Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
aaa keşke yapsaydım bak aklıma gelmedii
bu arada kremalı patates aldı götürdü beni yemeliyim bunu yemeliyim ama eşim sevmiyor patates yemeklerini oğlumla kendime yaparım yarı ölçü ileeee

En çok yapmak istediğim şeylerden birisidir mercimek köftesi diğeride kısır.. bu ikisini yapmak zor geliyor bana.. nedense beceremem gibi geliyor..

Bu arada Elossacım muhteşem bir dönüş yapmışsın...
Ellerine sağlık.. Bir kere maşaallah sana.. Ben yine sultan lokumu yaptım ama bu sefer vanilyalı pudingden denedim.. içinede damla sakızı attım bakalım nasıl olacak...

ay canım bu tarif tam benlikmiş, klasik lahana sarmasını hiç beceremedim şimdiye kadar çünkü, hep sinir bozukluğu ve hüsranla sonuçlandı
bide bunu deneyeyim bulgurla ama pirinci bırakmaya çalışıyorum

aaa keşke yapsaydım bak aklıma gelmedii
bu arada kremalı patates aldı götürdü beni yemeliyim bunu yemeliyim ama eşim sevmiyor patates yemeklerini oğlumla kendime yaparım yarı ölçü ileeee

hayatım bi dahaki sefere çek mutlaka emii:)
bu arada kremalı patates gerçekten alıp götürecek kadar güzelll mutlaka tavsiye ediyorum..paylaşmayı unutmaaa

canım çok teşekkür ederim çok sağol
hafta içi kurstan dolayı bazen akşam yaptıklarımı çekemiyorum yorgun oluyorum bazen...birde benim pc de olan bir programdan resim yüklrken sayfa bembeyaz oluyordu sorunu kökten halletti kocişim ve ikimizde rahatladık
sultan lokumunu yapmışsın ama paylaşmadınn,hemen bekliyorummm

canım evet oldukça kolay,tabi biraz uğraşıyorsun ama emek vermedende tadı olmuyor hiç bişeyin..yaptığında paylaşımını beklerm

Ayy deliricemm bu tarifler ne böyle.Çok canım çekti çookk.Hepsini yiyesim geldi hepsini
Topiğe devamlı ugraamam gerek yoksa boyle ust uste gorunce yemeklerı daha fena oluyorum :)
Elossa ellerine sağlık.

Son düzenleme:
TEREYAĞLI ETLİ KURU FASULYE

MALZEMELER

400 gr dana eti(iri doğranmış)
400gr kuru fasulye
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 yemek kaşığı tuz
150-200 gr tereyağ
1 düdüklü tencere

YAPILIŞI;

Arkadaşlar fasulyelerimizi etlerimizi iyice yıkayıp düdüklümüze koyuyoruz..soğanları yemeklik doğruyor,domateside irice doğruyoruz.salçalarımızla birlikte düdüklümüze ilave edip,tuz ve tereyağımızıda ekliyoruz .üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde suyumuzu ilave edip,ilk önce kaynayana kadar yoğun ateşte,düdüklüden ses gelmeye başladığında ise mum ışığı denecek kadar az ateşte pişiriyoruz..
yaklaşık 35-40 dk içinde etli tereyağlı kuru fasulyemiz servise hazır..
Afiyet olsunn

Ayy deliricemm bu tarifler ne böyle.Çok canım çekti çookk.Hepsini yiyesim geldi hepsini
Topiğe devamlı ugraamam gerek yoksa boyle ust uste gorunce yemeklerı daha fena oluyorum :)
Elossa ellerine sağlık.

canım teşekkür ederiiimm,beğenmene çok sevindimm
topiğime uğramadan geçme ama darılır yemeklerrrr
hatta paylaşımda isterim canm senden ona göree,topikten çıkmadan bi TEREYAĞLI ETLİ KURU FASULYE me bakmayı unutma,ardından tereyağlı pilav gelecek.)

