Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Bugün kasap köftesini yapıcam ama hayatımda hiç köfte yapmadım ve evdeki kıymanın da kaç gr olduğunu bilmiyorum. Dolayısıyla baharatların ve tuzun ne kadar konulacağını da bilmiyorum. Kayınpederim de illa köfte istiyo. Napıcam :26:

Son düzenleme:
elossaaa chesscake yapcam msıafıre bı onerın varmı ya

var tabi hayatımm,çok ustalaştım ben chess cake işinde,hemen şip şak:)) arkadaşlarım bile kendilerine misafir geleceği zaman içli köfteden sonra chess cake yap nolur öyle gel derler:) benim çok severek yaptığım ve sonucundan memnun kaldığım tarifim var,netten almıştım hemen kopyalıyorum sana..sormak istediğin bişi var ise seve seve yanıtlarım canım..kendime ait resim yok,ilk fırsatta yapıp ekleyeceğim tekrar:)

Malzemeler:

50 gr tereyağı
2 paket Burçak Bisküvi
2 yemek kaşığı su

200 gr labne peyniri
200 gr yoğurt
200 gr toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon (eğer bulabilirseniz 1 lime)
1 paket şekerli vanilin (eğer bulabilirseniz dr.oetker in minik tüpler içerisinde satılan vanilyalarından)

çilek
kivi
1 paket tart jölesi

Alt Tabanın Yapılışı:

2 paket Burçak bisküvisini rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz.

Un gibi olmuş bisküvi tozunun üzerine 50 gr oda sıcaklığında tereyağımızı koyup iki yemek kaşığı da su ekledikten sonra bir güzel yoğurup daha sonra chesse cake'imizin tabanını oluşturacak hamur haline getiriyoruz.
Bu hazırladığımız hamuru kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz, kalıbımızı dinlenmesi ve kıvam tutması için buz dolabına kaldırıyoruz.
limonun kabuğunu rendeliyoruz, içinin suyunu sıkıyoruz (eğer lime kullanıyorsanız yarım normal limon suyu da eklemek isteyebilirsiniz).

Labne, yoğurt, toz şeker, limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı bir kapta 1 - 2 dakika kadar mixer ile çırpıyoruz, içine 2 yumurtayı ekleyip 2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Son olarak 2 kaşık unumuzu da karışıma kattıktan sonra el çırpıcısı ile unu hamura yediyoruz. Elde edilmesi gereken hamur normal bir kek hamurundan daha sıvı olmalı.
Dolapta yarım saat kırk beş dakika kadar dinlenmiş kek tabanının üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına koyabilirsiniz, yaklaşık 20 - 25 dakikada pişiyor.
Ilındıktan sonra meyvelerle istediğiniz şekilde süslediğiniz kekin üzerine tarifine göre hazırladığınız tart jölesini dökebilirsiniz..

Benim tarifim 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı için uygun ama daha küçük kalıplarla nasıl bir sonuç alınır bilemiyorum. Bir de en az bir gece buz dolabında dinlenmesi gerekiyor, sabah yapıp akşam üstü misafire çıkartınca olması gerektiği gibi olmuyor

elossa süpersin son bir kaç gündür takip ediyorum seni tariflerin harika hepsini denemek istiyorum önceliğim lahana dolman olacak tekrar teşekkürler

canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma:) çok teşekkür ederiimm,yaptıklarından paylaş olurmu merak ederim beeenn:)

canımsın yaa,evet benimki uyanık çıktı hayatım:) bugü gömleğini alıcam yoksa söyler durur beni sinir etmek için:))))

Bana Şöyle Basit, Güzel, Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifleri Yazsanız Olmaz mı ?
Akşamları Evde Canım Sıkılıyor..

Zaten 74.5 Olmuşum..

olur hayatım sen iste yeterkiii:)) hemen benimde yaptığım çok severek tükettiğimiz kolay kolay bayatlamayan,ağızda kıyır kıyır bir tat bırakan tarif geliyoreeee

Malzemeler
125 gr tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 emek kaşığı siyah haşhaş
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber(tepeleme)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un

isterseniz
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı
Yumurta sarısı ve un hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabında karıştıralım.
Unumuzuda yavaş yavaş ilave derek kulak memesi kıvamında hamurumuzu elde edelim.
Elimizde istediğimiz boyutta yuvarlayarak şekil verelim.
Ya da benim yaptığım gibi değişik kurabiye kalıpları kullanarak şekil verelim.
Üzerlerine önce yumurta sarısını sürelim (ilk fotoğrafta yaptıklarımız için) bıçakla yuvarlaklarımızın üzerini artı şeklinde çizelim...
Ya da çizmeden üzerine susam ,çörekotu ,haşhaş ne varsa dökelim.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim..
Sonra da afiyetle yiyelim misafirlerimize ikram edelim..

