Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Sağol canım

Sar be gitsin

Sağol canım

Sar be gitsin
Yolla canım bize ancak yeter kalabalığız

zeytinyağlı yapıcam kızlar,zaten büryan etli oluyor..her yer et olmasın valla daral geldi.:)
biz çıkıyoruz kızlarr öptüm hepinizi öğleden sonra huzurlarınızda olucam inşlh

slm eloosacım nasılsın giripte haber veremedim senin şu sultan lokumu çok güzel oldu yiyenler çok beğendiler tatlım

merhabalar , konunuzu forum sayfasında gecerken gördüm. iyi ki de görmüşüm. tam aradıgım topic.

farklı lezzetler denemeye bayılırım fırsat buldukca ve evlenmeden de elimi alıstırmak istiyorum.

ellerinize yüreginize saglık üsenmeden yazmıs ve resimlemişsiniz. üye oldum konunuza

Hoşbulduk canım en baştan başlayınca ancak yazabildim kusura bakma.Bazı tariflerini sık kullanılanlarıma ekledim.Ama meğer ilk sayfaya içindekiler kısmı koymuşsun Öncelikle denemek istediklerim var fellah köftesi, sultan lokumu, poğaça ve börek. Yaptıkça eklerim tabi ki inşallah güzel olur da. Yemek yapmaktan çok zevk alıyorum ben de. Hele ki sonunda ortaya güzel bir şey çıkarabilmişsem. Büryan yapacakmışsın eşim Kastamonulu oralarda çok yapılan bir yemek bildiğim kadarıyla. Kolay bir şey mi acaba merakla bekliyorum resimlerini.

Kolay gelsin canım

sağol canımm:)
slm eloosacım nasılsın giripte haber veremedim senin şu sultan lokumu çok güzel oldu yiyenler çok beğendiler tatlım

canım merhaba hoşgeldin muffağıma veee övgü dolu sözlerine çok teşekkür ederim
eminim hoşuna gitmiştir tariflerim,devamı gelecek inşallah..sende yaptığın denediklerin olursa paylaşırmısınn mutlu olurum daaa

bugün sultan lokumu yapcam işten çıkayımda

oo süpersinnn paylaşımını merakla bekliyorum cnm

canım denediklerini paylaşmayı unutma emi çatlarım bennn
büryanı şu anda yapmaya başladım etler haşlanıyor resimlerini ekleyeceğim inşallah:)
Büryan acaip güzel bir lezzet biz ççokk severiz canım..yöresel bir yemektir..yapımıda zor değil,aşama aşama oluyor
bikaç gündür zaten büryan sayıklıyodum ama totomu kaldırıp mutfağa girişememiştim bayram tatilinden geldikte eşimle,8 gün sonra yemek görmek istemedim pek:)
üşendim anlıyacağın,ama bugün sahalara döndüm

ayyy sabırsızlıkla bekliyorum büryanı bende eve gidince yapıp çekerim lokumlarımı

Tabi ki paylaşırım canım sen hiç merak etme :)
Büryanı da denerim belki senin ellerinden görelim de bir de

Tabi ki paylaşırım canım sen hiç merak etme :)
Büryanı da denerim belki senin ellerinden görelim de bir de

ehehe tememm anlaştıkk:))

bu arada yaprak sarması veya lahana sarması yapıcaktım eşim büryan zaten pirinçli aşk,yapmasan dedi...haklımı acaba ağırmı olur bu kadar pirinçli yemek
yarınmı yapsam kii

Bence yarın yap canım hepsi birlikte çok fazla olur sanki

kızlar Adana Tarhanası yaptım az önce ve hemen ekliyorum..eşim nefissss olmuş dedi çok sevindim:)
benim annemin yaptığı tarhana çok başka bu tarhana çok başkadır..kayınvalidecim yapar gönderir sağolsun her kış..
benim çocukluğumdan beri yediğim tarhana çorbası ile alakası uzaktan yakından yok:) ama bunuda çok everim değişik bir lezzet..
Anacığımı tarhanasının yerini tutmaz amaaa
yapımı çok basit..kuru halde olan tarhanayı sıcak su ile geceden ıslatıyoruz.ardından 2 lt kaynayan suya ıslattığımız tarhanayı suyunu süzmeden ekleyip sürekli karıştırarak kaynaya kaynaya pişmesini sağlıyoruz..
sos tenceremize 2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağını,2 adet tavuk bulyonu,1 tatlı kaşığı domates salçasını,1 tatlı kaşığı biber salçasını,1 tatlı kaşığı naneyi,1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip içice köpük köpük olana kadar pişiriyoruz.böylelikle salçaların kokusuda kaybolmuş oluyor.sonra 1 kase kadar yoğurdu kaynamakta olan tarhanamıza hızlıca ekleyip yoğurdun kesilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz
ocağın altını kapatıp sos tenceremizdeki tereyağlı karışımıda tarhanamıza ekleyip afiyetle çorbamızı içiyoruz..
harika bir tarhana çorbasıdır bilenler bilir
(kızlar benim domates ve biber salçalarım,pul biberlerim kuru nanelerim,tamamiyle ev yapımıdır hepsini annecim yapar.bu çorbada kullanmış olduğum biber salçası ise Adana ya aittir,kayınvalidecim yapar annemin yaptığı ile ayrıdır lezzeti kokusu çookk acıdır...)

Ellerine sağlık canım
Bizim yörede bu tarhana yoğurtlu yapılır üzerine nane,yağ,pulbiberli sos yapılırSeninkide çok hoş duruyor

bunu kayınvalidem yapar herkes çok sever ama ben ve oğlum sevemdik nedense:26:

Ellerine sağlık canım
Bizim yörede bu tarhana yoğurtlu yapılır üzerine nane,yağ,pulbiberli sos yapılırSeninkide çok hoş duruyor

canım teşekkür ederimmm:) bu da yoğurtlu ama yoğurt koyarkenki resmi çekmemişim:) gerçi resimden belli oluyor Allahtan
bende sos yaptım görmedinmi ayol:)

bunu kayınvalidem yapar herkes çok sever ama ben ve oğlum sevemdik nedense:26:
bende seviyorum alıştım ama annemin tarhanasının yerini asla hiç bir çorba tutamaz:)
böyledir kendileri,yarında ondan yapayım:)

Ohh tarhanalar iyi denk gelmiş valla.
Dün de bize kayınvelidemden bir kutu geldi kargoyla.
İçinde tarhana, ekşili pilav için malzemeler (bulgur,nane,bi de ismini hatırlayamadığım bi ot), pelverde, sarımsak, ceviz, çekme helvası ve kavurma vardı. :) Eşim nasıl mutlu oldu anlatamam ben de tabi Allah razı olsun
Neyse tarhana diyecektim ben bizdeki toz değil böyle hafif sulu yani krema gibi var mı onun için bi tarifin?
Annem hiç yapmazdı öyle şeyler pek bilmiyorum ben o yüzden. :26:

nedense yağmurlu havalarda aklıma hep tarhana gelir çocukluktan gelen birşey galiba...

şimdi tarhananın yanına ne gider tabikide ekmek
ben bu sabah kocişe yaptım sizde yarın sevdiklerinize yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…