- 19 Ocak 2011
- 1.347
- 162
- 123
öyle yengeye hiçbi iyilik edilmez aslında tenezül edipte arayamıyor bile kendi .siz gereksiz bir iyi niyet içindesiniz üzmeyin kendinizi bırakın ne hali varsa görsünMerhaba hanımlar.Benim büyük eltimle biraz derdim var.Kendisi 1 ay önce doğum yaptı hastanede yanında ben kaldım(annesi ve ablasıyla aynı şehirde yaşıyoruz)Yanında kalmamı istediğini bana asla söylemedi,kayınvalidem sen kalır mısın diye rica etti ben de seve seve kabul ettim.neyse 1 aydır bu hebeği yıkamak için falan beni çağırtıyor(kendi aramaz)eşi eşimi arar.Her gidişimde söylüyorum yenge bak ben evdeyim istediğin zaman ara gelirim yardım ederim sana diyorum ama yok.illa abiye arattıracak.Normal şartlar altında bu da zoruma gitmez ama kızlar şöyle anlatayım yengem biraz problemli yani evine kimseyi çağırmaz ben gidince hoşgeldin bile demiyor kapıyı açıp içeri gidiyor.ayrıca abim ara sıra yanında çalışan elemanları eve gönderip ev işi yaptırıyor.kendimi onlar gibi hissetmeye başladım artık.
Ben ev işi yapmıyorum sadece bebekle ilgileniyorum ama vallahi zoruma gidiyor artık.
Bu sıkıntımdan kayınvalideme bahsettim.ne yapalım herkesi olduğu gibi seveceksin dedi.O zaman kendimi çok kötü ve dedikoducu gibi hissettim.
Yardım etmek istiyorum ama benden rica edilmesini bekliyorum.kv.de öyle deyince acaba kendine yalvarttırmak istiyorum diye mi düşündüler?halbuki öyle bir niyetim asla yok.
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?bir daha gene abiye arattırırsa ne yapayım?yengeye direkt söylesem mi acaba???
bebişe küvet almadılar daha.doğumdan önce de doğru düzgün alışveriş bile yapmadı yengem.durumları da çok iyi bu arada maddi hiçbir sıkıntısı yok yani.yine de ne kendine ne çocuklarına birşey almıyor.onları bile umursamıyor yani.valla psikolojik problemlerinin olması hoşgeldin demesine engel değil, ne demek kapıyı açıp içeri gitmek, insan eşine çocuğuna bile(aşırı samimi anlamında) böyle bişey yapmaz
seni kullanırken hiç bi psikolojik problemi yok ama, ben olsam gitmem, 1 ay olmuş, bebek yıkamak çok büyük bi olay değil, zaten bi ton bu işi kolaylaştıran şey var, yatırsın küvetine yıkasın hayret bişey ya
Eltimin eşi iyidir yani ama işleri çok yoğun evine bile gece yarısı gelebiliyor.mesela bebek yıkamak için fileli küvetler var ya yengeme dedim onlardan alın bak rahat yıkarsın diye o da abime söylemiş abim tamam alırız demiş ama yok 15 gündür.kendisi mali müşavir ve yıl sonu yıl başı işleri dolayısıyla hiçbirşeyle ilgilenemiyor.
Bu hoşgeldin dememe soğuk davranma olayı bana özel bir durum değil yalnız.herkese karşı öyle.ama sinir bozucu
Olabilir evden kaçtığını ben de düşünüyorum.benim demek istediğim abi bize karşı iyidir yani.Eşinin işi bahane değil ailesi ile ilgilenmemeye
Benim eşimde mali müşavir işleri yoğun ama her ihtiyacımıza yetişiyo
Onlar kolayını bulmuş kaynınız evden kaçıyo bence
Anladımm benim eşimin halasının kızıda böyle oldum olası kimseyle konuşmazmış evlerine nışanlıyken gitmiştim bayramdı el öpmeye odadan dışarı çıkmamıştı hiç. Evlendikten sonra bikaç kez gittim evin içinde seslendim nerdesin abla dedim 30 küsür yaşında ablacım gel bi göriyim seni dedim çağırdım eşimin halasıda odaya gitti çağırmaya eşim var diye gelmemişti ogün sonra halamız beni aramıştı seni görmek istiyo kızım demişti bende görümcemle gitmiştim görüşmeye. Ogünden sonra bitek benle konuşur oldu yine kimseye gitmezken ben çağırdım evime gelmişti :) Herkes çok şaşırmıştı kimseyle konuşmazken nasıl seninle konuştu hiç odasından çıkmazken nasıl evine geldi diye :) Belkide elektrik aldı ona karşı güvenilir olduğumu hissettirdim bilmiyorum ama ben gurur duymuştum bununla :) Ilımlı yaklaşın herzaman karakteri öyle demekki size güvenebilsin zaten güveniyor olucakki bitek sizi istiyomuş yanına bu güzel bişey bence :)Bir olay yaşadı mı bilmiyorum ama taa evlenmeden önceden beri rahatsızmış hatta abim bilmiyormuş evlenirken.içe kapalılık mı bilmem nedir problemi de umursamazlık var hiç kimseyi hiçbir şeyi umursamıyor.hatta doğumdan önce aradım napıyosun yenge birşey lazım mı diye tanımadı beni çünkü telefonumu kaydetmemiş o derece yani ...ama sırf bana yapmıyor bunu herkese karşı böyle umursamaz.ben de aslında bundan dolayı uzak durdum hep şimdiye kadar.doğumla birlikte işte bu mevzular oldu..
