Elti...

Yani size satalım demeden size de bi yerden eşantiyon verilen bi tableti götürdüğünüzde hediye sanmaları çok normal. Ayrıca amcanız yıllardır gidin diyormuş gitmiyormuşsunuz para ödenince bedava olunca kıymete bindi gibi olmuş. Ben kadında bi gariplik göremedim. Bence siz fazla önemsiyosunuz.

Siz ‘’ ben hiçbir şey demeyim ama o her şeyi benim isteyeceğim şekilde anlasın’’ modundasınız. İlk olarak devremülke biz gidelim diye kendiniz söyleyin. Niye davet bekliyorsunuz. Davet etmek zorunda değil. İkincisi altın konusunda görümceniz takmak Zorunda değil asla. Amca ile alakalı. Üçüncüsü tableti satalım demezseniz tabiki hediye olarak anlar. Dördüncüsü çocuklar bir şeyi vermek istemiyorlarsa vermezler. Annesi ver yavrum dese de vermezdi çocuk. Annesi çocuğundan zorla alıp Verse o çocuk belki burnundan getirecek. Niye risk alsın kadın.

Sizi sadece araba konusunda haklı buldum. Vermiyorum demeniz lazım. Ben diyorum mesela. Bir arkadaş bi ara sürekli benzin alayım bineyim yarın getirim vs diyordu mesela ama adam her yerde Niye araba alayım salak gibi vergi mi vereyim. Diye konuşan bir adamdı. Eşim her seferinde veremem dedi o yüzden. Bizim arabamız var diye hem salak lafını yiyelim hem de adama araba verelim ne güzel. Hayır deyin bından sonra. Görümceniz buz gibi olabilir ama siz bir şeyleri söylemeden nasıl anlayacak ki kafanızdakileri

tablet kaç paralıktı? ikinci el sonuçta. öyle über lüks bi tablet değilse ikinci elinden kaç lira bekliyorsunuz ki?

baklava konusunda da kendi götürdüğünüz baklavaya mı muhtaçsınız anlamadım. hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer.

devremülk konusunda da amcanız teklif etmiş. yengeden özel davet beklemek niye?

anlattığınız şeyi başkasına anlatması tabi hoş değil.

altın borcu olan yengeniz değil amcanız. ondan isteyin çok lazımsa.

araba konusunda haklısınız, ben olsam vermezdim. arabanın emaneti olmaz.
Ay bi solukta yazmis gibisin :)
Captan'a katiliyorum :)

Ayrıca ikram etselerdi de yemezdik lafınıza çok güldüm. Biz getirileni ikram ederiz. Daha ben getirdim o yüzden yemem ben diyen duymadım. Ben de götürdüysem ve ikram edildiyse Onu da yerim. Ben zaten yemeyecektim demek saçma. Baklava yanı niye yemeyin :KK17::KK53:

Siz gerçek hayatta bitsin çöpe atılmasın tarzındaki bir yiyeceği misafirinize yediriyorsanız yazık o insanlara ve sizin misafire verdiğiniz değere.
Arabayı sadece ben sorun yapmadım.
Altın meselesinde elti çok alaka kadın kendisi yönetiyor evi neredeyse ki ben hicbir erkekten duymadım şu bize şunu takmıştı biz de ona bunu takalım tarzı bir laf.
Oyuncağı vermeyen küçücük bir çocuk değil 14 15 yaşında birisi.
Misafir çocuğunda ağlama tutturma sinir bozucu oluyorsa çocuk deyip geçmeyi deneyin.
Aidata kıyamamak lafını nereden uydurdunuz çok güldüm doğrusu ortada bedava verilen bir şey yok, ki gitmek isteyen de yok. Tavsiye istedim resmen eleştiriye gelmişsiniz anlamadan, üstünkörü. Size de PES!

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Çok şükür ki evime aç insanlar gelmiyor. 1 kutu tatlı alıp onu da iyi yerden diye vurgulayıp bizi aşağılamaya gelen de yok. Herkes hak ettiği şekilde muamele görür. Kimseye aman bana bayat şeyi getirmiş diye bakmam.

