Eltim çok fenaymış

Misafir geldiğinde iş yapmak zorunda değil, siz gittiğinizde dilerseniz yaparsınız kendi tercihiniz. Farklı bir problemi vardır, kötü bir gün geçirmiştir, pms dönemindedir vs. Hatrını sorsaydınız keşke anlatırdı belki?

Cagirdiginiz misafiri kendiniz agirlayin. Agirlamayacaksaniz da cagirmayin.

Kendiniz onun evinde isteyerek is yapmis olabilirsiniz. O yapmak zorunda degil.

Baska konular varsa hakli olabilirsiniz ama sadece yardim etme mevzusuysa haksizsiniz.

Hanımlar benim cevremden gördüğüm kadarıyla birine misafir olarak gitseniz de önünüzdeki tabağı kaldırırsınız bu zor bir şey değil ki . Yiyip içip sofradan kalkmak bana göre de yanlış bir davranış. Misafirliğe gittiğim her evde insanlara yardım ederim açıkçası eltiyi savunan mesajlara şaşırdım .

Benim an annemde kim olursa olsun yemesen dahi sofrayı kaldırmaya yardım edersin diye tembihledi küçükken biz böyle büyüdük ben de şahsen böyle yapiyorumhic bişey. Yapmak istemesem bile bir tencere alır bırakırım mutfağa bir saygı gibi geliyor bana bu durum :)

Mesela bir restorant gittiigmde elbetteki benden kalanları toplayacaklar ama cocugum yere bir yiyecek dusurduyse pecete ile alır koyarım kenara bu da onun gibi bişey işte :)

Elti melti anlamam, otursun surat asip size ne. Hem belki esiyle tartisti bilebilir misiniz. Bosverin agirlayin gitsin.
Şahsim adina ben ne misafir gittigim evde birsey ellemek isterim ne de evime misafir geldiginde mutfagima girsin isterim. Ben sofrayi oylece birakip oturup sohbet etmek istiyorum, cici elbiselerim ile bulasik makinesi yerlestirmek istemiyorum..... Mutfaga tabak tasimak suretiyle bi *ok yaptigini zanneden bu vesile ile tezgahi kullanilmaz hale getiren cok bilmislere gıcigim, mutfak 5m2 ulen, bi dagitmayin!!!!... Zaten rahat olamayani bir daha davet etmiyorum, ben ev isini yapar bitirir misafir varken de bir daha asla acmam. Bizde hos sohbet guler yuz tabak canak dizmekten evladir.

Şu yorumun alnını öpesim var.........

Mesela bir restorant gittiigmde elbetteki benden kalanları toplayacaklar ama cocugum yere bir yiyecek dusurduyse pecete ile alır koyarım kenara bu da onun gibi bişey işte :)
ayy ben gene tüm masayı topluyorum garsonun işi azalsın diye. garsonluk yaparken çok yorulurdum ordan kalmış

Eskiden bende böyle kafaya takardım.
Kk da çok şey öğrendim.
Şimdi hiç ne kafaya takıyorum ne de kimseye yardım ediyorum.
Yapana yaparım, yapmayana yapmam.

Sizde çağırdığında canınız nasıl istiyor ise öyle davranırsınız.

Somurtsun dursun, millet kimin ne olduğunu biliyordur.

Sizde oyunu kuralına göre oynarsınız.

Kesinlikle bu bir saygıdır insanlıktır. Yani ben de hep bu şekilde gördüm böyle yetiştim ve yardım edince hiçbir şey kaybetmedim bu hayatta sizin de böyle düşünmenize sevindim çok şükür. Dedim ben mi anormal düşünüyorum herkes eltiye hak vermis

Ya dip köşe temizlik yapmayacak sonuçta ekmeğini kaldırır koyar yada kendi tabağını koysa yine kafi

Hani ne bileyim yer sofrasi ise bir aofra bezi kaldırır bunlar bizlere öğretildi hiç bir gittiğim evde heleki ilk gidisim se yardım ederim

Ama benim eve sadece yemeye içmeye gelen olursa ve öyle hissedersem o kişinin evinde kaşık kimildatmam

Kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez. Eltisiyle iyi gecinen henuz görmedim
Ben gördüm, iki büyük eltim var yaşça büyükler benden 35 38 yaşlarında çok iyi anlaşırlar hergün birbirinin evine giderler gitmedikleri bir gün yok kardeş gibiler vallahi. Demek ki varmış..

Yardım etmesi gerekirdi ama etmemiş.Siz de etmezsiniz bir dahaki sefere olur biter

Ya konu sahibine cokmu uzerine vardiniz acep.
Bakin eltim 2 hafta once pazar gunu beni cagirdi oturduk. Benim ustume bi misafiri daha geldi.
Ben direk yardim ettim. Sonucta kaynimin evi. Zaten bi dolu cocugu var. Mutfaga girip pogacalari firina verip tabaklara yerlestirdim. Fazla is yapmadm bu gercek. Servis yaptm anca o.
Gecen pazarda bana misafir geldi. Kendiside benim evimde misafir gibi oturdu. Haa acayibime gittimi tabikide gitti. Kendimi enayi gibi hissetim. Istelik hamileyim. Insanlik namina yardim edebilirdi.

Gittigim misafirliklerde ufak seyler disinda yardim etmekten nefret ederim.ayni sekilde bende misafirime iş yaptirmam.esimin ailesi istiyorki herseyi ben yapayim yahu ben yapacaksam ben alayim sizi misafirlige.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…