cerkez gillisi bu bilmem hic yedinizmi
harikaa biz bnu kayseride yapıyoruzağzımın suyu akttııı
sen bilirsin diyetini bozmarsam kızma hihi
mükemmel bişy hem kolay hemlezzetli tekrar teşekkür ederim tarifi çok beğendim
öğrendimkiiiiiiii
annemi aradım hemenn,yavrum ben yapıyorumya hep patateslisini kıymalısını dedi..çerkez mantısıymış..ya süper olur o üffffffff olsada yesekkkk:)
ben bbunun tarifini nerden alabilirim çok canım çektii
bizde tavuk suyuna içinde tavuğu didik sarımsaklarız ezip yapıyorz kişniş deriz hemşerim benimmm
evet canım tavuk suyuna etin suyuna mis olur missss..hemşom ağzının tadını biliyon gadasını aldığım
evet canım tavuk suyuna etin suyuna mis olur missss..hemşom ağzının tadını biliyon gadasını aldığım
harikaa biz bnu kayseride yapıyoruzağzımın suyu akttııı
canim yogurt yok tavuk var tavuklari hasliyoruz onun suyuyla hamuru pisiriyoruz sonra susu icinde ister pul biber ister salca isterseniz sadece tavuk suyla sarimsagi ezip karistiriyoeuz bi catala bi tavugu bi gillisi sosa batirip yiyoruz bu sekilde
canım birgün arabaşı çorbası yapsanda yesek ellerine sağlık tarifler harikaaaa
ben 173.sayfadan sonrasini goremiyorum
cerkez gillisi bu bilmem hic yedinizmi
selam kızlar ilk defa yazıyorum ama bır suredır takıpteyım :) henuz bır tarıfınzı yapmadım ama cok guzel tarıflerınız var ben genelde bırebır tarıfe baglı kalamıyorum bı yerden tarıf okuyorum kendımde katarak bısıyler yapıyorum :) bugun havuclu kek yaptım cokda guzel oldu sungerımsı bır kek ve tadı superrr ben havuc cok severım ıstersenız tarıfıde verırım resım de cektım bır ıkı tane bırde karnabahar pısıyor fırında olur heralde boyle dedım :) kafadan sallamaca yaptım tadına bakınca guzel olmusmu soylerım :)
hamur mu onlar hiç yemedim peki niçin ortada duruyor kocaman ve o küçük kaselerdekiler ney
Fellah Köftesi
yarım kg ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik kapaklı hava almayan bir kapta üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülerek bekletilir(yaklaşık yarım saat)
sonra bu karışıma 2 yumurta,1 tatlı kaşığı kimyon,1 yemek kaşığı tuz,1 yemek kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay bardağı un,1 ymek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek iyice yoğrulur..
ben yoğurma işini robotta yapıyorum daha özleşiyor malzemeler,krem gibi oluyor..
sonra bir tencereye yarısına kadar su doldurup suyu kaynatıyorum,bu arada köfteleri avuç içlerimi ıslata ıslata şekillendirip ortasına parmağımla bastırıyorum ve zeminine un serptiğim bir tepsiye koyuyorum..
kaynamakta olan suya göz kararı köftelerden 10-15 tane koyup su süzeyine kadar çıkmasını bekliyorum..yaklaşık 10 dk sürüyor pişmeleri..su yüzeyine çıkan köfteleri delikli bir kepçe ile servis yapacağım tabağıma alıyorum..bu işlem harç bitene kadar sürüyor.
öte yandan rondoya kabukları soyulmuş 5-6 adet domates ve 3-4 diş sarmısağı ekleyip rondodan geçiriyorum püre haline geliyor..püreyi sos tencereme alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip pişiriyorum..içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişiriyorum..
diğer yandan 1 büyük kase yoğurda 3-4 diş sarmısak ekleyip karıştırıyorum..ve sırasıyla köftelerin üzerine önce domates sosumu,sonra sarmısaklı yoğurdumu en son ise maydanozumu ekleyip soframa sunuyorum:)
yoğurtsuz sadece domates sosluda yapılıyor ama ben genelde yoğurtlu yapıyorum..
Afiyet olsunnn:)
Eki Görüntüle 523526 Eki Görüntüle 523527 Eki Görüntüle 523529 Eki Görüntüle 523528 Eki Görüntüle 523530 Eki Görüntüle 523531 Eki Görüntüle 523532 Eki Görüntüle 523533
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?