- 17 Ağustos 2011
- 24.725
- 155.751
- 798
- Konu Sahibi Yavrularmherseym
-
Hanımefendi atmayın adım.Evet çok güzel işte cevap bu bekledi mi kesinlikle hayır benim saflığım burdan başlıyor ne akrabası be ne abisi boşver deyip kimseyle görüşmeyecektim buraya yazmıştım herkes gitme demişti ama dinlemedim
Kimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydiNsler yaparak ortamı gerdi
Yok bir kaç hareketiyle tabi ben hep iyi oluyorum onu fakettim altan aldım boşverdim eşim bile fark etmiş herkes mutfakta o içerde oturuyordu sordum hatta bişey mi var diye yokkk dedi sadece
Konusmaz cunku kocasının hatrına gelmıs.Kimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydi
Evet haklısınız bunu yeni farkettim emin olun gelip otursa gülüp sohbet etse belki bu kadar üzülmezdimKimsenin evinde mutfağa girmem, bana misafir olan kişiden de tek beklentim ben temizlik -yemek yaparken yanımda durup sohbet etmesidir.
Siz de böyle yapın.
Size mi kaldi elin evini toplamak???
Belki de haklısınız bu söylediğinizi uygulayacağım hiç böyle düşünmedim her çağırdığında gittim abla gibi gördüm belki yanlızlıgımı baktırmak içinHanımefendi atmayın adım.
Sizden adım beklemeyen bırıne adım falan atmayın, insanları barısmak zorunda bırakmayın
Bunun aynısını yasadım ve eltınden yanayım
Kocasının hatrına kabul etmıs ama olmak ıstedıgı yer sızın oldugunuz yer degıl.
Bence beklentinizi dusuk tutun.
Yemege de cagırmayın gelmek zorunda bırakmayın
Bayramda seyranda bayramlasın allahın selamını verin, cenazelerde helva kavurun kafi.
Kadından uzak durun.
Uzgun degılsınız ki, ona adım attım barısmak ıcın yetmedi evime cagırdım.Evet haklısınız bunu yeni farkettim emin olun gelip otursa gülüp sohbet etse belki bu kadar üzülmezdim
Bosver, belli ki mutsuz.Belki de haklısınız bu söylediğinizi uygulayacağım hiç böyle düşünmedim her çağırdığında gittim abla gibi gördüm belki yanlızlıgımı baktırmak için
Yok bir kaç durum daha oldu aynı şeyi evimde yaşayınca şaşırdım hep söylenirdi engeli görümcem var hep derdi yenge yiyip içip gidiyorlar hiç yardım etmiyor takmazdım kayınvalidemlerde tek ben girerdim yine sorun etmedim bana yapınca dank ettiBelki kocasiyla kavga etti belki bir derdi var hemen ilk seyinde bu yargisiz infaz sanki
Ben diğer arkadaşlar gibi dusunmuyorum senin onun evinde yardım etmene sen otur deyip rahatsızlığını belli etmiyorsa o da yardım etmeli. Bu aslında bir gorgudur bana göre. Gelip elini hamura soksun, bulaşık yikasin değil mevzu ayakta bile dikilse gene insanın gönlü olur. Barisirken keşke dusunseydinizKimseyle konuşmadı ben noldu deyince keyfi yerine geldi keşke sormasaydım buraya yazmadığım çok şey var ben kendimi kimseye iyi göstermek istemem zaten yaparsam Allah için yaparım ben iki çocukluyum tüm gün yoruldum bir kaşık kaldırıp yardım bekledim ama suçluyum çağırmamak en güzeliydi
Bakın bu konuda ne güzel netsiniz.Kimsenin evinde mutfağa girmem, bana misafir olan kişiden de tek beklentim ben temizlik -yemek yaparken yanımda durup sohbet etmesidir.
Siz de böyle yapın.
Size mi kaldi elin evini toplamak???
Sizinki hicbir yerde yardım etmiyormus ama bu yüzden size özel değil sanırımYok bir kaç durum daha oldu aynı şeyi evimde yaşayınca şaşırdım hep söylenirdi engeli görümcem var hep derdi yenge yiyip içip gidiyorlar hiç yardım etmiyor takmazdım kayınvalidemlerde tek ben girerdim yine sorun etmedim bana yapınca dank etti
Bana ilk defa yaptı her girdiğinde yardım ederdi bazı arkadaşların dediği olabilir görüşmek istemiyordur çağırsa dahi bahane bulup gitmeyeceğimSizinki hicbir yerde yardım etmiyormus ama bu yüzden size özel değil sanırım
Kesin arkandan onlara sallamistir.Geldim ama nezaketen geldim diyen elti oturusu o nerde gorsem tanirim.Yuzunede yanlizken iyidir :)) senaryo yazdım affet.Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
HaklısınızKırılacak yer arıyormuşsunuz bence. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Ederse güzel bir şey tabi ama etmezsede sanki göreviymiş gibi söylenmek çok ayıp. Bunu böyle her yerde dile getirirseniz bir süre sonra insanlar size gelmemeye başlar veya diken üstünde gelir. Sizin suratınız nasıldı acaba bide kendinize bakmayı denediniz mi. Beklentinizi azaltın, mutlu olun. Ben yaptım o yapmadı demek içten pazarlıklı olduğunuzu gösterir. Bir şeyi karşılık bekleyerek yapıyorsanız yapmayın. Fena olan sizsiniz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?