Eki Görüntüle 527573 Eki Görüntüle 527574 Eki Görüntüle 527575 Eki Görüntüle 527576 Eki Görüntüle 527577 Eki Görüntüle 527578 Eki Görüntüle 527579 Eki Görüntüle 527580 Eki Görüntüle 527581 Eki Görüntüle 527582 Eki Görüntüle 527583 Eki Görüntüle 527584 Eki Görüntüle 527586 Eki Görüntüle 527587
Hanımlar 5 adet yufka yeterli oluyor.İç malzemesini ben ıspanak ve patatesli yaptım.Patatesleri haşladım ben bol içli sevdiğimden 3 büyük patates haşladım yufkanın 3 tanesini patatesli 2 tanesini ıspanaklı sardım ve tam geldi. siz hepsini patatesli yapacaksanız 4 büyük patates yeterli.hepsini ıspanaklı yapacaksanız yarım kilo ıspanak yeterli.4 tane orta boy soğanı kavurdum. sonra haşladığım patatesleri rendeledim. kavurduğum soğanın yarısını rendelediğim patateslere ekledim.soğanın kalan yarısının üstüne de yıkayıp doğradığım ıspanakları ekledim ve suyunu salana kadar hafif pişirdim.suyunu süzdüm sonra.isteğe bağlı tuz ve baharat koyabilirsiniz iç malzemelerinize.bir kasede 1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum) 1 su bardağı suyu karıştıralım.yufkamızın bir tanesini tezgaha yayalım.yufkamızın yarısına bu yağlı su karışımından sürelim.sonra süzgecimize 1 yemek kaşığı un koyalım ve yağladığımız yufkanın yağlı kısımlarına eleyelim.sonra yağlamadığımız kısmını katlayalım üzerine.tekrar yağlı karışımdan sürelim tekrar 1 yemek kaşığı un eleyelim. Yufkamızın geniş kısmına iç malzememizi koyalım,malzememizin üzerine ben peynir rendelemiştim azda ondan serptim siz lorda kullanabilirsiniz. kenarından biraz içe kıvırıp dolayalım.4 parmak kalınlığında keselim ve yağladğımız veye yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayalım.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.en son yağlı su karışımımızdan az arttı bende içine az yoğurt koyup üzerlerine sürdüm.200 derece fırında kızarana dek pişirdim.Elediğimiz un ve yağlı su karışımı elde açma börek tadı verdi ve inanın çıtır çıtır oldu harikaydı.Afiyet olsun...
yarın 2 komşum gelcek bana hoşgeldine
2 renkli kurabiye yapmayı düşünüyorum
aklımda değişik bi tarif var, eğer beklediğim gibi güzel olursa paylaşırım burda
eminim olucaktır canımm,merakla bekliyorum resim çekmeyi unutmaa..benim çiçek kurabiyelerimde çok lezzetli oluyor ağızda dağılıyor haberin olsun:))
ayy vallahi ben bu topiği bırakmam artık bir hamarat daşınız olarak bende arada bir ekliyim bari yaptıklarımın resmini üşenmezsem
ayy bu ne süper pratik ve güzel görünen bir börek ayol adı ne bunun bunu da not alayım bari
canım bilmem ben sürekli yenibahar ekliyorum ve hoşumada gidiyor..zaten çok keskin bir baharat değil,dokunuşu yetiyor yada bilmem belkide tamamen damağımı tatmin ediyorum sanırım:))
maydanoz bn çok severim,dereotu ve maydanoz evimden asla eksik olmaz kahvaltıda bile yaz kış masamda görmem lazım..birde annemde koyar köftlere bikaç dal maydanoz belkide ondan el alışkanlığı olabilir:)
dediğin gibi yeşillik olsunDD
canım bilmem ben sürekli yenibahar ekliyorum ve hoşumada gidiyor..zaten çok keskin bir baharat değil,dokunuşu yetiyor yada bilmem belkide tamamen damağımı tatmin ediyorum sanırım:))
maydanoz bn çok severim,dereotu ve maydanoz evimden asla eksik olmaz kahvaltıda bile yaz kış masamda görmem lazım..birde annemde koyar köftlere bikaç dal maydanoz belkide ondan el alışkanlığı olabilir:)
dediğin gibi yeşillik olsunDD
hangi sayfada bu çiçek kurabiye
Aman Allahımmm harikasın canım yaa,gece gece nasıl canım çekti anlatamam valla..Ellerine sağlık elin kolun dert görmesin nasıl güzel olmuşlarr..
bende yapıcam özendimm:)))
Bırakma tabii şekerimm:))
üşenmeeee çek gitsin resimlerini:)
ben bazen unutuyorum rsim çekmeyi,o kadar kaptırıyorum ki kendimi mutfakta..yerken aklıma geliyor resim çekmediğim o zamanda iş işten geçmiş oluyor:)
artıkeşim sormaya başladı Aşkımbunu çektinmi,bunu çekicenmi bak şeklini bozucam sonra kızıcaksın diyor kıyamamm:))))
adam bana sormadan bişey yiyemez oldu:))))
ayy vallahi ben bu topiği bırakmam artık bir hamarat daşınız olarak bende arada bir ekliyim bari yaptıklarımın resmini üşenmezsem
ayy bu ne süper pratik ve güzel görünen bir börek ayol adı ne bunun bunu da not alayım bari
evet görüntü olarak güzel tabi bende terbiyeli şehriye çorbama çok yakıştırıyorum maydanozu annemde senin gibi çok sever maydanoz kahvaltıda bile olur masada bende roka çok severim kahvaltıda bile yerim kokusuna bayılıyorum diyebilirim maydanoz ve roka çok güzel kokan yeşilliklerimiz gerçi ALLAHIN yarattığı her şey süper ve mükemmel hani laf var ya MEVLAM neylerse güzel eylemiş yani ay muhabbete daldım yalnız ben
bende maydanoz olmazsa olmazım köftede canım ailemde de öyle gördüm yani çevremde herkes maydanoz koyuyor köfteye.
kesinlikleeee,çok güzel görünüyorlar canım valla dibim düştü burdaaa:))mutlaka denemelisin tatlım...
ne şekersiniz aşk böcükleri
bende çok becerikliyimdir kendimi övmek gibi ama öhömmm beni alan yaşadı
ama tabi ben canım istedikce mutfağa giriyorum hergünün menüsü anneme ait birde misafirlere ben yaparım hep pasta börek yemek vs. falan değişik şeyler öyle yani
artık bende evlenince kocacığıma yaparım bol bol o zaman her gün çeker çeker koyarım
tamamdır şekerim
ben şimdi yatıyorum, çoook uykum geldi
sizlere iyi geceler kızlar
hay allah iyiliğini versin emi :))) güzel oldu ama :)))
yalancı el açması böreği :))) bu nasıl :)))
ayy çok sağol yaaaabende hep bunu merak ediyordum işte geçenlerde canım üzümlü kek istemişti bi kaç ay önce işte o kadar özene bezene yaptım pişince bir baktım hepsi diipte çok üzülmüştüm bunu not alıyorum
önmli değil canım afiyetlee
immortalwoman bu arada canım istedi u börekten eline koluna sağlık kokusu geldi sanki hmmmmm misss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?