canım evet hamuru..ortadaki çorba..tavuklu çorba..çok acı ve çok sıcak yapılır..genzin yanmazsa o arapaşı olmaz:)
o acıyı bastıracak tek şey beraberinde yediğimiz hamurudur..ayy nasıl canım çektii..yapsammı acaba yarın..nasılsa benim diyette bol tavuk var..hamurunu yemeyiveririm:)
Çok güzel görünüyor...Mutlaka denemeliyim...Ellerine sağlık.
yapiciimmm bende özlemişim çoktandır yapmıyordumyap kız yap merak ettim yapılışını da görmüş olluruz tarifni de vermiş olursun:)
kızlar henüz vakit bulabildim eklemeye,yemek yedik v.s...şimdi Lale Devri başlayana kadar sizinimm:)))
Tavuklu Yarma Çorbası (aşurelik buğday yani)
MALZEMELER;
2 parça tavuk göğüs
1 orta boy kase Aşurelik buğday
tereyağ
kırmızı toz biber
kuru nane
YAPILIŞI;
1 orta boy kase aşurelik buğday iyice yıkanır tencereye alınır.üzerine tavuk göğsü eklenir ve 5 su bardağı su eklenerek buğdaylar pişinceye kadar kaynatılır..sonra içinden pişen tavuklar çıkartılıp minik minik doğranır ve tekrar tencereye buğdayların içine eklenir..1-2 taşım daha kaynatılıp sos tenceremizde tereyağ eritilir ve yağın içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,2 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bikaç kez karıştırılıp tavuklu buğdayın olduğu tenceremize dökülür..1 kez dha hepbirlikte kaynatılır ve servise hazır..
Afiyet olsunn:)
Eki Görüntüle 532412 Eki Görüntüle 532413 Eki Görüntüle 532415 Eki Görüntüle 532414 Eki Görüntüle 532418 Eki Görüntüle 532416 Eki Görüntüle 532417 Eki Görüntüle 532419 Eki Görüntüle 532420 Eki Görüntüle 532421 Eki Görüntüle 532422 Eki Görüntüle 532423 Eki Görüntüle 532424 Eki Görüntüle 532425 Eki Görüntüle 532426 Eki Görüntüle 532429 Eki Görüntüle 532428 Eki Görüntüle 532427
İçinde tavuk olan herşeyi çok severim,bu çorbanın kokusu geldi resmen
Eline sağlık...
canım bunları ben sık sık yaparım ve sonuç mükemmel,resimler bana ait değil ama tarife ait.pc m de kayıtlı olduklarından hemen ekliyorum:)
Eki Görüntüle 543548
SUSAMLI POĞAÇA
MALZEMELER : Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN : peynir
maydonoz
ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 543549
Mayalı Poğaça
Malzemeler:
1su bardağı, sıvıyağı
1 su bardağı, ılık, su
1 su bardağı, ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
Bir paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
200 gram, beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Mayalı Poğaça Tarifi:
Karıştırma kabına, önce yaş mayayı alalım üzerine, ılık su ve ılık sütü dökelim, elimizle mayayı eritelim. Mayayı 5 dakika, mayalanmaya bırakalım, süre sonunda, şekeri, tuzu, sıvıyağı ilave edelim elimizle güzelce karıştıralım. Son olarak unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim on dakika mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada maydanozu ayıklayalım, iyice yıkayıp süzgece alalım suyunun iyice gittiğine emin olduğumuzda, kesme tahtasında ince kıyalım. Geniş bir kaba alalım üzerine peyniri ilave edip karıştıralım bir kenara alalım.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım 25-30 cm çapında sigara böreği sarar gibi saralım, yağlanmış tepsiye dizelim, 40 dakika kabarması için dinlendirelim. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürelim, 160 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Bu malzemeden, 2 tepsi, poğaça çıkıyor.
Eki Görüntüle 543551
Katmer poğaça
Kullanılan Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta ( sarısı üstüne sürülecek)
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
100 gr tereyağ,
Peynir ve maydonoz
Hazırlık
mayalandırlırken kabarıp yapışmamalarına dikkat etmek gerekmektedir
Tarifin Hazırlanışı
Ilıtılmış süt, sıvıyağ, tuz, maya, şeker, yumurta akı ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanmadan 8 parçaya ayrılır. Daha sonra her parça tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından sürülür.Biraz kıyır olması isteniyorsa tereyağı daha fazla kullanılabilir. Hamurları üstüste dizilerek işlem tamamlanır. En üsttekine yağ sürmeden ve hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür. Sigara böreği sarar gibi sekiz parçaya kesilip, arasına peynir koyarak sarılır. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.180 C derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Neden güzel şeyler hep zararlı olur ki...Şunların güzelliğine bak,yemesi de güzel ya sonra...Elossa alacağım kiloların sorumlusu sensin :) Kendime bir suçlu bulduğuma göre bu tarifleri yapabilirim :)
Elossa mümkün olsa da tepsiyle gönderebilsem sana brownimiBurdan bakabilirsin canım bütün detaylarına brownimin tarifine
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/555588-8-dakikalik-eserimmmmbrownimm.html
eheheh dimi hayatımm,sende benim gibi Dukan diyeine başlarsın azıcık şişince:)))
tariflei denediğinde paylaşmazsan 100 kg ol inşallah
canım benim yaa çok sağol teşekkür ederiimm
hemen bakiciim tarife
Amaninnn...Paylaşmammı resim de eklerim,yorumumuda yaparım... :)
Bütün tariflerine baktım.İlk kez bir topikte tüm sayfalara baktım.Tekrar ellerine sağlık.Tariflerini deniycem. Burada da paylaşcam :)) Feci korkuttun
Elossa canım börek çekiyor feci şekilde
artık börekleri hazır yufka yerine baklavalık yufkadan yapıyorlarmış.
Sen de bi yapsan da resimlesen ona göre yapsak nasıl olur acaba?
Rejimde sonraya kalsın
elossa ne demek bu arada?
kremalı kaşarlı patates tarifini yaptım elossacımm ama sanırım az pişirdim biraz daha pişmesi gerkiyormuş. aslında 40 dk pişti. kaşarı koyduktan sonra 3 4 dk yine pişti ama kremayı tam çekmedi. aç olduğumuzdan ve diğer yemekler hazır olduğundan daha fazlada bekleyemedik. sen pişirdiğinde patatesler tamamen çekiyormu kremayı yoksa normaldede böylemi. fotoğrafı fırından çıkarır çıkarmaz hemen çektim :44::44:
Eki Görüntüle 558115
cerkez gillisi bu bilmem hic yedinizmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?