Eltilerin savaşı, maksat ne?

Yalnız çok tehlikeli bi durum hiç belli de olmazlar şimdi bunlar senin ağzından bi laf çıksa art niyet olmasa bile taşıyabilirler birbirine hatta "geçen gün görümceme de söyledim" gibi durduk yere onların ettiği laflar üstüne kalabilir ateşe atılabilirsin nazikçe uyarmak lazım gibi sanki ikisini de. ikinizde benim kardeşlerimin eşisiniz tek bi kötü laf etmeyin benim yanımda gibi bişeyler de bence

Ya cok ilginc geliyor boyle bariz niyet belli eden insanlar
Benim de pek aram yoktur eltimle
Karakterlerimiz cok farkli
Ama kayinvalidem eltim hakkinda bisi dese acayip rahatsiz oluyorum
Benim hakkimda da konusuyordur o zaman diye dusunuyorum
Azicik bi serzeniste bulunsa eltim hakkinda hemen savunmaya geciyorum
Belki soyle olmustur ondan oyle yapmistir falan
Tasvip etmedigim bir sey yaptiysa da hic soz konusu etmem
Soyleyip fesat olarak yaftalanmak daha mi evla
Bakin siz de buyukten cok kucuge sinir olmussunuz
Insanlar cidden cok tuhaf
Strateji olsun diye yapmiyorum ama cidden fesatlik yapmak istesem de bu stratejimi degistirmem..

"ben basitlikten hoşlanmıyorum. Bana böyle kenar mahalle sorunlarıyla gelmeyin" diyin.

Birbirlerinin kocasında gözü mü var bunların hayırdır

Yaklasim dogru ama kelime yanlis. Banane degil sanane diyeceksiniz. X sunu yapmis bunu yapmis bik bik bik mi diyor cevap sanane? Y sunu demis bik bik bik mi diyor cevap sanane.

Biri digerine is buyuruyorsa birakin aralarinda halletsinler. Sizi karıştırıyorlarsa herkes. Kendinden sorumlu de gec.

Ha ama kucuk gelin yalanci entrikaciysa sizde bunu biliyorsaniz. Kucugu dislayin olsun bitsin.

Ya he der geçersin

Ya da bana ne sana ne dersin

Onlar dedikodu ararsa sen vermezsin

Evlerine vs gidip gelmeyi azaltır uzak takılırsın

Yani büyük geline gittim diye küçüğü neden küser ya hep ona gidiyorsun diye küser ya bana gelmiyor ama ona iki üç gidiyorsun diye

Sana ne der hazır küsmüşsün der görüşmem mesela

Küstüğü nasıl öğreniliyor düzenli araması gerekiyor da aramıyor mu annenize gidip görümceme küstüm mü diyor

Merhabalar...

Bizim iki gelinimiz var ikisi birbirine dusman gibi isin kotu yanı bu duruma annemle beni dahil etmeye calisiyorlar daha dogrusu bir tanesi daha fazlaca bunu yapiyor ve artik bu durumdan sıkıldım..

Ben cok sık aramayan, senede 1-2 cagirirlarsa evlerine giden, evlerindeki hayatlarina pek mudahil, daha dogrusu umrumda olmayan bir tipim. Daha cok kendi ailemle mesgulum genel yapi itibari ilede mesafeli birisiyim.

Bunlar didisince anneme, ondan yuz bulamayinca bana geliyorlar ve cidden cok sıkıldım artık. Kucuk gelin beni arar "Buyuk gelin cocuga bakamiyor, cok aglatiyor, cocugu uyuturken salliyor bla bla blaa " ya banane diyorum herkesin kendi cocugu ve ilk cocugu degil. ne terbiyesi, ne bakimi beni ilgilendirmez. Eziyet etmedigi surece beni ilgilendiren bir durum yok. Benim cocuguma birisi karissa sanane der cikarim. Ben niye bebegin annesine akıl vereyim? Sormak isterse kendisi sorar diyorum vs.

Sonra digeri arar " kucuk gelin cocuguna sunu öğretmis, cok geziyorlar vb. " Al birini vur otekine ya bu ne sacmaliktir. Acik acik soyluyorum Ba-na-neee anlamiyorlar sonra anneme artik sert tepki gosterecegim dedigimde ise annem "Aman kizim kardesinle arasi bozulur " bilmem ne diye beni susturuyor.

Hele kucuk gelinin sacma sapan tripleri, seytanlıkları hic bitmiyor. Örnegin, Buyuk gelinin bir bebegi oldu ve sirf buyuk gelini sevmediği icin kucuk gelin " Sabi ama ne bileyim sevemedim ben o bebegi" diyecek kadar şeytan ve yok aralari bozulur bilmem ne diye susturulmaya calisilan benim.Bu nasil laf ya?? O melek benim yegenim ve kucuk gelinin agzina iki tokat atasim geldi.

Buyuk gelin yemege davet etse, Kucuk gelin aylarca küser vay efendim neden önce ona gidilmemis. Ya anlatamiyorum ben zaten misafirlik sevmem ama davet edilen yerede gelmiyorum demem yakin ailemse. Ben kimseye hesap vermek zorunda degilim bu nasıl basitliktir boyle.

