Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

tabii evde yaptığın gibi olmaz, ama zaman her şeyin sorunu işte maalesef, bu en rahatgünlerim ah işler yoğunlaştığında sadece aç kalmamak için yiyyorum zaten sevdiğim şeyleri görmek bir yana

sana kolay gelsin, zevk alıyorsun sen sanırım mutfaktan ben ancak çok kısa zamanda lezzetli şeyler çıkarmak ya da aç kalmamak için giriyorum desem yalan olmaz:)))

canım teşekkür ederimm
evet ben mutfağı çok seviyorum,senelerim dışarıda geçti sürekli okullar yüzünden ve öncesinde de ortaokul lise zamanlarında annemin mutfakta yamağıydım bayılıyordum onun yanında durup izlemeye:)
eşimde Allahtan ben gibi mutfağı sever..yapmayı yedirmeyi v.s. ama onun alanı ET! :)))

Bu karpuzlarda Aşk kokuyyoorrr!
Aşk'la bana şimdi hazırladım :)

elossaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bana el wer

ya ben bu yemek yapanlara hayranım annemde çok güzel yapar ama ben kime çektim bilmiyorum ( beceriksizliğime sebep arıyorum)

1 yıldır ewliyim ama hala haftanın 3 günü makarna yiyoruz biz ne denesem elime yüzüme bulaştırıyorum... :18::18: ühü ühü ühüüüüü

veriimm canımm:))
ya kaldır totonu azcıko zamann,beceriklisindirde üşeniyor olabilirsin canımmm:)))
adamın içi dışı makarna olmasın sen ne ür yemekler sevdiğinizi söyle ben sana tarifler vereyim birlikte yapalım olmamııı:))

olmaz mı olmaz mıııı süper olurrr... benm herifim azıcık modalıdır aslında karışık şeyleri sewmiyo yani şöyle bi örnek wereyim karnıbahar kızartmıştım bikere (çok haşadığım için kızarırken çok dağılmıştı oda ) ama hani genelde üzerine yoğurt dökülür ya ama benm kociş sade yer... domates soslu makarna yaparım baharat istemez maydonozuda çok az katarım oda ben sewiyorum diye onu bile isemez...
bende zaten çok bişi beceremediğimden beri onn istediği gibi yapayımda yenilesi şeyler olsun diyorum...

laf aramızda azıcık üşengeçlikte olabilir yanibi kere yapp beceremedim deyip bırakmışlığımda war... kolayına mı kaçıyorum ne

kısaca özetim böyle işte kuzu teşhisimi koy bakem

elossa bak geçen gün kremalı patates konuşuldu, bu biiiiirrr, son günlerde şu pudingli topkek bu ikiiiiiiii, bir de bugün kabak salatanı gördüm bu da üüüüüüçç, deneyeceğim tarifler arasında bunlar inşallah

oy oy oyyyy:)))
aslında tedavi edilebilir bir vakasın:))) şaka bi yana bana 1 hafta gelsen sana ömür boyu yeter valla bu gaz
ya hemen otantik yemeklerden,yöresellerden başlama tabisii,ama adamıda aç bırakıyon be kuzu sennn:))
ne biliyim menemen yap,karışık soslu kızartmalar yap,tavuk parçaları haşla sonra galeta ununa batır kızart,patlıcan közle yoğurtla veya salatasını yap,krep yapabilirsin,mantar ve tavuğu aaynı anda soteleyebilir yanına da güzell bi pilav ve salata olabilir,köfte patates yapabilirsin,hazır mantı alıp haşlayıp sarmısaklı yoğurt ve sosunu hazırlayabilirsin ay ne bilim ilk aklıma bunlar geldii:)))

canım evet yaa tariflerim aldı başını gidiyormu neee? :))
çok mutlu oluyorum inan,fikir alışverişi yapmak süper bişi
bu topik sadece bana ait değil hepimizinn,herkes yaptığı yemeklerini paylaşabilir tariflerini sunabilir,ben çok severim denemeyi:)
kabak salatamda güzeldir haaa yapmalıısssıınnnn:))))

bunlardan bir kaçını arada yapıyorum kuzu ama mesela hazır köfte papates kızartması tawuk sote (mantarlıda yaptım yane yupiiii ) bideeee makarna kadar hatrı olmasada bizim ewde menemende yapıyoruuummmm mesela pilavı millet yemek yanında yapar ama ben sebzeli pilaw yapıyorum (norml plavın içine garnitür katıom oluyo o kadar... onda bile kolayına kaçmışım yaaa ) tek onunla öğüt geçiriyom... ayyy düşünüom da şimdi benm koçişim neler çekio benden yaaa

benm en büyük sorunum konserweler onlardan yapıyom çoğu zaman çewremde yapma diyen çok kişi war (komşucuklarım) yani kuru fasulyeyi bile haşlanmış komserwe fasulye alıp yapıom o kadar

dur sen demeden ben diyim: allah beni ıslah etsin ben iflah olmam

anam cidden hemen rotanı değiştirrrrrrrrr

kızlar bu fellah köftesinin tarifinden ne kadar çıkıyor. o resimdeki tabaklar kadar mı?
2 kişiyiz ben de rejimdeyim o yüzden abartmayayım diyorum. azıcık yiyeyim

kızlar bu fellah köftesinin tarifinden ne kadar çıkıyor. o resimdeki tabaklar kadar mı?

canım istersen malzemelerin yarısını baz alarak yap sen

Sebzeli bulgur pilavı (dün akşam yaptım bunuda)

görmüş olduğunuz tüm sebzeleri(patlıcan,kabak,yeşil biber,domats,sarmısak,kuru soğan) küp kp minik doğradım..hepsini aynı anda tencereme alıp 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağ ekledim ve tüm sebzeler pişene kadar ara ara hafifçe karıştırdım..sonra 2 su bardağı iri pilavlık bulgurumu yıkadım süzdüm ve bu karışıma ilave ettim..tuzunuda ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak harlı ateşte kavurdum..
bir gün öncesinden evde tavuk haşlamıştım onun suyundan 5 su bardağı kadar tencereye ekledim,yani bulgurların üzerini 2 parmak geçecek şekilde..sonra altını kısıp kısık ateşte 35 dk kdar bulgurlar suyunu çekene kadar pişirdim..pilav kıvamını alınca ateşin altını kapatıp pilavımı demlenmeye aldım..
Afiyet olsunnn:)

elossa eline saglik neden pilava salca koymadin? yaptigin yemeklerde dikkatimi ceken bisy var, tarifler güzel fakat hep bisey eksik gibi geliyor, mesela köftende de salca olmamasi sasirtmisti beni. sevmiyor musunuz merak ettim :)

elossa eline saglik neden pilava salca koymadin? yaptigin yemeklerde dikkatimi ceken bisy var, tarifler güzel fakat hep bisey eksik gibi geliyor, mesela köftende de salca olmamasi sasirtmisti beni. sevmiyor musunuz merak ettim :)

canım teşekkürlerr:)
salça çok severizz,bizim yöresel yemeklerimizde hep bol salçalı olur..özellikle biber salçası ve domates salçasını bir arada kullanırız...ama ben bulgur pilavında salça kullanmıorum,bulgurun kendi öz rengini görmek daha çok hoşuma gidiyor..salça koyunca kırmızımsı lapa gibi oluyor hiç hoşlanmıyorum..:)

cnm o iki tabakta ayrı ayrı yani kocamannn iki tabak çıktı.komşularımla afiyetle yedik.ama iki kişi için çok fazla bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…