canım merhaba,kıymanı paylaşma imkanın varsa resmini çek ben sana söyliim ortalama ne kadar olduğunu canım..

günaydn elossacım sen nerelisinde canım arap aşını biliyosun?Biz yozgatlıyız çok yaparız ama böyle değil yani sarımsak,soğan koymayız,tepsiye ıslatmadan hamuru dökeriz.Ama çok lezzetlidir genelde kışın kar yağınca yapılır ama biz çok sevdiğimiz için yaz kış demeden canımız ne zaman isterse yaparız.Ellerine sağlık güzel gözüküyor.

günaydın hayatımm,ben Kayseriliyim ama arap aşını iyi bilirim..daha doğrusu bilmediğim denemediğim yemek sayısı yok denecek kadar az canım:)
tepsiyi ıslatma sebebim hamurunu rahatça kesebilmem çıkarabilmem için hayatım. dediğin gibi kışın harika oluyor bu çorbayı içmek..bin derde devaa,eşim ölüyü diriltir der bu çorbayı içerken..bol acılı,bol limonlu,bol tavuklu,bol tereyağlı ve ççookkk sıcakkk üff üff üfffff:)
soğan sarmısak inanılmaz yakışıyor kesinlikle şiddetle tavsiye ederim canım

canım bende çoktan yapmıştım lokumdan ama yeni resmini şimdi koymak kısmetmişşş ben çok beğendim eşim sevmedii o biraz daha ağır tatlıları seviyorr

kabak tatlısını merakla bekliyorum

canım ellerine sağlıkk çok güzel göünüyorlarr..eşinin beğenmemiş olmasını normal karşılıyorum:) aslında beğeniyorlar ama tatlı adı altında tatmin olamıyorlar:)))
benim kocişimde şööyylee koyukoyu şerbetli ağır tatlıları çok sever,ama sütlü tatlılarada bayılır...
kabak tatlısını yapıcam kısmetse,yaptığım gibi hemen burada paylaşıcam canım..

tamam canım bekliyorum kabak tatlısını evet bencede tatlı kısmında tatmin olmuyor mesela sade kek de yaptım

Veeeeee Elossa ÇÇOK MUTTLLUUUUU! :)
babamın halası taa Kayseri'den geldi 1 hafta oldu nerdeyse babamlardaydı...ve birazdan annemlerle yola çıkıp bize geliyorlar,evime ilk kez gelicek halacığım bikaç günde bende kalıcak annemlerle birlikte ve neredeyse 75 yaşında ne büyük bir mutluluk benim için....akşam hep birlikte iftar yapıcaz nasipse...
Elossa mutfağa marşş marşşşşş:)))
hepinizi öpüyorum kızlarr

Son düzenleme:

ohh iftara ne var bende orucum Allah kabul etsin canımm ee bol bol mamalar yaparsın yersiniz eee bizde resimlerinden istifade ederizz

kızlar hepinize kocaman maşallah diyorum ne beceriklisiniz öyle . canım çekti bütün yaptıklarınızdan .

ohh iftara ne var bende orucum Allah kabul etsin canımm ee bol bol mamalar yaparsın yersiniz eee bizde resimlerinden istifade ederizz

