Ellosa mutfağında bende bir tarif paylaşmak istiyorum burda paylasan oldumu daha önce bilmiyorum;çok sık yaptığım tarifini yine kk den aldığım bir kurabiye tarifi.Belki bilen ve yapanlar vardır.Çok pratik,1 hafta kapalı bir alanda(kavanoz,fanus) muhafaza edildiğinde hiç bir bayatlama olmuyor.Kıtır kıtır kurabıyeden hoşlanmayanlara,kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyenlere(un kurabıyesı sevenlere)şiddetle tavsiye ederim..
KREMŞANTİLİ KOLAY UN KURABİYESİ
1 poşet kremşanti(kutularda genelde 2 poşet oluyor 1 tanesini kullanıyoruz)
1 bardak sıvı yağ(ben rıverıa zeytınyağ kullanıyorum,keklerde bile zeytinyağından vazgecmıyorum,koku olmuyor)
3 bardak un
Arzuya göre(fındık,badem,ceviz)ezıp hamurun içine katılabılır(Çok daha lezzetli oluyor)
Kakao sevenler kakao da ilave edebılır.
Damla çikolata ya da pudra şekeri ile süsleme yapılabilir(ben pudra şekeri yerine dekorlu sekerlı vanılın ile süsledim)
Yapılışı:Sıvı yağ ve kremşantiyi mıkserle 1-2 dakika düşük mod da çırpıyoruz,üstüne 3 bardak unu eliyoruz ,normalde tarfide yok ama ben içine 1 tatlı kaşığı nişasta koyuyorum(mısır ya da buğday farketmez)ve iyice yoğuruyoruz.Şekil alıcak kıvama gelene kadar.Kalıplarımızda şekil veriyoruz.Kalıbı olmayanlar bardak ,catal la süslüyebilir.Fırın tepsisine yaplı kağıt seriyoruz(benim evde bitmişti fırcayla yağladım)fırınımızı önceden(5dk)kadar önce çalıstırıyoruz.170-180 dercede 15 dk kadar pişiriyoruz üstü pembeleşmemiş olucak 15 dk dinlendırıp pudra şekerle susleyebılırsınız.Afiyet olsun...
Not:Çok şekerli sevenler hamur asamasındayken 1 yemek kasığı pudra şekeri ilave edip yoğurabılır.Hamur çok şekerli olmuyor çünkü...
Eki Görüntüle 555214 Eki Görüntüle 555215 Eki Görüntüle 555216 Eki Görüntüle 555217
kızlar bu akşam bunu denemek istiyorum ama bardaklar su bardağı mı olacak çay bardağı mı olacak bilemedim..yardım ederseniz sevinirim..
Su bardağı canım..
eline sağlık canımmmm gece gece karnım acıktı valla yaaa
hafta sonu sultan lokumunu yaptım, herkes bayıldı..
eşimden 10 üzerinde 13 aldım
( bir önceki tattırdığım tatlıya 10 üzerinden 7 verince, ordan kesilen 3 puan sultan lokumuna gitti sanırım)
misafirlerim de çok beğendiler, tarifini bile aldılar yanii
sultan lokumunu hafta sonu misafirlerime yaptım bayıldılarrrbi fotoda benden olsun.
teşekkürler elossa
Eki Görüntüle 556383
Haftasonu gelen misafirlerime patlıcan sarma yaptım. İslim köfte gibi olacağını düşünmüştüm ama lezeeti daha farklıydı. Çiğden konan et ağır ağır piştiği için mi yoksa sarımsak olduğu için mi bilemedim. Ama gerçekten yüzümü ağartan çok güzel bir davet yemeği oldu.
Tarif için teşekkürler.