Buyuk gelin önceleri böyle degildi. Kucuk gelin aileye katıldıktan sonra ikisi azılı düşman oldular bunun %70 sebebide kucuk gelinin entrikaları, Buyuk gelinu hizmetci olarak görmesi, sürekli Buyuk geline karışması vb. Mesela annemlerde cay demlenmistir (korona öncesi misafirlikler) Hani buyuk gelin doldursunda iceyim modunda ya hu kaldir kicini kimse kimseye hizmet etmek zorunda degil. Böyle böyle delirdiler işte..

Aramiyorum, gitmek cok istemiyorum cagrilmadikca ama bunlardan kurtulamiyorum. Ben yapim geregi kimseye eyvallah etmem, kimsede bana etmesin ama sirf kardesim iyi olacak diye ben boyle sacmaliklara katlanmak zorunda miyim? Hayir yani kendi karisi kendisi ceksin banane.

Her defasinda susuyorum aman kizim, canim kizim, kardesin kizim. Annemi kirmadan nasil bunlardan uzaklasirim? Ben bu kadar entrikaya gelemiyorum cunku...
2sini karsınıza alıp,kimse kimsenin cocuguna laf etmicek,herkesin anneliği kendine.
Beni arayıp durmayın diyin acık acık.
Kücük geline de kalbine insan sevgisi versin Allah.
El kadar bebeğe sevmedim diyosa ,sevme yyani cok da önemli değilsin o bebeğin hayatında derim.

Ahhh icimden gecenler insallah annem uzulmez

Bu defada beni klasik görümce moduna sokarlar mi acaba?

Duzenledim :)

Zaten beni cileden cikaran nokta o, oldu. Yani bir bebege bu kadar cirkinlesecek kin nerden geliyor bilemiyorum.

Bir ara ciddi ciddi boyle cadaloz moda geceyim belki anladiklari dil o diye dusunmedim degil.

Duzenledim :)

Zaten kilit nokta annem.. Bana kalsa merhaba merhaba bu kadar.

Buyuk gelin sonradan degisti evet. Hani onceden hepimiz gibiydi. Yani herkesin kusurlari var ama simdi nerden esecek bilmiyorum. Cileden cikma sebeplerini genel olarak hakli buluyorum. Ah bi de Guzin abla gibi bana gelmeseler.
Konunuzda yazmışsınız zaten bunları.
Ben annenizi pek de bu tutumu dolayısı ile beğenemedim.
Siz bu olaylara tepki verdiğiniz erkek kardeşleriniz bişey demez ki.
Anneniz burda resmen tiyatro izler gibi olayları izliyor.
Fakat burda bir bebeğe terbiyesizce kötü konuşacak kadar kalbi zift olmuş bı kadın var.
Valla benim görümcem (kendi çocuğu olduktan sonra) kuzeninin taş bebeği gibi dünyalar güzeli ki o kadar güzel ki anlatamam, bebeğe çirkin ben onu artık güzel bulmuyorum hiç sevmiyorum vs dedi evimizde.
Hani... Olaya güzel çirkinlik ile bakilacak da kuzeninin çocuğu gibi güzel ben görmedim diyeyim size.
Valla öyle bı bozdum ki.
Zaten çok terbiyesizde bı kadın hele çocuklara dil uzatınca görüşmüyorum kendisi ile ne doğru karar verdiğimi anladım.

İkisini al karşına açıkça söyle aranızda ki durum her ne ise beni ve annemi karıştırmayın aramayın anlatmayın bi daha de rahatsız oluyorum sizin aranızdaki mesele beni ilgilendirmiyor yeter insana cinnet geçirttirtmeyin de yeğenlerim var arada de ne yapıyosanz yapın yoksa hep beraber abimler fln komple bi aile toplanalım de

E çok eğlenceli bunlar. Ben ne eğlenirdim benim olsalar. Kafes dövüşü falan yaptırırdım çocukları büyükanneye bırakıp ajsjsj.

Küçük olan yılan ama bak ben söyleyeyim. Ayakta sallıyormuş da çocuğa bakamıyormuş. Yılaaaaaan. Bana yollayın ağzını yırtarım ben ahsjsjjs.

konunuz bana yengemleri hatırlattı, yengem de sürekli diğerinin çocuğunu sevmez ve sürekli eltisini anlatır durur
biz durduramadık ne desek olmadı :-) ben görümce değilim o yüzden duymamazlıktan geldim sonra taşındım zaten. yine o şehire gitsem yine anlatır eminim. içi fesat olan insanları değiştiremiyorsun. ama çocuk hakkında söylemler çok yanlış. yanlışı duyduğunuzda da güzelce uyarın. herkes istediği gibi baksın çocuğuna deyin, duymamazlıktan gelin, konuşma oraya bağlanınca iş çıkarın kendinize.. belki zamanla size anlatmayı keserler

vay arkadaş eltimin olmamasına şükrettim demek eltilik ilişkisi filmdeki gibiymiş karşılıklı dövüş . oysa ki aslında aynı safta olmaları gerekir ikisi de yabancı, aynı yere gelen gurbetçi gibi daha çok sarılmaları gerekir bir birlerine bacanaklar öyle yapıyor çünkü :) eltilerin de öyle yapması daha mantıklı ay ne diyorum ben :olamaz:

Arada bişiy yok ama genede çekememezlikler var. Ne gerek var insan gibi geçinin işte. Çocuklarınız oynasın etsin mis o sana gelsin sen ona nedir. Birbirinizi yiyceğinize beraber bir işin ucundan tutun. Çok boş kalmışlar...