canım sağol cümlemizin kabul etsin inşallah..canım tek tek yaparken çekmem mümkün değil yetiştirmeye çalışıyorum onlar yola çıkmışlar çünkü..biliyorsun akşam ezanı erken okunuyor,ancak yetişir:) ama çorbam bitti bile:)
yoğurtlu tereyağ soslu naneli şehriyeli tavuklu çorba(ayy ne uzun oldu)
bol etli patatesli havuçlu sulu yemek(kemiksiz dana etinden şu anda ocakta pişiyor)
kıymalı kapuska (dipfrizimde vardı şu anda çözünüyor)
etli kuru fasulye (dipfrizimde vardı şu anda çözünüyor)
tereyağlı pirinç pilavı(pirinçleri tuzlu suda beklettim ezana yakın pişiricem)
bol yeşillikli göbek salata(pilav pişerken hallederim şip-şak)
kavrulmuş semizotum var,yoğurtla karıştırıp pulbiberle süsleyip dooğğrruu servis tabağına,al sana semizotu salatası
cacık(anneme yaptırıcam kocişim istedi)
kıymalı tava böreği(dipfrizimden çıkartıp ısıtıcam o da şip-şak)
tatlıyı eşim alıcak (kakaolu revani,burada bir pastanede satılıyor çoook severiz,bol şerbetli)
itfariyelikler olucak (hurma,ceviz,kuru kayısı,kuru incir)
soda,su v.s.
Allah kabul etsin ççook heyecanlıyımm,bu kadar sevilmek beni çok heyecanlandırdı..kaç yaşında kadın telefonda ağlıyordu Elossamı görmeden dönmicem evini yurdunu görmeden ölmem dedi
Rabbim uzun ömür versin tüm annelerimize,babalarımıza,büyüklerimize inşallah..
yeter sanırım bu kadar yemek zaten annemde boş gelmiyordur adım gibi eminim..babam arayıp bagaj full kızım şu annene bişey söyle bi dursun dedi kıyamamm
Allah bu günlerimizi aratmasın bereketli olsun sofralarımız..

elossa sayende ilk kez arabaşı yaptım ve çok güzel oldu teşekkür ederim tariflerinin devamını beklerim :)

canım merhabaa,çok sevindim ya ellerine sağlık,paylaşma imkanın varsa resim isteriimm

kızlar hepinize kocaman maşallah diyorum ne beceriklisiniz öyle . canım çekti bütün yaptıklarınızdan .

sağol canımm gel buyur canın çektiyseee

ay vala yakın olsak hergün gelirim canım yaaa ne güzel olurdu hem oğluşumda bu sayede kilo alırdı belki

valla maaşallhın var yeter tabiki ben daha işteyim çıkacam yemek yapacamm işim çok yanii

Elossa merhaba :)
Kolaylıklar diliyorum, muhtemelen çoktan bitirmişssindir hazırlıkları.
Şu an fırında kremalı patates pişmekte :)
Az önce de gene burdan tarifini aldığım browni tarifini yaptım. Lakin tarifi verenin adını şu an hatırlayamadım. İkinize de çok teşekkür ederim. Ve tariflerin devamını merakla bekliyorum.
Akşama misafirlerim var, aşure gününün bereketini paylaşacağız daha aşure yapamadım gerçi akşamın ilerleyen saatlerine kaldı :)
Menüm de şöyle:
Mercimek çorbası
Ali nazik kebabı
Kaşarlı kremalı fırında patates
Pilav
Salata

Tatlı olarak da
Sütlü çikolatalı bir tatlı :)
Ve browni

Sofralarımı çeşitlendirmek için takipte olacağım :)

Anladım canım ben yapmadım hiç hep annem yapar ama soğan ve sarımsağı söyleyeyim bi deneyelim bakalım denediğim zaman yazarım sonucunu canım.Bak nasılcanım çekti şimdi off olsada içsek..

ay vala yakın olsak hergün gelirim canım yaaa ne güzel olurdu hem oğluşumda bu sayede kilo alırdı belki

valla süper olarr:))))

valla maaşallhın var yeter tabiki ben daha işteyim çıkacam yemek yapacamm işim çok yanii

sağol canımm:)

canım benim hoşgeldin mutfağımaa,menün süpermiş sizemi gelsem ne

wowwww harikasın ellerine sağlık canımm

Anladım canım ben yapmadım hiç hep annem yapar ama soğan ve sarımsağı söyleyeyim bi deneyelim bakalım denediğim zaman yazarım sonucunu canım.Bak nasılcanım çekti şimdi off olsada içsek..

deneyin ama banada sonucu bildirin emii

kızlar biliyorsunuz annemler geldiler dün ve şu anda annem Kayseri mantısı pişiriyor...sevinçten ağlıcazzzz kocişleee:)))
bu arada malum aşure sezonu açıldı:))
bu gece tüm malzemeleri hazırlıcak suda beklemesi gereken malzemeler uslu uslu suda bekleyecekler,kaynaması gerekenler oynak oynak kaynayacaklarr..ve yarın inşallah bizimde evimizde aşuremiz pişirilip yenecek dağıtılacak...
şimdiden Allah kabul etsin
merakla beklicenizi biliyorummmm paylaşıcciimmmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…