Bu da servis öncesi acelece çektiğim fotoğraf
Eki Görüntüle 556398
Rica ederim canım,denemeni tavsiye ederim:)Bu arada yeni tariflerin çok iştah açıcı gözüküyor ellerine sağlık
sultan lokumunu bende hafta sonu yaptım 2 servis tabağı çıktı..herkes çok begendi haifi bir lezzet bende tarif için teşekkür ediyorum :)
su sultan lokumuna bır ben merak salmadım hanı
kızlarrr
soyle pandıspanyadan krem santılı pasta yapabılırmıyız? yaparsak nasıl yaparız
guzel sutlu tatlılar ıstıyorummmm
teşekkür ederim canımm,düdüklüde yapmazsan eğer geceden fasulyeleri ıslatırsın,suyunu dökmeden aynı su ile tabi üzerine biraz daha ilave ederek tencerede pişene kadar haşlarsın..ayrı bir tencerede de soğan salça et yağ tuz v.s. iyice pişirip haşlamış olduğun pişen fasulyelere ekler 1 kez daha hepsini bir kaynatır altını kapatırsın..yarım saat dinlendimi servise hazırrofff off süperr görünüyorr
peki düdüklüde yapmasak nasıl yapalım canım etleri soğanları kavururken tavada kavurup mu atalım içine mesela?
bu da çok güzel ve değişik bişi gibi görünüyor hiç yemedim de denemedim de büryan güzel mi lezzeti bende yapayım bundan ayy becerebilir miyim ki acaba senin ki gibi
sultan lokumunu bende yaptım hanımlar
hemde 2 defa hem cumartesi hemde pazar
aileme,komşularıma vede iş arkadaşlarıma dağıttım herkes çok beğendi.
ve tadına bakan herkes''içinde ne var,ne kadar güzel tadı''diye yorum yaptı..
çok beğenildi tavsiye ederim
elossacım su beyaz lahana dolmasını fırında mı pisirdin acaba? bide ne kadar zamanda pisirdin canım cekti vallasenin topige girince agzım sulanıp geri cıkıyorum
kızlar bu akşam bunu denemek istiyorum ama bardaklar su bardağı mı olacak çay bardağı mı olacak bilemedim..yardım ederseniz sevinirim..
vay hala bana cok lezzetlı bıseymıs gıbı gelmıyor ya :S neye benzıyo tadı cokomele fılanmı
hıı bide istiridye mantarını nerden bulabilirim:26:
teşekkür ederim canım :)))
elossa senden bi isteğim var kabak tatlısı yapmanı istiyorum tam ölçüleriyle yedikçe yediren kendinee lütfeennnnn
Elossa' cım bi şey sorucaktım sana
ben muzlu puding aldım sultan lokumu yapıcam ama paket 750 ml süt için
şimdi ben yarım ölçü yapıcam nasıl ayarlıyayım ölçüleri tatlım
canım tabiki yaparımm ama bu haftayı atlatmam lazım Dukan diyetine başladım bugün ve atak evremdeyim..haftasonuna kadar vücuduma şeker yağ tuz un girmeyecek..o yüzden 1 haftacık beklermisin..
yapmak çok kolayda sadece eşim bitiremez yardım etmem lazım,kafayı yerim ben o tatlıdan yapıpta yemezsem
canım tabiki yaparımm ama bu haftayı atlatmam lazım Dukan diyetine başladım bugün ve atak evremdeyim..haftasonuna kadar vücuduma şeker yağ tuz un girmeyecek..o yüzden 1 haftacık beklermisin..
yapmak çok kolayda sadece eşim bitiremez yardım etmem lazım,kafayı yerim ben o tatlıdan yapıpta yemezsem
canımcım 2,5 bardak tam denk gelir..su bardağıyla ama..bu arada paylaşmayı unutmaa:)
canım cevaplar için tesekkurler en kısa zamanda denicem dolmayı:) sultan lokumu da popüler olmus burda onu da denemek farz oldu
Diyettemisin:))kabak tatlısına bayılıyorum.Bana tarifi kabak satan pazarcı vermişti.Geceden 1kg kabağa 1 bucuk bardak seker döküp beklet dedi,ertesi gün yarıya kadar tencereye suyu salmıstı o sekılde kaynatıp yaptım.Icıne karanfıl,tarcın kabuğu attım lokum gibi olmustu.Ikı haftadır yememek ıcın almıyorum.
ciddi misin keşke tatlıyı yapıp girseydin diyetinapalım bekleyelim ya ben kabak tatlısı delisiyim bazen tutuyo bazen tutmuyo sinir oluyorum bendee heyecanla bekleyecmm
teşekkürler tatlım
tmm canım paylaşırım mutlaka
bugün yine tatlım yaptım onuda paylaşırım
bu hafta kocişimin doğum günü haftası hergün tatlı yapıcam biraz şımartayım
aslında güzel ve özel bi yemek hazırlamak istiyorum fikir verirsen çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?