Eltim resmen kovdu

Müsait degimim diye iki kere bagirarak azarlar gibi soylemesi ayri... cnm suan uygun degilim daha sonra gelir Misin? demesi apayri birsey.
bazi arkadaslar,konu sahibini suclu bulmus sastim kaldim."Niye dalisiyorsun iceri " diyen bile var. Annesini kapida gorupte biraz rahatsiz yanitina karsilik
kim olsa "neyin var gecmis olsun" demek ister...

Konu sahibine gelince, zaten mesafeliymissin,aynende devam et.

artık insanımızı nezaketten uzaklaştı. heryerde otobüste, yolda, hastanede insanlar birbirine nezaket göstermek yerine düşmanıymış gibi davranıyor ve bu öyle çogaldıki sanki normali buymuş gibi kabul ediliyor. sana tabiki "şu an müsait değilim daha sonra gelirmisin canım" demeliydi. böyle deseydi eksilmezdi aksine senin gözünde değeri artardı. kendisi yaş olarak senden küçük olsada daha uzun süredir evli olduğu için sana çocuk azarlar gibi hitap etme hakkına sahip olduğunu düşünmüş olabilir. bence eskisi gibi pek samimi olma tekrar böyle davranırsa o zaman sende neden böyle yaptığını sorarsın. laftan anlayacak birine benzemiyor o yüzden şimdi hiç sorma bence neden böyle dediğini.

Bence burada iki tarafta da kabahat yok, yanlış anlaşılma var. Konu sahibi iyiniyetle eltisini merak edip bakmak istemiş olabilir, ama ben olsaydım, içeriye girmeye teşebbür etmeden önce annesine "müsait mi acaba? girebilir miyim" derdim. Her zaman da böyle davranmışımdır, eltim de mesela hasta olur, geçmiş olsuna inecek olurum (aynı binadayız bizde) önce ararım "müsait misin canım, sana uğrayacağım" diye. Aynı şekilde o da beni aramadan gelmez, ki aynı binadayız düşünün, ama nezaket bunu gerektirir. Muhtemelen eltisi o anda nahoş ve görülmek istemeyeceği bir durumdaydı, ve konusahibi müsait mi diye sormadan içeri girince panikledi öyle görünmek istemeyip ve o panikle sesi yüksek çıktı. Ama burada bazı arkadaşlar maşallah hiç tanımadığı kadını mağara kaçkını, cahil, terbiyesiz, hatta ve hatta gizlemek istediği bir ayıbı olmakla suçladılar sırf kadın kadından ne saklarmış diye Valla ben şaştım kaldım, kadın kadına da mahrem var, herkes herkesin yanında rahat olacak değil.
Bazı arkadaşlar diyor ki, hani o şekilde bağırmasa "1 sn. canım geliyorum" falan deseydi, yahu nasıl desin o panikle, konu sahibi hiç sormadan müsait mi diye girmiş ve eltisi de kendisine doğru geldiğini düşünüyor, görünmek istemiyor, panik yapmış. Bu kadar büyütmeye gerek yok
Ayrıca kendi adıma konuşacak olursam, eltim hiç müsait mi diye sormadan evime girmeye kalksa öyle ben kızardım ne yalan söyleyim (hani sonradan kusura bakma dememiş ya, belki kou sahibi sorsaydı girmeden, o da müsait değilim deseydi bunun üstüne, o zaman kusura bakma diyebilirdi), üstelik mesela biz samimiyizdir. Ama samimiyet başka şey, saygı başka şey. Üstelik konu sahibi çok samimi de değilmiş eltisiyle.
Bu kadar büyütülecek bir olay değil bence, pire için yorgan yakmak sadece

en mantıklı yorum bu olmuş galiba sonuçta haklı mıyım haksız mıyım diye sorulmuyor.

Bence de annesinin kızım hasta dedikten sonra eltisini görmek istemesi çok normal,insani bi yaklaşım.Eltisi için de olabilir insanlık hali insan bi an müsait değilse telaşlanabilir ağzından bi anda sert bişey çıkabilir.Ama 1 saat sonra size geldiklerinde normal bir insanın kusura bakma o sırada müsait değildim deyip nedenini de istiyosa söyleyip istemiyosa söylemeyip gönlünü alması gerekirdi.Eğer içinde kalacaksa bence de şakayla karışık bu konuyu ona hatırlatabilirsin.

