elossaaa chesscake yapcam msıafıre bı onerın varmı ya
elossa süpersin son bir kaç gündür takip ediyorum seni tariflerin harika hepsini denemek istiyorum önceliğim lahana dolman olacak tekrar teşekkürler
KIZLARRR ÇOK HOŞSSSUUNUZZ:))
canım ellerıne saglık bızım evde bu yemegın bıraz adıda seklıde kayık yapılıyor :) ben yozgatlı arkadasımdan ogrendım bu yemegı adına ARABAŞI dıyorlar (bellıkı arap ası nın halk agzı olmus:) ) yanına onlar hamurunu yapıyorlar ama ben sevmıyorum pek aslında bırazda un kılo yapar :) mevzuna yapmıyorum hamursuz yapıyorum lakıınnn benım ogrendıgımde ıçıne KAVRULMUS UN konuyor o kavrulmus unnun kokusu gelecek ılla salca toz bıber (kı bızım evde genelde toz halı olur ben mersın dogumluyum oralı degılım ama esımde mersınlı o taraflarda pul pek kullanılmaz toz kullanılır ) karabıber kullanıyoruz salcalarıda rabı tavugu ıncecık dıdıyorum ben ve nane koymuyorum ama nane bencede yakıısır bırdahakıne nane koycamnotunada bayıldım canım
bızımkılerde (rahmetlılerım) tutusurdu ama uzunn zaman onceydı bızımkıler soyle derdı LADESIM LADES OLSUN MU, OLSUN, ALMAYAN GAVUR OLSUN MU, OLSUN NESİNE derlerdı ve nesıne oldugunu soylerlerdı:) gıbı bısıydı benımkısıyle hıc lades tutmadım ama elıme gecerse yapcam aklıma soktun :) guzel bı gelenek bak senın benım aklımda kalmıs anne babanın oyun oynaması aslında cocuklarında hosuna gıdıyor henuz ccocugum yok ama olunca daha cok dıkkkate alıcam
kocanda az acıkgozlu degılmıs maşallah tütütütü:)
Bana Şöyle Basit, Güzel, Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifleri Yazsanız Olmaz mı ?
Akşamları Evde Canım Sıkılıyor..
Zaten 74.5 Olmuşum..
Bugün kasap köftesini yapıcam ama hayatımda hiç köfte yapmadım ve evdeki kıymanın da kaç gr olduğunu bilmiyorum. Dolayısıyla baharatların ve tuzun ne kadar konulacağını da bilmiyorum. Kayınpederim de illa köfte istiyo. Napıcam :26:
günaydn elossacım sen nerelisinde canım arap aşını biliyosun?Biz yozgatlıyız çok yaparız ama böyle değil yani sarımsak,soğan koymayız,tepsiye ıslatmadan hamuru dökeriz.Ama çok lezzetlidir genelde kışın kar yağınca yapılır ama biz çok sevdiğimiz için yaz kış demeden canımız ne zaman isterse yaparız.Ellerine sağlık güzel gözüküyor.ARAP AŞI
MALZEMELER
ÇORBASI İÇİN;
tavuk
tavuk suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 kuru soğan ve 3 diş sarmısak rondodan geçirilecek
150 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
HAMURU İÇİN;
1 su bardağı un
4 bardak tavuk suyu(bulunmayan tablette kullanabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI..
ilk önce hamuru için 1 su bardağı un ile 1 bardak et suyunu veya normal suyu iyice çırpıyoruz..tenceremize 4 su bardağı et suyunu koyup tuzunu ekleyip kaynatıyoruz..kaynamaya başladığında un karışımını ekleyip iyice karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.bu arada koyulaşıyor endişelenmeyin,kıvamlaşması gerek..pişen hamurumuzu ıslattaığımız tepsimize döküp soğumasını bekliyoruz..buzdolabında 45 dakika 1 saat arası tam soğumuş oluyor..