Merhabalar...

Bizim iki gelinimiz var ikisi birbirine dusman gibi isin kotu yanı bu duruma annemle beni dahil etmeye calisiyorlar daha dogrusu bir tanesi daha fazlaca bunu yapiyor ve artik bu durumdan sıkıldım..

Ben cok sık aramayan, senede 1-2 cagirirlarsa evlerine giden, evlerindeki hayatlarina pek mudahil, daha dogrusu umrumda olmayan bir tipim. Daha cok kendi ailemle mesgulum genel yapi itibari ilede mesafeli birisiyim.

Bunlar didisince anneme, ondan yuz bulamayinca bana geliyorlar ve cidden cok sıkıldım artık. Kucuk gelin beni arar "Buyuk gelin cocuga bakamiyor, cok aglatiyor, cocugu uyuturken salliyor bla bla blaa " ya banane diyorum herkesin kendi cocugu ve ilk cocugu degil. ne terbiyesi, ne bakimi beni ilgilendirmez. Eziyet etmedigi surece beni ilgilendiren bir durum yok. Benim cocuguma birisi karissa sanane der cikarim. Ben niye bebegin annesine akıl vereyim? Sormak isterse kendisi sorar diyorum vs.

Sonra digeri arar " kucuk gelin cocuguna sunu öğretmis, cok geziyorlar vb. " Al birini vur otekine ya bu ne sacmaliktir. Acik acik soyluyorum Ba-na-neee anlamiyorlar sonra anneme artik sert tepki gosterecegim dedigimde ise annem "Aman kizim kardesinle arasi bozulur " bilmem ne diye beni susturuyor.

Hele kucuk gelinin sacma sapan tripleri, seytanlıkları hic bitmiyor. Örnegin, Buyuk gelinin bir bebegi oldu ve sirf buyuk gelini sevmediği icin kucuk gelin " Sabi ama ne bileyim sevemedim ben o bebegi" diyecek kadar şeytan ve yok aralari bozulur bilmem ne diye susturulmaya calisilan benim.Bu nasil laf ya?? O melek benim yegenim ve kucuk gelinin agzina iki tokat atasim geldi.

Buyuk gelin yemege davet etse, Kucuk gelin aylarca küser vay efendim neden önce ona gidilmemis. Ya anlatamiyorum ben zaten misafirlik sevmem ama davet edilen yerede gelmiyorum demem yakin ailemse. Ben kimseye hesap vermek zorunda degilim bu nasıl basitliktir boyle.

Buyuk gelin önceleri böyle degildi. Kucuk gelin aileye katıldıktan sonra ikisi azılı düşman oldular bunun %70 sebebide kucuk gelinin entrikaları, Buyuk gelinu hizmetci olarak görmesi, sürekli Buyuk geline karışması vb. Mesela annemlerde cay demlenmistir (korona öncesi misafirlikler) Hani buyuk gelin doldursunda iceyim modunda ya hu kaldir kicini kimse kimseye hizmet etmek zorunda degil. Böyle böyle delirdiler işte..

Aramiyorum, gitmek cok istemiyorum cagrilmadikca ama bunlardan kurtulamiyorum. Ben yapim geregi kimseye eyvallah etmem, kimsede bana etmesin ama sirf kardesim iyi olacak diye ben boyle sacmaliklara katlanmak zorunda miyim? Hayir yani kendi karisi kendisi ceksin banane.

Her defasinda susuyorum aman kizim, canim kizim, kardesin kizim. Annemi kirmadan nasil bunlardan uzaklasirim? Ben bu kadar entrikaya gelemiyorum cunku...
Ben henüz görümce olmadım ama adayım yani benim kızkardeşim kötü niyetli değildir ama her naneye karışır saftiriktir birazda salaktır ama akıllıymış gibi davranır kendini gülünç duruma düşürür erkek kardeşimin ne zaman bir sevgilisi olsa gelip bana yapıştılar ki ben de sizin gibi soğuk sert mesafeli biriyim ilk görüşte herkes benden bir korkar yani :) tanıdıkça ısınırım bir insana ama genel olarak pek kimseyle görüşmeyi sevmem annemle bile özlemem yani sevmediğimden değil ben de fazla tuhafım gerçi :) yani şunu demek istiyorum benim kızkardeş çok heveslidir hemen içli dışlı olmak ister ben uzak kalırım daha çekici geliyorum heralde ama sabrımında sonu vardır kim olursa olsun çekmem amcamı,dayımı,halalar filan sosyal medyamdan engellemiş biriyim tahammül etmek zorunda değilsiniz açıklama yapmak zorunda da anneler zaten oğullarına asla kıyamıyorlar hep onların uğruna bizi kurban etmeye çalışıyorlar dün akşam annem arayıp yine oğlu için dert yanınca ben yatıyorum diyip kapattım telefonu onun oğlu sonuçta çaresini o bulsun bencil olun zaten her türlü sizi kötü bilecekler

Biraz kuyruklarına basılma zamanı gelmiş.
Anneniz boşuna çırpınıyor, zaten birbirlerine ne dediklerinden haberleri var o yüzden o kadar laf çıkıyor araları bozuk zaten. 🙄

Sizin hatanız ise şu: Anlatmayın demenize rağmen telefonu kapatmayıp dertlerini devamlı dinlediğiniz için sizi stres topu olarak kullanmaya devam ediyorlar.

