinside önemli mi, püf noktaları neler ve benim düdüklü tencerem yok nasıl pişirebilirim Biraz fazla soru oldu ama kusra bakma
Şimdiden tşkler

canım merhabaa hoşgeldin mutfağımaa:)
aşkolsun tabiki sorucaz birbirimize,dayanışma olmazsa olmazz...:)
köftemi beğenmene çok sevindim gerçektende çok lezzetli oluyor herkes çok severek tüketir yaptığım zamanlarda..
canım ben kurufasulye ve nohut yaparken ıslamıyorum yani bir gece önceden suda bekletmiyorum..ve düdüklüde yapıyorum sürekli..hiç normal tencerede yapmadım inan..ama normal tencerede olursa mutlaka 1 gece önceden suda bekletmen gerek..ispir fasulyesi inanılmaz lezzetli genelde ondan almaya çalışırım ve açık kilo ile alırım ben..bazende mecbura kaldığımda marketlerden paket halinde satılanlardan alıyorum..küçükmü büyükmü olmalı diye hiç ayırt etmedim bizim için fasulyenin lezzeti çok önemli.çünkü yemeğin tadını o belirliyor canım.
ben kendi tarifimi yazayım sana..neredeyse 2 su bardağı fasulyeyi bol suda yıkayıp düdüklüme koyuyorum..ardından 3-4 adet kuru soğanı minik minik doğruyorum..fasulyenin kalitesinden tadından sonra tek dikkat ettiğim soğanın bol olması..ben soğanını bol kullanırım ama yerken asla kimse o soğanları göremez,o kadar soğan olduğunu anlamazsın bile:)
sonra 1 er yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası ekliyorum..genelde zeytinyağ ve tereyağ kullanmaya çalışıyorum ççookk fark ediyor lezzeti..zeytinyağı kullanacaksam 1 çay bardağı ekliyorum..tereyağ kullanacaksam 3 yemek kaşığı dolu dolu ekliyorum..1 adet kabukları soyulmuş domates rendeliyorum fasulyenin gazını alıyor çünkü..ardından sucuklu pastırmalı yapılacaksa onları ekliyorum çiğ halde..eğer etli yapılacaksa çiğ halde etlerini ekliyorum..sade yapılacaksa da normal tüm bu malzemeleri ve tuzunu ekleyip üstüne 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklümün kapağını sıkıca kapatıyorum..35-40 dk içinde lokum gibi bir fasulye beni bekliyor:)
bu arada yazdan kuruttuğumuz yeşil biberler kırmızı oluyorya,biz çok severiz nohuta fasulyeye 2-3 tane tüm halde yıkayıp koyarım pişerken..
ayy uzun oldu kusura bakma ama umarım atladığım bişi yoktur cnm

Selam elossa toğiğin süper aksama ne yemek var?da göruyordum şimdide gizlice takip ediyorum:)))en yakın zaman da meşhur sultan lokumunu yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…