Sevo resmi eklemişinde tarifi nerde bıdıkım.
Seni gidiannenemi yaptırdın yoksa.
Ellerine sağlık canım
Yapcam sevom,ellerine sağlık.
Aferim sana.
pakon bende seni zeki bilirdim,bu yemeği piskolatanın yaptığın düşünmüyosun dimi?
nerde onda o beceri,yetenek :)))
pakon bende seni zeki bilirdim,bu yemeği piskolatanın yaptığın düşünmüyosun dimi?
nerde onda o beceri,yetenek :)))
elossacım biz trabzonlu olduğumuz için içine tereyağla peyniri doldurup ikisi eriyenekdar bekletip sonrada koparıp koparıp yeriz..
ama kocişim öyle sevmediği için bu sabah kesilerek yendi kendileri...
tarifi sıradan ekmek tarifi
ölçüleride kafama göre yani göz kararı yaptım
malzemesi ise şu
su, un, tuz, maya hamuru çok yoğurman gerekir ve biraz cıvık tutman gerekir eline yapışacak yarım saat kadar da kabarsın sonra pişir,
aslla annelerin yaptığıyla kıyaslanamaz ama lezzetliyi birdahakşne kepek unuyla yapcam inş oda güzel olur...
Aaaa yoğurtlu mu pardon:26:Gördüm sosu bizimkinin farklı demek istedim Salçasız bol naneyle
benbu topiği kötü içerik yapıp şikayet edicem haberiniz ola
diyeceğim ki o kadar o kadar güzel yemekler yapıp ekliyorlar ki canım çekiyor ama ben hamarat bi hatun olmadığım için onlar kadar güzel yapamıyorum..kapatın topiği
foto ekleyen herkesin ellerine sağlık..zaman zaman bende denemeye çalışıyorum
allahım allahım döktürmüşün yıne bacım yaa...ellerıne sağlık...
ya ya yaaa sen yaptın senn,ne güzel görünüyor hayatım yaa,ellerine sağlıkkbende resim ekleyim mi :26:
ekledim bile
yapımı kolay ama çok lezzetli
Eki Görüntüle 544887 Eki Görüntüle 544888
ben o yaptığın tarhanada hiç yemedim
biz en son eklediğin gibi yapıyoruz
yalnız kadesa nispet gibi oldu ama olsun artık
Merhaba Elossa,
Tariflerin harika,ellerine sağlık.
Tarhana çorbasını görünce bende bizim tarifimizi eklemek istedim izninle.
Adana tarhanasını biz sütle pişiriyoruz.Akşamdan ıslattığımız tarhanaların ertesi gün suyunu süzüp,1 litre suyla iyice pişiriyoruz.Tarhanalar epeyce eriyince 1 litre de süt ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinde bir tavada tereyağını eritip sarımsak ve bolca nane ekliyoruz.Nane mis gibi kokup yanmadan ocaktan alıp,çorbanın üzerine sos olaarak ilave ediyoruz.Bu şekilde piştiğinde tamamen farklı tatda bir çorba oluyor,süt tarhananın ekşiliğini alıyor.
.....................
hayatım dün büryan hala fırında iken arkadaşlarımız geldiler çay içmeye(habersiz)elossaa ala eklemmeişsin bi yerden laptap buldum bakayım dedim hatunun marifetinee
canım tiramisu tarifini aldım cook tesekkur ederim:)
BÜRYAN
MALZEMELER;
tahmini yarım kg dan fazla dana eti(yağsız tarafından)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur (ben Adana bulguru kullandım çok lezzetlidir)
2 lt haşlanan etin suyu
tuz,karabiber
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ(isteyen sıvı yağ veya margarinde kullanabilir)
YAPILIŞI;
etlerimizi bir tencereye alıp 3 lt ye yakın su ile iyice haşlıyoruz..pirincimizi ve bulgurumuzu erittiğimiz tereyağ ile 5-6 dk kavuruyoruz altını kapatıyoruz.borcam veya kullanmak istediğimiz fırın tepsimize kavurduğumuz pirinç ve bulgur karışımını eşit şekilde yayıyoruz.2 adet kuru soğanı yemeklik küçük doğrayıp pirinçli bulgurlu harcın üzerine ekleyip haşladığımız etlerimizi en üste koyuyoruz.üzerine arzu ettiğimiz kadar tuz ve karabiber serpip haşlanan etin suyunu büryanımızın üzerini 2 parmak geçinceye kadar ekleyip önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda yaklaşık 40 dk pişiriyoruz..
afiyet olsunnn:)
NOT: arkadaşlar Büryan tamamen zevke göre değiştirilebilir..tavuk etiylede oluyor,kuzu etiylede,dana etiylede.ayrıca sadece pirinç veya sadece bulgurda kullanabilirsiniz..ama ben karışık yapıyorum çok lezzetli oluyor..pilav asla lapa olmuyor zaten resimlerdende anlayacaksınız..pilavım tane tane oluyor fırında bile yapsam :) (övüneyim)
Eki Görüntüle 545036 Eki Görüntüle 545038 Eki Görüntüle 545040 Eki Görüntüle 545048 Eki Görüntüle 545041 Eki Görüntüle 545047 Eki Görüntüle 545042 Eki Görüntüle 545043 Eki Görüntüle 545044 Eki Görüntüle 545046 Eki Görüntüle 545050 Eki Görüntüle 545053 Eki Görüntüle 545056 Eki Görüntüle 545057 Eki Görüntüle 545058 Eki Görüntüle 545059 Eki Görüntüle 545060 Eki Görüntüle 545062 Eki Görüntüle 545063 Eki Görüntüle 545055 Eki Görüntüle 545054 Eki Görüntüle 545065 Eki Görüntüle 545067 Eki Görüntüle 545066 Eki Görüntüle 545068
bayıldım bunaaaaaaa ay nefis eline sağlık
bende resim ekleyim mi :26:
ekledim bile
yapımı kolay ama çok lezzetli
Eki Görüntüle 544887 Eki Görüntüle 544888
ben o yaptığın tarhanada hiç yemedim
biz en son eklediğin gibi yapıyoruz
yalnız kadesa nispet gibi oldu ama olsun artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?