kızlarr bugün çok şeker bi tatlı yapıciiiimm bayılacağınıza eminimm:)
bayram geliyor ve yarından sonra sizlerden epey uzaklaşıcam kocişimle bayram boyunca annemlerdeyiz oradan da kayınvalidemlere gidiciizzz İzmir'e:) 2 Ekime kadar tatili var aşkımın ve bugün ile yarın bikaç saat işe gitmek zorunda olduğundan sabah birlikte kahvaltı yapmaya gitmek istedi eee bende kıramadım tabisii,potansiyel gezmeyi seven bir hatun olduğumdan:)))
Simit Sarayı var çok severiz orayı nefiss simitleri,börekleri,tatlıları var...oradaki herşeyi inciğine cinciğine inceliyorum mutfaklarına kadar giriyorum zaman zaman...simit yapımının bikaç püf noktasına da el atmış durumdayım bayram dönüşü simit yapacağım sizlere:))
bu resimlerde sabahki kahvaltımızdan bikaç kare paylaşmak istiyorum,sanıyorum aynılarından yapıp sizlerle paylaşacağım kısmetse..
siz resimlerle zaman geçiredurun bende topikteki tüm tarifleri derleyip toplayıp 1. sayfaya iliştireyim...:)
Eki Görüntüle 537796 Galeta unu ile kızartılmış kıymalı paçanga,zeytinli kaşarlı simi
Eki Görüntüle 537797 Meksika biberli sosisli zeytinli paçanga,su böreği...
Eki Görüntüle 537798 Galeta unu ile kızartılmış kıymalı paçanga...
Eki Görüntüle 537799
Zeytinli kaşarlı simit...
tamam anlastık.. hele bır kollarımı sıvayımda gerisi gelir ınsallah
şu zeytinli simitleri görünce aklıma bişey geldiiii
bu kadar hamarat hatundan bi bilen çıkar eminim
biz zamanın behlinde sevdiceğimle bi istanbula gittiğimizde,sabah kahvaltısı için bir pastaneye girmiştik.
zeytinli poğaça istedi kendileri, gelen poğaça benim ankarada gördüğüm minik minik zeytin demeye bin şahit isteyen içinde altın arar gibi zeytin aradığımız poğaçalara hiç benzemiordu... simsiyah bi poğaça!tadı mıııı acayip harika resmen zeytin tadı geliyor ağzınıza...
acaba bu tür bir poğaça zeytin ezmesiyle mi yapılırrr :26::26:
canım aşkolsun ne zahmeti ama dediğim gibi bunu alıntı yapıyorum daha iyi anlayabilmen açısından bikaç resim ekliyorum....kendi resmim değildir acelen var diye mecburen....birebir aynı böyle yapıyorum ben...
zaten resimden hemen anlıyacaksın canım,birde yufkanın ambalajında da yazıyor tarif..istersen onuda bi incele...
Eki Görüntüle 537813
Eki Görüntüle 537814 Eki Görüntüle 537815
MALZEMELER : 1 paket hazır baklavalık yufka (Bim den alıyorum tavsiye ederim) , 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz (ya da fıstık ) , yarım paket margarinYAPILIŞI : Baklavalık yufkadan 1 yufkayı düz bir zemine açalım.Bir ucunu katlayıp oklavayı koyalım oklavanın ucuna cevizi düzgünşekilde yerleştirelim.Oklavayı saralım,sardığımız yufkayı iki ucundan ortaya doğru büzüştürelim.Oklavayı yavaşça çekelim.Tepsiye sıkı şeklini bozmadan yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz baklavanın üzerine kızdırdığımız margarin ve sıvıyağ karışımından 1 ‘ er kaşık gezdirelim.Yağ ocakta olsun yağı baklavaya dökerken çısırtı sesi çıkması lazım.Yağı döktükten sonra ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.ŞERBETİ : 2 Su bardağı tozşeker – 3 su bardağı su - 3 – damla limon
Şerbeti 10 dak. kaynatıp limon suyu sıkıp beş dak. daha kısık ateşte kaynatıp soğutalım.Baklava fırından çıkartıldıktan ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbeti dökelim..Bir paketten 2 tepsi baklava çıkıyor.Benim verdiğim şerbet ölçüsü 1 tepsi için .Tadı çok lezzetli , 10 dak. yapabileceğiniz bir tatlı..AFİYET OLSUN..
Afiyet olsunBize yok mu
canım sağoll buyur beraber olsunn,var tabii olmazmııı:))
1 tanecikte gelirken paketlettik onu sana ikram edebilirim:)))
ÇOK TEşekkür ederim ,arkasındaki tarife göre beceremedim pek şerbetini.
Sağol canım yemiş kadar oldum
ÇOK TEşekkür ederim ,arkasındaki tarife göre beceremedim pek şerbetini.
canım rica ederim umarım kolayca yaparsın gerçekten çoookk basit...
resim çekmeyi paylaşmayı unutma küserim bak:)
bide kaç yaprak varsa bi tepsi için yarısını kullanacğm değil mi ? 2 tepside ölçüyü 2 kat ypsam genelde tutmuyor.hım demek yufkanın içine değil üstüne yağ dökülüyor
aa tamam inşallah canım ,hadi yapayım derkan unutmam inşallah.birde güzel olmazsa paylaşmam
unutmaaaaaa:)))
güzel olmaz diye bişi yok hayatım güzel olacak! :)
elosa merhaba bende yavaş yavaş yemek yapmayı öğrenmeye çalışıyorum topiğini sessizce takip ediyorum
Geçen gün kasap köfteni yaptım tek kelimeyle müthiş oldu
Senden kuru fasulye tarifi rica edicem bende Çok sevdiğim bi yemek ve herkesin yaptığını beğenmyrm Eminim senin güzel bi tarifin vardır
Buarada fasulyenin cinside önemli mi, püf noktaları neler ve benim düdüklü tencerem yok nasıl pişirebilirim Biraz fazla soru oldu ama kusra bakma
Şimdiden tşkler
ama elossaaolmazsa ikinciyi denediğimde güzl olursa koyarım.seni çokkkk
Bugün senin yaptığın şekilde deneyeyim bakalım. İnşallah resmini eklerim yaparsam
Bugün senin yaptığın şekilde deneyeyim bakalım. İnşallah resmini eklerim yaparsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?