Ben 4 yıllık evliyim. Evin ilk geliniyim. Bizden sonra kaynım evlendi. Birde görümcem var o bekar. Ben 27 yaşındayım. Görümcem 26. Eltim 24 yaşında. 1 buçuk aylık evliler. 15 gününü annesigille, geri kalan 15 günü kayınvalidemde geçiriyor. Daha düne kadar da görümcem hergün bendeydi. 1 gün durup, 1 güne kayınvalidem bendeydi. Eşim askeri personel. Evde yok. Eltimin gelmesiyle, evimden çıkmayan görümcem, bende kalmak istemiyor. Birşeyler yaparlarken, beni çağırmıyor. Bulunduğumuz ortamda, bir küçümseme, umursamamak, kendince laf sokmak,hepsi var. Eltim ağzını açıp, sohbet dahi etmiyor(bir tek benimle ama). Kayınvalidem hiçbirine ses etmiyor. Beni yere göğe sığdırmayan bir kadındı. Umurunda değilim eltim geldi geleli. Bende mesafe koydum 2 gündür. Gitmiyorum, çağırmıyorum. Onlarda nereye giderlerse gitsinler, 1 kere dilinin ucuyla davet ediyor. Gelmek istersen gel diyo. Yok dediğimde, sen bilirsin diyo. Ki ısrarla beni her yere götürmeye çalışırlardı. Ne yapayım, nasıl davranayım bilemedim