Eltim çok fenaymış

Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
Nezaketen yardım etse olurdu ama ben hiçbir zaman misafirden yardım beklemem.Belki yorgundur.Bazen çocuk yüzünden ya da çok yorgunsam gittiğim yerde bazen yardım edemiyorum ama kendi tabağımı ve eşimin tabağını kesinlikle kaldırırım.

Neye somurttugunu bilmeden vay ne fenaymıs demek dogru mu sızce?
Ayrıca yıllarca konusmamıssınız keske barısmasaydınız.

En ıyı elti, küs olan elti.

Eltinin tadını alamadım ben, evlendiğimde eltim vardı düğüne bile getirmediler. Hiç bir araya gelemedik. Ben 4 yıllık evliykende onlar boşandı hiç göremeden. 😔😔😔 Şimdi kaynım evlense de bir eltim olsa diye bekliyorum. 😁

Yeni barıştıysanız can ciğer olunmaz ki ben de kayınvalidemle yeni konuşmaya başladım, muhabbetimiz hala üç cümle ötesini geçmiyor ikimizde mesafeliyiz, tekrar bol iletişim kurup birbirimizi yemenin anlamı olmadığına göre, içi boş bir ilişki kurup aile görüşmelerinde bir araya gelmek en iyisi. Siz de mesafeli olun girmeyin mutfağına, gerek yok.

Evime misafir geldiğinde asıl masayı filan toplarlarsa üzülüyorum ben yük olmuşum gibi geliyor. Sonuçta o masayı kurup toplama konusunda kendime güveniyorum ki çağırıyorum. İş beklentiniz bana tuhaf geldi.

Kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez. Eltisiyle iyi gecinen henuz görmedim
Ben varim cunku eltim teyzem oluyor :KK70::KK70::KK70:

Konu sahibine gelince..
Misafir cagiriyorsan yapicaksin bacim misafirden bisey beklemiyeceksin. Bazilari kalkip yardim eder bazilari oturur gayet normal bu.. yuzunun asik olmasinin bin turlu sebebi olabilir size surat astigini dusunmenize sebep olucak bisey yoksa tabi.. Boyle dusunuyorsaniz ya barismayacaktiniz yada davet etmeyeceksiniz evinize.

Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
😅😅😅😅abartmissinizmiki

İş bekleyeceksem totoma güvenmiyorsam kimseyi çağırmam. Hem çağır hem iş yapsınlar, dışarda yiyelim o zaman ? iftar değil bişey değil saatli bir yemek değil yani, hazırlayın insanlarda yesinler.

Eski konularınıza da şöyle bir göz gezdirdim de ufak tefek konuları kafanızda çok büyütüyorsunuz gibi bir izleme kapıldım. Benim eşimin ailesi cok kalabalık. Bir de ördek ailesi gibiler. Bana ya da onlara asla tek tek gitmiyoruz. Yemeğe geldiklerinde de haliyle bi 20 25 kişi oluyoruz. 1i 2si bulaşıklara yardım etse gerisi oturuyor. Bu durumda her oturana küseceksem işim zor.

Bana gelen misafir is yapmak zorunda degil. Sadece siz yaptiniz diye karsi taraftan da ayni seyleri beklememelisiniz. Eşiniz de kadinlari mi takip ediyor anlamadim ben. Sizin ve esinizin kuruntulari yuzunden mutlu olamayabilirsiniz diger insanlarla

Burada beni şaşırtan şey yorumların hepsini okumaya gerek duymadım ama herkesin kendini eltinin yerine koyarak yorum yapması
Konu sahibiyle değil eltiyle empati kurarak yazmışlar.
Yani konu sahibi eltisinde ona yardımda bulunmuş.Aynı yakınlığı samimiyeti ondan da beklemiş.Yani beklediği iş yapması değil, gösterdiği yakınlığı karşıdan da görmek istemesi.Bunun neresi kötü?
Dürüst olmak gerekirse hangimiz yaptıklarımızın karşılıksız kalmasına tahammül edebiliriz?
Bir olur iki olur bakarız olmuyor bırakırız ki bırakmak da gerekiyor.
Konu sahibi arkadaşım boşver sana adım atana koşarak git ama yapmayana yol ver gitsin.Elti denen kadın yokken de hayatına devam edersin hem de bunları düşünmeden.Stres olmadan, beklenti içinde bulunmadan.
Ne kadar uzak o kadar iyi.

Burada beni şaşırtan şey yorumların hepsini okumaya gerek duymadım ama herkesin kendini eltinin yerine koyarak yorum yapması
Konu sahibiyle değil eltiyle empati kurarak yazmışlar.
Yani konu sahibi eltisinde ona yardımda bulunmuş.Aynı yakınlığı samimiyeti ondan da beklemiş.Yani beklediği iş yapması değil, gösterdiği yakınlığı karşıdan da görmek istemesi.Bunun neresi kötü?
Dürüst olmak gerekirse hangimiz yaptıklarımızın karşılıksız kalmasına tahammül edebiliriz?
Bir olur iki olur bakarız olmuyor bırakırız ki bırakmak da gerekiyor.
Konu sahibi arkadaşım boşver sana adım atana koşarak git ama yapmayana yol ver gitsin.Elti denen kadın yokken de hayatına devam edersin hem de bunları düşünmeden.Stres olmadan, beklenti içinde bulunmadan.
Ne kadar uzak o kadar iyi.
Beni anlayan tek kişi çok teşekkür ederim yoksa iş yapılamayacak bişey değil somurtup oturması o konuda haklısınız artık herkese mesafeliyim hemde herkese

Yok bir kaç hareketiyle tabi ben hep iyi oluyorum onu fakettim altan aldım boşverdim eşim bile fark etmiş herkes mutfakta o içerde oturuyordu sordum hatta bişey mi var diye yokkk dedi sadece
Cek kenera konus kendi.kendine kirilmanin manasi bir getirisi yok ne ayakmis sor kuzum.

Back
X