Ohh tarhanalar iyi denk gelmiş valla.
Dün de bize kayınvelidemden bir kutu geldi kargoyla.
İçinde tarhana, ekşili pilav için malzemeler (bulgur,nane,bi de ismini hatırlayamadığım bi ot), pelverde, sarımsak, ceviz, çekme helvası ve kavurma vardı. :) Eşim nasıl mutlu oldu anlatamam ben de tabi Allah razı olsun
Neyse tarhana diyecektim benbizdeki toz değil böyle hafif sulu yani krema gibi var mı onun için bi tarifin?
Annem hiç yapmazdı öyle şeyler pek bilmiyorum ben o yüzden. :26:
nedense yağmurlu havalarda aklıma hep tarhana gelir çocukluktan gelen birşey galiba...
şimdi tarhananın yanına ne gider tabikide ekmek
ben bu sabah kocişe yaptım sizde yarın sevdiklerinize yapın
Eki Görüntüle 544800
canım teşekkür ederimmm:) bu da yoğurtlu ama yoğurt koyarkenki resmi çekmemişim:) gerçi resimden belli oluyor Allahtan
bende sos yaptım görmedinmi ayol:)
benbu topiği kötü içerik yapıp şikayet edicem haberiniz ola
diyeceğim ki o kadar o kadar güzel yemekler yapıp ekliyorlar ki canım çekiyor ama ben hamarat bi hatun olmadığım için onlar kadar güzel yapamıyorum..kapatın topiği
foto ekleyen herkesin ellerine sağlık..zaman zaman bende denemeye çalışıyorum
kızlar Adana Tarhanası yaptım az önce ve hemen ekliyorum..eşim nefissss olmuş dedi çok sevindim:)
benim annemin yaptığı tarhana çok başka bu tarhana çok başkadır..kayınvalidecim yapar gönderir sağolsun her kış..
benim çocukluğumdan beri yediğim tarhana çorbası ile alakası uzaktan yakından yok:) ama bunuda çok everim değişik bir lezzet..
Anacığımı tarhanasının yerini tutmaz amaaa
yapımı çok basit..kuru halde olan tarhanayı sıcak su ile geceden ıslatıyoruz.ardından 2 lt kaynayan suya ıslattığımız tarhanayı suyunu süzmeden ekleyip sürekli karıştırarak kaynaya kaynaya pişmesini sağlıyoruz..
sos tenceremize 2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağını,2 adet tavuk bulyonu,1 tatlı kaşığı domates salçasını,1 tatlı kaşığı biber salçasını,1 tatlı kaşığı naneyi,1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip içice köpük köpük olana kadar pişiriyoruz.böylelikle salçaların kokusuda kaybolmuş oluyor.sonra 1 kase kadar yoğurdu kaynamakta olan tarhanamıza hızlıca ekleyip yoğurdun kesilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz
ocağın altını kapatıp sos tenceremizdeki tereyağlı karışımıda tarhanamıza ekleyip afiyetle çorbamızı içiyoruz..
harika bir tarhana çorbasıdır bilenler bilir
(kızlar benim domates ve biber salçalarım,pul biberlerim kuru nanelerim,tamamiyle ev yapımıdır hepsini annecim yapar.bu çorbada kullanmış olduğum biber salçası ise Adana ya aittir,kayınvalidecim yapar annemin yaptığı ile ayrıdır lezzeti kokusu çookk acıdır...)
Eki Görüntüle 544761 Eki Görüntüle 544765 Eki Görüntüle 544766 Eki Görüntüle 544772 Eki Görüntüle 544773 Eki Görüntüle 544774 Eki Görüntüle 544767 Eki Görüntüle 544768 Eki Görüntüle 544769 Eki Görüntüle 544770 Eki Görüntüle 544771 Eki Görüntüle 544785 Eki Görüntüle 544775 Eki Görüntüle 544776 Eki Görüntüle 544777 Eki Görüntüle 544778 Eki Görüntüle 544779 Eki Görüntüle 544780 Eki Görüntüle 544782 Eki Görüntüle 544783 Eki Görüntüle 544781 Eki Görüntüle 544784
kızlar Adana Tarhanası yaptım az önce ve hemen ekliyorum..eşim nefissss olmuş dedi çok sevindim:)
benim annemin yaptığı tarhana çok başka bu tarhana çok başkadır..kayınvalidecim yapar gönderir sağolsun her kış..
benim çocukluğumdan beri yediğim tarhana çorbası ile alakası uzaktan yakından yok:) ama bunuda çok everim değişik bir lezzet..
