Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Canım havucu kaynatıp bisküvi ile karıştırıyruz sonra hindistan cevizine batırıyoruz çikolata koymuyoruz...
Muzlu da değişik olur

heh öyle güzel olur işteee:)) ben havuçlu toplar yapıyorum bilye büyüklüpünde sonra onları kürdana batırıyorum..çok şık oluyor yemesi de ayrı bi zevkli:))

heh öyle güzel olur işteee:)) ben havuçlu toplar yapıyorum bilye büyüklüpünde sonra onları kürdana batırıyorum..çok şık oluyor yemesi de ayrı bi zevkli:))

Aynen canım ben de kürdan batırıyorum :)

elossa ben bu elmelı çikilopları yapıyomya üstüne puding değil çikolta sosu döküyorum yalancı profiterol diye almıştım arkadşımdan tarifi pudinglede deniyeyim bakayım buzdolabınada koyuyorsun he muzlusunuda merak ettim ay ama ben rejimdeyim yaa olmazki canım çekti :))

Canım çikolata sosuyla ben denemdim hiç ama onuda denerimmm:)))
evet buzdolabına koyuyorum ama artık bizim buzdolabımıza koyacak Çikiloplarımız kalmadı kiii hepsini kocişimle yedik:)))
muzlusuda bi harikaa kesinlikle denemelisin:)

kızlar bugün bir börek yaptım süper oldu tadına dıyamadık el açması börek gibi oldu aynen.resimlerinide çektim yarın yukleyeceğim inşallah.

Elossa yaptığın yemekleri tarifleri takip ediyordum.
Burda derlii toplu olmuş.Çok iyi oldu bu topic.
Bi tavsiyede bulunmak istiyorum nacizane.
Uygun fıyatlı ama çekim kalitesi,megapixeli yuksek bı fotograf makınasıyla cekip paylaşsan eminim yemeklerının lezzeti bizlere çok daha yakınlaşacak.Cunku gordugum kadarıyla sunum ve görselede çok dikkat edıyorsun.Lezzetler göruntuyle bırlesınce çok daha süper olur dusuncesındeyım.
Takipteyımm konunuu

Hanımlar 5 adet yufka yeterli oluyor.İç malzemesini ben ıspanak ve patatesli yaptım.Patatesleri haşladım ben bol içli sevdiğimden 3 büyük patates haşladım yufkanın 3 tanesini patatesli 2 tanesini ıspanaklı sardım ve tam geldi. siz hepsini patatesli yapacaksanız 4 büyük patates yeterli.hepsini ıspanaklı yapacaksanız yarım kilo ıspanak yeterli.4 tane orta boy soğanı kavurdum. sonra haşladığım patatesleri rendeledim. kavurduğum soğanın yarısını rendelediğim patateslere ekledim.soğanın kalan yarısının üstüne de yıkayıp doğradığım ıspanakları ekledim ve suyunu salana kadar hafif pişirdim.suyunu süzdüm sonra.isteğe bağlı tuz ve baharat koyabilirsiniz iç malzemelerinize.bir kasede 1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum) 1 su bardağı suyu karıştıralım.yufkamızın bir tanesini tezgaha yayalım.yufkamızın yarısına bu yağlı su karışımından sürelim.sonra süzgecimize 1 yemek kaşığı un koyalım ve yağladığımız yufkanın yağlı kısımlarına eleyelim.sonra yağlamadığımız kısmını katlayalım üzerine.tekrar yağlı karışımdan sürelim tekrar 1 yemek kaşığı un eleyelim. Yufkamızın geniş kısmına iç malzememizi koyalım,malzememizin üzerine ben peynir rendelemiştim azda ondan serptim siz lorda kullanabilirsiniz. kenarından biraz içe kıvırıp dolayalım.4 parmak kalınlığında keselim ve yağladğımız veye yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayalım.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.en son yağlı su karışımımızdan az arttı bende içine az yoğurt koyup üzerlerine sürdüm.200 derece fırında kızarana dek pişirdim.Elediğimiz un ve yağlı su karışımı elde açma börek tadı verdi ve inanın çıtır çıtır oldu harikaydı.
Afiyet olsun...

Canım hoşgeldin topiğime,evet daha derlendi toplandı sanki burda benimde hoşuma gitti,herkeste halinden memnun:)
dijital foto mak.var canım ama sürekli bende değil eşimin yanında genelde,yakalarsam ne alaaa:))
ben telimle çekiyorum tüm resimleri ve sıcağı sıcağına çektiğim için gnelde pişenlerin buharı buğu yapıyor bazı resimlerde etkilenmiş ama yinede çok itici durmuyor gibi:)
ama tavsiyen için teşekkür ederim canım,ben makineyi kocişten kaçırayım en iyisi şart oldu:)

diğer dediklerinin hepsini koyuyorum ama yenibahar hiç denemedim de duuymamıştım da köftede ben hep dolma harcına koyarım yenibaharaı hatta dolma baharatı da denir ama ilginç işte ne farkı oluyor yenibahar ekleyince neyse bilgiler paylaştıkca çoğalır demiş atalarımız doğru sanırım eline sağlık canım
birde ben de bazen köfteye maydanoz koyuyorum ama hiç bir fark olmuyor koymadığım zamanlarla arasında o yüzden koymuyorum yani artık eserse arada yine renk olsun diye koyuyorum işte

elossa
maharetli hatun seni

geçen telefonla girdiğimde tesadüfen gördüm

takipteyim senin yemeklerini

canım bilmem ben sürekli yenibahar ekliyorum ve hoşumada gidiyor..zaten çok keskin bir baharat değil,dokunuşu yetiyor yada bilmem belkide tamamen damağımı tatmin ediyorum sanırım:))
maydanoz bn çok severim,dereotu ve maydanoz evimden asla eksik olmaz kahvaltıda bile yaz kış masamda görmem lazım..birde annemde koyar köftlere bikaç dal maydanoz belkide ondan el alışkanlığı olabilir:)
dediğin gibi yeşillik olsunDD

Aman Allahımmm harikasın canım yaa,gece gece nasıl canım çekti anlatamam valla..Ellerine sağlık elin kolun dert görmesin nasıl güzel olmuşlarr..
bende yapıcam özendimm:)))

ayy çok sağol yaaaa bende hep bunu merak ediyordum işte geçenlerde canım üzümlü kek istemişti bi kaç ay önce işte o kadar özene bezene yaptım pişince bir baktım hepsi diipte çok üzülmüştüm bunu not alıyorum

Canımm sağolasın bişiler yapıyorum işte kendi çapımda pastayımm:)))
senden de tarif bekliyorum ona göree:)

yarın 2 komşum gelcek bana hoşgeldine
2 renkli kurabiye yapmayı düşünüyorum

aklımda değişik bi tarif var, eğer beklediğim gibi güzel olursa paylaşırım burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…