Şu an resim yok elimde hanımlar bu topiğin abonesi olacağımı bilseydim yaptığım zaman mutlaka çekerdim :) ama netten bulduğum bir resmi yükleyeyim size fikir olsun en azından.
Eki Görüntüle 526023 Eki Görüntüle 526022
ben daha önce cevizli tarçın rüyası die bi tatlı yapmıştım hatta bu siteden almıştım ona çok bezettim bu tarifi ve biz ona bayılmıştık o galeta unu ekmek kadayıfı lezzeti veriyor resmen hmmm alıyorum tarifi mutlaka deneyecğim :)
ben daha önce cevizli tarçın rüyası die bi tatlı yapmıştım hatta bu siteden almıştım ona çok bezettim bu tarifi ve biz ona bayılmıştık o galeta unu ekmek kadayıfı lezzeti veriyor resmen hmmm alıyorum tarifi mutlaka deneyecğim :)
elossa yaa, bir şey sorcam sana, belki topiğini bu tür şeylerle megul etmemem gerekir, ama tecrübeli ve hamarat görünüyorsun napimözelden de sorulabilir, fakat belki sorcağım şeyden başkaları da faydalanır diye burdan soruyorum. üzümlü kek yapınca üzümlerim neden kalıbın veya tepsinin dibine çöküyor, aynı problemi damla çikolatada da yaşıyorum, var mı bir püf noktası. yarın şöyle tarçınlı üzümlü bi kek yapayım diyorum, haftaiçi kahvaltıda iyi oluyor, geçen hafta hep hazır yedim, içime sinmiyor hiç, evde kendi elimle yapayım diyorum, sabahları da 6 buçuk gibi kahvaltı yapıyorum, o saatte de kek dışında pek bir şey çekmiyor canım, yesem bile fazla bir şey yiyemiyorum, bari kek yapayım da karnım doysun azıcık.
Kıbrıs TatlısıMalzemeler ;
Keki için ;
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz ( ne çok dövülmüş olacak ne de çok iri orta karar)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi ;
1 kg. süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı şeker
1 paket hazır toz kremşanti
Şerbeti ;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YapılışıÖncelik olarak şerbeti yapıyoruz.Su ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha kaynatıp söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış dikdörtgen ve büyük borcam tepsiye düküyoruz( yuvarlak büyük borcamda olabilir.ben dikdötgende yapıyorum).180 derecede aynı kek gibi pişiriyoruz kürdan temiz çıkana dek pişecek.Dk veremiyorum size su an çünkü tutmamışım dakika :) ama 25-30 dakikada oluyor tahminimce.
Muhallebi içinse krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.ılınınca toz kremşantiyi muhallebiye iyice karştırıyoruz.
Kekimiz pişti. kekimiz sıcaken delikler açıp hemen soğuk şerbeti döküyoruz üzerine.şerbeti iyice çekecek ve daha sonra tenceredeki muhallebiyi tatlımızın üstüne boşaltıp kaplıyoruz.en üste servis ederken ben tercihen hindistan cevizi serpiyorum siz cevizde serpebilirsiniz.
Malzeme kalabalık gelebilir ama aslında çok basit bir tatlı denemenizi tavsiye ederim önümüz bayram.
Afiyet olsun Hanımlar :)
Not: kek mutlaka sıcak şerbetse soğuk olmalı yoksa çok dağılır tatlı.
Şu an resim yok elimde hanımlar bu topiğin abonesi olacağımı bilseydim yaptığım zaman mutlaka çekerdim :) ama netten bulduğum bir resmi yükleyeyim size fikir olsun en azından.
Eki Görüntüle 526023 Eki Görüntüle 526022
çok güzel tariflerin elossa emeğine sağlık paylaşımlarından notlar aldım bnde tava böreği bizimde kahvaltı favorilerimizdendir bende çeşit çeşit yaparım patatesli,kaşarlı,cevizli kıymalı,peynirli, :)en son patatesli yaptığımı resimlemiştim eklieyeyim bnde pişmiş hali yok ama olsunEki Görüntüle 526026 Eki Görüntüle 526027
dün beşamel soslu makrnanı denedim ve ççoook beğendim bn kaşarlı yapardım eskiden ama ağır gelirdi böyle daha hoş oldu eşimde bayıldı
onunda resmini paylaşayıımmm
Eki Görüntüle 526029 Eki Görüntüle 526030
Hanımlar şimdi verecğim tarif çok basit ve harika.Geçen gün görümcemler gelecekti oturmaya onlara yaptım bayıldık.Yumoş yumoş oluyorlar :) Ama tavsiyem hemen yiyin.Yani ben ertesi gün beğenmedim soğuk halini bunuda içindeki kabartma tozunun fazlalığına bağladım kendimce.sıcakken ve ilk yapıldğı gün harika ama çay ile.Tabiikide herkesin damak zevki belki siz soğukta seversiniz canlarım.