çorbamıza ise tavuklarımızı iyice diderek başlıyoruz...sonra tavuk parçalarımızı tavuğu önceden haşlamış olduğumuz suya ekleyip sürekli kaynatıyoruz,ne kadar çok kaynarsa o kadar iyi...
sos tenceremize ise rondodan geçirdiğimiz kuru soğan ve sarmısağımızı alıyoruz..tereyağ,kuru nane,pul biber,karabiber,domates ve biber salçalarımız ve tuzumuzu ekliyor üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edip iyice pişiriyoruz.ve kaynamakta olan tavuklu tenceremize bu sosu ekliyoruz..ocağın altını kapatmıyor beraberce yaklaşık 15 dk daha kaynatıyoruz..
bu arada dolabımızda soğumakta olan hamurumuzu çıkartıp isterseniz dilimleyerek,isterseniz öylece bırakarak çorbamızın yanında servis ediyoruz..
afiyet olsunn:)
Eki Görüntüle 559258 Eki Görüntüle 559259 Eki Görüntüle 559260 Eki Görüntüle 559261 Eki Görüntüle 559262 Eki Görüntüle 559263 Eki Görüntüle 559264 Eki Görüntüle 559265 Eki Görüntüle 559267 Eki Görüntüle 559268 Eki Görüntüle 559266 Eki Görüntüle 559270 Eki Görüntüle 559269 Eki Görüntüle 559274 Eki Görüntüle 559275 Eki Görüntüle 559276 Eki Görüntüle 559277 Eki Görüntüle 559278 Eki Görüntüle 559279 Eki Görüntüle 559280 Eki Görüntüle 559281 Eki Görüntüle 559271 Eki Görüntüle 559272 Eki Görüntüle 559273 Eki Görüntüle 559282 Eki Görüntüle 559283 Eki Görüntüle 559284 Eki Görüntüle 559292 Eki Görüntüle 559294 Eki Görüntüle 559293 Eki Görüntüle 559285 Eki Görüntüle 559287 Eki Görüntüle 559288 Eki Görüntüle 559289 Eki Görüntüle 559290 Eki Görüntüle 559295 Eki Görüntüle 559302 Eki Görüntüle 559300 Eki Görüntüle 559298 Eki Görüntüle 559297 Eki Görüntüle 559296 Eki Görüntüle 559299 Eki Görüntüle 559301
Alıntı bir söylem;
Arap Aşı -kesinlikle - tahta kaşıkla yenir. Çok çok kaynatılır, hatta yemek yenirken bir yandan çorba kaynamaya devam eder. Demir kaşıkla zaten yiyemezsiniz, ağzınız yanar. Hamurundan kaşığınıza alır, çorbaya daldırırsınız. Hamuru çorbanın içina kaçırırsanız, bir dahaki sefere Arap Aşı'nı yapma sırası sizdedir. Yani cezanızı çekersiniz :))
günaydn elossacım sen nerelisinde canım arap aşını biliyosun?Biz yozgatlıyız çok yaparız ama böyle değil yani sarımsak,soğan koymayız,tepsiye ıslatmadan hamuru dökeriz.Ama çok lezzetlidir genelde kışın kar yağınca yapılır ama biz çok sevdiğimiz için yaz kış demeden canımız ne zaman isterse yaparız.Ellerine sağlık güzel gözüküyor.
canım bende çoktan yapmıştım lokumdan ama yeni resmini şimdi koymak kısmetmişşş ben çok beğendim eşim sevmedii o biraz daha ağır tatlıları seviyorr
Eki Görüntüle 560056
kabak tatlısını merakla bekliyorum
tamam canım bekliyorum kabak tatlısını evet bencede tatlı kısmında tatmin olmuyor mesela sade kek de yaptım
Veeeeee Elossa ÇÇOK MUTTLLUUUUU! :)
babamın halası taa Kayseri'den geldi 1 hafta oldu nerdeyse babamlardaydı...ve birazdan annemlerle yola çıkıp bize geliyorlar,evime ilk kez gelicek halacığım bikaç günde bende kalıcak annemlerle birlikte ve neredeyse 75 yaşında ne büyük bir mutluluk benim için....akşam hep birlikte iftar yapıcaz nasipse...
Elossa mutfağa marşş marşşşşş:)))
hepinizi öpüyorum kızlarr
ohh iftara ne var bende orucum Allah kabul etsin canımm ee bol bol mamalar yaparsın yersiniz eee bizde resimlerinden istifade ederizz
elossa sayende ilk kez arabaşı yaptım ve çok güzel oldu teşekkür ederim tariflerinin devamını beklerim :)
kızlar hepinize kocaman maşallah diyorum ne beceriklisiniz öyle . canım çekti bütün yaptıklarınızdan .
