Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

kızzz elf cin demek ama
kocana nasıl demişler hiç bişi anlamadım annecim korktum:18:

selamlar...

elossa cığım sana bişey sorucam vee tabi herkesin fikirlerine açığım... aralık ayında günüm var ve neler yapabilirim henüz bi fikrim yok...

menünün çok güzel olmasını ve de tabi ki beğenilmesini istiyorum... 7-8 çeşit olucak... sultan lokumunu yapayım diyorum ama bi gün öncesinden yaparsam olur mu?

ilk 3 sayfaya baktım harika görünüyorlar ,emeğine sağlık çok güzel bir topik olmuş

Elossa size birşey soracağım. Geçen poğaça yapmak için kuru maya kullandım hatta herkez kuru mayanın çok iyi kabardığını söylerler. Baktım kaç saat oldu kabarma yok en son fırını ısıtıp içine attım gene aynı. Sizce neden kabarmaz? yaş mayaylada yapmıştım saatler sonra ve az kabarmıştı.

korkma kızzz elfler o senin bildiğin cinlerden değil:) Kurguya göre yaratılmışların en mükemmeli ilk yaratılanlar. Fantastik hikayedenmi korktun

yüzüklerin efendisinde ki elfler yaratık olarak fantastik film b iliyorum ama
ing elf cin demek ya ondan korktum yani:18:

:44::44::44: yardımlarınıza ihtiyacım varr

elossa marifetin kadar kendinde güzelsin demek eee birgün resmini koyda gözümüz gönlümüz açılsın yemek yaparkenn

elossa marifetin kadar kendinde güzelsin demek eee birgün resmini koyda gözümüz gönlümüz açılsın yemek yaparkenn

Canım menü konusunda yardımcı olamayabilirim.. Çünkü pek bilgim yok ama sultan lokumunu akşamdan yapabilirsin daha güzel oluyor o zaman..

yemeyeceksen yarım olcu yap canım cok oluyor :=) bende kalannını buzluga attım 2 kısı ne kadar yıcek :) cıkıncada taze olur sanıyorum...

amin canım. annemıde babamıda yakınlarda kaybettım gercekten cok zor yoklukları varken kıymetlerı bılınmelı

fellah koftesı yapınca resımlerım genelde baglı kaldıgım bı olcusu yok ama olculemeyede calısırım.

nick in bana bi şarkıyı hatırlatıyor ama adını bılmıyorum ama gecenlerde ızledıysen reklamını falan ordan anımsarsın belkı trt1 de avrupa avrupa dızısınde damat bu sarkıyı soyluyor ıkı anne gelınde oynuyordu reklamında:) o sarkıyı hatırlatıyor ıste :)

bu arada dukan dıyetını bende hıccc tasvıp etmıyorum saglıksız bı dıyet ben karataycılardanım cokk saglıklı bı beslenme tarzıı uzun zaman yaptım aslında ıyıde kılo verdım lakın tatıl falan derken dıkkat edemedım kaldı ama hala kırıntılarıyla devam edıyorum ve yavasda olsa kılo verıyorum hem ac bırakmıyor.

bızde severız fantastık fılmlerı :) elflerede hastaydım yanı :) hele legolas yok mu :) oooyyooyyyoyy :==))) kıtaplarına bı bakındım gecen ılk kıtap hobbıtler mıs belkı para olunca bı ara alıp okumaya baslarım sevıyorum bende ama esımde kıtap okuma alıskanlıgı yok cokda asılamaya calıstım olmadı bı turlu bı yontem varmı :)

elossa ben de diyetteyim. topicinde senin yemeklere bakıp duruyorum yaaa müthiş gözüküyorlar
ben de bir gün yaptığımda yüksük çorbasını ekleyeyim çok severim de canım istiyor bu ara

hosgeldın safahattt:) nabersın fıstık :) devamını getıremedık sohbetın kaldı orda :) yussuk corbasına bayılırıımm yapda resımle emı

genelde mayada kı sorun ya gereklı sartlarda saklanmamıs olmasından ya da sıcak suda yada soguk suda ıslatılmasından olur ılık olmalı suyu tahmınım bunlar canım.