Davranış sözden daima güçlüdür.

Hiç kıskanıyorsun falan demeyin derdinizi anlatmayın açıklama yapmayın aralarını bulmaya çalışmayın. Sesiniz yükselmesin.

Aranızda anlaşın çözün bu konuyu beni karıştırmayın bu meseleleri konuşmayalım diyin. Hemen sizi deneyip tekrar o konuya gelecektir. O noktada meşgulüm sonra görüşürüz diyip telefonu kapatın.

Önce affallayacaklar, ne oldu niye kapattın daha 3 saat kafanı şişirecektim dediğinde programım/yemeğim var vs diyip kapatın.

Sizden stres topu olmayacağını anladıklarında sakinleşeceklerdir, anneniz de sağlığını öne sürebilir aynı taktiği o da uygulasın.

Yeğen hariç, o noktada sesiniz yükselsin.
Bir cinnet meseleyi çözer.
Çocuklar hakkında konuşulmaz diye susturun, yanınızda cüret edemesinler.
Ben normal hayatimda veya calisma ortaminda boyle basit konusmalara, dedikodu ortamina falan girmeyen birisiyim bu yuzdende kimse ile ne kavgam olur ne gurultum. Boyle bir ortam mi olustu hemen kalkarim ordan..

Aradiklarinda inanin acmamayi, yuzlerine kapatmayi o kadar cok istiyorumki.. ve hatta cok kez acmiyorum beni anneme sikayet ediyorlarmis telefonlara bakmiyor vs. Diye o da aman kizim kirma yaziktir falan diyor. Bir kac kez sinirden anneme cıkıştım benim karsimdada cok uzuldu kiyamiyorum :(

Ben boyle bayramda seyranda, hastalikta, kutlamalarda vb. Seylerde arayan birisiyim. Durduk yere arayipta konusmak icimden gelmiyor. Hani istiyorlarki surekli iletisimde olalim. Iyi de ortak noktamiz yok ki sizinle ne konusalim? Yani 6-7 senedir benim yapimi cozmeleri lazimdi. Ama kafalari almiyor 1 ay da telefonu acmasam akillarima gelen sey tepki verdigimi degil farkli farkli sebepler uretiyorlar.Ahhh su annem var yaa
Ben olsam karışmam asla yorum yapmam, çekirdeğimi de alır dinlerim sadece. Size böyle anlatıyorlarsa biraraya geldiğinde sizi de çekiştiriyor olabilirler. Mantıken düşünürlerse onlar aynı saftalar gelinler, siZ de annenizle aynı saftasanız.
Inanin bir birleri ile cekismeyi birakip benim dedi kodumu yapsalar daha rahat olacagim cunku ben takilmam onlarin dediklerine.
Yalnız çok tehlikeli bi durum hiç belli de olmazlar şimdi bunlar senin ağzından bi laf çıksa art niyet olmasa bile taşıyabilirler birbirine hatta "geçen gün görümceme de söyledim" gibi durduk yere onların ettiği laflar üstüne kalabilir ateşe atılabilirsin nazikçe uyarmak lazım gibi sanki ikisini de. ikinizde benim kardeşlerimin eşisiniz tek bi kötü laf etmeyin benim yanımda gibi bişeyler de bence
Bir birleri ile samimi degiller ya anlatamam boyle degisik tipler. Eviniz ayri, yolunuz ayri hangi ara bu fitnelikleri dusunuyorsunuz? Ikisi annemin evi harici bir araya gelmez bu sebepten dolayi ikisi iyiligine veya kotulugune ortaklik etmezler.
Ya cok ilginc geliyor boyle bariz niyet belli eden insanlar
Benim de pek aram yoktur eltimle
Karakterlerimiz cok farkli
Ama kayinvalidem eltim hakkinda bisi dese acayip rahatsiz oluyorum
Benim hakkimda da konusuyordur o zaman diye dusunuyorum
Azicik bi serzeniste bulunsa eltim hakkinda hemen savunmaya geciyorum
Belki soyle olmustur ondan oyle yapmistir falan
Tasvip etmedigim bir sey yaptiysa da hic soz konusu etmem
Soyleyip fesat olarak yaftalanmak daha mi evla
Bakin siz de buyukten cok kucuge sinir olmussunuz
Insanlar cidden cok tuhaf
Strateji olsun diye yapmiyorum ama cidden fesatlik yapmak istesem de bu stratejimi degistirmem..
Annem mesela iki gelini birbirine kötülemez. Bir sikintisi varsa sadece benle dertlesir o da bana güvendiginden. Evet, haklisiniz kucugun dikkat cekmesi fesatligindan zaten hani mesela diger gelini baz almasi sinir bozucu.
"ben basitlikten hoşlanmıyorum. Bana böyle kenar mahalle sorunlarıyla gelmeyin" diyin.

