Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

ben daha önce cevizli tarçın rüyası die bi tatlı yapmıştım hatta bu siteden almıştım ona çok bezettim bu tarifi ve biz ona bayılmıştık o galeta unu ekmek kadayıfı lezzeti veriyor resmen hmmm alıyorum tarifi mutlaka deneyecğim :)

Hanımlar şimdi verecğim tarif çok basit ve harika.Geçen gün görümcemler gelecekti oturmaya onlara yaptım bayıldık.Yumoş yumoş oluyorlar :) Ama tavsiyem hemen yiyin.Yani ben ertesi gün beğenmedim soğuk halini bunuda içindeki kabartma tozunun fazlalığına bağladım kendimce.sıcakken ve ilk yapıldğı gün harika ama çay ile.Tabiikide herkesin damak zevki belki siz soğukta seversiniz canlarım.

1-2-3-4 Poğaçası
Malzemeler ;
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
iç malzeme ne kullanılacaksa ( patates,peynir vs.) ve tuz
galeta unu ( hamurun içine koyulmayacak ama )

galeta unu ve iç malzeme hariç diğer malzemeleri karıştırıp(yağın 1/3 ünü ayıralım bardakta) yoğurun hanımlar.hamur cıvık ve ele yapışık olacak sanmayın ki unu az geldi kalan yağıda ekleyip tekrar yoğuralım o yağ toplayacaktır.sonra elimize bir miktar alıp bastıralım iç malzemesini koyup elimizde yuvarlayalım sonra da bir tabakta buluna galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim (yağlı kağıt yoksa göz kararı yağlayalım).180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun hanımlar :)

cnmmm gercekten lezzeti muhteşem.ben yengemden almıştım tarifini o yapmıştı ve mükemmeldi aynısını denedim tam tutyor ölçüler.5 - 6 kez yaptım ben hafif ve istediğimiz kadar yiyebiliyoruz baymıyor insanın içini bu tatlı.

cnmmm gercekten lezzeti muhteşem.ben yengemden almıştım tarifini o yapmıştı ve mükemmeldi aynısını denedim tam tutyor ölçüler.5 - 6 kez yaptım ben hafif ve istediğimiz kadar yiyebiliyoruz baymıyor insanın içini bu tatlı.

banane yaa, ben o çiçek kurabiyelerden istiyorum. dünden beri midem bulanıyor, ilk üç ayda bu kadar bulantım olmadı, iştahım da yoktu. ama bi saattir falan rahatım, canım şöyle kek, kurabiye bir şeyler çekiyor, buzlukta elmalı kurabiyem var biraz ama...
elossa bu arada eşinin ve senin kilo durumunuzu öğrenebilir miyim

Elossa ya benim kayınpeder hataylı,kayınvalide osmaniyeli,annem ve babam erzurumlu ama ben anca yeni yeni öğreniyorum herşeyi.İçli köfteyi kayınvalidem güzel yapar bende denedim 2 kez.Birincisinde tuttu ama tadını beğenmedim.İkincisinde de bulgur hamuru hiç olmadı bile.Tutturamadım bu tarifle yapsam olur mu.Birde 2 kişiyiz evde bu tarifle çok mu çıkar?? vaktimi çok alacak olsun istemiyorum 2 kızım var ve küçükler ama çok yapmak istiyorum içli köfte.Eşim bana demese de özlüyor içli köfteyi.Yapmam lazım yaaa (

1 buçuk yıldır evliyim mutfağa ilgim çok büyük farklı lezzetler denemeyi tatmayı şık sunumlar araştırmaya bayılıyorum.sizinde tarifleriniz çok hoşuma gitti ellerinize sağlık herbiri harika görünüyor.

