Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
asıl senin ellerine sağlık cnmcım sayende bizde ne güzel şeyler öğreniyoruz.ölçülerinde tam tamına harika :)) şimdide fırında beşamel soslu makarna var çokkkk acıktımmm :))))

canımm sağolasınn
ölçülerimi verirken anlaşılır ifade ile vermeye çalışıyorum zaten canım,sizlere zorluk olmasın diye kasmadan kasılmadan veriyorum tariflri.
hem böylelikle daha rahat çalışabilirsiniz mutfaklarınızdaa:))
bu arada fırında beşamel soslu makarna harikaaaa,peyniri tam yağlı beyaz peynir yerine kaşar da kullanabilirsin canım tamamen zevke bağlı

elossa eline saglik neden pilava salca koymadin? yaptigin yemeklerde dikkatimi ceken bisy var, tarifler güzel fakat hep bisey eksik gibi geliyor, mesela köftende de salca olmamasi sasirtmisti beni. sevmiyor musunuz merak ettim :)

köfteye salça bende koymam eğer izmir köfte yapmayacaksam eğer koymam yani.tabi herkesin damak zevki değişiyor.

beyaz peynirim az geldi gözüme kaşar ile karıştırıp azda maydanoz doğradım çok severim maydnozu herseyde birde üsütnede kaşar rendeledim pişti sayılır :))

beyaz peynirim az geldi gözüme kaşar ile karıştırıp azda maydanoz doğradım çok severim maydnozu herseyde birde üsütnede kaşar rendeledim pişti sayılır :))

bende maydanoz ve dereotu hastalığı var,sabah kahvaltımda dahi yemeden asla duramam yaz kış.:)
eminim harika olmuştur bi dilimde ben istiyorum:))

bende kıbrıs tatlısını paylaşacağım çok ama çokkk seviyoruz ve bence hafifi tam bayramda yenecek tatlı yani bayramda misafirlere de ikram edilebilir.eşim bayılıyor herseyi yemez ama ona hasta :))

bende kıbrıs tatlısını paylaşacağım çok ama çokkk seviyoruz ve bence hafifi tam bayramda yenecek tatlı yani bayramda misafirlere de ikram edilebilir.eşim bayılıyor herseyi yemez ama ona hasta :))

ay ay ayyy merakla bekliyorum öyle iseee:))
şerbetli bir tatlı sanırım biz çok severiz şerbetli tatlıları:))

hemen adresi ver yollayayım :)) bu arada ben izmirde yasıyorum

canımm sağoll:))
ben Tekirdağ Çorluda yaşıyorum canım
kremalı bişiler yemek istiyorum bende nedense,o yüzden fırında kremalı kaşarlı patates yapıcaktım ama eşimle dışarı çıkıcaz artık yarın yaparım kısmetse ve buradada paylaşırım :))

Bunlarda bir haftasonu gece 1 de eşimle aşerdiğimizde mutfağa kendimizi atıp 1 saat içinde hazırlayıp ortaya çıkardığımız içli köftelerimizzzz
iç harcını eşim hazırladı söylemeden geçemiiccciimmm:)
5 tanecik yaptık 2,5 düştü kişi başına ama nefsimiz körlendi iyide olduu:)))
bu defa kızarttım ama yapım aşamasını çekmemişim:S
tarif aynen önceki sayfalarda verdiğim içli köfte tarifim,o tarifim hiç değişmez...fix:)

Bol dereotlu mayonezli sarmısaklı yoğurtlu Makarna Salatam

makarnayı haşlıyor süzmeye bırakıyoruz..o arada hemde soğuyor aynı zamanda;
hazır garnitürü soğuk sudan geçirip onuda süzüyoruz.
ayrı bir kapta yarım kg kadar yoğurt ve 2-3 yemek kaşığı mayonezi 3 diş sarmısak ezip hepsini bir karıştırıyoruz..
tuzunuda ekleyip bu karışımı makarna ve garnitürle buluşturup iyice birbirlerine yediriyoruz.
8-10 dal dereotunu iyice yıkayıp minik minik doğrayıp makarna salatamıza ekliyoruzz...
Afiyet olsunnn:)

Çiçek Kurabiyeleriimmm:)

bayıla bayıla yediğimizz,yapmaktanda hiç bi zaman sıkılmadığım aynı zamanda yaparken eğlendiğim kurabiyelerimdir kendileriii;
hemen anımı paylaşayım bari; yakın zamanda bunları annemin günü için ben yapmıştım sabahın çok erken bi saatinde ve 1,5-2 saat yol gidip güne yetişmiştim vee çok büyük süpriz olmuştu herkesee:))
sondaki tabağı kocişime ayırmıştım:)