Elti yönetiyorsa o da adamın pasifliği. Sonuçta bütçe ortaktır. Sizin anlamadığınız nokta da bu.

Ben geçerim ama arkamdan bir oyuncağı vermedi çocuğu diyorsa evime gelmesin daha iyi. Her şeye uzanıp zırıl zırıl ağlayan çocuğu susturmak anne babaya düşer. Ben ev sahibiysem o an için idare ederim. Bence asıl mesafe koyulan sizsiniz ama haberiniz yok. 14 15 yaşındaki de artık ergendir. Oyuncakla moyuncakla ne işi olur bilemedim. Ailecek garipsiniz.

Siz diyorsunuz aitdatını ödeyin gidin dediler gitmedik diye? Sonra da ne diye her yıl teklif beklediniz? Sizi mi nazlandıracaklar?

Ben karşı tarafı tanımıyorum sizi de. Dışarıdan problemli gözüktüğünüzü bilin. Sizi haklı görmek zorunda değil kimse.

1- tablet konusunda satıyorum cümlesi muhakkak geçmeliydi. belki para teklif etmeye de ayıp gözüyle bakmışlardır. ben bazen arada kalırım böyle. teklif etsem ayıp olacak etmesem ayrı ayıp olacak diye. bir arkadaşımla mesela birlikte bir yere gidecektik. nasıl gideceksin dedi. otobüs dedim. biz arabayla gitcez birlikte gidelim dedi. tamam dedim. sonra muhabbet arasında araba da çok yaktı falan diye konuştu. o an anlamadım ama sonradan anladım ki benzin parasına ortak olmamı istedi. keşke açıkça belirtseydi mesela alınmazdım hiç ve benim için de iyi olurdu. para teklif etsem alınır diye düşündüm ondan teklif etmemiştim.
2- çocuğun oyuncak vermemesi çok ayıp olmuş. bazısının malı kıymetli. biz her gelen çocuğa ne var ne yok önüne sererdik. malı kıymetli olanı siz de düşünmeyin aynı tavrı gösterin.
3- tatlı olayı ayıp olmuş ben utanırdım ya hiç ikram etmem yada iyisini ikram ederim.
4- altın olayı da cimriliklerini gösteriyor. cimri artı size değer vermediklerini gösterir.
5- tatil yerini es geçin. ne amaçla demiş neden demiş çok önemli değil. belki o an sizi rencide etmek istemedi.
6- araba olayı en saçma kısmı. arabası olana araba verilirmi. babanıza, ceza sonradan adrese gelir kaza yaparlar bişi olur araba emanet verilmez diye ikna etmeniz gerekirdi.

Siz ‘’ ben hiçbir şey demeyim ama o her şeyi benim isteyeceğim şekilde anlasın’’ modundasınız. İlk olarak devremülke biz gidelim diye kendiniz söyleyin. Niye davet bekliyorsunuz. Davet etmek zorunda değil. İkincisi altın konusunda görümceniz takmak Zorunda değil asla. Amca ile alakalı. Üçüncüsü tableti satalım demezseniz tabiki hediye olarak anlar. Dördüncüsü çocuklar bir şeyi vermek istemiyorlarsa vermezler. Annesi ver yavrum dese de vermezdi çocuk. Annesi çocuğundan zorla alıp Verse o çocuk belki burnundan getirecek. Niye risk alsın kadın.

Sizi sadece araba konusunda haklı buldum. Vermiyorum demeniz lazım. Ben diyorum mesela. Bir arkadaş bi ara sürekli benzin alayım bineyim yarın getirim vs diyordu mesela ama adam her yerde Niye araba alayım salak gibi vergi mi vereyim. Diye konuşan bir adamdı. Eşim her seferinde veremem dedi o yüzden. Bizim arabamız var diye hem salak lafını yiyelim hem de adama araba verelim ne güzel. Hayır deyin bından sonra. Görümceniz buz gibi olabilir ama siz bir şeyleri söylemeden nasıl anlayacak ki kafanızdakileri