Malzemeler ;
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
iç malzeme ne kullanılacaksa ( patates,peynir vs.) ve tuz
galeta unu ( hamurun içine koyulmayacak ama )
galeta unu ve iç malzeme hariç diğer malzemeleri karıştırıp(yağın 1/3 ünü ayıralım bardakta) yoğurun hanımlar.hamur cıvık ve ele yapışık olacak sanmayın ki unu az geldi kalan yağıda ekleyip tekrar yoğuralım o yağ toplayacaktır.sonra elimize bir miktar alıp bastıralım iç malzemesini koyup elimizde yuvarlayalım sonra da bir tabakta buluna galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim (yağlı kağıt yoksa göz kararı yağlayalım).180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun hanımlar :)
banane yaa, ben o çiçek kurabiyelerden istiyorum. dünden beri midem bulanıyor, ilk üç ayda bu kadar bulantım olmadı, iştahım da yoktu. ama bi saattir falan rahatım, canım şöyle kek, kurabiye bir şeyler çekiyor, buzlukta elmalı kurabiyem var biraz ama...
elossa bu arada eşinin ve senin kilo durumunuzu öğrenebilir miyim
Elossa ya benim kayınpeder hataylı,kayınvalide osmaniyeli,annem ve babam erzurumlu ama ben anca yeni yeni öğreniyorum herşeyi.İçli köfteyi kayınvalidem güzel yapar bende denedim 2 kez.Birincisinde tuttu ama tadını beğenmedim.İkincisinde de bulgur hamuru hiç olmadı bile.Tutturamadım bu tarifle yapsam olur mu.Birde 2 kişiyiz evde bu tarifle çok mu çıkar?? vaktimi çok alacak olsun istemiyorum 2 kızım var ve küçükler ama çok yapmak istiyorum içli köfte.Eşim bana demese de özlüyor içli köfteyi.Yapmam lazım yaaa(
1 buçuk yıldır evliyim mutfağa ilgim çok büyük farklı lezzetler denemeyi tatmayı şık sunumlar araştırmaya bayılıyorum.sizinde tarifleriniz çok hoşuma gitti ellerinize sağlık herbiri harika görünüyor.
hoşbulduk canım...elbette yumurta koyuyorum içine..çoçuklarda çok seviyor...sarımsaklı yoğurt ile..fakat şimdi cesaret edemiyorum....çorba haine gelecek diye....
elossa yaa, bir şey sorcam sana, belki topiğini bu tür şeylerle megul etmemem gerekir, ama tecrübeli ve hamarat görünüyorsun napimözelden de sorulabilir, fakat belki sorcağım şeyden başkaları da faydalanır diye burdan soruyorum. üzümlü kek yapınca üzümlerim neden kalıbın veya tepsinin dibine çöküyor, aynı problemi damla çikolatada da yaşıyorum, var mı bir püf noktası. yarın şöyle tarçınlı üzümlü bi kek yapayım diyorum, haftaiçi kahvaltıda iyi oluyor, geçen hafta hep hazır yedim, içime sinmiyor hiç, evde kendi elimle yapayım diyorum, sabahları da 6 buçuk gibi kahvaltı yapıyorum, o saatte de kek dışında pek bir şey çekmiyor canım, yesem bile fazla bir şey yiyemiyorum, bari kek yapayım da karnım doysun azıcık.
ben üzümleri keki kalıba döktükten sonra ekleyeip şöyle bir çatalla karıştırıyorum ama şöylede yapılabiliyor su bardağına üzümleri ısla keke eklemeden önce unla biraz sonra keke ekle o zaman çökmez dibe elossa görünce cevap vermek istedimbunlar benim yöntemlerimm
yaptıklarına bayıldım maşallah dıyorum...özellıkle resımlı olması benım ılgımı daha cok cekıyo ellerıne sağlık dvmını beklıyoruz....
canım üzümler veya damla çikolataları unlayıp koyarsan dibine çökmez ağır olduğundan dolayı dibe çöküyor hafif unla öyle ekle hamura...
Kıskandım bu konuyu ben de açıcam birazdan
Fotoğraf ve ilerleyen zamanda tarif eklicem, seni de beklerim Elossa'cığım :)
ehehehe kıskanmaaaa:)))
canım şimdiden hayırlı olsun öyle ise,gelirim tabii komşu komşunun külüne muhtaçtır! :)
tuzum biter,şekerim biter v.s. o zaman mutfağındayım
Elossa'cığım süper görünüyor ellerine sağlık...
Ben havuçlusunu daha çok seviyorum bunun
canım teşekkür ederimm
ama havuçla çikolata yakışmazki yada ne bilim benim damak zevkime göre yakışmaz sanki,gerçi denemeden bişey demekte ne kadar doğru bilemem...:)
ben bunun muzlusunuda yapıyorum harika oluyor..ama muzlu yaparsam eğer pudingini vanilyalı kullanıyorum,üzerinede dövülmüş antep fıstığı.
Allahımmm harika bişi oluyorrr yakında onuda yapayım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?