Ben normal hayatimda veya calisma ortaminda boyle basit konusmalara, dedikodu ortamina falan girmeyen birisiyim bu yuzdende kimse ile ne kavgam olur ne gurultum. Boyle bir ortam mi olustu hemen kalkarim ordan..
Aradiklarinda inanin acmamayi, yuzlerine kapatmayi o kadar cok istiyorumki.. ve hatta cok kez acmiyorum beni anneme sikayet ediyorlarmis telefonlara bakmiyor vs. Diye o da aman kizim kirma yaziktir falan diyor. Bir kac kez sinirden anneme cıkıştım benim karsimdada cok uzuldu kiyamiyorum
Ben boyle bayramda seyranda, hastalikta, kutlamalarda vb. Seylerde arayan birisiyim. Durduk yere arayipta konusmak icimden gelmiyor. Hani istiyorlarki surekli iletisimde olalim. Iyi de ortak noktamiz yok ki sizinle ne konusalim? Yani 6-7 senedir benim yapimi cozmeleri lazimdi. Ama kafalari almiyor 1 ay da telefonu acmasam akillarima gelen sey tepki verdigimi degil farkli farkli sebepler uretiyorlar.Ahhh su annem var yaa
Inanin bir birleri ile cekismeyi birakip benim dedi kodumu yapsalar daha rahat olacagim cunku ben takilmam onlarin dediklerine.
Bir birleri ile samimi degiller ya anlatamam boyle degisik tipler. Eviniz ayri, yolunuz ayri hangi ara bu fitnelikleri dusunuyorsunuz? Ikisi annemin evi harici bir araya gelmez bu sebepten dolayi ikisi iyiligine veya kotulugune ortaklik etmezler.
Annem mesela iki gelini birbirine kötülemez. Bir sikintisi varsa sadece benle dertlesir o da bana güvendiginden. Evet, haklisiniz kucugun dikkat cekmesi fesatligindan zaten hani mesela diger gelini baz almasi sinir bozucu.
O zaman 3. Dunya savasi cikar :) Kocalari ile alakali bir durum yok cekisme bir biri ile.
6-7 senedir tavrim belli kalin kafalari almiyor. Ben birine bir sikintimi anlatsam ve orali olmasa, beni ilgilendirmez dese ben bir daha yanasmam gurur yaparim.
Yuz yuze iken ikiside rol yapiyor. Ama kin gözlerinden fiskiriyor. Mesela ayni gun gelmek zorunda degiller ama inadina ikisi ayni gun gelir. Ya iste anlayin olan kendinize oluyor. Hayatlari nefretle gececek ve boyle olmalari zerre umrumda degil. Bana degmesinler, yegenlerimi rahat biraksinlar yeter.
Evet ben de bunu yapiyorum beni ilgilendirmez karisamam diyorum. Dedikodu zaten sevmem ve zaten baska sehirdeyim anneme her ziyaret bunlarin yuzune zehir olur.
Onlara has degil ama ben misafirlige gitmeyi sevmiyorum hani boyle arayipta caya, kahveye gelecegim diye pek gitmem kimseye. Ve anlasinlar diye dolayli yoldan anlatiyorum. Ama cagirdiklarinda ise gelmem demiyorum zaten senede 1-2 kez ancak cagirirlarsa giderim. Bana kalsa annemlerde goruselim ben gitmeyim ama iste kirilmasinlar diye gidiyorum. Ikisinede esit yani cunku boyle birini tut, birini at yapmiyorum ama gözlerimden kör degil iste hii buna ragmen birine bir hediye alsam digerinede alirim ki rekabet bir de bu sekilde baslamasin küsmeside anneme soyler sacma sacma ergen gibi paylasim yapar burdan anliyorum artik.
Soyluyorum bir sureligine suskunluk oluyor sonra kaldigi yerden devam. Amin insallah... evet ben de bu duruma cok icerledim. Ya ben sumuklu bocegi bile sevgi ile izliyorum enteresan geliyor bu da bir melege kin duyuyor.
Annemle babam dunya iyisi insanlar gram kötülük bilmezler hani gelin gelip ortaya pislese aman yavrum onlar iyi olsun ben temizlerim modunda. Babamda aman esleri ilr mutlu olsunlar vs. Bu tutumlari herkese karsi boyle cok asiri iyi niyetliler. Mesela eczaci babami kandiriyordu ben devreye girdim babacigim aman kizim genctir yazik ekmeginden olmasin.. ya tamam iyi olalim ama, bu da biraz fazla iyi. Ben uzuleceksem neden baskalari benim uzerimden iyi olsun. Sucum var ise ben cekmeliyim, baskasinin var ise baskasi ceksin.
Bezdim vallahi...
Size örnekler verecegim, okurken cok komik cidden.. dizide izlesem hadi canim derim yani.
Buyuk gelin kek yapip gelmis bir gun ve "eline saglik cok guzel olmus" dedim diye abartisiz haftada 3 gün pasta yapip getirdi.
Bu kez de kücük fazlaca eli dolu geliyor diye büyük tatlilar yapmaya basladi.
Artik eline saglik diyemedim kimseye.
Yegenlerime hediye aldim diye 7 duvele duyurdular "Ayy halasi almis" butun sosyal medyada.
Artij eskisi kadar hediye alamiyorum sayfa sayfa paylasmak görgüsüzce geldi.
Kucuk gelin bebek dillenirken hala dedirtip video atmis öbürüne demedim cunku olacaklari biliyorum.
Cidden istemiyorum.. bana bir bardak su bile verseler boyle rekabet icinde olmasin istiyorum cunku cidden itici bir durum.
Babamla annem yemege ciksalar kucuk hemen ziplar " beni de götürün" ya bu insanlarinda yalnizliga, guzel vakit gecirrmeye hakki var senin ne isin var? Bu defa öbürüde baslamis beni de götürün demeye.
Ben ailemin yanina gelince biraz sakinlik istiyorum. Mesela, annemle kendi sikintim varsa dertleseyim, ana-kiz muhabbeti yapalim. Ben onlarin pastalari, borekleri istemiyorum.
Yemekler vs. Yenince " Abla sen otur, misafirsin" ama bu laf bile samimi degil. Beni sevdiklerinden degil yani :))) maksat görümce tarafindan " Yaa ne iyi bu gelin vs. " demem ama, der miyim? Akillandim billahi demem :)
Annemle bu sebepler yuzune bir iki tartistik baktim cok uzuluyor oylece kaldik.