Malzemeler;
125 gr. margarin
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
2.5 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı;Kakao ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak yoğurulur.
Hamur biraz toparlanınca sıvıyağ eklenir iyice yoğrulur.
Hamur1/3 ü ayrılıp kakao karıştırılır ve yoğrulur.
Sade hamur misket büyüklüğünde top top yapılır. Aynı işlem kakaolu hamura da uygulanır.
5 sade 1 kakaolu hamurdan ortaya kakaolu gelecek şekilde çiçekler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
160 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun:)

Son düzenleme:
Bunlarda yine annemin günü için hazırladığım kıymalı muska böreklerimm...
hazır yufka ile geceden hazırlamıştım,sabah ilk işim kurabiyeleri hazırlarken bunları pişirmek oldu:)

Tava Böreğim

Teflon derin ve geniş tavada yapıyorum arkadaşlar ççookk kolay ve çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim..
hazır yufka kullandım..
tavanın zeminini çok çok az yağlıyorum..sonra kullanacağım yufkayı 2 ye bölüp yarısını zemine yerleştiriyorum..bir kasede 2 yumurta,biraz tuz,4-5 kaşık yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp çırpıp zemindeki yufkaya fırça yardımıyla iyice sürüyorum..
sonra yufkanın kalan yarısını parçalıyor ekliyorum..yine o karışımdan sürüp her ne malzeme kullanacaksak onu ekliyorum..ben kıymalı ve peynirli yaptım öyle seviyoruz çünkü..
ardından o malzemelerin üzerinede 2-3 yemek kaşığı yumurtalı karışımdan döküp üstünü yine yufka ile örtüyorum..tekrar yumurtalı karışımı sürüp tavanın kapağını kapatıyorum ve ara sıra kontrol ede ede yaklaşık 10 dk kadar normal ateşte pişirip tavanın kapağıyla böreği tert düz ediyorum..sonra diğer kısmıda pişiriyorum..
bu kadarrrrr:)
afiyet olsun..

Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler ;
Keki için ;
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz ( ne çok dövülmüş olacak ne de çok iri orta karar)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi ;
1 kg. süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı şeker
1 paket hazır toz kremşanti
Şerbeti ;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Öncelik olarak şerbeti yapıyoruz.Su ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha kaynatıp söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış dikdörtgen ve büyük borcam tepsiye düküyoruz( yuvarlak büyük borcamda olabilir.ben dikdötgende yapıyorum).180 derecede aynı kek gibi pişiriyoruz kürdan temiz çıkana dek pişecek.Dk veremiyorum size su an çünkü tutmamışım dakika :) ama 25-30 dakikada oluyor tahminimce.

Muhallebi içinse krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.ılınınca toz kremşantiyi muhallebiye iyice karştırıyoruz.

Kekimiz pişti. kekimiz sıcaken delikler açıp hemen soğuk şerbeti döküyoruz üzerine.şerbeti iyice çekecek ve daha sonra tenceredeki muhallebiyi tatlımızın üstüne boşaltıp kaplıyoruz.en üste servis ederken ben tercihen hindistan cevizi serpiyorum siz cevizde serpebilirsiniz.

Malzeme kalabalık gelebilir ama aslında çok basit bir tatlı denemenizi tavsiye ederim önümüz bayram.

Afiyet olsun Hanımlar :)

Not: kek mutlaka sıcak şerbetse soğuk olmalı yoksa çok dağılır tatlı.

Son düzenleme:
Şu an resim yok elimde hanımlar bu topiğin abonesi olacağımı bilseydim yaptığım zaman mutlaka çekerdim :) ama netten bulduğum bir resmi yükleyeyim size fikir olsun en azından.

çok güzel tariflerin elossa emeğine sağlık paylaşımlarından notlar aldım bnde tava böreği bizimde kahvaltı favorilerimizdendir bende çeşit çeşit yaparım patatesli,kaşarlı,cevizli kıymalı,peynirli, :)en son patatesli yaptığımı resimlemiştim eklieyeyim bnde pişmiş hali yok ama olsun
dün beşamel soslu makrnanı denedim ve ççoook beğendim bn kaşarlı yapardım eskiden ama ağır gelirdi böyle daha hoş oldu eşimde bayıldı
onunda resmini paylaşayıımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…