Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

evet canım hemde ne denkk:)))
sağolsun kayınvalideler düşünüyorlar bizleri,ben ilk gelinim o yüzden en az annem kadar üzerime titrer sağolsun
çalıştığı için çok bişi yapamaz ama tarhana,bulgur,baharatlar v.s. gelir her kış bizde musmutlu oluruzzz:))
ıslak tarhana bilmiyorum hayatım inan

ayyy harika olmuş canım ya ellerine sağlık..benim annemde ev ekmeği yapar zaman zaman ve bana gönderir gelemediği zamanlarda..otobüsle 2 saatte terminaldan koşa koşa alırız:))))
kocişin bayılmıştır sevinçten o ekmeğin üzerine sıcakken tereyağ sürüyoruz biz,yanına da peynir bal ve çay üf üf üfffff
aman Allahımmmmm canım istedii

ve ekmeğin tarifini paylaşırmısın canımm,bakim benim hatunumla aynımı farklımı

elossacım biz trabzonlu olduğumuz için içine tereyağla peyniri doldurup ikisi eriyenekdar bekletip sonrada koparıp koparıp yeriz..
ama kocişim öyle sevmediği için bu sabah kesilerek yendi kendileri...
tarifi sıradan ekmek tarifi
ölçüleride kafama göre yani göz kararı yaptım
malzemesi ise şu
su, un, tuz, maya hamuru çok yoğurman gerekir ve biraz cıvık tutman gerekir eline yapışacak yarım saat kadar da kabarsın sonra pişir,
aslla annelerin yaptığıyla kıyaslanamaz ama lezzetliyi birdahakşne kepek unuyla yapcam inş oda güzel olur...

ekmeğin fotosunu dumanı üstündeyken çekmeye çalıştım ama olmadı

canım teşekkür ederimmm:) bu da yoğurtlu ama yoğurt koyarkenki resmi çekmemişim:) gerçi resimden belli oluyor Allahtan
bende sos yaptım görmedinmi ayol:)

Aaaa yoğurtlu mu pardon:26: Gördüm sosu bizimkinin farklı demek istedim Salçasız bol naneyle

Son düzenleme:
benbu topiği kötü içerik yapıp şikayet edicem haberiniz ola

diyeceğim ki o kadar o kadar güzel yemekler yapıp ekliyorlar ki canım çekiyor ama ben hamarat bi hatun olmadığım için onlar kadar güzel yapamıyorum..kapatın topiği

foto ekleyen herkesin ellerine sağlık..zaman zaman bende denemeye çalışıyorum

Teşekkürler kadesacım

allahım allahım döktürmüşün yıne bacım yaa...ellerıne sağlık...

bende resim ekleyim mi :26:

ekledim bile

yapımı kolay ama çok lezzetli

ben o yaptığın tarhanada hiç yemedim

biz en son eklediğin gibi yapıyoruz

yalnız kadesa nispet gibi oldu ama olsun artık

Merhaba Elossa,
Tariflerin harika,ellerine sağlık.
Tarhana çorbasını görünce bende bizim tarifimizi eklemek istedim izninle.

Adana tarhanasını biz sütle pişiriyoruz.Akşamdan ıslattığımız tarhanaların ertesi gün suyunu süzüp,1 litre suyla iyice pişiriyoruz.Tarhanalar epeyce eriyince 1 litre de süt ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinde bir tavada tereyağını eritip sarımsak ve bolca nane ekliyoruz.Nane mis gibi kokup yanmadan ocaktan alıp,çorbanın üzerine sos olaarak ilave ediyoruz.Bu şekilde piştiğinde tamamen farklı tatda bir çorba oluyor,süt tarhananın ekşiliğini alıyor.

Sevo resmi eklemişinde tarifi nerde bıdıkım.
Seni gidi annenemi yaptırdın yoksa.

bun denemek isterim çünkü ben adana tarhanasını sevmiyorum nedense çok ekşimsi kekremsi bir tadı var gibi ama her yiyen bayılıyor

Sevo resmi eklemişinde tarifi nerde bıdıkım.
Seni gidi annenemi yaptırdın yoksa.

yok parkonum ben yaptım bakmayın bana elimden geliyor böyle şeyler

tarifte bişey yok yufkayı sar fırına at , üstüne sarımsaklı yoğurt , kıymayı soğanla kavur , üstüne de kırmızı biberli yağ gezdir oldu bitti

Yapcam sevom,ellerine sağlık.
Aferim sana.

Teşekkürler Bende yapıyorum sahiden güzel oluyor..Ben birde mantı hamuru gibi hamur yapıp açıyorum onu küçük küçük kesip haşlıyorum..üzerine sarmısaklı yoğurt ve böyle kavrulmuş kıyma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…