Eltim resmen kovdu

dememiş işte hatta akşam yemeğe getirmiş annesini yine dememiş açıklama yapmamış ben kendi adıma terbiyesizlik olarak nitelendiriyorum, bir saniye demek çok zor değil

Eşinin ağzına bir tane patlatarak eşinin arkasından ayakkabı kutusu fırlatmasına sebebiyet veren bir kadının, eltisi ile arasında bir anlaşmazlık geçen bir kimseye "eltini yolda dahi görsen konuşma" demesi olağan..

Garip olan, siz bu karı-koca ilişkisini son derece normal ve bunları şaka addecek kadar umursamaz bir insanken, bir insan sadece "müsait değilim" dedi diye onu kültürsüz, cahil vs ilan etmeniz..

eltiniz musait degilmis, panikle bagirmis... insanlik... kimse dort dortluk yasamiyor yasayamiyor..

Size geldiginde siz sorsaydiniz ya da kirginliginizi belirtseydiniz.

Bayan burda "bu duruma bozulmakta hakli miyim,haksiz miyim?" diye sormamis. Zaten kendisine gore hakli biz ne desekte kendince hakli oldugu icin umursamiycak.
Soru;
"Sizce bu durumu onunla konuşayım mı yoksa tenezül bile etmeden umursamayayım mı?"
Zaten bir kere alinmissiniz,alindiysaniz madem nedeninide sorun. Neden boyle yaptin alindim diyerek sakayla karisik sorabilirsiniz. Madem konuyu actiniz moraliniz bozuldu bu duruma,o zaman sorun ki iciniz de kalmasin. Tenezul etmeden umursamadiginizda da yine icinizde kalmis olucak ki bu seferde acabalarla cebelleseceksiniz...

öncesinde bi sorunum olmadı eltimle ama inanın anlattığımapişman oldum benim yüzümden arkadaşlar tartıştı

Bence fazla gerek yok takılmaya... O an ne haldeyse birden panikleyip bağırmış olabilir. Hem içeri girmeye yeltenmeseydin keşke... Eltinde bir miktar kabahat var ama sende daha fazla var...

öncesinde bi sorunum olmadı eltimle ama inanın anlattığımapişman oldum benim yüzümden arkadaşlar tartıştı

anlattığına pişman olmana gerek yok güzel kardeşim
burada konular neden açılıyor?
farklı bakış açıları yakalayabilmek ve fevri davranmamak için

mesela sen "müsait değilim" i (her ne kadar sesli bir vurgu ile yapılsa da ) evden kovmak gibi algılarken, buradaki büyük çoğunluk bunun altında başka sebepler yatabileceğine dikkat çekti.
sorun yok yani

21. yüzyıldayız, belki kültürsüzüz patavatsızız ama ne yazıkki eskisi kadar hoşgörü sahibi de değiliz, empati yapamıyoruz.İnsanlara 2. şansı verecek açıklama yapmalarını bekleyecek kadar sabrımız kalmamış,tükenmiş gitmiş.

Alttarafı "Müsait değilim!" diyen eltiyi taşlamadığımız kalacak neredeyse.Belki heyecandan ne yapacağını bilemedi, bağırdı.Utandı,toparlanamadı.Bunlar düşünülmeyecek kadar extrem durumar mı acaba?

Belki acısı ağrısı vardı huysuzdu o an terslendi.

Konu sahibi arkadaş, saygı ve sevgi öyle tırnaklarınızla söküp alacağınız şeyler değil.Siz yine iyi yaklaşın eltinize, bilmediklerinizin olabileceğini unutmayın

Bence sen bu olaya insanlık hali diye bak, yani genel olarak ilişkinizde bi problem yoksa, bu kadının bilerek, gıcıklığına seni üzmek için böyle bişey yapacağına ihtimal vermiyosan boşuna ilişkinizi bozma, neticede eş durumundan her daim yüz yüze bakacaksınız, ama şunu yapabilirsin, konuyu açarsın o günde beni iyi haşladın vs diye şaka yollu takılabilirsin, mahrem bi durum vardı belli ki, bak benim annem 1,5 ay hastanede yattı, banyo yaptırıcam beni yanında istemedi kadın ben kızıyım benden utandı, bide böyle düşün

