Eltim kaynanam arkamızdan dönen dolaplar??

İşte bunlar hep işsizlik, hep. Dünyadan, gerçek dertlerden şu şekil habersiz olacaksın. Yok elti bunu demiş, yok gelin şunu giymiş, yok kv burada oyna demiş, kp altın vermemiş bilmem ne. Artık elti, kayın, kv, kp kelimelerini görünce başım dönüyor. Sana da bir akıl vereyim, kvciğinin kuklası olma, her dediğine inanma , akrabanlarınla mıç mıç yaşama, mesafeli ol ve kendine ayrı bir hayat kur.

Bizim oturdugumuz evde gözleri var onlar oturmasi lazımmış bizim evde öyle deme

Elbette yaptıklarımız çok çirkin bakın bunu kabul ediyorum ama benim kilomla alay etti KV kisiisini doldurup arami açmaya çalıştı beni ezikledi bence yapamasaydi böyle olmazdı
Size laf taşıyan o 2-3 kişiye itibar etmeyin, yaşınıza baktım 28, gençsiniz yani bazen bazı durumlarda çabuk dolduruşa gelebileceğiniz bir yaş, sever sayar sandığınız insanlar bile sizi doldurur sonra seyreder o yüzden kimsenin lafına aldırış etmeyin, evinizde gözünün olduğunu direkt kendisi söylemediğine göre, size bu lafı taşıyan kişi de ara bozma niyetinde, kayınvalideniz de 2 gelini idare edip orta yolu bulmak yerine kazanı iyice harlıyor, belli ki ya hepiniz aynı binada oturuyorsunuz veya kayınvalide yanında yamacında çocuklarına ev verdi onlarda oturtuyor sizi ve gelinleri birbirine rakip yaparak hem birbirinden uzak tutuyor hem kendi işlerini gördürüyor.

Kıyafetinize bir şey diyemiyorum zira bazı yörelere, kültürlere göre el aleme ne kadar varlıklı ihtişamlı bir aileyiz imajı çizmek için özellikle ağır abiyeler çokça takılar kullanılır, ki sokak düğünlerinde bile kolları boyunları dolu parıltılı abiyeler giyen kadınlar görüyorum.

Kimseye uymayın, size taşınan laflara aldırış etmeyin, o onu dedi bu bunu dedi deyip kimsenin ağzına laf vermeyin, eltiyle kayınvalideyle mesafeli olun, siz evinizle kendi hayatınızla meşgul olun bırakın isteyen istediğini düşünsün.

Evet kv ye ait ev onlara da ev alınacak

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Arkadaşımın düğününde de eltisi siyah gelinlik giymişti hiç unutamadık o gereksiz davranışı. O da kilolu bir hanımefendiydi ve okul müsameresinden fırlamış gibi görünüyordu. Benim düğünümde de arkadaşım beyaz balık elbise giydi, düğüne gelen herkes bana onun kim olduğunu sordu. İnanın bana kıyafetiniz saçınız başınız normal olsaydı kimse bu kadar size bakmazdı.
Nerde nasıl giyineceğini ve süsleneceğini bilmeyen insanlar her yerde dikkat çekiyor üzgünüm konu onun sizi kıskanması değil, sizin onu kıskanmanız.

Gülüm zaten bütün detayı yazmışsın öyle de böyle de öğrenıcek deşifre olmuşsun zaten. Uğraşma kafanı öyle insanlara ağırtma uzak dur cahil insandan cok bela getirir benden söylemesi. Agzı dursa kaşı gözü durmaz ...

Sizin kayınvalide dibinde gezmenizle bunların bağlantısını pek kuramadım.

Bana önceden beğenilmeyen kayınvalideniz elti gelince paylaşılamaz hale gelmiş gibi geldi. Biraz kıskançlık ve hırsla hareket etmiş gibisiniz. Üzülen siz olursunuz, tavsiye etmem çok.

Dün bir köy düğünündeydim abiyeler, gece kıyafetleri o biçimdi valla . Herkes acayip şık ,gösterişli ,havalıydı. Ne köyler var bir bilseniz

Valla yanlış anlamayın ama genel olarak söylüyorum bence bir düğünde güzel olmak için abartıya kaçmaya gerek yok.
Benim düğünümde de eşimin ablası kırmızı straplez bir abiye giymişti beyazı olsa gelinlik dersin kabarıktı da biraz, üzerine kırmızı ruj sürmüş bir da kaynana topuzu pistten hiç inmedi. Kesinlikle bu kıskançlık ve rol çalma gibi görünüyor bence, düğünden sonra benim çevremden biri ‘görümcen g*tünü yırtmış güzel olmak için ama hiç güzel değildi’ dedi.
Dediğim gibi pistten hiç inmedi, yine biri ‘sanırsın gelin o, ne kadar abartılıydı sürekli kendini ön plana atma çabasındaydı’ dedi, bende güldüm geçtim uzatmadım muhabbeti
Yani demem o ki güzel olmaya çalışmışsınız kendinizi ön plana atmaya çalışmışsınız gibi geldi bana da ama bence komik duruyor. İnsanlar zaten düğün dedikodusu yapmaya bayılıyor ister istemez dikkat ediyorlar kimsenin ağzına laf vermemek lazım diye düşünüyorum.
Benim kaynımın düğünü olduğunda bir noktada insanlar banada ne giymiş nasıl davranıyor diye dikkat edeceğini hesap ettiğim için, siyah abartısız ama kendime yakışan bir abiye giyip saçlarımı hafif dalgalı yapıp bordo rujumu sürüp gitmiştim. Oynadım tabiki ama onların çevresinde, rol çalmaktan ziyade eşlik etmek için birkaç kere kalktım. Herkes de o gün çok güzel olduğumu söylemişti.
Yani demem o ki bu tarz şeylere hiç gerek yok bence

Resmen kayinvalide sizi elti ile iyi olurdu kendini sayan eden olmaz diye ara bozmuş gibi geldi bana. Olmayan konuşmalar anlatmış. Sizi birbirine düşürmüş. Beni de ilk yıllar uzak tutmuslardi. Ben daha büyük mesafe koyup hepsini s.t.r etmiştim. Şimdi eltilerimle iyiyiz . Kayinvalide de oturup kocasını bakıyor. Bazen bilerek yaparlar.

Nişanında dalga geçtiyse sen neden özendin o düğün için. Bence çok değer vermişsin. Kimki onlar?Kafana takmana değmez.Gözmezden gel hepsini. Muhtemelen sen çok gözdeydin düğünde ,eltinde seni kıskandı başka açıklaması yok. Gelinlikle bile sönük kaldıysa bu eltinin sorunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…