Herkese merhaba. Konu annemin eltisi yani yengemle ilgili. Yengemle farklı şehirlerdeyiz. O memleketimizde, akrabalarımızın neredeyse hepsi de memleketimizde. Bayramdan bayrama görüşürüz genelde, öyle samimiliğimiz yoktur çok. Neyse lafı uzatmayayım size bu kadının bize karşı davranışlarını anlatmak istiyorum ve sizden de biz bu şahısa nasıl davranalım akıl vermenizi istiyorum açıkçası...
Kuzenime tablet alacaklarmış bizde de bir yerden verilen basit bir tablet vardı kullanmadığımız onu verelim onlar da parasını bize verirler diye düşünmüştük tableti götürdük sanki hediye ettik hiçbir şey vermediler oralı bile olmadılar.
Kardeşim orada bir araba gördü oynamak istedi kuzenime söyledi o da veremem dedi yazık çocuk o kadar ağladı kadın oralı bile olmadı.
Tableti götürürken bir kutu da baklava almıştık iyi bir yerden onlarda da varmış ama yumuşamış falan beklemiş bir şeydi neyse o götürdüğümüz tatlıyı bize ikram bile etmedi hemen hızlı hızlı bir şeyler yaptı baktık o eski tatlıdan koymuş bize.
Bunların bizim oturduğumuz şehirde devremülkleri var amcam aidatı var ödeyip gidin der hep biz gitmeyiz hiç neyse bir gün akrabalarla oturuyoruz diyor ki bu yıl gidemedik hakkımız yanmasın diye falanca teyzeme söyledim gitmedi falanca yengeme söyledim gitmedi daha bunun gibi birkaç kişi daha saydı bize de söylemedi teklif bile etmedi orada da bakın size teklif bile etmedim der gibi marifetini anlattı ki teklif ettiği kişiler annemin akrabaları annemle amcam kuzen.
Annem ona bir şeyler anlatmıştı birilerine olan kırgınlıkları mıydı o tarz bir şeydi onu hemen gidip o kişilere anlatmış sonra da ben dobrayım diyor. Bu bayramda da annem babaannemlerin evinde bayramın mübarek olsun demiş yerde oturuyormuş sağ ol senin de yenge demiş bir ayağa bile kalkmamış öpmek bir yana dursun.
Erkek kardeşim sünnet olduğunda babaannem altınını takın demiş o da daha gideriz oraya orada takarız demiş kaç yıl geçti takmadı öndücü olmasına rağmen.
Bunlar şimdi ailece tatile gittiler bir tatil beldesine durumları falan çok iyi ama arabaları pek iyi değil neden bilmiyorum orta bir şey almışlar ayağı yerden kesen cinsten işte tatile onunla gidemezlermiş bizim arabamızı istediler biz de hiç bu zamana kadar tatile matile gitmedik yani babama tersmiş o tarz tatiller e haliyle kadının bu davranışları aklımıza geldikçe de sinir oluyoruz vermek istemedik annemle ama babam arabayı verdi tatile gittiler bile. 1 haftamız zehir oldu bu kadın yüzünden. Bu arada da babaannemle arası çok iyiydi ama sevemezdi onu şimdi kavga ettiler küsler bu da bir ayrıntı. Yardım lütfen.