Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
yani o zaman daha zevkli olur yemek pişirmek hep evdekilere taddırıyorum yemeklerimi azıcıkda sevgili kocama taddıraydım yani

aynen öyle evdekiler yiyolar bizdede. sevgilimede sadece şunu yaptım bunu yaptım diyebiliyorum anlatarak doyuruyorum onuda kremalı patatesi gördüm hemen söyledim. böyle böyle yemek var denicem güzel olursa evlenince sanada yaparım dedimm
rabbim herkese nasip etsin inşallah kendi yuvasını kurmayı, kendi mutfağında yemekler pişirmeyi

paylaşmazmıyımm canımm yaa. yapıyım hmen burdayımm büyük ihtimal salı günü yaparım

sağol canım AMİN İNŞALLAH ALLAH kalbime göre birini versin AMİN
:)
kız zaten ben mutfakta çok hünerliyimdir varya hamaratım yani elimin lezzetine de güveniyorum beni alan yaşadı kızzzz
şok markatin ki iyi mi kız şaşırdım yani
ben hep başka marketlerden aldım krema ama çok kolay bozuluyor ya hemen alıp o gün yapman lazım neredeyse bi defasında bi kaç tane almıştım bi tanesini kullanmadan çöpe attım mecbur

Aminn canımm Rabbim gönlünüze göre yuvalar kurmanızı nasip etsin inşallah..

Evetttt kuru fasulyemin yanına yapmış olduğum Tereyağlı tavuk suyu ile yapılmış pilav görmeye hazırmısınızzzzzzzzzzzz

AMİN canım
aynen bende diyorum bunu yaptım şunu yaptım diye onunda benim anlatmalarımdan canı çekiyo bir yerleri şişicek kuzumunkıyamam
artık evlenince yapar yapar yediririz ağız tadıyla nasip etsin RABBİM cümlemize İNŞALLAH AMİN

ehehehe kızlar yaa çok hoşsunuz gerçektennnn
koca tarifim yok olsa kesin yapardım size birer tane valla
keşke tarifi olsa. gerçi bnde aday varda hemencik evlenebilmenin tarifi olsa olabilir sen bize en iyisi paranın tarifini verrr daha çabuk evlenebilmek açısındann

paylaşmazmıyımm canımm yaa. yapıyım hmen burdayımm büyük ihtimal salı günü yaparım

eheheh tamam o zamancanımcımm merakla bekliciimmm

canım şoktan ilk kez aldım ben önünden geçerken girmiştim ne var ne yok kolaçan etmeye..evdede 1 tane vardı yedeklemek için almıştım..:)
şansıma iyi çıktı

Aminnnn canımm

keşke tarifi olsa. gerçi bnde aday varda hemencik evlenebilmenin tarifi olsa olabilir sen bize en iyisi paranın tarifini verrr daha çabuk evlenebilmek açısındann

ehehehe bak işte onun tarifi kimsede yok:)))

elossa canım çıkmam gerek ama gelir gelmez bakıcam tarifinee. şimdidenn ellerine sağlıkkk

TAVUK SUYUNDAN TAVUKLU TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER;

2 su bardağı pirinç
üzerini geçecek kadar tavuk suyu
150-200 gr tereyağ
tuz
biraz tavuk eti
karabiber

YAPILIŞI;

arkadaşlar ben 1 kg tavuk fileto haşladım..tavuğun kemiksiz göğüs kısmı yani...ama bu kadar haşlamanıza gerek yok küçük bir parça olsada olur,sonuç olarak pilavın üzerine konulacak..pirinçlerimi bol tuzlu soğuk suda yaklaşık 3 saat beklettim..sudan geçirip iyice duruladım,yani duru suyu akıncaya kadar soğuk sudan geçirdim..tereyağımı tencereme alıp erittim ve üzerine yıkamış olduğum pirinçlerimi ekledim..7-8 dk ara ara karıştırarak pirinçlerimi iyice kavurdum..o arada 3-4 damla limon suyu ekledim ve tuzumuda ilave edip haşlamış olduğum tavuğumun suyundan alıp pirinçlerin üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar örttüm..
çok kısık ateşte yaklaşık 20 dk da pilavım hazırdı..
sonra yine bir kasenin zeminine haşladığım tavuklardan parçalayıp üzerine hazırlamış dinlendirmiş olduğum pilavımdan ekledim ve çok bastırmayın bu aşamada..orta karar yani..sonrasında bu kasemin üzerine servis edeceğim tabağımı kapattım ve ters yüz ettim..kasemi kaldırdığımda içeride beni bekleyen enfess şey görülmeye yenilmeye değer..:)
tereyağın kokusu ve tavuk suyunun orjinalliği üzerine pilav tanımıyorum..son olarak karabiber ilave ettim biz çok severiz herkese tavsiye ederim..
afiyet olsunnn

ehehehe:))) sağol tatlımm
o zaman ben konuyu tamamen kapatayım yarın sabah bende Dukan Diyetine başlıyorum çok hırslı ççookk kararlıyım.

Yok kapatmaSonra devam edelimÇok vermen gerekiyor muBende başlayacağım diyete ama şuda geçsin buda geçsin başlayamadım...Bu haftada aşure haftası diye vazgeçtim aşurede yapayım sonra başlarım diyorum

Yok kapatmaSonra devam edelimÇok vermen gerekiyor muBende başlayacağım diyete ama şuda geçsin buda geçsin başlayamadım...Bu haftada aşure haftası diye vazgeçtim aşurede yapayım sonra başlarım diyorum

canım göbüşlendim ben fena halde..onu vericem inşallah..boyum uzun kg aşırı değil ama balık sayılırım..boydan yırtıyorum o göstermiyor pek:))
ama göbüşüm sinir ediyor epey oldu,eşimle spora yazıldık akşamları 1 saat salona gidiyoruz.bende fırsattan istifade sporla diyeti aynı anda yapmak istedim..dukanıda çok araştırdım kitabımı bile aldım..dün ve bugün bunca yemeği yaparken aralarda kitabı bile bitirdim:)))
inanılmaz etkiliymiş görücezz bakalım Dukancanı
bu arada 4-5 kg verdimmi tamamdır

Son düzenleme:
topiğine göz attımda herşey cok güzel görünüyor ellerine sağlık eşin şanslı canım her gördüğümden istedi anneme yaptırıcam bikaçını yemek yapmayı henüz bilmiyorumda

Son düzenleme:

Kolay gelsin canım
Bende karatay yapacağım inşaallahdaha öncede yapmıştımbende 3-4 versem yetecek ama başlayamadımsporada başlayacağım haftada 3 gün 2 saat gidip görüştüm ama diyete başlamadan onada başlamak istemiyorumyemekler yakamı bırakmıyor

topiğine göz attımda herşey cok güzel görünüyor ellerine sağlık eşin şanslı canım her gördüğümden istedi anneme yaptırıcam bikaçını yemek yapmayı henüz bilmiyorumda

canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma
yemeklerimi beğenmene sevindim,eminim anneciğin benden çok çok daha lezzetli yapıyordur,ellerinden öperim çok selamlarımı ilet..yaptıklarından zaman zaman paylaşırsan çok mutlu olurum

sağol canımm çok teşekkürler,sana da kolay gelsin..bakalım nasıl gidicek ilk bikaç gün:)
ben düzenli her gün tam 1 saat yürüyorum..kursa gidiyorum ve oraya gitmem yarım saat dönmem yarım saat sürüyor..bende yürüyorum o yolu,en azından hareket etmiş oluyorum çok faydasını gördüm yürüyüşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…