Birbirlerinin kocasında gözü mü var bunların hayırdır
O zaman 3. Dunya savasi cikar :) Kocalari ile alakali bir durum yok cekisme bir biri ile.
Yaklasim dogru ama kelime yanlis. Banane degil sanane diyeceksiniz. X sunu yapmis bunu yapmis bik bik bik mi diyor cevap sanane? Y sunu demis bik bik bik mi diyor cevap sanane.

Biri digerine is buyuruyorsa birakin aralarinda halletsinler. Sizi karıştırıyorlarsa herkes. Kendinden sorumlu de gec.

Ha ama kucuk gelin yalanci entrikaciysa sizde bunu biliyorsaniz. Kucugu dislayin olsun bitsin.
6-7 senedir tavrim belli kalin kafalari almiyor. Ben birine bir sikintimi anlatsam ve orali olmasa, beni ilgilendirmez dese ben bir daha yanasmam gurur yaparim.

Yuz yuze iken ikiside rol yapiyor. Ama kin gözlerinden fiskiriyor. Mesela ayni gun gelmek zorunda degiller ama inadina ikisi ayni gun gelir. Ya iste anlayin olan kendinize oluyor. Hayatlari nefretle gececek ve boyle olmalari zerre umrumda degil. Bana degmesinler, yegenlerimi rahat biraksinlar yeter.
Ya he der geçersin

Ya da bana ne sana ne dersin

Onlar dedikodu ararsa sen vermezsin

Evlerine vs gidip gelmeyi azaltır uzak takılırsın

Yani büyük geline gittim diye küçüğü neden küser ya hep ona gidiyorsun diye küser ya bana gelmiyor ama ona iki üç gidiyorsun diye

Sana ne der hazır küsmüşsün der görüşmem mesela

Küstüğü nasıl öğreniliyor düzenli araması gerekiyor da aramıyor mu annenize gidip görümceme küstüm mü diyor
Evet ben de bunu yapiyorum beni ilgilendirmez karisamam diyorum. Dedikodu zaten sevmem ve zaten baska sehirdeyim anneme her ziyaret bunlarin yuzune zehir olur.

Onlara has degil ama ben misafirlige gitmeyi sevmiyorum hani boyle arayipta caya, kahveye gelecegim diye pek gitmem kimseye. Ve anlasinlar diye dolayli yoldan anlatiyorum. Ama cagirdiklarinda ise gelmem demiyorum zaten senede 1-2 kez ancak cagirirlarsa giderim. Bana kalsa annemlerde goruselim ben gitmeyim ama iste kirilmasinlar diye gidiyorum. Ikisinede esit yani cunku boyle birini tut, birini at yapmiyorum ama gözlerimden kör degil iste hii buna ragmen birine bir hediye alsam digerinede alirim ki rekabet bir de bu sekilde baslamasin küsmeside anneme soyler sacma sacma ergen gibi paylasim yapar burdan anliyorum artik.
2sini karsınıza alıp,kimse kimsenin cocuguna laf etmicek,herkesin anneliği kendine.
Beni arayıp durmayın diyin acık acık.
Kücük geline de kalbine insan sevgisi versin Allah.
El kadar bebeğe sevmedim diyosa ,sevme yyani cok da önemli değilsin o bebeğin hayatında derim.
Soyluyorum bir sureligine suskunluk oluyor sonra kaldigi yerden devam. Amin insallah... evet ben de bu duruma cok icerledim. Ya ben sumuklu bocegi bile sevgi ile izliyorum enteresan geliyor bu da bir melege kin duyuyor.
Konunuzda yazmışsınız zaten bunları.
Ben annenizi pek de bu tutumu dolayısı ile beğenemedim.
Siz bu olaylara tepki verdiğiniz erkek kardeşleriniz bişey demez ki.
Anneniz burda resmen tiyatro izler gibi olayları izliyor.
Fakat burda bir bebeğe terbiyesizce kötü konuşacak kadar kalbi zift olmuş bı kadın var.
Valla benim görümcem (kendi çocuğu olduktan sonra) kuzeninin taş bebeği gibi dünyalar güzeli ki o kadar güzel ki anlatamam, bebeğe çirkin ben onu artık güzel bulmuyorum hiç sevmiyorum vs dedi evimizde.
Hani... Olaya güzel çirkinlik ile bakilacak da kuzeninin çocuğu gibi güzel ben görmedim diyeyim size.
Valla öyle bı bozdum ki.
Zaten çok terbiyesizde bı kadın hele çocuklara dil uzatınca görüşmüyorum kendisi ile ne doğru karar verdiğimi anladım.
Annemle babam dunya iyisi insanlar gram kötülük bilmezler hani gelin gelip ortaya pislese aman yavrum onlar iyi olsun ben temizlerim modunda. Babamda aman esleri ilr mutlu olsunlar vs. Bu tutumlari herkese karsi boyle cok asiri iyi niyetliler. Mesela eczaci babami kandiriyordu ben devreye girdim babacigim aman kizim genctir yazik ekmeginden olmasin.. ya tamam iyi olalim ama, bu da biraz fazla iyi. Ben uzuleceksem neden baskalari benim uzerimden iyi olsun. Sucum var ise ben cekmeliyim, baskasinin var ise baskasi ceksin.
İkisini al karşına açıkça söyle aranızda ki durum her ne ise beni ve annemi karıştırmayın aramayın anlatmayın bi daha de rahatsız oluyorum sizin aranızdaki mesele beni ilgilendirmiyor yeter insana cinnet geçirttirtmeyin de yeğenlerim var arada de ne yapıyosanz yapın yoksa hep beraber abimler fln komple bi aile toplanalım de
Bezdim vallahi...

