Elti görümce

Eltiyle de görümceyle de yakın olmak, canciğer olmak gibi bir zorunluluk yok. Bence belli bir mesafe olmalı zaten arada her daim. Görümceyle niye kardeş gibi olasınız ki? İnsanın kardeşi tektir onu da annesi doğurur.

Anlattığınız olayda açıkçası ben sizi haklı bulmadım. İstemezseniz mesafe koyarsınız ama silip engellemek bana göre uç bir tavır. Siz doğmamış yeğeninizi kaybetmişsiniz, kardeşiniz ve kendiniz adına çok üzülmüşsünüz ama hiç kimse bu acıyı sizin gibi yaşayamaz. Öylesine üzgün olduğunuz bir anda dur eltim ne atmış diye özellikle bakmanız bana garip geldi. Eltimin yeğeni ölse arar baş sağlığı dilerim ama hayat devam eder benim için sanıyorum buradaki insanların yüzde 99u için durum böyle. Siz hasteneye gidecek veya attığınız storye dikkat edecek olabilirsiniz ama o sizsiniz. Herkes sizin davrandığınız gibi davranacak diye bir mecburiyet yok. Yetişkin insanların İnstagram storysinden laf sokmasını da doğru bulmuyorum. Baş sağlığına görümceyle gitmeleri ve sizi aptal yerine koymaları arasındaki bağlantıyı ise anlayamadım. Bence siz fazla anlam yüklemiş ve beklentiye girmişsiniz

histerik hareketlere ne gerek var? İlerleyen günlerde mesafenizi bu hareketlere göre belirlerdiniz ya da çok samimi bir arkadaşınız yerine koyduysanız da sizi kırdığını söylerdiniz. Şimdi iyi mi oldu bir aile toplantısı olsa banane ben gelmiycem mi diyceksiniz. Eşiniz bu toplantılara sizsiz mi gidicek?

Degişikmiş gerçekten bak benim yeğenim 9 yaşını bırak anne karnında öldü dünyaya geldi yüzünü gördüm çok acı içim acıyor 😭kiyafetlerini kardeşim görmesin diye evden kaçırdık annemin gardolabina koyduk kardeşim valizini istiyor boş olarak bebeğin doğum kiyafetleri valizdeydi erken dogum olursa diye hazirlamistik çıkarıp valizi boşaltmaya vermeye elim ermiyor 😭açamıyorum
Allahım hiçbir anneye böyle acı yaşatmasın 🙏🏻

Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok

Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten 🤣🤣

Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Başınız sağ olsun.
Eltinizle ya da gorumcenizle anlaşmak zorunda değilsiniz. Kardeş gibi olmak zorunda da değilsiniz. Onlar için de bu böyle çünkü kardeş değilsiniz. Samimi olmazsınız olur biter.
İnstadan ordan burdan laf sokmaniza bile gerek yoktu. Herkes ne yaptığını ne yapmadığını bilir.

Başınız sağ olsun.
Eltinizle ya da gorumcenizle anlaşmak zorunda değilsiniz. Kardeş gibi olmak zorunda da değilsiniz. Onlar için de bu böyle çünkü kardeş değilsiniz. Samimi olmazsınız olur biter.
İnstadan ordan burdan laf sokmaniza bile gerek yoktu. Herkes ne yaptığını ne yapmadığını bilir.
Sağolun norrmalde öyle laf sokmalı paylaşımlar yapmayı hiç sevmem ama paylaşma isteği doğdu içimde

Kesinlikle öyle kardeş gibi olmak çok yanlışmış

Bak sana daha vicdani olmayan birini anlatayım, yeğeni öldü 9 yaşında ve kız daha 40i bile çıkmadan şarkılı durumlar atti, kızının doğum gününü kutladı onu attı
Ah ah ne denir ki?
Rabbim hepimizi merhametli insanlarla karşılaştırsın, böyle insanlar da bizden uzak olsun

Kimse kusura bakmasın bunlar insan olamaz

Ah ah ne denir ki?
Rabbim hepimizi merhametli insanlarla karşılaştırsın, böyle insanlar da bizden uzak olsun

Kimse kusura bakmasın bunlar insan olamaz
Kesinlikle öyle, abisinin yengesinin sosyal medyası yok çok şükür göremezler ama çok yazık gerçekten

Basiniz sagolsun

Bence gayet normal bi tepki, islerine gelince biz aileyiz biz kardesiz diyen insan bi zahmet aile gibi kardes gibi aciyida paylassin.

Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok

Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten 🤣🤣

Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Öncelikle eltinizin ya da görümcenizin sizin çok yakınınız, kardeşiniz olduğu fikrinden vazgeçin. Elti ya da görümce dediğimiz insanlar, 25-30 yaşımızda hayatımıza eşimizle evlendik diye giren, öncesinde bizimle hiçbir ilgisi olmayan kişiler. Tanışırsınız, baktınız enerjiniz tutuyor, arkadaş olursunuz, ne mutlu size. Ama öyle olmuyorsa da beklentiye girmezsiniz. Sizin kardeşinizin, canınızın ciğerinizin evladı gitmiş, Elti veya görümcenin bu acıyı sizinle aynı derecede yaşamasını beklemeyin. Yetişkin bireylersiniz, instagramdan ordan burdan engellemeye laf sokmaya da hiç gerek yok. Mesafeyi koyarsınız olur biter
Kardeşinizin başı sağolsun çok çok üzüldüm. Rabbim tüm bebekleri korusun anasına babasına bağışlasın

Öncelikle eltinizin ya da görümcenizin sizin çok yakınınız, kardeşiniz olduğu fikrinden vazgeçin. Elti ya da görümce dediğimiz insanlar, 25-30 yaşımızda hayatımıza eşimizle evlendik diye giren, öncesinde bizimle hiçbir ilgisi olmayan kişiler. Tanışırsınız, baktınız enerjiniz tutuyor, arkadaş olursunuz, ne mutlu size. Ama öyle olmuyorsa da beklentiye girmezsiniz. Sizin kardeşinizin, canınızın ciğerinizin evladı gitmiş, Elti veya görümcenin bu acıyı sizinle aynı derecede yaşamasını beklemeyin. Yetişkin bireylersiniz, instagramdan ordan burdan engellemeye laf sokmaya da hiç gerek yok. Mesafeyi koyarsınız olur biter
Kardeşinizin başı sağolsun çok çok üzüldüm. Rabbim tüm bebekleri korusun anasına babasına bağışlasın
Aminn teşekkür ediyorum.

Yani ben çok eksikliklerini yaşamıyorum şahsen. Bir eltimle pek gorusmeyiz merhaba merhaba. Diğeriyle daha çok muhabbet ederiz birbirimizi gördüğümüz zamanlarda ama. Gorumcemin birisiyle nankörlük ve sinsilikleri nedeniyle numarasıni silmek suretiyle gorusmuyorum. Kendime yaptığım en büyük iyilik. Diğer görümcemi severim onunla görüşür konuşuruz. Hiç zorluk olmuyor ama şoyle hepimiz zaten birbirimizden uzaktayiz bundan kaynaklı olabilir. Sadece o hiç gorusmedigim gorumcemle aynı ortama girmeyi tercih etmiyorum ama bu da yine zor olmuyor. Hele benim açımdan hiç 😃 abisini yeğenini goremeyen o bana göre hava hoş. Pek hoş hatta 😃

Yani ben çok eksikliklerini yaşamıyorum şahsen. Bir eltimle pek gorusmeyiz merhaba merhaba. Diğeriyle daha çok muhabbet ederiz birbirimizi gördüğümüz zamanlarda ama. Gorumcemin birisiyle nankörlük ve sinsilikleri nedeniyle numarasıni silmek suretiyle gorusmuyorum. Kendime yaptığım en büyük iyilik. Diğer görümcemi severim onunla görüşür konuşuruz. Hiç zorluk olmuyor ama şoyle hepimiz zaten birbirimizden uzaktayiz bundan kaynaklı olabilir. Sadece o hiç gorusmedigim gorumcemle aynı ortama girmeyi tercih etmiyorum ama bu da yine zor olmuyor. Hele benim açımdan hiç 😃 abisini yeğenini goremeyen o bana göre hava hoş. Pek hoş hatta 😃
Ayy ne çok görümce elti 😁 Allah kolaylık versin cümlemize

Öncelikle başınız sağ olsun.
Kardeşinize geçmiş olsun.

Görümcemi ablam gibi görür ve severim hiç
kırılmadım kendisinden.
Ayda bir iki defa telefonla konuşuruz.
Yılda dört beş defa da görüşürüz.

Eltimle ne samimiyiz ne kötü.
Çok nadir telefonlaşırız, çok çok nadir görüştüğümüzde güzel muhabbet ederiz.
Hepimiz ayrı şehirlerdeyiz.

Kardeşimin hastalığı veya cenazesi olsa ikisinden de yakın ilgi beklemem.
Bana ‘geçmiş olsun’ demeleri benim için yeterli olur.

Oğlum, eşim, kardeşim, yeğenim, annem-babam, kayınvalidem-kayınpederim ve iki dayım dışında kimse için fedakarlık yapmam, her dertlerine koşmam.

Fazla samimiyet, tez ayrılık,
Fazla fedakarlık, çokça cefakarlık getirir.
İnsan ilişkilerinde hele de akrabalık ilişkilerinde dengeli olmak en güzeli.

Görümcemi ablam gibi görür ve severim hiç
kırılmadım kendisinden.
Eltimle ne samimiyiz ne kötü.
Çok nadir telefonlaşırız, görüştüğümüzde güzel muhabbet ederiz.
Hepimiz ayrı şehirlerdeyiz.

Kardeşimin hastalığı veya cenazesi olsa ikisinden de yakın ilgi beklemem.
Bana ‘geçmiş olsun’ demeleri benim için yeterli olur.

Oğlum, eşim, kardeşim, yeğenim, annem-babam, kayınvalidem-kayınpederim ve iki dayım dışında kimse için fedakarlık yapmam, her dertlerine koşmam.

Fazla samimiyet, tez ayrılık,
Fazla fedakarlık, çokça cefakarlık getirir.
İnsan ilişkilerinde hele de akrabalık ilişkilerinde dengeli olmak en güzeli.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum.

Back
X