bunun bir benzerini de bizim enişte bey söylüyordu. saf benim ailemde kapıdan alıp kapıya bırakıyordu her bize gelmelerinde yda ortak akrabalara gidildiğinde. ki çok yakın da değildik. sonra oğullarına araba aldılar yıllar sonra. bir kere annemler metrobüse kadar bindik sadece arabanın altı çöktü diye laf etti kuzenim. ki biz kendi arabımızla giderken kucak kucaga iki aile gidiyorduk. toplamda 9 kişi.onun arabasına bindiğimizde toplamda 5 kişi vardı. bir kere de gecenin köründe daha annemin iki araba yolu varken otoban kenarında üstelik yeterli sarjı yokken bırakmışlar.

bende araba almıyorum çok masrafı var diye. ama bütçem yetmediğinden enayilik olarak gördüğümden değil. aylık masrafını gözüm kesmedi bunca zaman. zaten borcla alınacaktı alınsaydı. artı babamın arabasına bile binsem yüüzüm kızarıyor. toplu taşımada kafam daha rahat oluyor. neden anlattıysam bu kadar :KK48: özetle sömürecek insanın tavrıyla gerçekten ihtiyacı olanın tavrı arasında çok fark oluyor. vermemekle iyi yapmışsınız

Bayat tatlı neden versin yahu bayramda gitmişler zaten kadın kendi yapmıştır tatlısını hazır aldıklarını vermemiş de kendi yaptığını vermiş neymiş tatlı yumuşakmış olabilir yumuşayabilir hemen laf etmek mi lazım önüne koymuş beğendirememiş bu yaşta kız yengenin tatlısını beğenmeyip eleştiriyor ben yenge olarak bir daha önüne tatlı koymam yani.
Yahu tatlıyı kendisinin yaptığı kanaatine nereden vardınız. Misafirin getirdiği açılır misafire ikram edilir aksi durum daha da itici bence. Eski tatlıyı misafire yenisini kendine tarzında düşünür insanlar ki konu sahibi haklı.
Yengesi itici davranıyorsa onun da eleştirme hakkı var. Kaldı ki yengesine de birşey dememiş herşeyi kendi kendine kavga ediyor konu sahibi.

Elitinin karakterinden hoşlanmadım. Benim anlaşabileceğim bir tip değil. Bir daha arabanızı vermezsiniz umarım. Şahsen ben asla bir daha ne birşey götürürüm ne yüzüne bakarım. Aynen onun yaptığı gibi rastlaşırsak bayramda seyranda oturduğum yerden merhaba der kafamı çeviririm.

" elti başlığını görünce sizin eltiniz sandım ve ona bile yine hayatını elti üzerine kurmuş bir üye galiba diye girdim konuya.
annenizin eltisiymis.
yani yengeniz.
yazık değil mi size?
kaç yaşındasınız?
niye böyle boş şeylere kafa yoruyorsunuz.
bu kadar herşeye takılıp
beklentiye giriyorsunuz.
ileride kendi kaynananiz, gorumceniz , eltiniz felan olacak enerjinizi şimdiden tuketmeyin bu kadar.
annemin eltisi diye yengemden dert yanmak hiç aklıma gelmezdi.
yazdığınız şeyler inanın ciddiye alınacak şeyler değil .
anneniz için klasik elti dertleri olabilir ama sizlik bir durum yok ortada.

Tatlı konusu nezaketen eve getirilen şey ikram edilir biz öyle yaparız gittiğimiz yerde de götürdüğümüz şeyi ikram ederlerse yemek istemeyiz götürdüğümüz şeyi mi yiyelim diye koysa da yemezdik ama onun yaptığı şeyde kasıt var bariz kaç gün beklemiş tatlı misafire ikram edilmez ayıptır.
Hediye olarak götürdüğünüz tatlıyı önünüze koyacaklar göstermelik olarak, ama siz yemeyeceksiniz. Ne tuhaf adetleriniz var. Tableti hediye olarak algılamaları çok normal. İnsanların aklına bu kadar paragöz olabilme ihtimaliniz gelmemiştir. Ürün sıfır diye para beklemeniz de ilginç. Size o parayı vereceklerine gidip kendileri alır zaten faturasıyla, garantisiyle.
Öndüçmüş, tatilmiş, ayağa kalkmadan bayram kutlamış vs. her şeyin hesabını yapmayın bu kadar. Gençsiniz, gidin kendinizi geliştirecek faydalı alanlar bulun.