[

canım teşekkür ederim topiğime hoşgeldin,yani Fellahın püf noktası yok ama yumurta koymuyorsanız bulgurlar dağılır kesinlikle...[/QUOTE]

hoşbulduk canım...elbette yumurta koyuyorum içine..çoçuklarda çok seviyor...sarımsaklı yoğurt ile..fakat şimdi cesaret edemiyorum....çorba haine gelecek diye....

elossa yaa, bir şey sorcam sana, belki topiğini bu tür şeylerle megul etmemem gerekir, ama tecrübeli ve hamarat görünüyorsun napim özelden de sorulabilir, fakat belki sorcağım şeyden başkaları da faydalanır diye burdan soruyorum. üzümlü kek yapınca üzümlerim neden kalıbın veya tepsinin dibine çöküyor, aynı problemi damla çikolatada da yaşıyorum, var mı bir püf noktası. yarın şöyle tarçınlı üzümlü bi kek yapayım diyorum, haftaiçi kahvaltıda iyi oluyor, geçen hafta hep hazır yedim, içime sinmiyor hiç, evde kendi elimle yapayım diyorum, sabahları da 6 buçuk gibi kahvaltı yapıyorum, o saatte de kek dışında pek bir şey çekmiyor canım, yesem bile fazla bir şey yiyemiyorum, bari kek yapayım da karnım doysun azıcık.

ben üzümleri keki kalıba döktükten sonra ekleyeip şöyle bir çatalla karıştırıyorum ama şöylede yapılabiliyor su bardağına üzümleri ısla keke eklemeden önce unla biraz sonra keke ekle o zaman çökmez dibe elossa görünce cevap vermek istedim bunlar benim yöntemlerimm

yaptıklarına bayıldım maşallah dıyorum...özellıkle resımlı olması benım ılgımı daha cok cekıyo ellerıne sağlık dvmını beklıyoruz....

canım üzümler veya damla çikolataları unlayıp koyarsan dibine çökmez ağır olduğundan dolayı dibe çöküyor hafif unla öyle ekle hamura...

harika görünüyor canımmm ben bunu mutlaka deneyeceğim ve paylaşacağım buradaaa,çok teşekkür ederimmm

canım çok sağol,abone olmana da ayrı bi mutlu oldum çok teşekkür ederim..resime atlıcam şimdi nefiss görünüyor yaaa:))

canım evet tava böreği hem kolay hem çok lezzetli dimi..bizde ççokk severiz..ben kıymalı peynirli hariç ıspanaklıda yaparım o da çok güzel olur..Gözleme gibi oluyor lezzeti zaten bilirsin..senin börekte maşallah konuşuyor ye beni diyorrr,ellerine sağlık canımm

oy oyy bu da kolay bişi mutlaka yapmalıyım yapacağımmmm:)) çok teşekkürler hayatım emeğine sağlıkk

Canım çiçek kurabiyelerim çookk lezzetlidirrr,demek ağzının tadını biliyorsun sendeeee:)))
bu arada eşim boy 2.00,kilo 110--bense boy 1.76,kilo 70 canım..ikimizinde boyları uzun olduğundan yırtıyoruz:)) ben bu ara biraz göbişlendim ama bazen kendiliğinden kayboluyor anlamadım:)))

canım benim senle hemşehri sayılırız biliyormusunn:))) eşim Adanalı ama ailesi İzmirde yaşıyor senelerdir..Adana mutfağının büyük kısmı evimde hakim o yüzden:))
bense babam Kayseri annem Antalyalı,ama Edirne de doğdum büyüdüm ben..yani Anadolu,Trakya ve Ege mutfağını inanılmaz yaşatıyoruz biz:)benim malzemelerimin yarısını kullanırsan içli köftende sorun yaşamayacağına eminim canım..bi dene istersen benide bilgilendir olurmu

canım hoşgeldin mutfağıma,çok mutlu oldum umarım azda olsa ışık olurum mutfağına:)

hoşbulduk canım...elbette yumurta koyuyorum içine..çoçuklarda çok seviyor...sarımsaklı yoğurt ile..fakat şimdi cesaret edemiyorum....çorba haine gelecek diye....

canım inan gelmez emin ol,sana şunu söyliim haşlarken suyuna mutlaka limon sık..ben sanıyorum onu yazmayı unutmuşum

sevimsiz25: canım estağfurullah tabiki sorucaksın meşgul etmek ne demekk,bu sayfada neden varız birbirimize yardımcı olmak için..el elden üstündür dimiii:))
asin25: arkadaşım teşekkür ederim doğruyu söylemişsin o şekilde dibe çökmez gerçektende..