Size örnekler verecegim, okurken cok komik cidden.. dizide izlesem hadi canim derim yani.

Buyuk gelin kek yapip gelmis bir gun ve "eline saglik cok guzel olmus" dedim diye abartisiz haftada 3 gün pasta yapip getirdi.

Bu kez de kücük fazlaca eli dolu geliyor diye büyük tatlilar yapmaya basladi.

Artik eline saglik diyemedim kimseye.

Yegenlerime hediye aldim diye 7 duvele duyurdular "Ayy halasi almis" butun sosyal medyada.

Artij eskisi kadar hediye alamiyorum sayfa sayfa paylasmak görgüsüzce geldi.

Kucuk gelin bebek dillenirken hala dedirtip video atmis öbürüne demedim cunku olacaklari biliyorum.

Cidden istemiyorum.. bana bir bardak su bile verseler boyle rekabet icinde olmasin istiyorum cunku cidden itici bir durum.

Babamla annem yemege ciksalar kucuk hemen ziplar " beni de götürün" ya bu insanlarinda yalnizliga, guzel vakit gecirrmeye hakki var senin ne isin var? Bu defa öbürüde baslamis beni de götürün demeye.

Ben ailemin yanina gelince biraz sakinlik istiyorum. Mesela, annemle kendi sikintim varsa dertleseyim, ana-kiz muhabbeti yapalim. Ben onlarin pastalari, borekleri istemiyorum.

Yemekler vs. Yenince " Abla sen otur, misafirsin" ama bu laf bile samimi degil. Beni sevdiklerinden degil yani :))) maksat görümce tarafindan " Yaa ne iyi bu gelin vs. " demem ama, der miyim? Akillandim billahi demem :)

Annemle bu sebepler yuzune bir iki tartistik baktim cok uzuluyor oylece kaldik.

Whatsapp grubu kurun, ikisini ekleyin. Orda ikisinede aranızdaki meselere ne beni ne annemi karıştırmayın, birbirinizi yiyin ama bana bulaşmayın diye bi güzel yazı döşeyin. Sonra çıkın gruptan.

Ben normal hayatimda veya calisma ortaminda boyle basit konusmalara, dedikodu ortamina falan girmeyen birisiyim bu yuzdende kimse ile ne kavgam olur ne gurultum. Boyle bir ortam mi olustu hemen kalkarim ordan..

Aradiklarinda inanin acmamayi, yuzlerine kapatmayi o kadar cok istiyorumki.. ve hatta cok kez acmiyorum beni anneme sikayet ediyorlarmis telefonlara bakmiyor vs. Diye o da aman kizim kirma yaziktir falan diyor. Bir kac kez sinirden anneme cıkıştım benim karsimdada cok uzuldu kiyamiyorum :KK43:

Ben boyle bayramda seyranda, hastalikta, kutlamalarda vb. Seylerde arayan birisiyim. Durduk yere arayipta konusmak icimden gelmiyor. Hani istiyorlarki surekli iletisimde olalim. Iyi de ortak noktamiz yok ki sizinle ne konusalim? Yani 6-7 senedir benim yapimi cozmeleri lazimdi. Ama kafalari almiyor 1 ay da telefonu acmasam akillarima gelen sey tepki verdigimi degil farkli farkli sebepler uretiyorlar.Ahhh su annem var yaa

Inanin bir birleri ile cekismeyi birakip benim dedi kodumu yapsalar daha rahat olacagim cunku ben takilmam onlarin dediklerine.

Bir birleri ile samimi degiller ya anlatamam boyle degisik tipler. Eviniz ayri, yolunuz ayri hangi ara bu fitnelikleri dusunuyorsunuz? Ikisi annemin evi harici bir araya gelmez bu sebepten dolayi ikisi iyiligine veya kotulugune ortaklik etmezler.

Annem mesela iki gelini birbirine kötülemez. Bir sikintisi varsa sadece benle dertlesir o da bana güvendiginden. Evet, haklisiniz kucugun dikkat cekmesi fesatligindan zaten hani mesela diger gelini baz almasi sinir bozucu.

O zaman 3. Dunya savasi cikar :) Kocalari ile alakali bir durum yok cekisme bir biri ile.