Allahimmm bu ne kadar takinti boyle. Yani kendinizdeki tableti goturunce kim olsa hediye sanir. Devremulku size söylemiş gitmemissiniz yani daha napsinlar. Yok tatli goturmussunuz de yok koymamis da bence anne kiz herseyi laf ediyorsaniz elti olan yengeniz yilmistir sizden.

Yahu tatlıyı kendisinin yaptığı kanaatine nereden vardınız. Misafirin getirdiği açılır misafire ikram edilir aksi durum daha da itici bence. Eski tatlıyı misafire yenisini kendine tarzında düşünür insanlar ki konu sahibi haklı.
Yengesi itici davranıyorsa onun da eleştirme hakkı var. Kaldı ki yengesine de birşey dememiş herşeyi kendi kendine kavga ediyor konu sahibi.

Bayram olduğuna göre ev baklavası yapılmıştır değil mi o varken hazırını ikram etse bu seferde vay kendi yaptığından vermedi derdi ki zaten bizimkinden verseydi de yemezdim diyor eee ne istiyor peki? ya ne önemi var hangi tatlı olduğunun kadın ikram yapmış 20 yaşında kız beğenmiyor gittiğin yerde bunun konusu olmaz yumuşamışsa bile ziyarete mi gidiyor tatlı yemeye mi?

neyi itici geliyor kadının yaptığı birşey yok..devremülkü onlarada teklif etmişler gitmemişler sonra vay başkasına sordular ee gitselerdi, kendilerine eşantiyon gelrn tabletten para bekleyen kendisi bir de hiçbirşeyden araba istemekten falan amca değil yenge sorumlu.Bu yaşta elti nefreti nedir ki anne babası dururken ona ne oluyor?

Tablet 2. el değildi hiç açılmamıştı. Mesafe istiyorsa arabamızı yüzsüz yüzsüz istemesi tuhaf değil mi?
Vermeyin sizde arabanızı her isteyene veriyor musunuz ?
Tablet konusunu da Açıkça konuşmanız gerekirdi Parasını söylediniz mü şu Kadar'a satarız deyip anlaştınız mi ?
Bence siz mesafe koyun zaten belli ki o da mesafe istiyor.