Ya çok güzel görünüyorlar, iştahım açıldı iyice. Elinize sağlık. :81:

nefis görünüyor çiğden mi koydun fasülyeyi yoksa geceden ıslatttınmı

canım teşekkür ederim...ben çiğden koyardım ama bu fasulyeyi ilk kez aldım çok övdüler..riske atmak istemediğimden geceden soğuk suda beklettim tadını anlamak açısından....bugünde öğlen gibi pişirdim..
ama inanılmaz lezzetliymiş fasulye çiğden yapıcam bundan sonrakileri her zamanki gibi:)

Ya çok güzel görünüyorlar, iştahım açıldı iyice. Elinize sağlık. :81:
sağol canımm çok teşekkür ederim

ALLAHIM krizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
kızım bi gün bir yerlerimizi şişiriceksin haaaaa
bu nee harikaaaaa eline sağlık
ağzım sulandı yaaa denemeliyim bunu en kısa sürede

ALLAHIM krizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
kızım bi gün bir yerlerimizi şişiriceksin haaaaa
bu nee harikaaaaa eline sağlık
ağzım sulandı yaaa denemeliyim bunu en kısa sürede

dene tabisii hayatımmmm durduğun kabahatt:)))
teşekkür ederim bu aradaa,bak deneyince beni öpmek için yalvarıcaksın görürsüünnn,o kadar harika bişi bu tariff

bayıldımm bunaaaaaaaa

en yakın zamanda denemem lazım. ama yarım ölçüden yapsam nasıl olur ki elossa :44::44::44:

bayıldımm bunaaaaaaaa

en yakın zamanda denemem lazım. ama yarım ölçüden yapsam nasıl olur ki elossa :44::44::44:

canım olur tabisii,tüm malzemeleri yarıya indir.1 krema 4-5 patates olarak..kaşarda serbestsin çok seviyorsan çok,az seviyorsan az koy canım..ama biz bol kaşarlı sevdiğimizden boca ettim bayağı:)

canım olur tabisii,tüm malzemeleri yarıya indir.1 krema 4-5 patates olarak..kaşarda serbestsin çok seviyorsan çok,az seviyorsan az koy canım..ama biz bol kaşarlı sevdiğimizden boca ettim bayağı:)

sağoll canım daha önce hiç denemedim. tadına bakmak amaçlı yaparım yarım ölçü beğenirsem daha sonrakilerde arttırırım. ama tadıda görüntüsü gibi harikaysaa 2 katına bile çıkarabilirimmm

canım birde menünde bunun yanında ne oluyor. yanına neler yapabilirizz ki:44::44::44:

dene tabisii hayatımmmm durduğun kabahatt:)))
teşekkür ederim bu aradaa,bak deneyince beni öpmek için yalvarıcaksın görürsüünnn,o kadar harika bişi bu tariff

öptüm şekerim şimdiden bu leziz ve harika görüntülü tariflerin için mucuk
denicem yaa en kısa sürede krema alayımda
bi kocam yokki şöyle yapınca taddırayımda iltifatlar alayım haha:)

dmi amaa bnmde kocam olaydı hergün ona güzel güzel yemekler yapardım.

canım çok büyük bişi kaçırıyorsun deseemmm,gerçekten bayılacaksın gerçi damak zevkiyle alakalı ama içindeki malzemeleri seviyorsan eğer acaip hoşuna gidecek eminimm:)
etlerin yanında harika oloyor canım,tavuk,kırmızı et,balık yanına çok yakışıyor..ama tek başınada tüketebilirsin çünkü çok doyurucu bir lezzet..
yaptığında paylaşmazsan küseriimmm

bendende muck muckk:)) krema heryerde var canım..ben Şok markete gitmiştim oradan aldım Miss marka ve çok memnun kaldım lezzeti çok iyiydi..patateslerin üzerine dökmeden çay kaşığıyla tadına baktım çünkü..bu kadar çok mutfağa düşkün olduğumdan artık bu tarz şeylerin önce tadına bakıp sonra eylemi gerçekleştiriyorum
kocişin olur kuzum yaa,hayırlısını versin Rabbim..o zaman bol bol deneme yanılma yaparsın ben gibi

dmi amaa bnmde kocam olaydı hergün ona güzel güzel yemekler yapardım.

yani o zaman daha zevkli olur yemek pişirmek hep evdekilere taddırıyorum yemeklerimi azıcıkda sevgili kocama taddıraydım yani

ehehehe kızlar yaa çok hoşsunuz gerçektennnn
koca tarifim yok olsa kesin yapardım size birer tane valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…