6-7 senedir tavrim belli kalin kafalari almiyor. Ben birine bir sikintimi anlatsam ve orali olmasa, beni ilgilendirmez dese ben bir daha yanasmam gurur yaparim.

Yuz yuze iken ikiside rol yapiyor. Ama kin gözlerinden fiskiriyor. Mesela ayni gun gelmek zorunda degiller ama inadina ikisi ayni gun gelir. Ya iste anlayin olan kendinize oluyor. Hayatlari nefretle gececek ve boyle olmalari zerre umrumda degil. Bana degmesinler, yegenlerimi rahat biraksinlar yeter.

Evet ben de bunu yapiyorum beni ilgilendirmez karisamam diyorum. Dedikodu zaten sevmem ve zaten baska sehirdeyim anneme her ziyaret bunlarin yuzune zehir olur.

Onlara has degil ama ben misafirlige gitmeyi sevmiyorum hani boyle arayipta caya, kahveye gelecegim diye pek gitmem kimseye. Ve anlasinlar diye dolayli yoldan anlatiyorum. Ama cagirdiklarinda ise gelmem demiyorum zaten senede 1-2 kez ancak cagirirlarsa giderim. Bana kalsa annemlerde goruselim ben gitmeyim ama iste kirilmasinlar diye gidiyorum. Ikisinede esit yani cunku boyle birini tut, birini at yapmiyorum ama gözlerimden kör degil iste hii buna ragmen birine bir hediye alsam digerinede alirim ki rekabet bir de bu sekilde baslamasin küsmeside anneme soyler sacma sacma ergen gibi paylasim yapar burdan anliyorum artik.

Soyluyorum bir sureligine suskunluk oluyor sonra kaldigi yerden devam. Amin insallah... evet ben de bu duruma cok icerledim. Ya ben sumuklu bocegi bile sevgi ile izliyorum enteresan geliyor bu da bir melege kin duyuyor.

Annemle babam dunya iyisi insanlar gram kötülük bilmezler hani gelin gelip ortaya pislese aman yavrum onlar iyi olsun ben temizlerim modunda. Babamda aman esleri ilr mutlu olsunlar vs. Bu tutumlari herkese karsi boyle cok asiri iyi niyetliler. Mesela eczaci babami kandiriyordu ben devreye girdim babacigim aman kizim genctir yazik ekmeginden olmasin.. ya tamam iyi olalim ama, bu da biraz fazla iyi. Ben uzuleceksem neden baskalari benim uzerimden iyi olsun. Sucum var ise ben cekmeliyim, baskasinin var ise baskasi ceksin.

Bezdim vallahi...

Size örnekler verecegim, okurken cok komik cidden.. dizide izlesem hadi canim derim yani.

Buyuk gelin kek yapip gelmis bir gun ve "eline saglik cok guzel olmus" dedim diye abartisiz haftada 3 gün pasta yapip getirdi.

Bu kez de kücük fazlaca eli dolu geliyor diye büyük tatlilar yapmaya basladi.

Artik eline saglik diyemedim kimseye.

Yegenlerime hediye aldim diye 7 duvele duyurdular "Ayy halasi almis" butun sosyal medyada.

Artij eskisi kadar hediye alamiyorum sayfa sayfa paylasmak görgüsüzce geldi.

Kucuk gelin bebek dillenirken hala dedirtip video atmis öbürüne demedim cunku olacaklari biliyorum.

Cidden istemiyorum.. bana bir bardak su bile verseler boyle rekabet icinde olmasin istiyorum cunku cidden itici bir durum.

Babamla annem yemege ciksalar kucuk hemen ziplar " beni de götürün" ya bu insanlarinda yalnizliga, guzel vakit gecirrmeye hakki var senin ne isin var? Bu defa öbürüde baslamis beni de götürün demeye.

Ben ailemin yanina gelince biraz sakinlik istiyorum. Mesela, annemle kendi sikintim varsa dertleseyim, ana-kiz muhabbeti yapalim. Ben onlarin pastalari, borekleri istemiyorum.

Yemekler vs. Yenince " Abla sen otur, misafirsin" ama bu laf bile samimi degil. Beni sevdiklerinden degil yani :))) maksat görümce tarafindan " Yaa ne iyi bu gelin vs. " demem ama, der miyim? Akillandim billahi demem :)

Annemle bu sebepler yuzune bir iki tartistik baktim cok uzuluyor oylece kaldik.
Tamam ok siz çok iyi insanlarsınız dedikodu yapmasınız, cekistirmezsiniz, gereksiz yere kimseyi meşgul etmezsiniz vs vs
Öv öv bitmemiş.

Yol gösterilmesi için konu açtınız.
Bizlerde size fikir verdik ister uygular ister uygulamazsınız.

Kendinizi o kadar Uber bı insan gösteriyorsunuz ki sürekli ben irite oldum resmen.

Siz kendinizi sınıfsal yengelerinizden farklı gördüğünüz için mesafe de mesafe.

O zaman çekeceksiniz yengelerinizi...

Tamam ok siz çok iyi insanlarsınız dedikodu yapmasınız, cekistirmezsiniz, gereksiz yere kimseyi meşgul etmezsiniz vs vs
Öv öv bitmemiş.

