Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

yap kız yap merak ettim yapılışını da görmüş olluruz tarifni de vermiş olursun:)

İçinde tavuk olan herşeyi çok severim,bu çorbanın kokusu geldi resmen
Eline sağlık...

Neden güzel şeyler hep zararlı olur ki...Şunların güzelliğine bak,yemesi de güzel ya sonra...Elossa alacağım kiloların sorumlusu sensin :) Kendime bir suçlu bulduğuma göre bu tarifleri yapabilirim :)

Neden güzel şeyler hep zararlı olur ki...Şunların güzelliğine bak,yemesi de güzel ya sonra...Elossa alacağım kiloların sorumlusu sensin :) Kendime bir suçlu bulduğuma göre bu tarifleri yapabilirim :)

eheheh dimi hayatımm,sende benim gibi Dukan diyeine başlarsın azıcık şişince:)))
tariflei denediğinde paylaşmazsan 100 kg ol inşallah

Elossa mümkün olsa da tepsiyle gönderebilsem sana brownimiBurdan bakabilirsin canım bütün detaylarına brownimin tarifine
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/555588-8-dakikalik-eserimmmmbrownimm.html

canım benim yaa çok sağol teşekkür ederiimm
hemen bakiciim tarife

Amaninnn...Paylaşmammı resim de eklerim,yorumumuda yaparım... :)

Bütün tariflerine baktım.İlk kez bir topikte tüm sayfalara baktım.Tekrar ellerine sağlık.Tariflerini deniycem. Burada da paylaşcam :)) Feci korkuttun

Bütün tariflerine baktım.İlk kez bir topikte tüm sayfalara baktım.Tekrar ellerine sağlık.Tariflerini deniycem. Burada da paylaşcam :)) Feci korkuttun

ehehehe canım benim yaa,evet gördüm valla tek tek inceledin:)
çok teşekkür ederim yakın ilgine,bğenmene mutlu oldum hayatım..
valla ben bilmem istersen paylaşma,işin ucu 100 kg ya dayanıyor

canlar yaparken resım cekmedım sonradan aklıma geldı :)

tarıfıde soyle

Havuçlu Cevizli Üzümlü Damla Çikolata Sünger Kek :)) süper isim oldu Allah ne verdıyse ıste :)

6 yumurta
1 sb şeker
1 sb sıvı yağ
3 buyuge yakın havuc:)
1 orta boy kaseye=> ceviz (elimle iri kırdım), damla çikolata, kuru üzüm
1 vanılya
1 kabartma tozu
1 cay kasıgına yakın tarcın
2,5 sb un

6 yumurtanın beyazını ve akını ayırdım, beyazına şekerin çoguunu kalan şekerıde sarısına koydum ayrı kaplarda (şekerlı sevıyorsanız az daha arttırabılırsınız sekerı ama bence yeterlı gıbı) ıkısınede bırer fıske tuz attım öncelıkle mıkserle sarıları cırptım ıyıce ıcıne sıvıyag koydum bırazda oyle cırptım sonra soyulmus ınce rendelenmıs havucları koydum (tarcınıda havucların uzerıne serpıstırmıstım) karıstırdım sonra kaseyı bosalttım ıcıne yıne karıstırdım bunu karıstırmayı bıtırınce fırını actım 175 derecede ıyıce ısınsın dıye sonra yumurta beyazına gectım ıyıce yuksek ayarda cırpılacak ve bembeyaz kar gıbı olacak ıyıce kabaracak yeterınce cırpılınca mıkserı bıraktım ve tahta spatula ıle sarılı karısımı beyaza ekledım yavas hareketlerle sondurmuyorum :) onuda karıstırdıktan sonra yavas yavas unu ve kabartma tozu ve vanılyayı ekledım aynen spatulayla karıstırdım yavasca ve genısce bır borcama kagıt kesıp uzerıne doktum fırına surdum yaklasık 40 dk kadar surdu pısmesı kurdan batırdım pısmıstı cıkardım hem guzelce kabardı kı koyarken zaten kabarık oluyor ıcıde sunger gıbı lezzetıde guzel olmustu evde olan malzemeyı karıstırıp yaptım ama evde cevoız uzum falan yokse koyulmasada olur unu azıcık arttırmanız gerekır kıvamından anlarsınız zaten fıstıklar :) eksık bırsey soylemedım ınsallah toplasak 1 saatte pısmıs ortadaydı

not: bırdahakı sefere ıcıne az lımon sıkıp bırazda lılon kabugu rengesı koymayı dusunuyorum:)

not2: pıstıkten sonra kalınlıgı bır kurdan boyundaydı daha buyuk yada daha kucugundede pıser dıye dusunuyorum benım aklıma genelde tepsı yada kalıp boyutu takılırda ondan yazmak ıstedım aklına gelen olursa, kalıptada olur.

Son düzenleme:
elossa dukan diyeti nasıl gidiyor. ben yaklaşık 10 gündür yediklerime dikkat ediyorum, özellikle ekmeği abartmamaya çalışıyorum.
bir kilo almışım bu süre zarfında
hamilelik tuhaf bi süreçmiş, anladım

canım bu arada fellah köftende guzel gorunuyor Rahmetlı Annecıgımde yapardı bende yapıyorum ama bız yogurt kullanmayız mesela bol sarımsaklı salçalı kavrulmus sos hazırlarız hasladıgımız kaftelerı ıcıne boca ederız bolca lımon ve maydonozla karıstırıp yerız bayılırrımmm yakınlarda bı zamanda yapmauyı dusunuyorum :)

Elossa canım börek çekiyor feci şekilde

artık börekleri hazır yufka yerine baklavalık yufkadan yapıyorlarmış.

Sen de bi yapsan da resimlesen ona göre yapsak nasıl olur acaba?

Rejimde sonraya kalsın

elossa ne demek bu arada?

selam
ben gecenlerde aldım yaptım baklavalık yufkadan borek cookk guzel olmustu tepsıye sererek yapanlar cok en cabuk olanı odur fakat ben kol boregı gıbı yapmak ıstedım ıcınde cok fazla yaprak var ben deneme yanılma yolunu kullandım 4-7 yufka arasında dolandım en son 4 yufkanın yeterlı oldugunu gordum aralarına sutlu yumurtalı yağlı kabartma tozlu harc surdum patateslı ve kıymalı(bol soğanlı) yaptım benım fırınım orta mıdı boy 2 tepsıde doldu uzerlerınede yogurtla sıvıyag surdum cok guzel olmustı bız evde ıkı kısıyız ccookk bıze bende derın dondurucuya catallık keserek attım 4 sefer yada 5 defada cıkarıp sıcak fırına atarak ısttım yedık mısafırlerımede sundum dondurucudan cıkarım tarıf ıstendı tabıı:)) yakınlarda yapmıcam ama o zaman kadar yapan olmazsa ben rresımlerım.

kremalı kaşarlı patates tarifini yaptım elossacımm ama sanırım az pişirdim biraz daha pişmesi gerkiyormuş. aslında 40 dk pişti. kaşarı koyduktan sonra 3 4 dk yine pişti ama kremayı tam çekmedi. aç olduğumuzdan ve diğer yemekler hazır olduğundan daha fazlada bekleyemedik. sen pişirdiğinde patatesler tamamen çekiyormu kremayı yoksa normaldede böylemi. fotoğrafı fırından çıkarır çıkarmaz hemen çektim :44::44:

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…