Bizimkinin durumu o kadar ağır değil yaAnladımm benim eşimin halasının kızıda böyle oldum olası kimseyle konuşmazmış evlerine nışanlıyken gitmiştim bayramdı el öpmeye odadan dışarı çıkmamıştı hiç. Evlendikten sonra bikaç kez gittim evin içinde seslendim nerdesin abla dedim 30 küsür yaşında ablacım gel bi göriyim seni dedim çağırdım eşimin halasıda odaya gitti çağırmaya eşim var diye gelmemişti ogün sonra halamız beni aramıştı seni görmek istiyo kızım demişti bende görümcemle gitmiştim görüşmeye. Ogünden sonra bitek benle konuşur oldu yine kimseye gitmezken ben çağırdım evime gelmişti :) Herkes çok şaşırmıştı kimseyle konuşmazken nasıl seninle konuştu hiç odasından çıkmazken nasıl evine geldi diye :) Belkide elektrik aldı ona karşı güvenilir olduğumu hissettirdim bilmiyorum ama ben gurur duymuştum bununla :) Ilımlı yaklaşın herzaman karakteri öyle demekki size güvenebilsin zaten güveniyor olucakki bitek sizi istiyomuş yanına bu güzel bişey bence :)
Sen şanlısın ozaman herkese ve sana büyük bi pay düşüyo bence el birliğiyle açarsınız eltini :)Bizimkinin durumu o kadar ağır değil ya
Anlayış göstermeye çalışıyorum da durumu öyle vahim değil yani.kendisi gayet yüksek deteceli bir devlet memuru.eve kapanmış falan değil ama hiç arkadaşı yok evine kimseyi davet etmez falan.Ya kadin ilac kullaniyo psikolojik hastaligi var diyosun, sosyal fobisi olabilir, yani seni arayamiyodur eve geldiginde konusamiyodur bu bi hastalik. Ben olsam anlayis gosterirdim dogrusu
Calismasi bir seyi gostermez ki, eve kimseyi davet etmemesi, arkadasi olmamasi sosyal fobisini gosteriyo zatenAnlayış göstermeye çalışıyorum da durumu öyle vahim değil yani.kendisi gayet yüksek deteceli bir devlet memuru.eve kapanmış falan değil ama hiç arkadaşı yok evine kimseyi davet etmez falan.
Nasıl davranayım ki yani sence?kötü olsun asla istemem ama bu durum da zoruma gidiyor yani.çağırmasa davyüzüme bakmasa da gidip yardım mı edeyim yoksa irtibatı mı keseyim??Calismasi bir seyi gostermez ki, eve kimseyi davet etmemesi, arkadasi olmamasi sosyal fobisini gosteriyo zaten
Bu sekilde prblemleri varsa normal davranislar beklememelisn ondan. Beyni nasil calisiyor bilemezsin. Bize garip gelen davranislari yaparken icinde belki firtinalar kopuyor. Elinden gelen yardimi yap, yillarca ilac kullanmissa psikolojik olarak ciddi sorunlari olabilir. Icini rahat tut, kendini prenses sandigini dusunmuyorum, farkli algiliyordur olaylari.. tepkileri ve davranislari da farkli olacaktir.Psikolojik problemleri var.ilaç falan kullanıyormuş yıllardır.o yüzden ailecek kimse fazla üstüne gitmez
ayrıca ben ona hep derim beraber alışverişe gidelim gezelim takılalım diye kaç kere teklif ettim hiç oralı değil.isteNasıl davranayım ki yani sence?kötü olsun asla istemem ama bu durum da zoruma gidiyor yani.çağırmasa davyüzüme bakmasa da gidip yardım mı edeyim yoksa irtibatı mı keseyim??
Kendini prenses sandığını ben de düşünmüyorum da benim de sabrım yetmiyor galiba.sonuçta ben psikolog değilim ki ben onu daha yeni tanıyorum onu düzeltmeye kalkamam.neden bu durumda olduğunu ve neden yıllardır değişmediğini bilmiyorum.ya böyle kabul edip yardıma devam ya da hiç görmemek en iyisi galibaBu sekilde prblemleri varsa normal davranislar beklememelisn ondan. Beyni nasil calisiyor bilemezsin. Bize garip gelen davranislari yaparken icinde belki firtinalar kopuyor. Elinden gelen yardimi yap, yillarca ilac kullanmissa psikolojik olarak ciddi sorunlari olabilir. Icini rahat tut, kendini prenses sandigini dusunmuyorum, farkli algiliyordur olaylari.. tepkileri ve davranislari da farkli olacaktir.
o zaman üzerine bu kadar düşmeAyrı
ayrıca ben ona hep derim beraber alışverişe gidelim gezelim takılalım diye kaç kere teklif ettim hiç oralı değil.iste
Canim bazi rahatsizliklar duzelmiyor, hayati boyunca ilac kullanmasi gereken hastalar var. Kaldiramiyorsan iletisimi kesmelisin tabi. Senin de ruh sagligin onemli.Kendini prenses sandığını ben de düşünmüyorum da benim de sabrım yetmiyor galiba.sonuçta ben psikolog değilim ki ben onu daha yeni tanıyorum onu düzeltmeye kalkamam.neden bu durumda olduğunu ve neden yıllardır değişmediğini bilmiyorum.ya böyle kabul edip yardıma devam ya da hiç görmemek en iyisi galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?