Evet cnm topic ıssız kaldı sanırım. İyidir tatlım yemeklere baka baka diyet yapıyorum sorma
Çorbayı canım çok istiyor bu ara haftasonu bir sehirdışına yolculuğum var eve döndüğüm ilk uygun zamanda yapacağım paylaşırım burda

canım dikkat ediyorum çok sağol yakın ilginebu arada ben feci halde terazi burcuyum..her özelliğini fazla fazla taşıyorum:))

kızzz elf cin demek ama
kocana nasıl demişler hiç bişi anlamadım annecim korktum:18:

korkma hayatımmmm,kocama kimse demedi o kendi benim ismimin çeşitlerini değişik anlamlarını araştırırken bulmuştu:)

korkma kızzz elfler o senin bildiğin cinlerden değil:) Kurguya göre yaratılmışların en mükemmeli ilk yaratılanlar. Fantastik hikayedenmi korktun

evet hayatımm kesinlikle doğru! :)

canım merhaba,,sana güzel bi menü oluşturalım nasılsa daha zaman var,burdan bir arkadaşımızda eşiyle başbaşa yemek hazırlıcaktı menü istemişti ama gelmedi sanırım bikaç gündür,buradan seslendim ama nerde acabaaa
lokum harika olur,arkadaşımızın dediği gibi 1 gün önceden yaparsan dahada harika olur

ilk 3 sayfaya baktım harika görünüyorlar ,emeğine sağlık çok güzel bir topik olmuş

canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma:)
3 sayfadan sonrası yıkılıyorr hepsine bakmalısın benden söylemesii

canım hangi markayı kullanıyorsun,birde mayaya kaynar su döküyormusun

canım sağol teşekkür ederim:) ehh işte Allahın bi kuluyum bende,resim buraya değil hiç biyere koymuyorum canım,emir büyük yerden

bugun yemekte ne varrr :44:

sen ne istersiinnn

canım Rabbim sabırlar versin...
evet Elossa diye bir şarkı var Finceydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam:)

yok ben geldim canım birazdan harika bişi paylaşıcam:))
çorbayı merakla bekliyorum senden sakın unutma emii.)

emeyeceksen yar

genelde mayada kı sorun ya gereklı sartlarda saklanmamıs olmasından ya da sıcak suda yada soguk suda ıslatılmasından olur ılık olmalı suyu tahmınım bunlar canım.
Canım oda sıcaklığında bir ortamda kavonozun içinde ılık koyuyorum ona çok dikkat ediyorum. İnternettede herkez yazmış en iyi kuru maya falan diye ama hiç kabarmadı. Hatta fırında bile beklettim okadar pikeye battaniyeye sardım

korkma hayatımmmm,kocama kimse demedi o kendi benim ismimin çeşitlerini değişik anlamlarını araştırırken bulmuştu:)

evet hayatımm kesinlikle doğru! :)

16:

ay ne bilim kız korktum işte yaa ben üç harflilerden çok korkarımda özellikle türk korku filmlerinden de korkarım onları konu alıyorsa o yüzden korktum yani

ARAP AŞI

MALZEMELER

ÇORBASI İÇİN;

tavuk
tavuk suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 kuru soğan ve 3 diş sarmısak rondodan geçirilecek
150 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

HAMURU İÇİN;

1 su bardağı un
4 bardak tavuk suyu(bulunmayan tablette kullanabilir)
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI..
ilk önce hamuru için 1 su bardağı un ile 1 bardak et suyunu veya normal suyu iyice çırpıyoruz..tenceremize 4 su bardağı et suyunu koyup tuzunu ekleyip kaynatıyoruz..kaynamaya başladığında un karışımını ekleyip iyice karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.bu arada koyulaşıyor endişelenmeyin,kıvamlaşması gerek..pişen hamurumuzu ıslattaığımız tepsimize döküp soğumasını bekliyoruz..buzdolabında 45 dakika 1 saat arası tam soğumuş oluyor..

çorbamıza ise tavuklarımızı iyice diderek başlıyoruz...sonra tavuk parçalarımızı tavuğu önceden haşlamış olduğumuz suya ekleyip sürekli kaynatıyoruz,ne kadar çok kaynarsa o kadar iyi...
sos tenceremize ise rondodan geçirdiğimiz kuru soğan ve sarmısağımızı alıyoruz..tereyağ,kuru nane,pul biber,karabiber,domates ve biber salçalarımız ve tuzumuzu ekliyor üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edip iyice pişiriyoruz.ve kaynamakta olan tavuklu tenceremize bu sosu ekliyoruz..ocağın altını kapatmıyor beraberce yaklaşık 15 dk daha kaynatıyoruz..
bu arada dolabımızda soğumakta olan hamurumuzu çıkartıp isterseniz dilimleyerek,isterseniz öylece bırakarak çorbamızın yanında servis ediyoruz..
afiyet olsunn:)

Alıntı bir söylem;
Arap Aşı -kesinlikle - tahta kaşıkla yenir. Çok çok kaynatılır, hatta yemek yenirken bir yandan çorba kaynamaya devam eder. Demir kaşıkla zaten yiyemezsiniz, ağzınız yanar. Hamurundan kaşığınıza alır, çorbaya daldırırsınız. Hamuru çorbanın içina kaçırırsanız, bir dahaki sefere Arap Aşı'nı yapma sırası sizdedir. Yani cezanızı çekersiniz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…