Kendinizi o kadar Uber bı insan gösteriyorsunuz ki sürekli ben irite oldum resmen.

Konu sahibi gelinlerimiz diyo ama bahsettiği kişiler yengeleri. Kendisi uber kişi olmasına rağmen kaynanalarıymış gibi gelinim diyor zhahaha

Merhabalar...

Ben olsam bir whatsapp grubu kurar iki gelini de eklerim. Birbirinin arkasindan salladiklari msjlari screenshot olarak atarim gruba ve cikarim. Yesinler birbirini😂 ben vur diyince öldüren cinstenim tabii

Konu sahibi gelinlerimiz diyo ama bahsettiği kişiler yengeleri. Kendisi uber kişi olmasına rağmen kaynanalarıymış gibi gelinim diyor zhahaha
Ay valla sıtkım sıyrıldı resmen.
Akıl istemiş herkes fikir beyan ediyor o hala kendilerini övmek peşinde.
Ben bu tarz insanların aşırı sorunlu kişilikler olduğuna inanıyorum.

Böyle bişey olabilir mi?
Hangimiz çevremizdeki herkes seviyor, hangimiz 0 hatalı kişilikleriz.

Bence gelinlerinin böyle bişey yaptığı da yok. Hani bu kadar övmeden sonra inanamam.

Doğru dedin sanki kendi çocuğunün karılarıda gelinim diyor.

Ben görümcemle proglem yaşadım. Ve kuzeninin çocuğuna hiç olmayacak şeyler dedi yazdım bı kaç yorum önce.
Ben mesafeyi koydum.

Bu kadar Uber bı kişilik mesafe koyamayıp öv öv öv kendini bitmedi.

He bu arada annesi ve babası da 0 hatalı çok çok çok çok çok çok çok çok iyi kişilikler.

Bı kaç yorum sonra abilerini övüp kendilerine uygun kadınlara düşünmediler yorumunu bekliyorum.

Öv öv bitmemiş.

Onceki cevaolaplarima baktiusaniz eger orada bir arkadas " Buyuk gelin onceden iyiymis o zaman " gibi bir ifade kullandi ben de ona cevaben ben de dahil herkes gibi kusurlari olan birisiydi dedim.

Ben mukemmelim demedim konu itiabari ile vurguladigim nokta odakli konustugumuz icin tam o noktalardaki tezatligimizi anlattim.

Konunun özü dedikodu, misafirlik, kiskanclik uzerine oldugu icin ben de bu huylarina tezat bir huyum var dedim ve bu sadece onlara has bir huy degil genel yapim bu. (Bu konularda)

Dikkat ederseniz "Uber" iyi olan benim demedim. Annem ve babam o sekilde ve bu huylari yuzunden herkese karsi surekli hep iyi niyetliler ve bunun yuzunden hallerine cok uzuluyorum cunku hayatlarindaki bazi kisiler bu huylarindan dolayi cok kullandi onlari ve ben bunu anlatamiyorum onlara.

Ben onlarin aksine mizacim daha serttir ve asla gelemem boyle seylere.

Mesafe koymayi cok istiyorum yani hani boyle sadece aramamak, sormamakla sınırlı kalmasın istiyorum yani ne bileyim görüşmesek daha iyi. Bu sebepten dolayida mesela arayip kardeslerime dert yanmam ben nasil kendileri boyle sacmaliklarla rahatsiz etmiyorsam, sorunlarimi yansitmiyorsam ben de sorun dinlrmek zorunda degilim.

Ama gelin görün ki bunu annemlere anlatamiyorum. Usteleyincede kadinin tansiyon firliyor uzuntuden ve istemedigim durumlara maruz kaliyorum ve ben onlar kadar "Uber iyi niyetli" degilim cunku bunun iyi bir yanı yok.

Kimin naptigi acikcasi cok umrumda degil. Tek derdim benden uzak durmalari guzellikle anlamiyorlar sert cikacagim önüme annem ve babam set koyuyor.

Ay valla sıtkım sıyrıldı resmen.
Akıl istemiş herkes fikir beyan ediyor o hala kendilerini övmek peşinde.
Ben bu tarz insanların aşırı sorunlu kişilikler olduğuna inanıyorum.

Böyle bişey olabilir mi?
Hangimiz çevremizdeki herkes seviyor, hangimiz 0 hatalı kişilikleriz.

Bence gelinlerinin böyle bişey yaptığı da yok. Hani bu kadar övmeden sonra inanamam.

Doğru dedin sanki kendi çocuğunün karılarıda gelinim diyor.

Ben görümcemle proglem yaşadım. Ve kuzeninin çocuğuna hiç olmayacak şeyler dedi yazdım bı kaç yorum önce.
Ben mesafeyi koydum.

Bu kadar Uber bı kişilik mesafe koyamayıp öv öv öv kendini bitmedi.

He bu arada annesi ve babası da 0 hatalı çok çok çok çok çok çok çok çok iyi kişilikler.

Bı kaç yorum sonra abilerini övüp kendilerine uygun kadınlara düşünmediler yorumunu bekliyorum.

Back
X