Anacığımı tarhanasının yerini tutmaz amaaa
yapımı çok basit..kuru halde olan tarhanayı sıcak su ile geceden ıslatıyoruz.ardından 2 lt kaynayan suya ıslattığımız tarhanayı suyunu süzmeden ekleyip sürekli karıştırarak kaynaya kaynaya pişmesini sağlıyoruz..
sos tenceremize 2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağını,2 adet tavuk bulyonu,1 tatlı kaşığı domates salçasını,1 tatlı kaşığı biber salçasını,1 tatlı kaşığı naneyi,1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip içice köpük köpük olana kadar pişiriyoruz.böylelikle salçaların kokusuda kaybolmuş oluyor.sonra 1 kase kadar yoğurdu kaynamakta olan tarhanamıza hızlıca ekleyip yoğurdun kesilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz
ocağın altını kapatıp sos tenceremizdeki tereyağlı karışımıda tarhanamıza ekleyip afiyetle çorbamızı içiyoruz..
harika bir tarhana çorbasıdır bilenler bilir
(kızlar benim domates ve biber salçalarım,pul biberlerim kuru nanelerim,tamamiyle ev yapımıdır hepsini annecim yapar.bu çorbada kullanmış olduğum biber salçası ise Adana ya aittir,kayınvalidecim yapar annemin yaptığı ile ayrıdır lezzeti kokusu çookk acıdır...)
Eki Görüntüle 544761 Eki Görüntüle 544765 Eki Görüntüle 544766 Eki Görüntüle 544772 Eki Görüntüle 544773 Eki Görüntüle 544774 Eki Görüntüle 544767 Eki Görüntüle 544768 Eki Görüntüle 544769 Eki Görüntüle 544770 Eki Görüntüle 544771 Eki Görüntüle 544785 Eki Görüntüle 544775 Eki Görüntüle 544776 Eki Görüntüle 544777 Eki Görüntüle 544778 Eki Görüntüle 544779 Eki Görüntüle 544780 Eki Görüntüle 544782 Eki Görüntüle 544783 Eki Görüntüle 544781 Eki Görüntüle 544784
bende resim ekleyim mi :26:
ekledim bile
yapımı kolay ama çok lezzetli
Eki Görüntüle 544887 Eki Görüntüle 544888
ben o yaptığın tarhanada hiç yemedim
biz en son eklediğin gibi yapıyoruz
yalnız kadesa nispet gibi oldu ama olsun artık
Sevo resmi eklemişinde tarifi nerde bıdıkım.
Seni gidiannenemi yaptırdın yoksa.
Merhaba Elossa,
Tariflerin harika,ellerine sağlık.
Tarhana çorbasını görünce bende bizim tarifimizi eklemek istedim izninle.
Adana tarhanasını biz sütle pişiriyoruz.Akşamdan ıslattığımız tarhanaların ertesi gün suyunu süzüp,1 litre suyla iyice pişiriyoruz.Tarhanalar epeyce eriyince 1 litre de süt ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinde bir tavada tereyağını eritip sarımsak ve bolca nane ekliyoruz.Nane mis gibi kokup yanmadan ocaktan alıp,çorbanın üzerine sos olaarak ilave ediyoruz.Bu şekilde piştiğinde tamamen farklı tatda bir çorba oluyor,süt tarhananın ekşiliğini alıyor.
Sevo resmi eklemişinde tarifi nerde bıdıkım.
Seni gidiannenemi yaptırdın yoksa.
bun denemek isterim çünkü ben adana tarhanasını sevmiyorum nedense çok ekşimsi kekremsi bir tadı var gibi ama her yiyen bayılıyor
bun denemek isterim çünkü ben adana tarhanasını sevmiyorum nedense çok ekşimsi kekremsi bir tadı var gibi ama her yiyen bayılıyor
yok parkonum ben yaptım bakmayın bana elimden geliyor böyle şeyler
tarifte bişey yokyufkayı sar fırına at , üstüne sarımsaklı yoğurt , kıymayı soğanla kavur , üstüne de kırmızı biberli yağ gezdir oldu bitti
yok parkonum ben yaptım bakmayın bana elimden geliyor böyle şeyler
tarifte bişey yokyufkayı sar fırına at , üstüne sarımsaklı yoğurt , kıymayı soğanla kavur , üstüne de kırmızı biberli yağ gezdir oldu bitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?