Herkese merhaba. Konu annemin eltisi yani yengemle ilgili. Yengemle farklı şehirlerdeyiz. O memleketimizde, akrabalarımızın neredeyse hepsi de memleketimizde. Bayramdan bayrama görüşürüz genelde, öyle samimiliğimiz yoktur çok. Neyse lafı uzatmayayım size bu kadının bize karşı davranışlarını anlatmak istiyorum ve sizden de biz bu şahısa nasıl davranalım akıl vermenizi istiyorum açıkçası...
Kuzenime tablet alacaklarmış bizde de bir yerden verilen basit bir tablet vardı kullanmadığımız onu verelim onlar da parasını bize verirler diye düşünmüştük tableti götürdük sanki hediye ettik hiçbir şey vermediler oralı bile olmadılar.
Kardeşim orada bir araba gördü oynamak istedi kuzenime söyledi o da veremem dedi yazık çocuk o kadar ağladı kadın oralı bile olmadı.
Tableti götürürken bir kutu da baklava almıştık iyi bir yerden onlarda da varmış ama yumuşamış falan beklemiş bir şeydi neyse o götürdüğümüz tatlıyı bize ikram bile etmedi hemen hızlı hızlı bir şeyler yaptı baktık o eski tatlıdan koymuş bize.
Bunların bizim oturduğumuz şehirde devremülkleri var amcam aidatı var ödeyip gidin der hep biz gitmeyiz hiç neyse bir gün akrabalarla oturuyoruz diyor ki bu yıl gidemedik hakkımız yanmasın diye falanca teyzeme söyledim gitmedi falanca yengeme söyledim gitmedi daha bunun gibi birkaç kişi daha saydı bize de söylemedi teklif bile etmedi orada da bakın size teklif bile etmedim der gibi marifetini anlattı ki teklif ettiği kişiler annemin akrabaları annemle amcam kuzen.
Annem ona bir şeyler anlatmıştı birilerine olan kırgınlıkları mıydı o tarz bir şeydi onu hemen gidip o kişilere anlatmış sonra da ben dobrayım diyor. Bu bayramda da annem babaannemlerin evinde bayramın mübarek olsun demiş yerde oturuyormuş sağ ol senin de yenge demiş bir ayağa bile kalkmamış öpmek bir yana dursun.
Erkek kardeşim sünnet olduğunda babaannem altınını takın demiş o da daha gideriz oraya orada takarız demiş kaç yıl geçti takmadı öndücü olmasına rağmen.
Bunlar şimdi ailece tatile gittiler bir tatil beldesine durumları falan çok iyi ama arabaları pek iyi değil neden bilmiyorum orta bir şey almışlar ayağı yerden kesen cinsten işte tatile onunla gidemezlermiş bizim arabamızı istediler biz de hiç bu zamana kadar tatile matile gitmedik yani babama tersmiş o tarz tatiller e haliyle kadının bu davranışları aklımıza geldikçe de sinir oluyoruz vermek istemedik annemle ama babam arabayı verdi tatile gittiler bile. 1 haftamız zehir oldu bu kadın yüzünden. Bu arada da babaannemle arası çok iyiydi ama sevemezdi onu şimdi kavga ettiler küsler bu da bir ayrıntı. Yardım lütfen.
Kadınla kızını rahat bırakın lütfen

Bunlar annenin eltisıyla sorunları.senin yengenle sorunun olur anlatırsın burda anlarım ama sen buyuklerin sorunlarindan bahsediyorsun .annen de anlasilan senin yaninda veya sana dertleniyor bayramlaşmak için ayağa kalkmadı yok altin takmadı falan diye.kac yaşındasın bilmiyorum ama ben bekarken hangi akraba altin takmamış gittiğimiz evde bize ne tutulmuş annemle bayramlaşmaya kim ayağa kalkmamış falan bilmezdim.yani beni ilgilendiren konular değildi benim dünyam değildi bu diyelim.bwnce sen de annenin eltisine falan takılma.evlenince k3ndi eltinle sorunun olursa onlara üzülürsün.insallah olmaz da

Bayram olduğuna göre ev baklavası yapılmıştır değil mi o varken hazırını ikram etse bu seferde vay kendi yaptığından vermedi derdi ki zaten bizimkinden verseydi de yemezdim diyor eee ne istiyor peki? ya ne önemi var hangi tatlı olduğunun kadın ikram yapmış 20 yaşında kız beğenmiyor gittiğin yerde bunun konusu olmaz yumuşamışsa bile ziyarete mi gidiyor tatlı yemeye mi?

neyi itici geliyor kadının yaptığı birşey yok..devremülkü onlarada teklif etmişler gitmemişler sonra vay başkasına sordular ee gitselerdi, kendilerine eşantiyon gelrn tabletten para bekleyen kendisi bir de hiçbirşeyden araba istemekten falan amca değil yenge sorumlu.Bu yaşta elti nefreti nedir ki anne babası dururken ona ne oluyor?
Hayalgücünüze göre mi yorum yapıyorsunuz:işsiz:bayram varsa ev baklavası yapmıştır ne alaka. Neyse siz konuları hayal gücünüze göre yorumlaya devam edin:işsiz:

Üşenmedim profilinize baktım. Yaş 20, lisans öğrencisi. Allah aşkına, bak Allah'ın adını veriyorum bu yaşta bu mevzuları kafaya takacak ne yaşıyorsunuz? Size ne anneninizin eltisinin yaptıklarından ya da yapmadıklarından? Bomboş mevzular. Saçma sapan konular. 20 yaşında gencecik bir kızın bunları dert etmeyi bırak, düşünmesi bile garip. İçinize 50 yaşında balkon teyzesi kaçmış.

Back
X