yaptıklarına bayıldım maşallah dıyorum...özellıkle resımlı olması benım ılgımı daha cok cekıyo ellerıne sağlık dvmını beklıyoruz....

canım hoşgeldin mutfağımaa,çok teşekkür ederim takipte kal:))

canım üzümler veya damla çikolataları unlayıp koyarsan dibine çökmez ağır olduğundan dolayı dibe çöküyor hafif unla öyle ekle hamura...

evet aynen canım teşekkürler bilgilendirme için

Kıskandım bu konuyu ben de açıcam birazdan
Fotoğraf ve ilerleyen zamanda tarif eklicem, seni de beklerim Elossa'cığım :)

Kıskandım bu konuyu ben de açıcam birazdan
Fotoğraf ve ilerleyen zamanda tarif eklicem, seni de beklerim Elossa'cığım :)

ehehehe kıskanmaaaa:)))
canım şimdiden hayırlı olsun öyle ise,gelirim tabii komşu komşunun külüne muhtaçtır! :)
tuzum biter,şekerim biter v.s. o zaman mutfağındayım

ehehehe kıskanmaaaa:)))
canım şimdiden hayırlı olsun öyle ise,gelirim tabii komşu komşunun külüne muhtaçtır! :)
tuzum biter,şekerim biter v.s. o zaman mutfağındayım

Açtım bile canım
Tabi her durumda beklerim

Veeee Elmalı Çikilopp yaptımm:))))
hemen tarifine geçeyim o kadar kolay o kadar lezzetli ki anlatamam hanımlar,zaten resimlerden de anlıyacaksınız....

4 veya 6 elmayı (büyüklüklerine göre) kabuklarını soyup rendeleyin.. içine 2 paket petibör bisküviyi ufalayın ama çok küçük un gibi ufalamayın biraz iri taneli olsun..
Bir kase kadar fındık içini un gibi ufak etm
eden rondodan geçirin o da iri parçacıklı olsun ve rendelenmiş elmaların içine dökün...
Sonra tüm bu bisküvi,elma rendesi,fındık içi karışımını yoğurmaya başlayın.. İyice hamur halini alınca yuvarlak toplar yapıp kullanacağınız servis tabağınıza yerleştirin.
Bi taraftada hazır çikolatalı pudingi hazırlayın..Biz Bitter Çikolatalı Carte Dore sevdiğimizden ben onu tercih ettim...Siz istediğiniz bir sütlü tatlıyı da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız pudinginizi yaptığınız topların üstüne dökün ve sonrasında isterseniz en üste tekrar fındık içi kullanabilirsiniz veya hindistan cevizi de dökebilirsiniz..Ama ben damla çikolata kullanmak istedim,Bitter çikolatalı pudinge çok yakışıyor çünkü..
sonraaa hazırladığımız elmalı çikiloplarımızı doğğğrruu buzdolabınaa:))
biraz soğuyup puding katılaşınca inanıulmaz bi lezzetle karşı karşıya kalacaksınız benden söylemesii:))
Afiyet olsun

Elossa'cığım süper görünüyor ellerine sağlık...
Ben havuçlusunu daha çok seviyorum bunun

Elossa'cığım süper görünüyor ellerine sağlık...
Ben havuçlusunu daha çok seviyorum bunun

canım teşekkür ederimm
ama havuçla çikolata yakışmazki yada ne bilim benim damak zevkime göre yakışmaz sanki,gerçi denemeden bişey demekte ne kadar doğru bilemem...:)
ben bunun muzlusunuda yapıyorum harika oluyor..ama muzlu yaparsam eğer pudingini vanilyalı kullanıyorum,üzerinede dövülmüş antep fıstığı.
Allahımmm harika bişi oluyorrr yakında onuda yapayım :)

Canım havucu kaynatıp bisküvi ile karıştırıyruz sonra hindistan cevizine batırıyoruz çikolata koymuyoruz...
Muzlu da değişik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…