Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossaa ala eklemmeişsin bi yerden laptap buldum bakayım dedim hatunun marifetinee

harikasın canımm yaa valla canım çekti ekmeği görünce,ellerine sağlık tekrar tekrar,yakın olsak yemin ediyorum 1 parçasını almaya gelirdim utanmadan

Aaaa yoğurtlu mu pardon:26: Gördüm sosu bizimkinin farklı demek istedim Salçasız bol naneyle

evet bebişim:)

ehehehe aşkolsunnn,çok teşekkürler canım eminim sende hamaratsınn hissediyorummm

allahım allahım döktürmüşün yıne bacım yaa...ellerıne sağlık...

canım sağolasınn,ehh yapıyoruz işte bişilerr

ya ya yaaa sen yaptın senn,ne güzel görünüyor hayatım yaa,ellerine sağlıkk

canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma
sütle olduğunu bilmiyordum iyi oldu öğrndiğim..bi kezde süt ile denicem kesinlikle paylaşırım canım çok teşekkür ederimm...

.....................

ahahahahaa:)) almışız bıçağı çatalı yineee

elossaa ala eklemmeişsin bi yerden laptap buldum bakayım dedim hatunun marifetinee
hayatım dün büryan hala fırında iken arkadaşlarımız geldiler çay içmeye(habersiz)
anlıyacağın baskına uğradık kocişle:)))
büryanın kokusu zaten evi sarmıştı,gördüklerinde resmen mutfağa üşüştüler hemen yanına salata ayran cola ve 1 damla pirinç kalmayana kadar tükendi:))))
ardından rehavet çöktü kimsenin kalkası gelmedi oturduk falan..
sonra onlar gidince resimleri yükliyim hemen diye siteyi açtım ama bakım var dedi saatlerce..
bende şimdi yükleyeceğim inşlh:)

BÜRYAN

MALZEMELER;

tahmini yarım kg dan fazla dana eti(yağsız tarafından)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur (ben Adana bulguru kullandım çok lezzetlidir)
2 lt haşlanan etin suyu
tuz,karabiber
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ(isteyen sıvı yağ veya margarinde kullanabilir)

YAPILIŞI;
etlerimizi bir tencereye alıp 3 lt ye yakın su ile iyice haşlıyoruz..pirincimizi ve bulgurumuzu erittiğimiz tereyağ ile 5-6 dk kavuruyoruz altını kapatıyoruz.borcam veya kullanmak istediğimiz fırın tepsimize kavurduğumuz pirinç ve bulgur karışımını eşit şekilde yayıyoruz.2 adet kuru soğanı yemeklik küçük doğrayıp pirinçli bulgurlu harcın üzerine ekleyip haşladığımız etlerimizi en üste koyuyoruz.üzerine arzu ettiğimiz kadar tuz ve karabiber serpip haşlanan etin suyunu büryanımızın üzerini 2 parmak geçinceye kadar ekleyip önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda yaklaşık 40 dk pişiriyoruz..
afiyet olsunnn:)

NOT: arkadaşlar Büryan tamamen zevke göre değiştirilebilir..tavuk etiylede oluyor,kuzu etiylede,dana etiylede.ayrıca sadece pirinç veya sadece bulgurda kullanabilirsiniz..ama ben karışık yapıyorum çok lezzetli oluyor..pilav asla lapa olmuyor zaten resimlerdende anlayacaksınız..pilavım tane tane oluyor fırında bile yapsam :) (övüneyim)

Eklentiler

• $Fotoğraf2359.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 117
  • $Fotoğraf2486.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 138
  • $Fotoğraf2493.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 103

bayıldım bunaaaaaaa ay nefis eline sağlık

bayadır gelememiştim yine döktürmüşsün elossa büryanlar tarhanalar mımmmm eline sağlık.bu arada profiterolunden yaptım canım.tadı süper oldu ancak hamuru fırında önce puf puf kabardı sonra söndü.fırınım yeni ondan mı yoksa benden mi anlamadım.resim çekmeyi unuttum.ama bu akşamki yaptığım yemeklerin fotosunu çektim onları eklerim şimdi..

bu akşamki yemeklerim
mercimek çorbam

karışık turşum
etimek tatlım kızıma ve eşime

Eklentiler

• $IMG-20121104-00831.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
ELOSSA bu Büryan muhteşem gözüküyor,ilk defa görüyorum.
En kısa zamanda deniyeceğim,ellerine sağlık.

akşam yemeğinde sadece salata ve ayran yemiş biri olarak büryan midemi fena fethetmiş durumda elossa
harika görünüyor ellerine sağlık benm annemde buna benzer yapıyor ama biz adına kapama deriz ve ben hiç beceremem

hep lapa olur senin tarifinle en kısa sürede deneyeceğim bakalım inşallah güzel olur çok severim çünkü ben çoook

biz buna sinor diyoruz
annemler yazdan yumurtalı hamur yoğurup yaparlar böyle resimdeki gibi fırında pişirp hazırarız kuru kuru bütün kış dayanır o hamurlar canım istediği zaman aynen tarif ettiğin gibi pişiri sarımsaklı yoğurt teeyağlı biber gezdirip ohh mis yeriz :)
misafir gelincedce süper pratik bişy oluyor
eline sağlık canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…