valla kapıdan iceri giren misafire musait degilim diye geri cevirmek ayıp hic degilse annesi iceri alırdı kadın musait degilse biraz olsun toparlanır gelirdi hani iceriye almamak ayıp bence hasta olursun yatarsın vs vs ama adımını atmıs tam girerken git gelme der gibi hadi boyle yaptın sonra bir telefonacıp acıklama yapmak gerekirdi en samimi oldugun insan dahi olsa kendini acıklarsınki cok samimi degilizdir diyorsunuz hepden bir acıklama yapmalıydı diye dusunuyorum

belki gerçekten eltin o an nohoş bir durumdaydı kimseyle konuşacak halde değildi bu nedenle müsait değilim demiş olabilir.yani hemen olumsuz düşünme.eltini sen tanıyorsun niyetinin ne olduğunu sen daha iyi tahmin edebilirsin.yinede eğer çok kırıldıysan eltini gördüğünde ona sorabilirsin

canım bence kırılma sen galiba biraz bana benziyosun ses tonları,yada soğuk yaklaşımlardan kırılıyorsun,
ama kırılma malesef hayat anlamıyor bizim gibi kırılganları ben de ipe sapa herşeye kırılır üzülürüm ama anca kendime yapıyorum
hem üzülüp kendini yemek yerine gördüğünde söyle ,ben kırıldım üzüldüm diye,cevabından anlarsın zaten niyetini üzme canını

Ne kadar basit bir konu cok fazla buyutulmus.

Siz bilirsiniz eltinizin kapasitesini. Basta tepki vermiş, demek ki hakikaten müsait degildi ama ardından yemeğe geldiginde bir açıklama yapmalıydı. Yapmamış, olay bu kadar. Sorun aramayın. Bu dert değil yani.

başlığı görünce ben de eltiniz sizi evden filan kovdu,kavga ettiniz sandım yahu... ilahi...

her şeyi çok kafaya takan alıngan bir yapınız mı var yoksa?

kadın müsait değilim demiş işte...alınacak bir şey yok. kocanıza filan da açmayın, kadın işi bu adam ne yapsın?

zaten samimi değilmişsiniz,takmayın,mesafenizi koyarsınız olur biter...

özlem
öncelikle herkesin yaşantısı konuşması tavırları farklıdır sen insanları kırmadan acaba nasıl söylesem diye kendini paralarsın sıkarsın ama bi başkası ise hiç düşünmeden umursamadan konuşabilir bence abartıyosun yada çok az insan tanıyosun,babana ALLAH cc rahmet eylesin,o durumdayken bile kendimi kaybetmedim demişşin ama herkes sen gibi olamaz zaten herkes aynı olsaydı dünyada sorun diye bişeyde olmazdı
mesela amcamın oğlu vefat edeli 15 yıl oldu 3 tane evladı vardı ben hala onların yanında babama baba diyemem amcanıza söyleyin derim hatta 1 kere dedim içim içimi yedi
anlayacağın aynı inceliği sürekli karşındakindende beklersen parmakla sayılacak kadar az kişi kalır etrafında
birde keşke hemen mesafe koy şunu yap bunu yap demeden önce konuşmasını tavsiye etsen,yukarıdada söylediğim gibi bi bakış bi sert ses tonu beni ağlatmaya kırmaya yeter
ve ben bunu birine anlatsam deseki vur çarp dahada kinleşirim öfkem büyür
ama biride deseki hani şöyle şöyle yap şundandır bundandır mantıklı açıklamalar yapsa o zamanda daha objektif yaklaşabilirim
o yüzden biraz daha ince düşünmeli ve hemen yargılamamalısın sonra ahrette bu bile kul hakkı olur dikilir karşına .......

kadin belkide camasirini degistiriyordu,siz istermisiniz birinin sizi o sekilde görmesini
kim olursa olsun...panik haliyle söylemis ses tonuna takmisiniz ama o an yanina geleceginizi düsünmüs
ne yapiyorsa yada ne durumdaysa görünmemesi icin endise etmis...
birde anlamadigim birsey bir yere gitmek icin aranir müsait misiniz denir yok denilse küsülür..
benim icin sunu yapabilir misin,diye sorulur yok derseniz küsülür...
buda onun gibi ortada kovmak filan yok bunu gercekten büyütüyorsunuz,a
ama surda size bunu milyonlarca kisi söylesede buna kulak tikayip,haklisin diyenlere bakacaksiniz
acaba gercekten ben mi yanlis anladim diye düsünmeyeceksiniz...

Gerçekten sitemizde algı problemi var. Birbirinizle tartışmayın, birbirinizin yorumlarına cevap vermeyin dedikçe tersi anlaşılıyor. Türkçem anlaşılmak için çok mu yetersiz acaba? !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…