Ben hasta olsamda müsait değilim diyemem ben sıcakkanlı ,konuşkan gelene git diyemem aksine hasta olduğumu bilele beni merak edip sormayana darılırım bence 2 tür insan vardır 1.burnu havada ,somurtan konuşmayan ,soğuk olan 2 konuşan,ilgilenen vicdanlı,insani bu dünyada öyle yada böyle birilerine muhtaç kalıyoruz bana değmeyen yılan misali olmuyor ,eltini sevmedim! Akraba olmuşsunuz burnu kaf dağında olması yanlış ,küsmekte gerginlik yaratır,mesafeli ol

müsait değilim demiş bunun kovmayla ilgisi yok.he sende iyi niyetinden dolayı bakmak istemişsin senin zoruna giden bu olsa gerek.umursama demekki gerçekten hastaydı öyle demek zorunda kaldı

Aynı problem bendede mevcut arkadaşlar..Geçen eltim geldi eşiyle benim 2 aylık kızım var o da 3 aylık hamile.tribe sokmuş kendini şimdiden yemeğe kalın dedim kalmadı.geldiği andan itibaren yarım saat olmuştu eşine hadi gidelim geç oldu kalkalım demeye başladı..ben anlamıyorum benimle alıp veremediği nedir..bu durum beni kırıyor çünkü gercekten samimiyetle yaklaşan bir insanım her ne kadar karşımdaki riyakar olsada...

kadının kadına mahremi olmaz diyenler olmuş çok şaşırdım.yeri geliyor eşimin bile görmesini istemediğim hallerim oluyor. demekki kadın müsait değildi gerçekten ve belki de panikle sesi yüksek çıktı.hayat bu kadar da karmaşık değil arkadaşım kendi kendine üzülüp eltin hakkında ayak üstü şurda onlarca çıkarım yapana kadar bi soruver bakalım sorun neymiş.madem merak ediyorsun rahatsız dendiği zaman eltini .sor rahatsızlığını. ama anlatmak istemezse de ısrarcı olma anlayışlı ol

annesi hastaymış zaten...moralide bozuktur muhtemelen ...seninde öyle meraklı meraklı dalmana gıcık olmuş bence....daha sonra durumlar düzelince samimiyseniz konuş bence..

Annesi hasta olduğunu söylemiş...belki yatakodasında yatıyordu...dolayısıyla... sizde direkt oraya yönelecektiniz...

Bende...hazırlıksız bir anımda yatak odama kimsenin girmesini asla istemem...kardeşim bile olsa.

.

.

Son düzenleme:
bence iki taraf da haklı ve haksız.. konu sahibi fazla samimi olmadığı halde anlık olarak eve girdiğinde eltinin de müsait bir anına denk gelmemiş olma olasılığı, ya da karşılıklı samimi olunmadığı için eltinin şahit olması istenmeyen bir durumda olması ihtimali çokk yüksek. ama elti de 1 saat sonra yemeğe geldiğinde kusura bakma diyerek duruma bir açıklık getirmeli ve gönlünü almalıydı konu sahibinin.bu da samimiyet değil,nezakettir.hiçbirşey olmamış gibi bir saat önce müsait değilim diye bağırdığı kişinin evine bir saat sonra hiçbişi demeden gelip oturmak olmaz.

Son düzenleme:
çok fazla ince fikirli olmayın üzülen hep siz olursunuz,çok içli dışlı olmak da özellikle aynı apartmanda olan akrabalar için böyle sorunlara yol açabiliyor,
samimiyet durumunuz daha önceden nasıl bilemiycem ama sizi "remen"kovacak bir durum göremedim ortada,demekki o an yanına gelemeyecek durumdaydı
ve bunu dile getirdi,bu durum umrunda bile değil demekki ve seni kovduğunu düşünmüyor demekki yoksa yemeğe geldiğinde seni kovmadım yanlış anladın felan diyerek
durumu izah ederdi,ona göre normal bir şey sana göre "kovma "olmuş bence fazla uzatmaya değmez.

Katılıyorum..!
Hem simdi biri banada '' hasta '' dese, bende bir girip gecmis olsun demek isterim buna da eve zırt diye dalmak denmez..
Ayrıca elti' nin müsait olmama durumunu anlarım olabilir, insanlık halidir ama bir acıklama yapması gerekirdi dediginiz gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…