canım sağol cümlemizin kabul etsin inşallah..canım tek tek yaparken çekmem mümkün değil yetiştirmeye çalışıyorum onlar yola çıkmışlar çünkü..biliyorsun akşam ezanı erken okunuyor,ancak yetişir:) ama çorbam bitti bile:)
yoğurtlu tereyağ soslu naneli şehriyeli tavuklu çorba(ayy ne uzun oldu)
bol etli patatesli havuçlu sulu yemek(kemiksiz dana etinden şu anda ocakta pişiyor)
kıymalı kapuska (dipfrizimde vardı şu anda çözünüyor)
etli kuru fasulye (dipfrizimde vardı şu anda çözünüyor)
tereyağlı pirinç pilavı(pirinçleri tuzlu suda beklettim ezana yakın pişiricem)
bol yeşillikli göbek salata(pilav pişerken hallederim şip-şak)
kavrulmuş semizotum var,yoğurtla karıştırıp pulbiberle süsleyip dooğğrruu servis tabağına,al sana semizotu salatası
cacık(anneme yaptırıcam kocişim istedi)
kıymalı tava böreği(dipfrizimden çıkartıp ısıtıcam o da şip-şak)
tatlıyı eşim alıcak (kakaolu revani,burada bir pastanede satılıyor çoook severiz,bol şerbetli)
itfariyelikler olucak (hurma,ceviz,kuru kayısı,kuru incir)
soda,su v.s.
Allah kabul etsin ççook heyecanlıyımm,bu kadar sevilmek beni çok heyecanlandırdı..kaç yaşında kadın telefonda ağlıyordu Elossamı görmeden dönmicem evini yurdunu görmeden ölmem dedi
Rabbim uzun ömür versin tüm annelerimize,babalarımıza,büyüklerimize inşallah..
yeter sanırım bu kadar yemek zaten annemde boş gelmiyordur adım gibi eminim..babam arayıp bagaj full kızım şu annene bişey söyle bi dursun dedi kıyamamm
Allah bu günlerimizi aratmasın bereketli olsun sofralarımız..
canım merhabaa,çok sevindim ya ellerine sağlık,paylaşma imkanın varsa resim isteriimm
sağol canımm gel buyur canın çektiyseee
Anladım canım ben yapmadım hiç hep annem yapar ama soğan ve sarımsağı söyleyeyim bi deneyelim bakalım denediğim zaman yazarım sonucunu canım.Bak nasılcanım çekti şimdi off olsada içsek..günaydın hayatımm,ben Kayseriliyim ama arap aşını iyi bilirim..daha doğrusu bilmediğim denemediğim yemek sayısı yok denecek kadar az canım:)
tepsiyi ıslatma sebebim hamurunu rahatça kesebilmem çıkarabilmem için hayatım. dediğin gibi kışın harika oluyor bu çorbayı içmek..bin derde devaa,eşim ölüyü diriltir der bu çorbayı içerken..bol acılı,bol limonlu,bol tavuklu,bol tereyağlı ve ççookkk sıcakkk üff üff üfffff:)
soğan sarmısak inanılmaz yakışıyor kesinlikle şiddetle tavsiye ederim canım
ay vala yakın olsak hergün gelirim canım yaaa ne güzel olurdu hem oğluşumda bu sayede kilo alırdı belki
valla maaşallhın var yeter tabiki ben daha işteyim çıkacam yemek yapacamm işim çok yanii
Elossa merhaba :)
Kolaylıklar diliyorum, muhtemelen çoktan bitirmişssindir hazırlıkları.
Şu an fırında kremalı patates pişmekte :)
Az önce de gene burdan tarifini aldığım browni tarifini yaptım. Lakin tarifi verenin adını şu an hatırlayamadım. İkinize de çok teşekkür ederim. Ve tariflerin devamını merakla bekliyorum.
Akşama misafirlerim var, aşure gününün bereketini paylaşacağız daha aşure yapamadım gerçi akşamın ilerleyen saatlerine kaldı :)
Menüm de şöyle:
Mercimek çorbası
Ali nazik kebabı
Kaşarlı kremalı fırında patates
Pilav
Salata
Tatlı olarak da
Sütlü çikolatalı bir tatlı :)
Ve browni
Sofralarımı çeşitlendirmek için takipte olacağım :)
Anladım canım ben yapmadım hiç hep annem yapar ama soğan ve sarımsağı söyleyeyim bi deneyelim bakalım denediğim zaman yazarım sonucunu canım.Bak nasılcanım çekti şimdi off olsada içsek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?